Canon 800D & 77D DSLRs

Canon 800D & 77D DSLRs

Το θέμα είναι μπορείς να τραβήξεις βίντεο στο χέρι, χωρίς Is μ αυτό το φακο;
Εγω δοκίμασα να απενεροποιησω το Is του 18-135 και ούτε να καδραρω δε μπορούσα στα 135mm(200mm στην ουσία).

ΥΓ....έκανα μια δοκιμή να παίξω διαφορα βίντεο από τη Canon στην 4k oled tv, και δεν μου φάνηκαν άσχημα (της 80d).
Σαφώς λιγότερο Sharp, αλλά είχε αυτή την ωραία αίσθηση που είχα και παλιά με την 7d.
Όμως το aliasing-moire μου τα χάλαγε δυστυχώς. Η έλλειψη οξύτητας όχι και τόσο...και τα χρώματα σαφώς πιο ωραία.
Έχεις κάνει καμία δοκιμή να τραβήξεις το ίδιο θέμα και με τις 2 (Canon,Sony) και να το προβαλεις σε tv;
σε μόνιτορ με χαλάει η εικόνα της Canon, σε tv όχι...

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Last edited:
Υπάρχει και η Digital σταθεροποίηση που οκ δεν είναι σαν 5axis άλλα κάνει σχετικά καλή δουλειά, λίγο που την δοκίμασα στον 70-200f4 είχε καλά αποτελέσματα, αν και τον φακό τον πήρα κυρίως για φώτος που πραγματικά σπέρνει!! Καιρό είχα να πιάσω τόσο καλό κατασκευασμένο φακό και μάλιστα σε τόσο χαμηλή τιμή (τον πήρα από Amazon 450 ευρώ almost new).
Να σου πώ την αλήθεια δεν έκανα δοκιμές ανάμεσα στις 2 μηχανές σε ίδιο θέμα σε βίντεο, πρόχειρα πάντως είναι σαφώς καλύτερο της Sony σε sharpness, άλλα τα χρώματα και το White balance είναι πολύ καλύτερα στην Canon out of the box. Γενικά σε βίντεο την μηχανή την χρησιμοποιώ κάπου 20-25% οπότε το βίντεο της 800D με καλύπτει, για κάποιον που ψάχνει όμως 4κ και το καλύτερο δυνατό βίντεο δεν κάνει δυστυχώς η μηχανή.

Αν μπορείς τραβά ένα μικρό βίντεο με τον 70-200 στα 200μμ, με και χωρίς digital stibilization.
Σε βοηθάει καθόλου στο καδρραρρισμα στο ovf?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Επίσης, επειδή δε πρόλαβα να το τσεκάρω, υπαρχει ρύθμιση για τη ταχυτητα στο rack focus, πόσο γρήγορα δηλ. εστιαζει σε live view από ένα σημείο σε άλλο;

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

μετα απο σημερινη εξορμηση με μια δανεικη canon 70d, θυμηθηκα γιατι αφησα τις Canon!

Ογκος και βαρος, πρωταρχικα...και μετα ολα τα υπολοιπα (μετριο βιντεο, no 4Κ , εντονο moire-aliasing , μετριο high ISO κλπ).

Ξανα πισω σε mirroless ...αναγκαστικα :p

Γιάννη η 70D όπως και η 80D είναι μεγάλες μηχανές, για αυτό και εγώ προσωπικά τις απέρριψα και πήγα στην 800d που είναι οκ από άποψη βάρους όγκου, ενώ μην ξεχνάμε ότι έχει και καλό Grip πολύ βασικό για μένα την στιγμή που οι περισσότερες Mirrorless απλά δεν μπορείς να της πιάσεις αν δεν βάλεις έχτρα grip. Επίσης οκ δούλεψες με μια μηχανή 4+ ετών, από τότε έχουν κάνει σημαντικά βήματα οι Canon. Ειδικά στο κομμάτι του αισθητήρα οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες σε σχέση με τις παλιές Canon, εδώ κάνεις λάθος το High Iso είναι πολύ καλό στις νέες Canon, ειδικά σε raw μπορείς άνετα να τραβάς ακόμα και σε iso 12.800 Και δεν διαφέρει σε τίποτα σε σχέση με τις άλλες μηχανές άλλων κατασκευαστών.
Σε κάθε περίπτωση όλα είναι θέμα γούστου και αναγκών, δεν υπάρχει τέλεια μηχανή και ούτε θα υπάρξει...όπως βολεύεται ο καθένας!!! Καλές αγορές λοιπόν και ελπίζω να βρεις αυτό που σου ταιριάζει!!

Υ.Γ. Οσο και αν ακούγεται περίεργο, πούλησα και την Sony A6300 και όλους τους φακούς της Sony λόγω μη χρήσης από την στιγμή που πήρα την 800D και επενδύω τα χρήματα σε φακούς Canon....

παντα για βιντεο μιλαω... για High iso.
Εκει δυστυχως δεν ειναι καλες οι canon, κι αν βαλεις το εντονο Moire-aliasing.... αστα!

Για φωτο δεν ειχα ποτε θεμα, ακομα και με την 7D ημουν ικανοποιημενος.

Μιας και μιλάμε για το βάρος να αναφέρω ότι οι δύο φακοί που χρησιμοποιώ περισσότερο
Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM και Canon EF 70-200mm f/4L IS USM
μου κάθονται πιο καλά/ισορροπημένα στην 80D σε σχέση με την 550D που είχα.
Δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τις 800D ή 77D για να έχω πληρέστερη εικόνα.

Ναι αν μιλάς για βίντεο έχεις δίκιο Γιάννη, γενικότερα οι Canon είναι κυρίως για άτομα που τους ενδιαφέρει κυρίως η φωτογραφία και θέλουν και ένα ''εύκολο'' σε λήψη και όμορφο βίντεο σαν συμπληρωματικό της φωτογραφίας. Και αυτό ακριβώς προσφέρει η Canon με το κορυφαίο σύστημα εστίασης σε βίντεο, την σπαστή οθόνη Touch, τα ωραία χρώματα, το σωστό WB και το Digital ibis. Με λίγα λόγια έχεις όμορφα και σωστά εστιασμένα βιντεάκια για τον ερασιτέχνη χρήστη. Αν θέλει κάποιος 4Κ, κορυφαίο βίντεο, slow motion, Codecs, slog κλπ. ε σαφώς πρέπει να πάει αλλού...νομίζω πάντως επειδή δίνεις πολύ μεγάλη βάση στο βίντεο καλύτερα να μην ασχοληθείς με Canon ή είναι καλύτερα να περιμένεις κάποια Canon με 4Κ βίντεο.

Re: Απάντηση: Canon 800D & 77D DSLRs

Μιας και μιλάμε για το βάρος να αναφέρω ότι οι δύο φακοί που χρησιμοποιώ περισσότερο
Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM και Canon EF 70-200mm f/4L IS USM
μου κάθονται πιο καλά/ισορροπημένα στην 80D σε σχέση με την 550D που είχα.
Δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τις 800D ή 77D για να έχω πληρέστερη εικόνα.

Τον απλό 70-200mm f/4L USM που έχω πάνω στην 800D έχει αρκετά καλή ισορροπία, βοηθάει σε αυτό το καλό Grip, εντάξει σίγουρα πάνω στην 80D θα είναι καλύτερα απλά δεν ενοχλεί και δεν κουράζει, τώρα σαφώς αν έχεις τον 70-200f2,8 εκει πάς κατευθείαν σε μεγαλύτερο σώμα!!

με βαρια καρδια, τελικα θα ξαναπαω σε sony, δεν υπαρχει αλλη επιλογη.

Δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη καποια αλλη που να καλυπτει επαρκως τις αναγκες μου.
Η μονη καλη εναλλακτικη ηταν η XT20 , αλλα απο τη μια το μικρο σωμα χωρις καλο grip, η ελλειψη IBIS ή primes με IS, και το line skipping σε 4Κ με εκαναν να το ξανασκεφτω.
Οπως και η ελλειψη του LOG profile ...

Τεσπα... θα ερθουθν σαφως πολλες αλλαγες το 2018 , kαι να ειμαστε καλα να τα συζηταμε.( IBIS σε Fuji ? - 4K 60p Κλπ)-bye-

Last edited:
Τελικά ποια sony θα πάρεις? Πάντως ναι αν ενδιαφέρεσαι σοβαρά για βίντεο μόνο Sony ή άντε Panasonic όλοι οι άλλοι θέλουν δουλειά ακόμα...

Y.Γ. επίσης γιατί δεν σκέφτεσαι ίσως και μια λύση βιντεοκάμερας σαν την Sony FDR-AX33 ή την Sony FDR-AX53, είναι τίμιες λύσεις και έχοντας δουλέψει μαζί τους θα έλεγα ότι αξίζουν τα χρήματά τους....νομίζω έχει βγει και ποιο καινούριο μοντέλο από αυτές.

απεκλεισα τη panasonic G80-85 λογω CAF στο βιντεο.... οσα βιντεο ειδα ηταν απογητευτικα.
Το ιδιο και την olympus em 10 III , αφου βασιζεται κι αυτη σε CDAF.

H μονη εναλλακτικη οπως ειπα, ηταν τελικα η ΧΤ20... στο παρα τριχα δεν τη πηρα. :p

Επαιξε ρολο οτι βρηκα πολυ φτηνη μια a6300 κι εναν Sony 35mm 1,8 ΟSS.

ΥΓ... βιντεοκαμερα δε θελω. Θελω υβριδικη μηχανη. 50-50 ειναι η βαρυτητα που δινω σε φωτο και βιντεο. Δεν μ ενδιαφερουν πια βιντεοκαμερες και αντιστοιχες λυσεις... τις παρατησα τη προηγουμενη δεκαετια!

Την καλύτερη επιλογή έκανες με την Α6300 ειδικά όσον αφορά το βίντεο, το μόνο που με χάλαγε στην Α6300 ήταν η έλλειψη Touch Οθόνης, άλλα οκ θα σε αποζημιώσει με την ποιότητά της.....
Ναι για την Panasonic έχεις ένα δίκιο, δεν ξέρω τις ποιο νέες μηχανές άλλα η εστίαση σε βίντεο της G7 που είχα δεν την έλεγες και καλή...καλά η em10III είναι εντελώς εκτός συναγωνισμού, τραγική εστίαση σε βίντεο, βασικά ακατάλληλη για σοβαρό βίντεο πέρα από απλά μικρά κλιπάκια εντελώς ερασιτεχνικά.
Η Fuji Χ-Τ20 είναι πράγματι καλή επιλογή, αν είχε οικονομικούς φακούς η Fuji ίσως να ήταν και το σύστημα που είχα, αν και όπως είπες το grip της είναι τραγικό, ακόμα και με το extra grip δεν σώζεται και πολύ η κατάσταση. Είναι και θέμα γούστου βέβαια..

το περιεργο ειναι οτι δεν εβαλε και το flog που ειχε πει οτι θα βαλει , εστω και στην XT2 η Fuji.

Οσο κι αν ακουγεται περιεργο, και ας διαφωνουν οι περισσοτεροι, οι φακοι ειναι που με κρατουν ακομα στη sony!

Εχει αυτους που ακριβως χρειαζομαι και με OSS .

Εχει τον 10-18, τον 18-105 και 2 πολυ καλους prime με σταθεροποιηση στα εστιακα μηκη που θελω (35-50).
Oi 2 zoom ειναι εντελως αθορυβοι, με σταθερο διαφραγμα και με πολυ καλη σταθεροποιηση και αποδοση.
Ειναι επισης ταχυτατοι στην εστιαση.

Ο μονος που μου τα χαλαει ειναι ο 24mm Zeiss που ειναι πανακριβος (αν και τον βρισκεις μεταχ/νο σε καπως καλη τιμη).

Απάντηση: Re: Canon 800D & 77D DSLRs

παιδιά θα σας σταματήσω ειστε πλέον εκτός θέματος εδώ και 3-4 μυνήματα.

Μερικές ακόμα φώτος κατευθείαν jpeg από την μηχανή. Και οι 3 με τον κιτ φακό 18-55.

38211339352_bf6461fdca_b.jpg
[/URL]IMG_2523 copy by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

38243524241_5f45ae58c7_b.jpg
[/URL]IMG_2528b by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

38243520881_acc14c0ff6_b.jpg
[/URL]IMG_2513a by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Ευχαριστώ!. Η πρώτη ήταν σε ανοιχτό χώρο και είχε αρκετό φως (συννεφιά όμως) και απλά τα κρεμμύδια αντανακλάνε το φυσικό φως.
Προφιλ στην πρώτη και τρίτη είναι ένα Custom προφιλ που έχω βρει από το Internet και εισάγει στην μηχανή με όνομα ''PVP-Vivid'' και στην δεύτερη είναι το έτοιμο ''Toy camera'' της μηχανής.

Η δεύτερη μου αρέσει πολύ!
Αν και το WB είναι ελαφρώς αλλού.
Η τρίτη είναι λίγο υπερκορεσμένη χρωματικά για τα γούστα μου...
Την χαίρεσαι βλέπω τη μηχανούλα σου!