canon 550d

nikon_fa_fm_gold_400.jpg

Σήμερα έφτασε και η δικιά μου Canon 550D :-)

Τι κάρτα μου προτείνετε;
(για video ενδιαφέρομαι περισσότερο)
Έχετε παρατηρήσει διαφορές ανάμεσα σε Class 6 και Class 10;

Βλέπω Class 6 με 30MB/sec (SanDisk)
και Class 10 με 22MB/sec (Kingston)...

Τι συμβαίνει;

:ears:

Ευχαριστώ.

Αυτές οι ταχύτητες είναι οι μέγιστες που δεν σε ενδιαφέρουν και τόσο..Οι ελάχιστες παίζουν ρόλο..Η class είναι η ελάχιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων από την μηχανή (ή τον υπολογιστή) στη μνήμη. π.χ. η class 6 έχει υποτίθεται 6 ΜΒ/s ελάχιστη ταχύτητα. Άλλα εγώ που πήρα τη φθηνότερη class 6 κάποιες φορές τα βγάζω πέρα μέχρι τα 12 λεπτά του βίντεο και άλλες σταματάει στο 1...Γενικά όσο πιο καλή ποιότητα είναι, τόσο καλύτερα για σένα...Αλλά με μια καλή class 6 είσαι καλυμμένος πιστεύω, γιατί στο video ο ρυθμός μεταφοράς είναι 5ΜΒ/s..

Σ'ευχαριστώ,
μάλλον θα πάρω την SanDisk 16GB Extreme III Class 6.

Τη μηχανή την πήρα με τον EFS 18-55mm IS Zoom φακό.
Υπάρχει κάποιος (σχετικά καλός) αλλά budget wide-angle φακός;
Για την ώρα κοιτάω τους:
Canon Wide Angle EF 28mm /2.8
Canon wide Angle EF 35mm /2.0

Thanks!

Θα σου πρότεινα τον 28άρη γιατί ο 35άρης είναι ουσιαστικά ο normal και οχι o wide σε σώμα με μικρότερο αισθητήρα από full frame...

Από 24ρη και κάτω, ο 24ρης λειτουργεί ως ημιευρυγώνιος. Ο 28ρης σε Κάνον πλησιάζει τα όρια του νορμάλ φακού.

Aν σ ενδιαφερει κυριως το βιντεο , παρε εναν 17-50 Tamron VC και καθαρισες.
Εχει και σταθεροποιηση που στο βιντεο ειναι ΠΟΛΥ βασικο, αν τραβας στο χερι.

Αν θες πιο φωτεινο φακο(για εσωτερικους χωρους), κοιτα τον Sigma 20mm f1.8.

Δυστυχώς είναι πολύ ακριβοί (για μένα) και οι δύο... :-(

δηλ. o Canon Wide Angle EF 28mm /2.8 για την 550D δεν είναι wide ε;

για φωτεινό φακό,
έχω ακούσει καλά λόγια για τον CANON EF 50MM F1.4 USM
(μέχρι 330Euro που κάνει, μπορώ να δώσω)
αλλά ούτε αυτός είναι wide;

Tον 50αρη της canon τον εχω και ειναι αρκετα καλος... αλλα δεν ειναι ευρυγωνιος.
Αν δεν θες stabilizer και ο tamron 17-50 f2.8 ειναι αψογος και οικονομικος - 350 περιπου

Σ'ευχαριστώ,
μάλλον θα πάρω την SanDisk 16GB Extreme III Class 6.

Τη μηχανή την πήρα με τον EFS 18-55mm IS Zoom φακό.
Υπάρχει κάποιος (σχετικά καλός) αλλά budget wide-angle φακός;
Για την ώρα κοιτάω τους:
Canon Wide Angle EF 28mm /2.8
Canon wide Angle EF 35mm /2.0

Thanks!

Πιο wide απο το 18 του κιτ? Ή θελεις και πιο γρηγορο σε διαφραγμα?

θα ήθελα όσο wide είναι του κιτ ή και περισσότερο αν γίνεται
(άρα 18mm ή μικρότερο; αν έχω καταλάβει καλά...)
και σίγουρα πιό φωτεινό (για εσωτερικούς χώρους βασικά).
Πολλά θέλω, ε; :-)

Νομίζω ότι οι fixed focal length είναι πιο φωτεινοί, σωστά;
(Zoom φακό έτσι και αλλιώς έχω...)

Αν θες φωτεινο ευρυγωνιο, δυστυχως ειναι λιγες οι επιλογες και ακριβες.
Σε σταθερο , o sigma ειναι μονοδρομος.
Σε ζοομ , o ταμρον που σου ειπα (350 ευρω) ειναι καταπληκτικος.
Ποιο ευρυγωνιος, ειναι μονο ο tokina 11-16 f2.8 , αλλα κι αυτος ακριβος.
ΚΑλο ειναι να παρεις , αν θες ζοομ, καποιον με σταθερο διαφραγμα, γιατι αλλιως , οταν κανεις ζοομ στο βιντεο , θα σκοτεινιαζει η εικονα σου.

Σήμερα έφτασε και η δικιά μου Canon 550D :-)

Τι κάρτα μου προτείνετε;
(για video ενδιαφέρομαι περισσότερο)
Έχετε παρατηρήσει διαφορές ανάμεσα σε Class 6 και Class 10;

Βλέπω Class 6 με 30MB/sec (Sandisk)
και Class 10 με 22MB/sec (Kingston)...

Τι συμβαίνει;

:ears:

Ευχαριστώ.

Έψαχνα και εγώ για μνήμη στην αρχή και είχα δει από τεστ ότι η καλύτερη ήταν η Sandisk.
Επειδή όμως είχα και μία Kingston 16GB class 4 είπα να την δοκιμάσω. Ήμουν σίγουρος ότι στις φωτογραφίες δεν θα είχα πρόβλημα αλλά είχα φοβίες για το βίντεο. Τελίκά το ενδεικτικό που έχει στυλ Nero για να σε ειδοποιεί ότι η ταχύτητα της κάρτας είναι μικρή δεν έχει εμφανιστεί σε 3-4 κλιπάκια που τράβηξα σε 1080p 25fps.

Αυτά από εμένα

Φιλικά

Johhny

Παιδιά , θελω κι εγω να αγορασω την 550d με εναν καλο zoom φακό για αρχή (πολλαπλων χρησεων) και οχι πολυ μεγαλο, γιατι την θελω κατα βαση για να την παιρνω μαζι μου σε ταξιδια αναψυχης και επαγγελματικα, οποτε 90% θα βρισκεται κρεμασμενη απο το λαιμο μου....

Ελεγα για τον Canon efs 15-85 is, που εχει και μοτερ Autofocus και Image Stabilization, αλλά μου είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΣ τωρα στην αρχη λογω κοστους οσο και η μηχανη και παραπανω..... Πιστευετε ότι ο φακος του κιτ 18-55 θα με καλυψει για 2-3 μηνες μεχρι να βρω κατι καλυτερο, ή να παρω μονο το σωμα με καποιον εναλλακτικο πιο φθηνο φακό για αρχή, και ποιον ??? :smash:

Τελος, σκεφτομαι την πιθανη αγορά από άλλη Ευρωπαικη χωρα εκτος Ελλαδας μεσω ιντερνετ.... Θα βρω σημαντικη διαφορα σε τιμες, και με την εγγυηση τι γινεται ???

Ευχαριστω!

Last edited:
Εγώ θα σου πρότεινα τον Canon 18-135 και θα είσαι καλυμμένος μια χαρά. δεν ξέρω αν αξίζεις να πάρεις τη συγκεκριμένη από Ευρώπη γιατί δεν έχει διαφορά από Ελλάδα. Επίσης η αντιπροσωπεία για να σου αναγνωρίσει την εγγύηση θα σε ταλαιπωρήσει αφάνταστα.

Η InterSys ειναι πιθανον να μην αναγνωρισει την εγγυηση. Οπως μου ειπαν δεν ειναι η Canon αλλα ανεξαρτητη εταιρεια και δεν ειναι υποχρεωμενοι.

Δε θα του την αναγνωρίσει, θα πρέπει να κάνει φασαρία κτλ. αλλά και πάλι μπορεί να στην κρατήσει κανα 2 μήνες (αυτό ισχύει για όλες τις αντιπροσωπείες).

Απο δελτίο τύπου της Intersys:

Η Canon EOS 550D βραβεύτηκε πρόσφατα ως η «καλύτερη DSLR με προηγμένες δυνατότητες» από τον Οργανισμό Technical Image Press Association (TIPA) για προϊόντα φωτογραφίας και απεικόνισης στην Ευρώπη. Η EOS 550D επαναπροσδιορίζει τα όρια της σειράς φωτογραφικών μηχανών ευρείας κατανάλωσης DSLR της Canon, ενσωματώνοντας τεχνολογίες και χαρακτηριστικά που απαντώνται συνήθως στις ημιεπαγγελματικές μηχανές DSLR, σε μια κατασκευή μικρή και ελαφριά, είδος που προτιμούν οι καταναλωτές. Ο νέος αισθητήρας CMOS APS-C με ανάλυση 18 Megapixel (MP), σε συνδυασμό με τον προηγμένο επεξεργαστή εικόνας DIGIC 4 της Canon και τη δυνατότητα λήψης βίντεο Full HD προσφέρουν στους ενθουσιώδεις λάτρεις της φωτογραφίας όλες τις δυνατότητες που απαιτούνται για να εξερευνήσουν νέα επίπεδα δημιουργικότητας. Δείτε τα πλήρη χαρακτηριστικά της βραβευμένης EOS 550D: http://www.intersys.gr/default.asp?pid=27&ct=688&itm=4007&la=1

Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης θα βρείτε στο ηλεκτρονικό αρχείο της Intersys: http://www.intersys.gr/default.asp?pid=79&ct=688

Είχα τη ευκαιρία να δουλέψω για 3 ώρες το συνδυασμό CANON 550d και 15-85 IS, επειδή συναντήθηκα με ένα ποδηλάτη που έκανε το γύρο της Ευρώπης (Simon the Biker). Είναι η προσωπική του μηχανή κι εγώ τον τράβηξα στην περιδιάβασή του στη βόρεια Ελλάδα.

Αν εξαιρέσει κανείς τη δυσκολία μου να προσαρμοστώ στις ρυθμίσεις του interface της CANON (ειδικά τα κουμπιά στην πλάτη) από εκεί και πέρα έχω να αναφέρω μόνο θετικά. Η μόνη αρνητική παρατήρηση ήταν το μέγεθος και η καθαρότητα του σκόπευτρου, αλλά σίγουρα η σύγκριση με την NIKON D700 δεν είναι αντιπροσωπευτική. Ταχύτητα εστίασης, ρυθμίσεις, κλπ. με ικανοποίησαν πλήρως. Και βλέποντας τώρα στο σπίτι καμιά 90αριά φωτογραφίες που κράτησα (και δυστυχώς δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας, αφού ανήκουν σε αυτόν που πραγματοποιεί το ταξίδι μέχρι την Κωνσταντινούπολη) λέω ότι είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος και από την ποιότητα του αρχείου.

Φυσικά τα εύσημα πάνε και στο φακό και έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι που αγοράσουν τη μηχανή πακέτο με τους 18-55 IS /17-85 IS απλώς αδικούν τη μηχανή τους και φυσικά δεν μπορούν να μιλούν για ποιότητα εικόνας. Όμως ο 15-85 μου φαίνεται ότι αποτελεί μια εξαιρετική λύση κι ότι είναι ευθέως συγκρίσιμος με τον 16-85 VR της ΝΙΚΟΝ.

Βλασση, θα ηθελα να δω μερικα δειγματα.

Δεν υπαρχουν καποιες που να ειναι "ουδετερες", να μην φαινονται πολλες λεπτομερειες απο προσωπα, σωματα κτλ?