Canon 5D MkII

Θα περίμενα μεγαλύτερη δυναμική περιοχή... οκ, από δυνατότητες ανάλυσης είναι στα επίπεδα της A900 (και υψηλότερα από αυτήν από τα 400iso και πάνω), από άποψη θορύβου δεν βλέπω ουσιαστική διαφορά από την D700 γενικώς -μιλώ για τον εγγενή θόρυβο των raw αρχείων, όχι την προσέγγιση στην αφαίρεσή του.
Έπρεπε να είχε βγει η ίδια μηχανή στα 16mp. Θα είχε την απολύτως καλύτερη επίδοση της κατηγορίας από άποψη θορύβου, μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, και ακόμη 1fps "για τους γκρινιάρηδες". Και ας έβγαζε στα 24mp την 1Ds ΜκIV

Πάντως είναι ζαβολιάρηδες στο dpreview.
Δοκίμασαν τις Canon και Nikon με τους φθηνούς 85/1.8 και την A900 με τον ακριβό Zeiss 85/1.4. Για αντίστοιχη σύγκριση έπρεπε στην Canon να έχουν τον 85/1.2L (οξύτερος του 85/1.8). Αφού υποτίθεται πως μετράμε το ανώτατο που μπορεί να δώσει η μηχανή.

Θα περίμενα μεγαλύτερη δυναμική περιοχή... οκ, από δυνατότητες ανάλυσης είναι στα επίπεδα της A900 (και υψηλότερα από αυτήν από τα 400iso και πάνω), από άποψη θορύβου δεν βλέπω ουσιαστική διαφορά από την D700 γενικώς -μιλώ για τον εγγενή θόρυβο των raw αρχείων, όχι την προσέγγιση στην αφαίρεσή του.
Έπρεπε να είχε βγει η ίδια μηχανή στα 16mp. Θα είχε την απολύτως καλύτερη επίδοση της κατηγορίας από άποψη θορύβου, μεγαλύτερο δυναμικό εύρος, και ακόμη 1fps "για τους γκρινιάρηδες". Και ας έβγαζε στα 24mp την 1Ds ΜκIV

και για την mark III τι θα εμενε ??

Ολα στο παιχνιδι ειναι πιστευω...δεν κρατανε τιποτα στο οπλοστασιο τους .

Για το ζήτημα της αντοχής στις ακραίες καιρικές συνθήκες έχουμε στείλει στις 23/2 επιστολή στην Intersys με την οποία ζητούμε ενημέρωση και τη θέση της αντιπροσωπείας σε παρόμοιες καταστάσεις. Χθες επικοινώνησα και τηλεφωνικώς και πήρα την απάντηση ότι εντός των ημερών θα έχουμε την επίσημη τοποθέτηση.

Αναμένουμε...

Απάντηση: Re: Canon 5D MkII

Για το ζήτημα της αντοχής στις ακραίες καιρικές συνθήκες έχουμε στείλει στις 23/2 επιστολή στην Intersys με την οποία ζητούμε ενημέρωση και τη θέση της αντιπροσωπείας σε παρόμοιες καταστάσεις. Χθες επικοινώνησα και τηλεφωνικώς και πήρα την απάντηση ότι εντός των ημερών θα έχουμε την επίσημη τοποθέτηση.

Αναμένουμε...

Δυστυχώς θα αναμένουμε για πολύ....................................

Στην PhotoVision δοκίμασα την 5d Mark II με φακό EF 24-70 f2.8 L.
Συγκριτικά με την 5 d στο AF η 5d Mark II είναι γρηγορότερη.
Επίσης συγκριτικά με την Nikon D700 με φακό AF-S 24-70mm f/2.8G ED
που δοκίμασα στην έκθεση η 5d Mark II ήταν πολύ γρηγορότερη.

Γιατί υπήρχε ποτέ περίπτωση, να ήταν η nikon πιο γρήγορη σε AF και ιδιαίτερα μάλιστα απο τους L φακους?

Γιατί υπήρχε ποτέ περίπτωση, να ήταν η nikon πιο γρήγορη σε AF και ιδιαίτερα μάλιστα απο τους L φακους?

Πόσο πιο γρήγορη ρε παλικάρια ; Εμένα η ταπεινή D90 με τον ταπεινο 70-300 4.5-5.6 VR και εστιάζει σε ολες σχεδον τις συνθήκες ακαριαια (< 1 sec). Mοναδική περιπτωση να εχω πρόβλημα ειναι οταν το φώς ειναι ελάχιστο, αλλά αυτό ειναι μαλλον φυσιολογικό για ενα φακο που δεν ειναι πολύ φωτεινος..

Φανταζομαι oti η D700 με τον αριστο 24-70 2.8 πρέπει να ειναι πολύ πιο γρήγορη ..

Μήπως ειμαστε λιγο υπερβολικοί ; Λεω μήπως ; Δεν αμφισβητώ την ανωτερότητα του AF της Canon εξαλλου φαντάζομαι οτι αυτό σε συνδυασμο με την πληθώρα καλών τηλεφακών της Canon ειναι οι βασικοί λόγοι για την επικράτηση της στους φωτογράφους αθλητικών γεγονοτων, απλά αναρωτιέμαι πόσο από αυτό το ποσοστό "ανωτερότητας" ειναι πραγματικό και πόσο hype ...

Last edited:
Πόσο πιο γρήγορη ρε παλικάρια ; Εμένα η ταπεινή D90 με τον ταπεινο 70-300 4.5-5.6 VR και εστιάζει σε ολες σχεδον τις συνθήκες ακαριαια (< 1 sec). Mοναδική περιπτωση να εχω πρόβλημα ειναι οταν το φώς ειναι ελάχιστο, αλλά αυτό ειναι μαλλον φυσιολογικό για ενα φακο που δεν ειναι πολύ φωτεινος..

Φανταζομαι oti η D700 με τον αριστο 24-70 2.8 πρέπει να ειναι πολύ πιο γρήγορη ..

Μήπως ειμαστε λιγο υπερβολικοί ; Λεω μήπως ; Δεν αμφισβητώ την ανωτερότητα του AF της Canon εξαλλου φαντάζομαι οτι αυτό σε συνδυασμο με την πληθώρα καλών τηλεφακών της Canon ειναι οι βασικοί λόγοι για την επικράτηση της στους φωτογράφους αθλητικών γεγονοτων, απλά αναρωτιέμαι πόσο από αυτό το ποσοστό "ανωτερότητας" ειναι πραγματικό και πόσο hype ...

Αν δεν κανω λαθος , η Nikon δεν ενσωματωνει μοτερ πανω στον φακο ...

Αλλα και παλι αν εχει ειναι οντως πιο αργη γενικα σε θεμα εστιασης .

Στα φωτεινα θεματα , ολοι οι φακοι θα εστιασουν και αρκετα γρηγορα ... Οταν ομως εχεις κατι κινουμενο και σε μεταβλητο φωτισμο η Canon ειναι ταχυτερη
Και μια λεπτομερεια ... οσο πιο φωτεινος ειναι καποιος φακος τοσο μεγαλυτερα κρυσταλλα εχει , αρα χρειαζεται μεγαλυτερη δυναμη στο μοτερ ... Οπως και να εχει οταν αναφερομαστε σε Canon και Nikon οι διαφορες και οι ομοιοτητες ειναι κατι το αμελητεο , γιατι υπαρχουν χρηστες που εχουν δουλεψει και με τις 2 εταιριες επαγγελματικα ( πχ εγω ) αλλα η Canon τους καθεται πολυ πιο καλα απο θεμα ευκολιας χρησης ή και το αντιθετο . Ειναι θεμα συνηθειας ... ενας 2.8 φακος σε nikon θα βγαλει αντιστοιχα καλη φωτογραφια με τον αντιστοιχο της Canon. Αν ειναι λιγο πιο sharp , ή πιο soft ειναι θεμα γουστου !

Οποτε μην κολλατε σε διαφορες δευτερολεπτου ... η φωτογραφια δεν ειναι αγωνας ταχυτητας ... Παλια δηλαδη που ειχαμε manual εστιαση τι γινοταν ? :grandpa:

Οι AF-S φακοί έχουν μοτέρ, υπερήχων. Η Canon με τους USM είχε κάνει θραύση και αφήσει πολύ πίσω τη Νικον, αλλά δεν νομίζω να έχουν ουσιαστικές διαφορές στο AF οι δύο εταιρείες πλέον.

Συμφωνώ ότι το ακαριαίο AF είναι υπερτιμημένο ως ανάγκη.
Τι θα κάνει ο νέος χρήστης με την slr του; Θα της φορέσει τον τελε ζουμ που αγόρασε και θα δοκιμάζει πόσο γρήγορα κλειδώνει εστίαση ο φακός στο τέλε άκρο του. Δυστυχώς πολλοί παραμένουν στο εμβρυακό αυτό στάδιο. Τι να πεις, όπως ευχαριστιέται ο καθένας.

Οποτε μην κολλατε σε διαφορες δευτερολεπτου ... η φωτογραφια δεν ειναι αγωνας ταχυτητας ... Παλια δηλαδη που ειχαμε manual εστιαση τι γινοταν ? :grandpa:

μια χαρα ειμασταν τοτε. πιο δημιουργικοι, βλεπαμε καλυτερα και δεν κουβαλαγαμε τα μοτερ στην πλατη....

Απάντηση: Re: Canon 5D MkII

Άκουγα ότι η D700 ήταν γρηγορότερη από την D5 MkII.
Αυτό που διαπίστωσα εγώ είναι ότι η D5 MkII ειναι κατα πολύ γρηγορότερη.

Οι AF-S φακοί έχουν μοτέρ, υπερήχων. Η Canon με τους USM είχε κάνει θραύση και αφήσει πολύ πίσω τη Νικον, αλλά δεν νομίζω να έχουν ουσιαστικές διαφορές στο AF οι δύο εταιρείες πλέον.

Συμφωνώ ότι το ακαριαίο AF είναι υπερτιμημένο ως ανάγκη.
Τι θα κάνει ο νέος χρήστης με την slr του; Θα της φορέσει τον τελε ζουμ που αγόρασε και θα δοκιμάζει πόσο γρήγορα κλειδώνει εστίαση ο φακός στο τέλε άκρο του. Δυστυχώς πολλοί παραμένουν στο εμβρυακό αυτό στάδιο. Τι να πεις, όπως ευχαριστιέται ο καθένας.

πες τα ρε Τασο γιατι εχει χαθει η μπαλα. Σε λιγο θα αρχισω να μετραω και τα milisecond του AF δηλαδη?. Ψυχραιμια χρειαζεται.

Ε ναι, από τη στιγμή που μιλάμε για σώματα σε τέτοια κατηγορία τιμής και φακούς με μοτέρ υπερήχων, τι ψάχνουμε τώρα...

Αλλά και να το πάω παραπέρα, δλδ πριν τα υπερηχητικά μοτέρ, δεν έκαναν τη δουλειά τους οι AF φακοί; Σίγουρα όταν η Canon ανακοίνωνε το σύστημα EOS πριν 22 χρόνια, και ταυτόχρονα τον εκπληκτικό EF 300/2.8 USM, ήταν μια επανάσταση για τους αθλητικούς ρεπόρτερ. Αλλά δεν νομίζω οι λοιπές κατηγορίες φωτογράφων να προσπερνούσαν τις Νίκον μέχρι να μπορέσει να κοντράρει η εταιρεία το AF σύστημα των Canon, σωστά;

Αλλά σήμερα έχουμε φτάσει να τα ψειρίζουμε όλα.

Γενικώς θα συμφωνήσω με τους προλαλησαντες, αλλά εκτος του AF εγω προσωπικά αυτό που θα ψείριζα ακόμα, ειναι και το κράτημα ή η λαβή της μηχανής.
Ακόμα και σήμερα, το πιάσιμο για παράδειγμα, της nikon D3 για μένα είναι απαράδεκτο στην οριζόντια και πολυ χειρότερο στην κάθετη λήψη.
Για την εργονομία δεν μιλώ γιατι ειναι τελείως υποκειμενική και όπως βολεύει τον καθένα.

3570AFyuhaiA.jpg
canonAF.jpg

Κοιτατε τι ωραια ηταν τα πρωτα φακουδακια αυτοματης εστιασης :flipout:

Η διαφορα δεν ειναι στο μοτερ που εχει ο καθε φακος αλλα στο μοτερ της μηχανης περισσοτερο.
Αν παρεις στα χερια σου μια Nikon D300 & D3 και κανεις μια δοκιμη σε ενα Air Show με ενα εξωτικο σουπερ τελεφωτο οπως ο 400 2.8 VR θα διαπιστωσεις αμεσως οτι τα ποσοστα θα ειναι 70% για την D300 εναντι 99.9% για την D3 .

Επισης αν παρεις εναν απλο φακο οπως ο παλιος φθηνος 50αρης 1.8 και τον δοκιμασεις αναμεσα στης προαναφερομενες μηχανες και εκει θα καταλαβεις ακομη ποιο αισθητα τι γινεται .

Τον παλιο εξωτικο 400 2.8 με τον καινουργιο VR που εχω δεν ειδα διαφορα φορεμενους φυσικα σε μηχανες με δυνατα μοτορακια οπως η καινουργια μου D3X & D3 . Διαφορα ειδα στο VR οταν η ταχυτητες ειναι κατω απο 1/500 .

Αυτα τα ολιγα περι Νικον AFS .

Οσο αναφορα την Canon 5D M3 σε θεμα εστιασης για στουντιο και τοπια και οτιδηποτε γινεται χρησης το κεντρικο σημειο εστιασης ειναι φυσιολογικο να ειναι ελαφρως καλυτερη βαση σχεδιασμου , αλλα σε οτιδηποτε τρεχει κινιτε γρηγορα η Νικον αφηνει στα σκοταδια την μηχανη αυτη κατα πολυ και ανετα χωρις δευτερη σκεψη.

Παρτε και της 2 μηχανες 5D M3 & D700 και καντε μια δοκιμη με τον πιτσιρικο σας να τρεχει πανω κατω η κανενα σκυλακι να τρεχει πανω κατω και δειτε στο τελος ποσοστα ευστοχιας.

Η κανον ειναι καλη μηχανη ποιοτικος εχει βιντεο εχει πολλα μεγκαπιξελς και ειναι οτι πρεπει για οσους θελουν μεγαλη αναλυση και κανουν αποκλειστικα φωτογραφιση στουντιο και τοπιων και η μηχανη ειναι λουκουμακι σε τετοια τιμη αλλα εως εκει.

Αλλη η δουλεια του ναυτη και αλλη του καντηλαναφτη αλλη δουλεια κανει η μια και αλλη η αλλη 2 διαφορετικα σχεδιασμενες μηχανες για διαφορετικες δουλιες.

Οσο για την γενικευση οτι η κανον ειναι γρηγοροτερη σε εστιαση αυτο δεν νομιζω να ισχυει μιας σαν κατοχος της super mark 3 και σαν κατοχος τωρα D3 το γνωριζο καλυτερα , ειχε το πανω χερι ελαφρα η mark 3 σε κινουμενα θεματα που σου ερχοτανε στα ισια αλλα με το καινουργιο firmware η D3 εχει απογιωθει και σε αυτο το σημειο .

Και να κλισω λεγοντας οτι παλια που ειχε χασει την μπαλα η νικον με εξωτικους φακους ειταν στο VR επανω στο θεμα φακων πραγμα κατανοητο και απλο .

Αυτο που ριχνει κατω την D700 ενναντι της 5D M3 ειναι τα μεγκαπιξελς και βιντεο αλλα προς θεου οχι η εστιαση σε αυτο το σημειο και αλλα πολλα η D700 εχει κατα πολυ το πανω χερι .

Γενικώς θα συμφωνήσω με τους προλαλησαντες, αλλά εκτος του AF εγω προσωπικά αυτό που θα ψείριζα ακόμα, ειναι και το κράτημα ή η λαβή της μηχανής.
Ακόμα και σήμερα, το πιάσιμο για παράδειγμα, της nikon D3 για μένα είναι απαράδεκτο στην οριζόντια και πολυ χειρότερο στην κάθετη λήψη.
Για την εργονομία δεν μιλώ γιατι ειναι τελείως υποκειμενική και όπως βολεύει τον καθένα.

Απαραδεκτο δεν θα ελεγα μαλιστα εγω που εχω μεγαλα χερια μου καθεται σαν γαντι οτι Pro μηχανη πιασω . Απαραδεκτο και γελιο και εξωφρενικα χαζο και αλλα τετοια εχω ακουσει τετοια λογια απο την γυναικα μου λογο βαρους και ογκου που εχει αυτη η μηχανη και ειναι κατανοητο.

Οπιοσδηποτε εχει μικρα χερια οτι επαγγελματικη μηχανη βαλει στα χερια του ειτε νικον ειτε κανον θα το βρει απαραδεκτο πιστευο και ειναι λογικο εδω θα ελεγα υπαρχει καποιο προβλημα.

Ολος αυτια αν εχεις να προτινεις καποια αλλη μηχανη σαν καλυτερη στο πιασιμο μιας που εχω και την mark 3 και δεν την βλεπω ουτε και αυτη σα καλυτερη .