Canon 700d vs Nikon D5200 vs Nikon 5300

Προσωπικά, είχα προτιμήσει Nikon Entry Level λόγω τιμής / σπαστής οθόνης κλπ.. έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από την μηχανή αλλά αφού την αγόρασα πολύ γρήγορα διαπίστωσα ότι δεν μου ταίριαζε στα χέρια μου. Αγόρασα και ένα battery grip αλλά δεν..

Οταν έπιασα την D7000 είπα .. αυτή μου ταιριάζει τέλεια. Πούλησα λοιπόν την entry level και άλλαξα σώμα λόγω ευκολίας χειρισμών, πιασίματος στο χέρι και το ποιό σημαντικό : δεν μου έδινε την εντυπωση ότι κρατώ ένα παιχνίδι αλλά μια στιβαρή DSLR, ένα εργαλείο που θα με συνοδέψει παντού.

Κάνε λοιπόν και μια δοκιμή να δεις και τι σου ταιριάζει στα χέρια και πολύ περισσότερο στους χειρισμούς (δεν φαντάζεσαι πόσο σπαστικό είναι να ρυθμίζεις το ISO από το ΜΕΝΟΥ !!)

Την 5200 την πήρα στα χέρια μου και εβγαλα μερικές . Μπροστά σε αυτην που έχω τώρα http://www.canon.co.uk/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_SX10_IS/ μου φάνηκε διαστημόπλοιο . Απο εβδομάδα θα την δανειστώ μερικές ώρες να την δω πιο διεξοδικά αν και πάλι λίγα πράματα θα δω . Την 7000 που λες την ξέρω αλλά την απέκλεισα λόγω παλαιότητας κυρίως . Οικονομικά σηκώνω και την 7100 , σώμα επόμενης κατηγορίας , αλλά με φακό της προκοπής ξεφεύγω αρκετά . Και όπως είπε , σωστά και ο Βλασσίδης από πάνω , υπάρχει σοβαρή πιθανότης να σταθω λίγος για τέτοιο μηχανάκι και να καταλήξει σε κάποιο ράφι . Αυτό με το Iso γιατι μου το είπες τώρα . Στην canon μου έχει μπουτόν iso , το πατάς , περιστρεφεις ενα περιστροφικό , επιλέγεις αυτό που θές και τέλος ΟΚ. Τόσο απλά ...

Προσωπικά, είχα προτιμήσει Nikon Entry Level λόγω τιμής / σπαστής οθόνης κλπ.. έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από την μηχανή αλλά αφού την αγόρασα πολύ γρήγορα διαπίστωσα ότι δεν μου ταίριαζε στα χέρια μου. Αγόρασα και ένα battery grip αλλά δεν..

Οταν έπιασα την D7000 είπα .. αυτή μου ταιριάζει τέλεια. Πούλησα λοιπόν την entry level και άλλαξα σώμα λόγω ευκολίας χειρισμών, πιασίματος στο χέρι και το ποιό σημαντικό : δεν μου έδινε την εντυπωση ότι κρατώ ένα παιχνίδι αλλά μια στιβαρή DSLR, ένα εργαλείο που θα με συνοδέψει παντού.

Κάνε λοιπόν και μια δοκιμή να δεις και τι σου ταιριάζει στα χέρια και πολύ περισσότερο στους χειρισμούς (δεν φαντάζεσαι πόσο σπαστικό είναι να ρυθμίζεις το ISO από το ΜΕΝΟΥ !!)

Γιατι το βρισκεις σπαστικο ?

Πατας με τον αριστερο αντιχειρα το κουμπι αριστερα της οθονης (ISO), και με τον δεξι αντιχειρα συγχρονως τον περιστροφικο επιλογεα. Απλουστατο δεν ειναι ? :chinscratch:

Ακριβως αυτο ηθελα να γραψω. εχω την 5100 και μπορεις να ρυθμιζεις οτι εσυ γουσταρεις να αλλαζεις με το κουμπακι κατι απο το φλας

Ψαχτε τις ρυθμισεις

Ουσιαστικά μας είπες ότι θέλεις να κρατήσεις πολλά καρπούζια. Γι αυτά που θέλεις και η d5200 μια χαρά είναι. Ίσως με τα χρήματα που θα γλυτώσεις να πάρεις καλύτερους φακούς.

Λοιπόν η πρόταση:
Σώμα NIKON D5200 (440-520)
Φλας NIKON SB600 ή κάποιο συμβατό ΜΕΤΖ ή YONGNUO (240-270, 180).
Φακός κύριος SIGMA 17-70 2.8-4.0 ή ΤΑΜRON 17-50 2.8 (τιμές 380-400, 240-300)

Έχοντας σχεδόν αποφασίσει το μοντέλο [5300] ψάχνω για το πρώτο και βασικό φακό πάνω στον οποίο θα βγάλω το καλοκαίρι και θα κάνω τα πρώτα μου πειράματα .
Ο Tamron 17-50 2.8 που λες είναι αυτός : https://www.skroutz.gr/s/2245208/Tamron-SP-AF-17-50mm-F2-8-XR-Di-II-Nikon.html , ή κάποια προηγούμενη βερσιόν ?? Γιατι σαν τιμές διαφέρουν , τουλάχιστον Ελλάδα .
Επίσης ο Sigma είναι αυτός εδώ : http://www.dpreview.com/lensreviews/sigma-17-70mm-f2-8-4-os-hsm . Διαβάζω ότι το Macro αναφέρεται λόγω του κοντινού focus που μπορεί να πετύχει.
Εσυ μεταξύ τους αν επρεπε να διαλέξεις μόνον έναν , ποιον θα έπαιρνες ? Και επίσης το σταθερό 2.8 δίνει υποχρεωτικά και μικρό βάθος πεδίου ή θεωρείται κλειστό (σε σχέση με το 1.8 π.χ) .Αν δλδ επιχειρήσω να βγάλω ένα τοπίο στα 17 mm θα έχω σε κάποια σημεία blur ?
Τέλος για κάρτα μνήμης κάτι τέτοιο http://www.katerelos.gr/product/20719/sandisk-extreme-sdhc-32gb-45mb-s-uhs-i.html αρκετό δεν είναι ? Στα 64 ξεφεύγουμε κάπως

Ευχαριστώ

To 2.8 σημανει πως ειναι το μεγαλυτερο διαφραγμα. "Σταθερο" εννοει σε ολο το εστιακο ευρος. Αυτη την δυνατοτητα πληρωνουμε δλδ
Προφανως και μπορει να το αλλαξεις (προς μικροτερο)

To 2.8 σημανει πως ειναι το μεγαλυτερο διαφραγμα. "Σταθερο" εννοει σε ολο το εστιακο ευρος. Αυτη την δυνατοτητα πληρωνουμε δλδ
Προφανως και μπορει να το αλλαξεις (προς μικροτερο)

Το σταθερό δεν σημαίνει σταθερό ?

Ναι αυτο σημαίνει. Οτι παραμένει 2.8 και στα 17mm και στα 50 (ο ταμρον)
Ο σίγμα εχει 2,8 στα 17mn αλλα στα 70mm "κλείνει" σε f4

Ελπίζω να μην σε μπερδεψα

Ναι αυτο σημαίνει. Οτι παραμένει 2.8 και στα 17mm και στα 50 (ο ταμρον)
Ο σίγμα εχει 2,8 στα 17mn αλλα στα 70mm "κλείνει" σε f4
Ελπίζω να μην σε μπερδεψα

Κάπου παρανόησα . Ο Σιγμα 17-70 το λέει 2.8 στα 17 και προς τα πάνω φτάνε στα 4 . Οκ. Ο tamron 17-50 2.8 , το 2.8 μπορεί να το κλείσει ο χρήστης ? Είχα την εντύπωση πως το "σταθερό " δεν μεταβάλλεται σίγουρα προς πιο ανοιχτό αλλά και ούτε και προς πιο κλειστό ? Οπότε αν αυτό το 2.8 περιορίζει εστω και λίγο το βάθος πεδίου , το κουβάλας μαζί σου σε όλα τα mm ?