Canon 60D

Απο κανον 40D στα 1600 που ειναι το native

attachment.php

στα 3200 που ειναι πουσαρισμενο iso

attachment.php

Ληψεις στο χερι με τον 70-300 σε συναυλια (αν παιζει καποιο ρολο λογω φωτισμου).

Ανοιγμα στο ACR, αυτοματο WB, export στο φωτοσοπ, κροπ και σωσιμο η διαδικασια...

Attachments

• _MG_4031.jpg
    _MG_4031.jpg
    150.7 KB · Views: 180
  • _MG_4065.jpg
    _MG_4065.jpg
    169.6 KB · Views: 180
Ναι αλλα επειδη δεν εχουμε ολοι δει RAW τραβηγμενο με ISO 3200 δεν μπορω να καταλαβω την διαφορα απο καποια μη Νικον.Δεν βαζετε καποιο κροπ 100% να δουμε την διαφορα;

Μπορείς να ανοίξεις τα RAW από το Image resource. D90 vs 500D, 550D ...

Αλλά και εκεί υπάρχει ενα πρόβλημα. Διαφέρουν τα μεγαπίξελ. Πρέπει να τις φέρουμε στο ίδιο μέγεθος για δίκαια κρίση.

Re: Απάντηση: Canon 60D

Ας περιμένουμε να κυκλοφορήσουν τα μοντέλα παραγωγής και να ενημερωθούν οι Raw converters. Τα δείγματα που τραβούν διάφοροι στις εκθέσεις (photokina κ.α) δεν είναι ενδεικτικά.

Το σωστό αυτό είναι.

Αλλά και τα εκθεσιακά δείγματα είναι σε κάποιο βαθμό ενδεικτικά (οχι αποδεικτικά). Απλά πρέπει να τα σκαλίσεις αρκετά οσον αφορά τις συνθήκες λήψης (υποφωτισμός, θερμοκρασία φωτός, ρυθμίσεις κπλ που φαίνονται στα exif) και να κάνεις την ανάλογη αξιολόγηση.

Απάντηση: Re: Canon 60D

Απο κανον 40D στα 1600 που ειναι το native

attachment.php

στα 3200 που ειναι πουσαρισμενο iso

attachment.php

Ληψεις στο χερι με τον 70-300 σε συναυλια (αν παιζει καποιο ρολο λογω φωτισμου).

Ανοιγμα στο ACR, αυτοματο WB, export στο φωτοσοπ, κροπ και σωσιμο η διαδικασια...

Τα δείγματα είναι 100% κουνημένα και μάλιστα πολύ. Φαντάζομαι ήσουν αρκετά μακριά και ταχύτητες αργές. Οπότε και σε iso 100 να ήταν η ανάλυση πάει περίπατο.

Εκει ειναι το παιχνιδι πλεον. Στην 40D δεν φτανω ποτε τα 1600, το πολυ μεχρι 100-1250. Το 6400 ειναι πανω απο 2 στοπ κερδος. Δηλαδη το 1/20 γινεται 1/100 ανετα.

Καλα παμε.

Την ειδα σημερα σε βιτρινα στα 1050Ε... δεν την επιασα στα χερια, αλλα εμφανισιακα δειχνει ιδια με την 50ρα... ελαφρα μικροτερη σε διαστασεις αλλα δε νομιζω να ξενισει/δυσκολεψει κανενα (πρωην χρηστη 40/50)... το γκριπ της φαινεται ελαχιστα μικροτερο... τα λαστιχα δειχνουν ποιοτικα... καμμια σχεση με την 450 απο οσο μπορεσα να δω...

Αναπάντεχα καλά αποτελέσματα σε θόρυβο σε σχέση με τους ανταγωνιστές της κατηγορίας. Κατά τα άλλα απλώς ένα καινούργιο μοντέλο με φρου φρου και αρώματα .

Σε αντίθεση με το dxomark που την έχει του πεταματά τον αισθητήρα της μηχανής σε θόρυβο και λοιπά και την D7000 την βαθμολόγησε ίδια με την D3 !!!
Εγώ προτιμώ τα αποτελέσματα σε φωτογραφίες και όχι σε εργαστήρια .

Αναπάντεχα καλά αποτελέσματα σε θόρυβο σε σχέση με τους ανταγωνιστές της κατηγορίας. Κατά τα άλλα απλώς ένα καινούργιο μοντέλο με φρου φρου και αρώματα .

Σε αντίθεση με το dxomark που την έχει του πεταματά τον αισθητήρα της μηχανής σε θόρυβο και λοιπά και την D7000 την βαθμολόγησε ίδια με την D3 !!!

Ενταξει και η μεθοδολογία του Dxo Mark δεν είναι πανάκια. Οπως όλες τις μετρήσεις πρέπει να τις λαμβάνουμε υπόψη μας στο βαθμό που τους αναλογεί και να αποφασιζουμε με βαση τα δικά μας κριτήρια..

Για την D7000 θα δουμε , ας μην κανουμε ακομα συγκρίσεις...

εδ, όχι και καλά. Εγώ βλέπω ότι το μπλε κανάλι έχει πρόβλημα. Και μάλιστα είναι το κανάλι που μας ενδιαφέρει περισσότερο από τα τρία στο σκοτάδι, καθώς εκείνο είναι κοντά στο μαύρο, επομένως αυτό έχει και την ιδιαίτερη ενίσχυση, και σε αυτό φαίνεται ο χρωματικός θόρυβος. Αν δεν κάνω λάθος είναι χειρότερο σε σχέση με την 550D που έγραφε πολύ καλά και στα τρία κανάλια.

Εδώ πρέπει να έχουμε διαφορετική ρύθμιση είτε για λήψη με βίντεο, είτε κάτι δεν πάει καλά.

Εμφανώς δεν νομίζω αλλά λίγο ναι στα δικα μου μάτια. Όπως και στα 6400 .
Η Κ-5 είναι καλύτερη σε θόρυβο με διαφορά αλλά χάνει ελάχιστα στην ανάλυση. Αν βάλεις και την d3 στον παιχνίδι σαν μέτρο σύγκρισης είναι πιο καλά. Σε raw το αλλάζουμε εννοείται.
Γενικώς περίμενα χειρότερα πράγματα από την 60D και καλύτερα από την D7000 σε αυτόν τον τομέα.

Last edited: