Προσωπικά, είχα προτιμήσει Nikon Entry Level λόγω τιμής / σπαστής οθόνης κλπ.. έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από την μηχανή αλλά αφού την αγόρασα πολύ γρήγορα διαπίστωσα ότι δεν μου ταίριαζε στα χέρια μου. Αγόρασα και ένα battery grip αλλά δεν..
Οταν έπιασα την D7000 είπα .. αυτή μου ταιριάζει τέλεια. Πούλησα λοιπόν την entry level και άλλαξα σώμα λόγω ευκολίας χειρισμών, πιασίματος στο χέρι και το ποιό σημαντικό : δεν μου έδινε την εντυπωση ότι κρατώ ένα παιχνίδι αλλά μια στιβαρή DSLR, ένα εργαλείο που θα με συνοδέψει παντού.
Κάνε λοιπόν και μια δοκιμή να δεις και τι σου ταιριάζει στα χέρια και πολύ περισσότερο στους χειρισμούς (δεν φαντάζεσαι πόσο σπαστικό είναι να ρυθμίζεις το ISO από το ΜΕΝΟΥ !!)
Την 5200 την πήρα στα χέρια μου και εβγαλα μερικές . Μπροστά σε αυτην που έχω τώρα http://www.canon.co.uk/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_SX10_IS/ μου φάνηκε διαστημόπλοιο . Απο εβδομάδα θα την δανειστώ μερικές ώρες να την δω πιο διεξοδικά αν και πάλι λίγα πράματα θα δω . Την 7000 που λες την ξέρω αλλά την απέκλεισα λόγω παλαιότητας κυρίως . Οικονομικά σηκώνω και την 7100 , σώμα επόμενης κατηγορίας , αλλά με φακό της προκοπής ξεφεύγω αρκετά . Και όπως είπε , σωστά και ο Βλασσίδης από πάνω , υπάρχει σοβαρή πιθανότης να σταθω λίγος για τέτοιο μηχανάκι και να καταλήξει σε κάποιο ράφι . Αυτό με το Iso γιατι μου το είπες τώρα . Στην canon μου έχει μπουτόν iso , το πατάς , περιστρεφεις ενα περιστροφικό , επιλέγεις αυτό που θές και τέλος ΟΚ. Τόσο απλά ...