Γιαννης Σπυρου
AVClub Fanatic
Εγω με Canon 7D και 430 ΕΧ ΙΙ μια χαρα ειμαι.
Δουλευει τουλαχιστον μεχρι 10 μετρα... πολυ βολικο πραγματι το ασυρματο Flash!
Εγω με Canon 7D και 430 ΕΧ ΙΙ μια χαρα ειμαι.
Αν φτιαξουν και το Af στο βιντεο...
Εγω εχω κολλησει εκει παντως.
Για καθε αλλη χρηση εκτος απο επαγγελματικη, ειναι απαραιτητο. Πως θα τραβηξεις χομ βιντεο χωρις αυτοματη εστιαση?
Τελικα κανει ΑΦ στο βιντεο ή δεν κανει?
Εδω http://www.imaging-resource.com/PRODS/E60D/E60DA.HTM διαβαζω το εξης:
"The Canon 60D inherits the Rebel T2i's unusual ability to use autofocus during movie recording. Continuous autofocus isn't available, so you have to manually trigger single AF operations as needed with a half-press of the shutter button. The feature is something of a tradeoff, because the AF operation is clearly visible in the video, even if Canon's contrast detection AF implementation doesn't hunt around the point of focus as much as some we've seen. AF noise is also very clearly captured on the movie's audio track, at least when using the internal microphone, although using quieter USM lenses can mitigate this somewhat, and AF noise can be avoided altogether by using a good directional mic on a shock mount. "
Δηλαδη κατα τη διαρκεια της εγγραφης βιντεο, πατωντας το κουμπι μεχρι τη μεση κανει ο,τι και πριν τη ληψη φωτογραφιας. Εστιαζει ο φακος και ακουγεται το μπλιπ του AF Confirm, το οποιο γραφεται και στο βιντεο οπως και ο ηχος του μοτερ του φακου.
Μικρος συμβιβασμος κατα τη γνωμη μου για καθημερινη χρηση. Δεν υστερει σημαντικα σε σχεση με την ΝΕΧ5.
@Γιαννης Σπυρου, τι λες?![]()
Tα RAW της Nikon παντα ηταν φλατ, λασπη, απ τη ληψη, ακομα κ με καπως καλυτερες ρυθμισεις απ τη μηχανη.Ομως μετα "ακουνε" πολυ στην επεξεργασια κ ειναι πολυ καλα σας πρωταρχικα αρχεια.Και βεβαια εξαρταται κ με πιο προγραμμα τα ανοιγεις.
Αυτο βεβαια εχει κ μια επιπτωση στο ετοιμο jpeg απ τη μηχανη οπου οτι κ να κανεις δεν υπαρχει περιπτωση να ερθει στα επιπεδα ενος καλα δουλεμενου raw.
Ισως κ μονο αν μπουνε custom καμπυλες στη μηχανη κ παλι δυσκολα.
Απλώς στα τελευταία μοντέλα το raw των Νίκον μοιάζει προ-επεξεργασμένο (στον θόρυβο αποκλειστικά) σε σχέση με τα raw των d80,d2x .
Και εννοείται αυτό φαίνεται και στο jpg που σαν αποτέλεσμα έχει την κορυφαία αποθορυβοποίηση αλλά με λίγο πεσμένη ανάλυση.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.