Canon 5D MkII

Απάντηση: Re: Canon 5D MkII

Aυτος ρε εχει να καλυψει 5 νεους κατοχους μηχανων οχι μονο τον εαυτο του.

Μιλανε ολοι μιλαει και ο Τασος :p

"Να δεις που θυμάμαι πως έχω έναν 24-60....

Πρέπει να είναι στο 5ο ή 6ο συρτάρι...":firstprize:

Μπα στο γυάλινο σκρίνιο στο γραφείο...

:2thumb22sup::2thumb22sup:

Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα τελικά... :flipout:

Σοβαρά τώρα. Η μηχανή, παρά τα 21 μεγαπίξελ της, δεν είναι πιο απαιτητική σε φακούς από μια 40D, πόσο μάλλον τη 50ρα ή την 7ρα. Τουλάχιστον στο κέντρο και στο μέσο του καρέ.
Τα άκρα είναι μια άλλη ιστορία, συνήθως θέλεις αρκετό κλείσιμο για να είναι όλα νετ και να ξεμαλακώσουν στους ευρυγώνιους.
Πλέον αρχίζει να μπαίνει στο παιχνίδι και το βινιετάρισμα, που τουλάχιστον στους τελε (όλους δανεισμένους από το FF) δεν το γνωρίζαμε στα κροπ σώματα.
Επίσης στα ανοικτά διαφράγματα αναθεωρείς τις απόψεις σου για το τι είναι εστιασμένο και τι όχι και εάν σου φτάνει το βάθος πεδίου.
Επίσης στις λήψεις στο χέρι και στις χαμηλές ταχύτητες (1/10-1/40) φαίνεται εντονότερα το αποτέλεσμα των κραδασμών του καθρέφτη (σε τέτοιες ταχύτητες παίρνω πολύ καλύτερα αποτελέσματα με liveview).

Αλλά γενικά δεν νομίζω ότι χρειάζεται και τους τρελούς φακούς η μηχανή για να πάρεις καλό αποτέλεσμα... σίγουρα το κέρδος με έναν τοπ φακό το βλέπεις με τα μάτια σου στο 100%, δεν λέω.

Σε θόρυβο τα πάει πολύ καλά η μηχανή, αλλά και εκεί με έχει κάνει να αναθεωρήσω τις απόψεις μου. Θόρυβος υπάρχει και στα 400iso, τουλάχιστον στα σκιερά, απλώς δεν φαίνεται παρά μόνο σε θεάσεις 100% ή κάπου εκεί. Αυτό που έχω καταλήξει είναι ότι ο θόρυβος μέχρι ίσως και τα 3200, δεν φαίνεται ιδιαίτερα στο μάτι και ούτε αφαιρεί λεπτομέρεια ούτε κοστίζει σε χρωματική πιστότητα. Μπορώ, στα 3200iso, να κάνω μια σμίκρυνση στα 3000x2000 (δλδ 6mp, κατάλληλα για εκτύπωση Α4 και βάλε) και να μην καταλαβαίνω ιδιαίτερη διαφορά από το αρχείο των 200-400iso. Αλλά εκεί βάζω το όριό της. Τα 6400 δίνουν αρχείο αξιοποιήσιμο -δηλαδή μπορώ να πάρω άνετα μια εκτύπωση 15x21, ίσως και Α4, αλλά έχει τα προβληματάκια του. Βέβαια μπορώ να του κάνω μια ωραία αποθορυβοποίηση, και να σας το ανεβάσω εδώ στα 1500x1000 και οι μισοί να μην καταλάβετε τίποτα.

Πάντως γενικώς δεν χρησιμοποιώ πάνω από iso3200 -συνήθως ούτε πάνω από iso2000 και αυτό μόνο σε λήψεις μάκρο και σε ακατάλληλες συνθήκες. Δεν είναι το είδος της φωτογραφίας που επιδίδομαι, μάλλον, οι νυχτερινές δρόμου κλπ.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Canon 5D MkII

Πλέον αρχίζει να μπαίνει στο παιχνίδι και το βινιετάρισμα, που τουλάχιστον στους τελε (όλους δανεισμένους από το FF) δεν το γνωρίζαμε στα κροπ σώματα.

Wellcome to the club :ADFADF1:

Πάντως γενικώς δεν χρησιμοποιώ πάνω από iso3200 -συνήθως ούτε πάνω από iso2000 και αυτό μόνο σε λήψεις μάκρο και σε ακατάλληλες συνθήκες. Δεν είναι το είδος της φωτογραφίας που επιδίδομαι, μάλλον, οι νυχτερινές δρόμου κλπ.

Εγω για επαγγελματικους λογους εχω σαν ταβανι τα 1600 που ετσι κι αλλιως ειναι παρα πολλα .

Μπραβο Βασιλη, καλοριζικη η μηχανη...

Θενκς Ηλία.

Eξαρταται την περιπτωση. Συνηθως το θορυβο, το βινιεταρισμα και αλλα τινα, τα βλεπουμε μονο εμεις. Για συνθηκες πραγματικης ζωης μιλαω και οχι για εφαρμογες διαφημισης.

Δεν εχω ακουσει κανενα παραπονο για το θορυβο απο τη 40D στα 1600, τη στιγμη που με ρωτουσαν γιατι δεν βγαζω φωτογραφιες, αφου δεν εβλεπαν το φλας να αναβει. Αλλο που εγω ημουν ετοιμος να βαλω τις συγκεκριμενες στα rejected και με σταματησε η γυναικα μου. Γιατι ηταν ωραιες φωτογραφιες αλλα εγω εβλεπα θορυβο. Καποιος αλλος μπορει να δει αλλα.

Στην αρχή όταν την είχα πάρει έπαιξα λιγάκι στα ψηλά iso, πχ 6400 με τον 85ρη Samyang ανοικτό στο φ/1.4. Εντάξει, πλάκα είχε, αλλά για σοβαρή φωτογραφία δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, και όχι λόγω περιορισμών στην ποιότητα. Καλό είναι βέβαια να υπάρχει, δεν λέω. Μιλάμε βέβαια για φωτιστικές συνθήκες μεταξύ ev 1 και 4, για να καταφύγουμε στα 6400.

ξερετε που κοιμενοντε οι τιμες για μια μεταχειρισμενη? ψαχνω να βρω μια σε καλη κατασταση μεχρι 900 ευρω. μονο σωμα χωρις φακο. ξερετε που να ψαξω?

ξερετε που κοιμενοντε οι τιμες για μια μεταχειρισμενη? ψαχνω να βρω μια σε καλη κατασταση μεχρι 900 ευρω. μονο σωμα χωρις φακο. ξερετε που να ψαξω?

μην σε ξενερωσω αλλα νομιζω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις τοσο φθηνα

Θενκς Ηλία.

Eξαρταται την περιπτωση. Συνηθως το θορυβο, το βινιεταρισμα και αλλα τινα, τα βλεπουμε μονο εμεις. Για συνθηκες πραγματικης ζωης μιλαω και οχι για εφαρμογες διαφημισης.

Δεν εχω ακουσει κανενα παραπονο για το θορυβο απο τη 40D στα 1600, τη στιγμη που με ρωτουσαν γιατι δεν βγαζω φωτογραφιες, αφου δεν εβλεπαν το φλας να αναβει. Αλλο που εγω ημουν ετοιμος να βαλω τις συγκεκριμενες στα rejected και με σταματησε η γυναικα μου. Γιατι ηταν ωραιες φωτογραφιες αλλα εγω εβλεπα θορυβο. Καποιος αλλος μπορει να δει αλλα.

την ιδια αρρωστια εχω κολλησει και γω
της ανοιγω στο 200% και τις ψειριζω για θορυβο

Απάντηση: Re: Canon 5D MkII

Στα 800 με 900 παίζει συνήθως η Mark I. Για τη Mark II ούτε για αστείο. Γιατί να σκοτώσει κάποιος τόσο φθηνά ένα τρέχον μοντέλο των 2.200 ευρώ;

Δεν χάνεις τίποτα να ψάξεις, αλλά δεν νομίζω.
Στα 1200 ίσως βρεις κάποια με 20-30 χιλιάδες κλικ (που δεν είναι τίποτα για ένα κλείστρο με προδιαγραφές για 150.000 λήψεις). Εκτός εάν πέσεις σε περίπτωση κάποιου με μεγάλη ανάγκη, αλλά δεν μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις. Έχω την εντύπωση ότι τα μεταχειρισμένα σώματα κυμαίνονται πάνω από τα 1.500 ευρώ.

H CANON 5 MKII πέρυσι τέτοιο καιρό έπαιζε μτχ. στα 1600-1700 ευρώ βρήκαμε μια στα 1400 ευρώ. Η τιμή της στα μεταχειρισμένα ήταν σταθερή, όπως έμεινε σταθερή και στα καινούρια εδώ και 18 μήνες περίπου. Αυτά μέχρι το τσουνάμι. Έκτοτε και με την έλλειψη μηχανών παγκοσμίως, είδαμε τις τιμές να αυξάνονται τόσο στα καινούρια (κυρίως στα refub) που έφθασαν σε κάποιες περιπτώσεις τα 2700 δολάρια, όσο και στα μτχ. όπου βλέπουμε πολύ συχνά μηχανές με 40.000-50.000 λήψεις να φεύγουν στα 1800-1900 ευρώ ή δολάρια.

Την πιο πρόσφατη CANON 5D που είδαμε σε μτχ. έφυγε στα 850 ευρώ μετρητά σε δυο μέρες. Και είχε 3 χρόνια επαγγελματική δουλειά στην πλάτη της.

μια και αναφέρθηκε, σκέφτομαι την περίπτωση μιας 5D κατά βάση για νυχτερινές λήψεις, λόγω της όχι πολύ σπουδαίας συμπεριφοράς της Pen. Τα μεγαπιξελ δεν με απασχολούν, πως σας ακούγεται;

μια και αναφέρθηκε, σκέφτομαι την περίπτωση μιας 5D κατά βάση για νυχτερινές λήψεις, λόγω της όχι πολύ σπουδαίας συμπεριφοράς της Pen. Τα μεγαπιξελ δεν με απασχολούν, πως σας ακούγεται;

Πλέον υπάρχουν κι άλλες λύσεις στο APSC πιο φθηνές με την ίδια ή και καλύτερη νυχτερινή συμπεριφορά. Π.χ. μια 600D, μια 580 ίσως;

Oσο εχει να κανει σχεση με τους αισθητηρες, ισχυει οτι οσο νεοτερος, τοσο καλυτερος. Ειδικα στα ψηλα ISO. Εκει παιζεται το παιχνιδι τωρα, και λιγοτερο στα ΜΡ.

Μια ερωτηση ειδικα για την 5D αλλα και γενικοτερα:

Το Highlight tone priority, πως ακριβως δουλευει και ποτε ενδεικνυται να το χρησιμοποιουμε? Γενικως κανει κατι που δεν γινεται στην επεξεργασια?

Τη ρυθμιση C.Fn II :Εικονα---αυτ.βελτιστοποιηση φωτισμου ,καλο θα ηταν να την απενεργοποιησης διοτι αρκετες φορες με τις ιδιες ρυθμισεις θα βλεπεις διαφορετικο αποτελεσμα στην φωτεινωτητα της φωτογραφιας.
Το highlight tone priority το εχει και η 40αρα ,ειναι για περιπτωσεις οπου υπαρχουν φωτεινα και σκοτεινα σημεια και προσπαθει να μην καψει τα φωτεινα.

Είχα δει και έναν γύρω στα 1400 ευρώ. Και έναν για μοντούρα Σίγμα... αλήθεια πόσο είχε φύγει εκείνος Ναθαναήλ; 800 ευρώ καινούργιος; Εξαιρετικός φακός όμως, δίχως άλλο αντίστοιχο σε χαρακτηριστικά.