Canon 60D

Εχει μια μικρη βαση, που μπορεις να το ακουμπησεις σε επιπεδη επιφανεια.
Αν θες να το βαλεις ψηλα ή δεν εχεις επιφανεια, ενα μικρο τριποδο για φλας ειναι οτι πρεπει.

canon-430ex-vs-canon-430ex-ii-2.jpg

41+V+m4T-uL._SS400_.jpg

Τα ασύρματα φλας σε σώζουν σε περιβάλλον που δεν έχεις ρεύμα και χρειάζεσαι φωτισμό. π.χ. φωτισμό σε αμμουδιά , βουνά κτλ κτλ...

H 60d αναμένεται να κυκλοφορήσει επισήμως τον Οκτώβριο με τιμή στα 1119 περίπου. Στην αρχή σε λίγα κομμάτια

Απάντηση: Re: Canon 60D

Αν φτιαξουν και το Af στο βιντεο...

Ποντάρουν μάλλον στις μεγαλύτερες δυνατότητες βίντεο λόγω fps . Να δούμε αν θα τους βγεί . Στην ποιότητα εικόνας δεν νομίζω να μείνει ιδιαίτερα πίσω από την d7000.

Εγω εχω κολλησει εκει παντως.

Για καθε αλλη χρηση εκτος απο επαγγελματικη, ειναι απαραιτητο. Πως θα τραβηξεις χομ βιντεο χωρις αυτοματη εστιαση?

Απάντηση: Re: Canon 60D

Εγω εχω κολλησει εκει παντως.

Για καθε αλλη χρηση εκτος απο επαγγελματικη, ειναι απαραιτητο. Πως θα τραβηξεις χομ βιντεο χωρις αυτοματη εστιαση?

Δεν διαφωνώ , χάνει στο εμπορικό κομμάτι έτσι ενώ είχε επενδύσει αρκετά σε αυτό . Εγώ θα προτιμούσα πάντως το κάτι παραπάνω σε ποιότητα εικόνας. Αν και μου φαίνεται ότι τα raw της canon είναι πιο παρθένα τώρα από ότι των Nikon. Στην Νίκον διακρίνεις μια μικρή θολούρα που παλιά δεν υπήρχε με τίποτα, παρόλα τα λίγα mp.

Τελικα κανει ΑΦ στο βιντεο ή δεν κανει?

Εδω http://www.imaging-resource.com/PRODS/E60D/E60DA.HTM διαβαζω το εξης:

"The Canon 60D inherits the Rebel T2i's unusual ability to use autofocus during movie recording. Continuous autofocus isn't available, so you have to manually trigger single AF operations as needed with a half-press of the shutter button. The feature is something of a tradeoff, because the AF operation is clearly visible in the video, even if Canon's contrast detection AF implementation doesn't hunt around the point of focus as much as some we've seen. AF noise is also very clearly captured on the movie's audio track, at least when using the internal microphone, although using quieter USM lenses can mitigate this somewhat, and AF noise can be avoided altogether by using a good directional mic on a shock mount. "

Δηλαδη κατα τη διαρκεια της εγγραφης βιντεο, πατωντας το κουμπι μεχρι τη μεση κανει ο,τι και πριν τη ληψη φωτογραφιας. Εστιαζει ο φακος και ακουγεται το μπλιπ του AF Confirm, το οποιο γραφεται και στο βιντεο οπως και ο ηχος του μοτερ του φακου.

Μικρος συμβιβασμος κατα τη γνωμη μου για καθημερινη χρηση. Δεν υστερει σημαντικα σε σχεση με την ΝΕΧ5.

@Γιαννης Σπυρου, τι λες?-bye-

Tα RAW της Nikon παντα ηταν φλατ, λασπη, απ τη ληψη, ακομα κ με καπως καλυτερες ρυθμισεις απ τη μηχανη.Ομως μετα "ακουνε" πολυ στην επεξεργασια κ ειναι πολυ καλα σας πρωταρχικα αρχεια.Και βεβαια εξαρταται κ με πιο προγραμμα τα ανοιγεις.

Αυτο βεβαια εχει κ μια επιπτωση στο ετοιμο jpeg απ τη μηχανη οπου οτι κ να κανεις δεν υπαρχει περιπτωση να ερθει στα επιπεδα ενος καλα δουλεμενου raw.
Ισως κ μονο αν μπουνε custom καμπυλες στη μηχανη κ παλι δυσκολα.

Απλώς στα τελευταία μοντέλα το raw των Νίκον μοιάζει προ-επεξεργασμένο (στον θόρυβο αποκλειστικά) σε σχέση με τα raw των d80,d2x .
Και εννοείται αυτό φαίνεται και στο jpg που σαν αποτέλεσμα έχει την κορυφαία αποθορυβοποίηση αλλά με λίγο πεσμένη ανάλυση.

Τελικα κανει ΑΦ στο βιντεο ή δεν κανει?

Εδω http://www.imaging-resource.com/PRODS/E60D/E60DA.HTM διαβαζω το εξης:

"The Canon 60D inherits the Rebel T2i's unusual ability to use autofocus during movie recording. Continuous autofocus isn't available, so you have to manually trigger single AF operations as needed with a half-press of the shutter button. The feature is something of a tradeoff, because the AF operation is clearly visible in the video, even if Canon's contrast detection AF implementation doesn't hunt around the point of focus as much as some we've seen. AF noise is also very clearly captured on the movie's audio track, at least when using the internal microphone, although using quieter USM lenses can mitigate this somewhat, and AF noise can be avoided altogether by using a good directional mic on a shock mount. "

Δηλαδη κατα τη διαρκεια της εγγραφης βιντεο, πατωντας το κουμπι μεχρι τη μεση κανει ο,τι και πριν τη ληψη φωτογραφιας. Εστιαζει ο φακος και ακουγεται το μπλιπ του AF Confirm, το οποιο γραφεται και στο βιντεο οπως και ο ηχος του μοτερ του φακου.

Μικρος συμβιβασμος κατα τη γνωμη μου για καθημερινη χρηση. Δεν υστερει σημαντικα σε σχεση με την ΝΕΧ5.

@Γιαννης Σπυρου, τι λες?-bye-

Ναι ακριβώς όπως το είπες, μόνο που μπορείς να απενεργοποιήσεις το μπίπ...Τώρα ο φακός αν είναι θορυβώδης ακούγεται αρκετά, όπως και αυξομειώσεις στην φωτεινότητα (ειδικά αν δεν έχεις αρκετό φωτισμό μπορεί να πάρει και μερικά δευτερόλεπτα να το βρει, μέσα στα οποία θα είναι εμφανές ότι κάτι "ψάχνει" η μηχανή)...
Για να σου πω την αλήθεια και μένα στην αρχή μου άρεσε αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τελικά. Μόλις συνηθίσεις στο manual μετά δεν σου φαίνεται τόσο μεγάλο πρόβλημα. Να μην σου πω ότι εμένα άρχισε να μου αρέσει κιόλας.

Last edited:
Tα RAW της Nikon παντα ηταν φλατ, λασπη, απ τη ληψη, ακομα κ με καπως καλυτερες ρυθμισεις απ τη μηχανη.Ομως μετα "ακουνε" πολυ στην επεξεργασια κ ειναι πολυ καλα σας πρωταρχικα αρχεια.Και βεβαια εξαρταται κ με πιο προγραμμα τα ανοιγεις.

Αυτο βεβαια εχει κ μια επιπτωση στο ετοιμο jpeg απ τη μηχανη οπου οτι κ να κανεις δεν υπαρχει περιπτωση να ερθει στα επιπεδα ενος καλα δουλεμενου raw.
Ισως κ μονο αν μπουνε custom καμπυλες στη μηχανη κ παλι δυσκολα.

Γιάννη όλα τα RAW είναι φλατ, λάσπη όμως είναι μόνο αυτά που τα δεδομένα του αισθητήρα έχουν υποστεί αποθορυβοποίηση-κλιπάρισμα μαυρων πριν την εγγραφή στο RAW αρχείο.

Απλώς στα τελευταία μοντέλα το raw των Νίκον μοιάζει προ-επεξεργασμένο (στον θόρυβο αποκλειστικά) σε σχέση με τα raw των d80,d2x .
Και εννοείται αυτό φαίνεται και στο jpg που σαν αποτέλεσμα έχει την κορυφαία αποθορυβοποίηση αλλά με λίγο πεσμένη ανάλυση.

Η Νικον κλιπάρει τα μαυρα στο RAW (γιαυτό και δεν την προτιμούν οι αστροφωτογράφοι, δεν αποδίδει λεπτομέρειες στα σκοτεινά το στακάρισμα πολλαπλών λήψεων).
Επίσης σε ορισμένα τελευταίας γενιάς μοντέλα (D90, D7000 - λιγότερο στην D300) βλέπει κανείς και μια τοσο δα μικρούλα δοση αποκορεσμού στα πολύ σκοτεινά.

Αποθορυβοποίηση και αρα μείωση ευκρίνειας υπάρχει και στα RAW των D90, D7000 στο ISO 3200 +. Μπορεί και στην D300s ... δεν το έχω ψάξει.

Δείγμα D7000 ISO 3200, RAW χωρίς καμμία επεξεργασία.
Η αποκωδικοποίηση του RAW με το Rawtherapy και όλες οι ρυθμίσεις στο OFF ή στο μηδέν. Βέβαια το χρωματικό προφίλ ίσως δεν είναι το τελικό αλλά αυτό δεν επηρρεάζει την μειωμένη ευκρίνεια ... χρωματικός θόρυβος ελάχιστος αλλά τα μαλλιά έχουν γίνει μια μάζα ...

attachment.php

Y.Γ. πείραξα μόνο το exposure compensation γιατί η φωτο ηταν υποφωτισμένη.

Attachments

• DSC_0629.jpg
    DSC_0629.jpg
    184.2 KB · Views: 100
Last edited:
Ναι αλλα επειδη δεν εχουμε ολοι δει RAW τραβηγμενο με ISO 3200 δεν μπορω να καταλαβω την διαφορα απο καποια μη Νικον.Δεν βαζετε καποιο κροπ 100% να δουμε την διαφορα;

Ας περιμένουμε να κυκλοφορήσουν τα μοντέλα παραγωγής και να ενημερωθούν οι Raw converters. Τα δείγματα που τραβούν διάφοροι στις εκθέσεις (photokina κ.α) δεν είναι ενδεικτικά.