Canon 5D MkII

Re: Νέα Canon 5D.

Aν το φιλμακι ειναι real , τοτε θα πουλησω φωτογραφικες και βιντεοκαμερες !!!
Πολλοι θα χασουν τον υπνο τους ...

αληθινο ειναι Γιαννη.....

αλλα εξαρταται απο το τι εχεις να πουλησεις και για τι χρηση το θες...

παντως οντως εχει το θεμα που φοβομουνα....λογικο ειναι απο την αλλη.

Ολα μαζι δεν γινονται....

....ακομα τουλαχιστον και απο αυτον τον κατασκευαστη ισως....

Απάντηση: Νέα Canon 5D.

Όταν λες χάλια ως βίντεο εννοείς καλλιτεχνικά; Γιατί τουλάχιστον ως προς την ποιότητα πρέπει να λάβεις υπόψη ότι είναι downscaled από τα 1920Χ1080p στα 960Χ540, και παρόλα αυτά είναι πολύ καλή η ποιότητα κατά τη γνώμη μου (άσε τη λήψη τώρα σε τόσο χαμηλό φωτισμό χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια).

οταν λεω χαλια φυσικα και δεν εννοω καλλιτεχνικα,ποιος θα το εκρινε ετσι?

Ισα ισα που στηθηκε πολυ επαγγελματικα και με αψογο τροπο.

τα υπολοιπα με χαλασανε ...

Ε ποια ακριβώς, αυτό είναι που έχει σημασία. Δεν βλέπουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες λεπτομέρειες...

για να μην λετε ομως βρηκα και ενα θετικο.....

λιγες καμερες σε τετοια λεφτα μπορουν να εχουν αυτο το βαθος πεδιου να μην πω καμμια.....

ολα αυτα μεχρι να βγει η scarlet....

Re: Απάντηση: Νέα Canon 5D.

Ε ποια ακριβώς, αυτό είναι που έχει σημασία. Δεν βλέπουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες λεπτομέρειες...

τρομακτικος θορυβος (πως θα μπορουσε να ειναι κι αλλιως αλλωστε...)
πολυ αργος φωτοφραχτης με αποτελεσμα να χανονται στην κινηση ολοκληρα κομματια λεπτομερειας....
δεν θα κρινω τις χρωματικες εκτροπες γιατι ειναι αδικο αν δεν δουμε την κανονικη αναλυση.

αλλα τα υπολοιπα ειναι απαραδεκτα.

ετσι κι αλλιως ομως δεν την αγοραζεις για να εχεις μια καλη βιντεοκαμερα...αλλα μια κορυφαια DSLR FF .

η δυνατοτητα βιντεο μπηκε για αγρα πελατων ασχετη με την κατηγορια και ουτε προκειται να προβληματιστει με τα προβληματα αυτα.....

θες γυναικα και βιντεο 1080p του κανακαρη μας ??? παρε ενα ναχεις......

γιαυτα καλη ειναι.

Δεν μπορώ να κρίνω το θέμα του φωτοφράκτη, μιας και δεν ξέρω τι λεπτομέρειες χάνονται, αλλά δεν κατάλαβα τον τρομακτικό θόρυβο που τον είδες, το ίδιο βίντεο βλέπουμε ή μήπως άλλο (υπόψη ότι και μόνο από το downscaling και τη συμπίεση μπαίνουν διάφορα τεχνουργήματα που μπορεί να μην υπάρχουν στο πρωτότυπο);

Xαλια σαν βιντεο.....

να υποθεσω οτι σου αρεσε εσενα?

Το "χάλια" λίγο πιό λιανά .... αν μπορείς. Ρώτησα ειδικά εσένα γιατι είσαι απαιτητικός χρήστης.

Ναι μου άρεσε. Η καθαρότητα της εικόνας και το bokeh είναι σούπερ, τα χρώματα (απλώς) καλά, τεχνουργήματα δεν είδα και το "καρέδιασμα" το βρίσκω τουλάχιστον αποδεκτό και σίγουρα λιγότερο απ'οτι φανταζόμουνα.

Βέβαια η μικρή ανάλυση κρύβει ψεγάδια.

Ωπ.. απάντησες ήδη ...

Last edited:

Πάντως ειλικρινά πολύ θόρυβο δεν βλέπω, αυτό που βλέπω είναι αρκετά artifacts (σε κάποιες σκηνές στον ουρανό) και posterization. Αλλά δεν ξέρω αν προέρχονται από το αρχικό φιλμάκι, ή από την επεξεργασία που έγινε για το downscaling. Το βιντεάκι πάντως το έχω κατεβάσει (μέγεθος ~89ΜΒ), και αν μη τι άλλο φαίνεται διαφορετικά ανάλογα με τον video player που χρησιμοποιώ (για παράδειγμα, με το quicktime φαίνεται τελείως ξεπλυμένο το μαύρο).

Χε χε ... ξεπλυμένο το μαύρο με το quickTime παρόλο που συμπιέσθηκε με QuickTime.

Δεν ξέρω για τα apple αλλα στα windows τα quicktime γενικά είναι απαράδεκτα. Τόσο ο avc encoder όσο και ο avc decoder.
Και το συγκεκριμένο κλίπ είναι reencode με QuickTime σε καλό bitrate αλλά σε "φτωχό" profile (main@Level 3.1) και με σοφτγουερ κάθε άλλο παρά αναφοράς.

To είδα και το ξαναβλέπω σε πολύ φωτεινό περιβάλλον και artifacts δεν έπιασα εκτός απο το σημείο με την φτερωτή του ελικόπτερου.

Πάντως ο avc encoder της 5DII είναι στοιχειώδης (main profile, no "b" frames, 1 reference frame, no adaptive quantization, no cabac) με έμφαση μόνο στην ταχύτητα και την ευκολία αναπαραγωγής-επεξεργασίας. Αυτό που σώζει την κατάσταση είναι το τεράστιο bitrate των 40Mbps. Σε (πολύ) δύσκολα θέματα θα είναι φυσικό να υπάρχουν τεχνουργήματα παρόλα τα 40Mbps.

Για σύγκριση οι αντίστοιχοι hardware avc encoder στις AVCHD κάμερες είναι πολύ πιό δυνατοί γιαυτο και τα καταφέρνουν με 17Mbps.

Ομως απείρως χειρότερος είναι ο video encoder της D90 και πολλών άλλων φωτογραφικών μηχανών. Συμπιέζει κατα mjpeg δηλ. χωρίς καμία αλληλοσυσχέτιση μεταξυ των φρειμς και με bitrate κοντά στα 25Μbps τα 1280χ760π24 (τόσο μέτρησα σε δύσκολο κλίπ με θέμα σέρφιγκ σε τρικυμία). Είναι το αντίστοιχο σε συμπίεση κατα jpeg εικόναs 1280Χ720 με όριο τα 130ΚΒ.
Εδω μερικοί γκρινιάζουμε για το όριο των 155ΚΒ για 900χ700 που έχουμε στο avclub, φαντάσου να ήταν 90ΚΒ (130Χ900Χ700/1280/720).

Last edited:

Βγήκαν ήδη οι πρώτες τιμές για την 5D MkII στην ελληνική αγορά (Κατερέλος).

Σώμα 2.290 ευρώ (μόλις 250 ευρώ παραπάνω από όσο πήγαινε η αντικατασταθείσα 5D πριν ένα μήνα), κιτ με τον 24-105/4Lis, 3.050 ευρώ. Στα ίδια δηλαδή επίπεδα (και 50 ευρώ πιο φθηνή) με την D700, σίγουρα πιο φθηνή από την τιμή που θα έρθει εδώ η Sony a900.

Ταυτόχρονα η παλιά 5D ξεστοκάρεται στα 1600 ευρώ. Δεν μπορούσε να έπεφτε λίγο ακόμη? Δύσκολα θα την προτιμούσε κάποιος όταν η ολοκαίνουργια πηγαίνει 690 ευρώ παραπάνω.

ακριβη ειναι ακομα.......μετα τα Χριστουγεννα που στεγνωνουν οι αγορες θα φτασει στα 2000 εκτος αν προηγηθει κανα προγραμμα επιστροφης.

Τα 2000 πιστεύω είναι πολύ καλή τιμή για την περίπτωση. Κα πιστεύω θα πέσουμε ακόμη παρακάτω έως το Πάσχα.

Εκεί που νομίζαμε πως η Sony θα έσπαγε τις τιμές και θα ακολουθούσαν αναγκαστικά οι άλλοι, τι μας κάνει τώρα η Canon?
Έχω αρχίσει και βράζω πάλι...:egg:

Κοιίτα, άν σκεφθείς ότι ακόμα δεν ήρθε και βγαίνει φθηνότερη απο την D700 με υψηλότερη ανάλυση, είναι πιο συμφέρουσα αγορά. Πιστεύω πώς σύντομα θα πέσει κάτω απο τα 2000 μαζί με κάποιο πρόγραμμα επιστροφής όπως αναφέρεις πιο πάνω.
Αλήθεια η Sony A900 σε τί τιμή παίζει ξέρουμε;

Eσυ θα επαιρνες τωρα πια την sony Α900?

εγω παντως με τιποτα.......ειδικα αν αληθευουν οι πρωτες κριτικες που την συνοδευουν....

αθανατη Σονυ.....παντα τρεχει να βγει πρωτη με λυμενα παπουτσια.....