Canon 650 D vs Nikon D5200 vs Pentax K-30

hehe, oxi eironika, ligo asteievomenos omos. I Pentax exei tin montoura tis idia apo to 1975, kai akoma kai oi vidotoi (m42) pou itan pio prin mpainoun kai leitourgoun stin mixani me tin idia evkolia pou leitourgei enas fakos pou kataskevastike xthes to proi. Me poly megaliteri evkolia apo oti mporoun oi Nikon k Canon na xrisimopoiisoun tous dikous tous palaioterous. Me Aperture Priority kai Focus Confirmation (gia tin Manual estiasi!!!!!!!).
Milame gia xiliades fakous, arketoi apo tous opoious einai kaliteroi ton antistoixon Nikon / Canon. Kai to eBay einai gemato...

An k to exo xanapei, i poikilia stous fakous einai kati pou stin praxi ligi simasia exei. 2-3 fakous xreiazetai o mesos xristis k avtous tous exei akoma k i samsung...

Yparxoun profanos kapia meionektimata sto sistima tis Pentax enanti ton allon, alla oi fakoi einai an mi ti allo to dinato tis simeio...+

(sorry gia ta greeklish alla eimai sto nosokomeio k mou bgalan ta ellinika apo to pc pali sto televteo update...)

Η πρώτη μου dslr ήταν pentax, η κ100d super αλλά δεν μου έκανε κλικ.
Πιο πολύ θα έλεγα ότι έφταιγε ότι δεν ήξερα τι ήθελα τότε και δεν είχε όρεξη να ασχοληθώ.
Το auto ήταν μόνιμο στη μηχανή σε όλα.

Τα είπαμε αυτά tiniake,γι αυτό έβαλα και το λινκ με την μηχαναρα σου που επίσης είναι πλεον σε πολύ καλη τιμή,προσωπικά ομως έχω πεντε φακους που χρησιμοποιώ σαν ερασιτέχνης και βλέπω οτι εσύ εχεις εναν....Ταμρον που θα είχε και σταθεροποίηση σε μη Νικον-Κανον...να υποθέσω οτι εσυ δεν διαλεξες την Νικον για την ποικιλία των φακών της,η όχι;
Άριστες παντως οι επιλογές σου και για μενα ,γι'αυτό και τις έβαλα στο τραπεζι να τις μελετησει,αλλά διαφωνω εντελώς με τον τελείως μαρκετινιστικο τροπο σκέψης στην αγορά μιας φωτογραφικής,να επιλέγουμε ολοι δλδ ερασιτεχνικα μηχανή σαν ανοητοι αγοραστες που δεν ξερουμε τι ζηταμε η σαν εν δυνάμει επαγγελματίες του NG,...και όλα αυτά για entry level η και καλά μεσαία σώματα με φακούς των πεντακοσίων ευρώ.

Τα είπαμε αυτά tiniake,γι αυτό έβαλα και το λινκ με την μηχαναρα σου που επίσης είναι πλεον σε πολύ καλη τιμή,προσωπικά ομως έχω πεντε φακους που χρησιμοποιώ σαν ερασιτέχνης και βλέπω οτι εσύ εχεις εναν....Ταμρον που θα είχε και σταθεροποίηση σε μη Νικον-Κανον...να υποθέσω οτι εσυ δεν διαλεξες την Νικον για την ποικιλία των φακών της,η όχι;
Άριστες παντως οι επιλογές σου και για μενα ,γι'αυτό και τις έβαλα στο τραπεζι να τις μελετησει,αλλά διαφωνω εντελώς με τον τελείως μαρκετινιστικο τροπο σκέψης στην αγορά μιας φωτογραφικής,να επιλέγουμε ολοι δλδ ερασιτεχνικα μηχανή σαν ανοητοι αγοραστες που δεν ξερουμε τι ζηταμε η σαν εν δυνάμει επαγγελματίες του NG,...και όλα αυτά για entry level η και καλά μεσαία σώματα με φακούς των πεντακοσίων ευρώ.

Nikon πήρα ξανά γιατί είχα και την 3100 και βασικά μου κάθεται καλά στο χέρι.
Επίσης μου αρέσουν τα λίγο πιο ζεστά χρώματα που έχουν από την canon, αυτή η κιτρινίλα.
Το tamron 17-50 και μάλιστα τον nοn vc τον επέλεξα μετά από πολύ μελέτη των αναγκών μου και των οικονομικών μου.
Είχα το θάρρος να δώσω τον 35αρη f1.8 της nikon γιατί δεν τον δούλευα όσο έπρεπε.
Θα πάρω στο μέλλον και 1-2 ακόμη φακούς όταν έρθει η ώρα τους.
Τώρα δεν μπορώ να ασχοληθώ όπως θέλω, 9-10 ώρες τη μέρα ασχολούμαι με τη μικρή μου κόρη που είναι ενός έτους.
Όταν μεγαλώσει με το καλό θα διαθέσω και άλλο χρόνο στη φωτογραφία.
Μου αρέσει η "επίθεση" που μου κάνεις με τσιγκλάει να ασχοληθώ παραπάνω.

Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν φακοί για πενταξ είπα ότι η αγορά μτχ είναι μικρή ακόμα και στο εξωτερικό ειδικά σε AF που για νεοεισερχόμενους στο χομπυ είναι απαραίτητοι. πχ για ψάξτε να βρείτε τον Ταμρον που λέτε από EU στο ebay.uk. Δεν υπάρχει κατω από 300 ευρώ σημερα ενώ αντίστοιχα σε κανικον υπάρχουν πολλοί. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους "δημοφιλείς" φακούς (wide zoom, 70-200). Από την άλλη βεβαια ο μτχ φακός δεν χάνει την αξία του αλλά όσο αυξάνονται οι χρήστες την αυξάνει κιόλας (π.χ οι FA 50αρηδες 1.4)

Για το μαρκετινγκ των εταιρειων και τις συγκρίσεις που γίνονται σε ποιότητα αλλά και κόστος είναι μεγάλη συζήτηση. Εκεί σιγουρα η Pentax είναι "αδικημένη".

@tiniakos
Σέ ευχαριστώ για τα εισαγωγικά στην λεξη επίθεση γιατί δέν είχα τέτοια διάθεση και να χαίρεσαι την μικρούλα σου το καλυτερο σου μοντέλο αν κρινω απο την αγάπη που κατέθεσες.Δεν νομιζω οτι χρειάζεται κάτι καλύτερο από τόν φακό πού έχεις και ασφαλως απο την 7000 αλλωστε ουτε εγώ είμαι υπέρ των πολλών φακών,αυτοι που έχω είναι Σαμγιανγκ14mm/2,8 315 ,Carl zeiss jenna MC 35/2,4 120 & 135/3,5 80 ,Pentax fa 50/1,4 260 και τον κιτ 18-55 που χρησιμοποιώ σπανιοτατα.Τίποτα το εξωτικό δλδ αλλά πολύ καλοί στην πράξη.

επίσης να προσθέσω ότι σε επίπεδο ευχρηστίας η Pentax παίρνει πολύ καλό βαθμό, μιλώντας για τις "μεγάλες" σειρές της, από Κ10 και πάνω. Να πω επίσης ότι μου αρέσει ο τρόπος που καταγράφει τα χρώματα, κάτι που μου θυμίζει αναλογικό φιλμ

@tiniakos
Σέ ευχαριστώ για τα εισαγωγικά στην λεξη επίθεση γιατί δέν είχα τέτοια διάθεση και να χαίρεσαι την μικρούλα σου το καλυτερο σου μοντέλο αν κρινω απο την αγάπη που κατέθεσες.Δεν νομιζω οτι χρειάζεται κάτι καλύτερο από τόν φακό πού έχεις και ασφαλως απο την 7000 αλλωστε ουτε εγώ είμαι υπέρ των πολλών φακών,αυτοι που έχω είναι Σαμγιανγκ14mm/2,8 315 ,Carl zeiss jenna MC 35/2,4 120 & 135/3,5 80 ,Pentax fa 50/1,4 260 και τον κιτ 18-55 που χρησιμοποιώ σπανιοτατα.Τίποτα το εξωτικό δλδ αλλά πολύ καλοί στην πράξη.

O 18-55mm καλός για αρχή και εκμάθηση αλλά μέχρι εκεί δεν αξίζει για παραπάνω.
Οι δύο μου κόρες ήταν η αφορμή και για τις δύο φορές που μπήκα στις dslr.
Την d7000 την πήρα για να μείνει αν και δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες.
Ο pentax είναι ένα πολύ καλό value for money αν και βλέπω σε κοντινά χρήματα τον ανάλογο sigma.
Η επόμενη αγορά μου θα αφορά ένα τρίποδο και έπειτα έναν φακό με μεγαλύτερη εστιακή απόσταση κάνα 200αρη.
off topic συμπέρασμα: Η αγάπη προς τα παιδιά έχει αιτία στην αγάπη του ζευγαριού.

:singer:Σας μουρλανα στα διπλα ποστ αλλα αλλαξα ρομ στο ταμπλετ και βαλαμε νεα κολπα σε γερικο σκυλο..
Νομιζω πως οποιος ερασιτεχνης αλλαζει μηχανες αυτης της κλασης και γενιας πριν παραδωσουν το πνευμα,η δεν εχει χομπυ την φωτογραφια η δεν ηξερε τι ηθελε οταν αγοραζε.
Πριν το 2010 δεν ηταν ετσι τα πραγματα με την δυναμικη περιοχη και κυριως με τον αθλιο και πολυ θορυβο.Τωρα εκτος απο πολυ καλες στα σκοτεινα βγαζουν αυτον τον ψιλο κοκκο που θυμιζει πολυ αυτον των υπεροχων ασπρομαυρων φιλμ 400> ASA .
Και το ακομα καλυτερο ειναι πως εκτος των 2 μεγαλων ,η Ολυμπους βγαζει εξαιρετικες μηχανες,η Σονυ κανει παπαδες σαν νεα Μινολτα και η Πενταξ συνεχιζει με την ιδια φιλοσοφια και ποιοτητα....πρεπει να ψαξουμε να βρουμε κακη μηχανη σημερα αν και δεν νομιζω να υπαρχει αντικειμενικα κακη,αν επιλεξουμε σωστα.
Διαβαζω κατα καιρους ειρωνικα σχολια για τις Leica & Sigma οτι ειναι ακριβες και δεν εχουν καλο το ενα η τους λειπει το αλλο,ανοησιες....ακριβες δεν ειναι..ειναι παραλογα ακριβες αλλα δεν τους λειπει τιποτα αν εχεις να πληρωσεις και παρεις αυτο που ζητας,ας μην εχει βιντεο,AF,GPS η RADAR...Anritsu??? .

ΥΓ Συγνωμη αλλα αυτη τη φορα δεν εχει διπλο ποστ:grandpa:

:singer:Σας μουρλανα στα διπλα ποστ αλλα αλλαξα ρομ στο ταμπλετ και βαλαμε νεα κολπα σε γερικο σκυλο.. Νομιζω πως οποιος ερασιτεχνης αλλαζει μηχανες αυτης της κλασης και γενιας πριν παραδωσουν το πνευμα,η δεν εχει χομπυ την φωτογραφια η δεν ηξερε τι ηθελε οταν αγοραζε. Πριν το 2010 δεν ηταν ετσι τα πραγματα με την δυναμικη περιοχη και κυριως με τον αθλιο και πολυ θορυβο.Τωρα εκτος απο πολυ καλες στα σκοτεινα βγαζουν αυτον τον ψιλο κοκκο που θυμιζει πολυ αυτον των υπεροχων ασπρομαυρων φιλμ 400> ASA . Και το ακομα καλυτερο ειναι πως εκτος των 2 μεγαλων ,η Ολυμπους βγαζει εξαιρετικες μηχανες,η Σονυ κανει παπαδες σαν νεα Μινολτα και η Πενταξ συνεχιζει με την ιδια φιλοσοφια και ποιοτητα....πρεπει να ψαξουμε να βρουμε κακη μηχανη σημερα αν και δεν νομιζω να υπαρχει αντικειμενικα κακη,αν επιλεξουμε σωστα. Διαβαζω κατα καιρους ειρωνικα σχολια για τις Leica & Sigma οτι ειναι ακριβες και δεν εχουν καλο το ενα η τους λειπει το αλλο,ανοησιες....ακριβες δεν ειναι..ειναι παραλογα ακριβες αλλα δεν τους λειπει τιποτα αν εχεις να πληρωσεις και παρεις αυτο που ζητας,ας μην εχει βιντεο,AF,GPS η RADAR...Anritsu??? . ΥΓ Συγνωμη αλλα αυτη τη φορα δεν εχει διπλο ποστ:grandpa:
Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον . Θα μελετήσω τις απαντήσεις απο Δευτέρα γιατί βλέπω παρατίθενται ενδιαφέρουσες πληροφορίες . Προς το παρόν και επειδή έχει έρθει η γυναίκα με το παιδί για ΠΣΚ Μύκονο μου απαγορεύεται οποιαδήποτε επαφή με ιντερνετ και υπολογιστή . Από Δευτέρα συνεχίζω την έρευνα . Περαστικά σε κάποιον που φευγαλέα όπως διάβασα είναι νοσοκομείο .

Φίλε aritsu ας τα πούμε πάλι από την αρχή. Αν ασχοληθείς κυρίως με τη φωτογραφία, τότε όλες μα όλες οι μηχανές που κυκλοφόρησαν από το 2012 και μετά υπερκαλύπτουν τις ανάγκες σου. Οι βασικοί φακοί επίσης, αλλά θα πρέπει να ανεβείς χρηματικά και θα πάρεις σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα. Η μεγάλη αλλαγή, το μεγάλο σκαλοπάτι, είναι το τράβηγμα σε raw αντί για Jpg και η μετατροπή και επεξεργασία σε ΗΥ . Αυτό ισχύει για όλες τις μηχανές, εκτός ίσως από τις Olympus αλλά και εκεί πάλι θα πρέπει να ξεφύγεις από το auto τουλάχιστον στο white balance. Η όποια διαφορά είναι σαφώς μεγαλύτερη από τις όποιες συγκρίσεις μεταξύ μηχανών διαφορετικών εταιριών.

Αν θέλεις να ασχοληθείς με το βίντεο, ναι πρέπει να διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Αλλά όχι να ψυρίζεις τη μαιμού και όταν πάρεις μηχανή να τραβάς στο auto και στο χέρι. Για καλό βίντεο θα χρειαστείς τριπόδι, παντού και πάντα, με κεφαλή για βίντεο, θα χρειαστείς κι άλλα πράγματα. Ποιά ; Ρίξε μια ματιά στο http://www.luminous-landscape.com/techniques/ten_commandments_of_cinematography.shtml

και κάτι ακόμα. Σε παρακαλώ ξεκόλα από το youtube. Ειδικά οταν κάποιοι κρίνουν με βαση δείγματα ΑΛΛΩΝ κι όχι δικά τους.