Canon 5D MkII

εμενα που δεν με ενδιαφέρει τοσο η φωτογραφία οσο η πολύ καλή λυψη βιντεο σε 1080p, τοσο σε φως ημερας οσο και σε χαμηλό φωτισμό , θα με καλυψει η αγορα της?

Απάντηση: Re: Canon 5D MkII

εμενα που δεν με ενδιαφέρει τοσο η φωτογραφία οσο η πολύ καλή λυψη βιντεο σε 1080p, τοσο σε φως ημερας οσο και σε χαμηλό φωτισμό , θα με καλυψει η αγορα της?

Όχι!
Πήγαινε σε βιντεοκάμερα καλύτερα.

Αν εχεις ορεξη να παιδευτεις με το manual focus και τα "τερτιπια" της ναι, αλλιως πηγαινε σε μια βιντεοκαμερα.
Δεν ειναι παντως ευκολη , οπως και καμια Dslr για βιντεο.

Re: Απάντηση: Re: Canon 5D MkII

Όχι!

Mην τον ακους αυτον, ειναι ορκισμενος εχθρος του πασαλειματος :grinning-smiley-043

Εξαρταται τι θες να τραβας....Η καμερα σε ληψη βιντεο εκτος απο ας πουμε προβλημα σε κινουμενα θεματα εχει και μια καποια συμπιεση...

Τωρα με αυτα τα λεφτα δεν παιρνεις πακετο που να τραβα τοσο καλες φωτογραφιες και τοσο αρκετα καλο βιντεο.

Για την ενημερωση σας και μονο εν μεσω της τρομακτικης κρισης που διεπει τον χωρο της κινηματογραφησης πλεον εκτος απο διαφημιστικα γυριζονται και ταινιες για τον κινηματογραφο με την συγκεκριμενη καμερα.

Καταντια αλλα ειναι η αληθεια. Οποτε αν ολοι αυτοι οι επαγγελματιες την χρησιμοποιουν λογω κοστους ειμαι βεβαιος οτι και στους περισσοτερους απο εσας αρκει.

Το προβλημα Ναθ φυσικα και δεν ειναι η ποιοτητα... αυτη αρκει και περισσευει.
Το θεμα ειναι οι ευκολιες που εχουν μαθει οι περισοτεροι απο τις βιντεοκαμερες.
Οπως, αυτοματη εστιαση, powered zoom , stabilizer κλπ.

Aν καποιος θελει να τραβαει τα παιδια του, παρτυ και εκδηλωσεις δεν κανει , εκτος και αν εισαι μαζοχας (οπως εγω!).

Μια ακόμη καινούρια μηχανή βρίσκεται από χθες στα χέρια εκλεκτού μέλους της συντροφιάς μας. Ξέρετε αυτού με τους πολλούς φακούς.

Καλοδούλευτη!!!

Θα μπει να μας πει εντυπωσεις ή θα τις μεταφερεις εσυ?

Re: Απάντηση: Re: Canon 5D MkII

Όχι!

Και αν πάω σε βιντεοκαμερα, υπάρχει καμία που να τραβά πολύ καλά σε χαμηλό φωτισμό και σε συνθηκες μεσα στο σπιτι όπως οι Dslr? η τραβάνε όλες καλά μόνο στο φως της μέρας?

Μια ακόμη καινούρια μηχανή βρίσκεται από χθες στα χέρια εκλεκτού μέλους της συντροφιάς μας. Ξέρετε αυτού με τους πολλούς φακούς.

Καλοδούλευτη!!!

θέλω να δω τι θα κάνει τον σίγμα 15-30 τώρα.

θέλω να δω τι θα κάνει τον σίγμα 15-30 τώρα.

Εμ του τα'λεγα εγώ! Έχει όμως μπόλικους.
Την πρώτη δοκιμή την έκανε με έναν ρώσικο Mir 20mm.
Mια χαρά τα πήγε.

Re: Απάντηση: Canon 5D MkII

ρε παιδια πείτε στον άνθρωπο για την panasonic GH2, η πρώτη SLR καλιμπραρισμένη και για βίντεο

http://vimeo.com/17062701

Mην ενθουσιαζεσαι... δεν ειναι ολα ροδινα κι εκει.
Ακομη δεν εχει βγει Ευρωπαικο μοντελο, και δεν ξερουμε καν αν θα υποστηριζει 25p.

Στο βιντεο που εβαλες , ΟΛΗ τη δουλεια τη κανει ο φακος (Nokton 25mm f/0.95) και οχι η καμερα!
Κοστιζει δε, περισσοτερο απο τη καμερα... αν βαλεις αυτο το φακο στη nex θα εχεις ακομη καλυτερα αποτελεσματα, δεν ειναι auto focus φακος αλλωστε.

Last edited:
επίσης νομίζω όλα τα πλάνα είναι με τρίποδο. Θα θελαν δω και στο χέρι τι rolling shutter τυχόν έχει

Oλες οι dlsr εχουν rolling shutter, οπως και η gh2.
Eπισης , το autofocus που μας ενδιαφερει , εχει τα γνωστα προβληματα των CDAF ...
"ψαξιμο" μπρος - πισω και πολυ αργο.

http://vimeo.com/16990396

απογοήτευση.....

ποιες διαφορές είδαν τα έμπειρα μάτια σου μεταξύ της ποότητας του βίντεο της GH2 με την Nex-5?

Re: Απάντηση: Canon 5D MkII

ακομα δεν τον ειδαμε Γιαννη τον βαφτισαμε?

Φιλε μου, εχω τη τυχη (ή την ατυχια) να μπορω να δοκιμαζω οτι νεο ερχεται και μαλιστα να τα συγκρινω μεταξυ τους.
Προσφατα εκανα ενα συγκριτικο μεταξυ Canon 7D - Nex5 και σε πληροφορω οτι με τους ΙΔΙΟΥΣ φακους, ηρθαν "ισοπαλοι" στα περισοοτερα σημεια.

Ο φακος κανει τη μηχανη, οχι το αντιθετο... οσον αφορα φυσικα τη ποιοτητα της εικονας.
Οι νεοι αισθητηρες ειναι πολυ κοντα ο ενας στον αλλο, και δεδομενου οτι η Nex φοραει μεγαλυτερο αισθητηρα απο τη GH2 , ο φακος αυτος σιγουρα θ αποδιδει καλυτερα.
Ειναι προφανες, δε χρειαζεται σκεψη.
Η Gh2 ειναι αναμφιβολα πολυ καλη μηχανη, με πολλες αρετες , οπως manual ρυθμισεις στο βιντεο , γρηγορη (για contrast detection) εστιαση, αλλα ακομη δε μπορει να φτασει τη ταχυτητα μιας καλης dslr και ειδικα της A55 στο τομεα αυτο.
Αλλα για να μην συνεχισουμε εδω , offtopic, καλυτερα να τα "πουμε" στο αντιστοιχο νημα.
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=66828&page=14