Canon 800D & 77D DSLRs

Όχι, η μεγάλη χωρητικότητα δεν επηρεάζει την ταχύτητα.

Το αντίστροφο έχουμε δει να συμβαίνει. Σε ίδιας σειράς κάρτες να είναι πιο αργές στην εγγραφή οι εκδόσεις 64 και κάτω (βλ. SanDisk Extreme).

Μόλις ήρθε η μικρή Taiwan-έζα και πάω να κατεβάσω το σχετικό software από σελίδα canon όπου μου ζητάει serial number.

Το δίνω ή όχι;

(είναι ελαφριά σαν παιχνίδι αλλά μάλλον δουλεύει σωστά σε 2-3 δοκιμές που έκανα με τους φακούς που έχω.
O ευρυγώνιος από 8 έως 14 είχε τεράστιο βινιετάρισμα...
Προς στιγμήν ένοιωσα τυχερός πως από λάθος τους έβαλαν μέσα στην 800D εντόσθια fullframe!!!

Γρήγορα διαπίστωσα πως δεν είχα βγάλει το εμπρός προστατευτικό σκιάδιο!

δεν είμαι απόλυτα βέβαιος, αλλά συγκρίνοντας με το downloaded manual δεν έχει τα ίδια menu.
ψάχνω να βρώ τί δεν κάνει...
δεν ξέρω αν αξίζει αυτή η ψυχοφθόρα διαδικασία τα ευρώ της διαφοράς τιμής...
περισσότερο για την κοροϊδία όμως... αν δεν είναι ίδιων δυνατοτήτων μηχάνημα με το original....

Πού να ανεβάσω 2-3 RAW φωτογραφίες να μου πείτε γνώμες για 1-2 θεματάκια;

Τα raw αρχεία της Canon δεν με αφήνει να τα ανεβάσω.
(ούτε και στις "Φωτογραφίες" των windows μου τα ανοίγει, μόνο το software που κατέβασα από την Canon τις βλέπει...)

IMG_0274.jpgIMG_0208.jpg

Στην 1η & 3η ημικύκλια από τον ήλιο.
Στην 2η η εστίαση στην λευκή κεραία στο κέντρο.
Στην 4η το σκούρο μπλε του ουρανού στο κέντρο.

Attachments

• IMG_0262 resized.jpg
    IMG_0262 resized.jpg
    37.8 KB · Views: 86
  • IMG_0270.jpg
    IMG_0270.jpg
    38.5 KB · Views: 87
Η πρώτη από τις προηγούμενες είναι με κάποιο HDR για να δείξω πιο έντονα το φαινόμενο.

Αυτή με το ανθάκι λεμονιάς, με τον 50/1.8 με εστίαση (υποτίθεται!)
σημειακή στο ανθάκι μόνο!IMG_0016.jpg

Μεγάλη ταλαιπωρία με τα .CR2 (=raw) αρχεία της Canon...
Ανοιγμα & μετατροπή με το irfanview και αποθήκευση μία-μία...
Υπάρχει πιο εύκολος τρόπος;
Ακόμη και με το πρόγραμμα της Canon (Digital Photo Professional 4) πρέπει μία-μία να την ανοίγεις, να την κλείνεις και να ανοίγεις άλλη...

Aπό Raw είναι τα καρέ;

Η 1η έχει banding στον ουρανό, μήπως επέλεξες κάποιο περίεργο προφιλ jpeg, πχ HDR όπως λες;

Για την εστίαση, αν και πάει καιρός που είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα με Canon, δοκίμασε να εστιάσεις με το πρόγραμμα της canon από την οθόνη του υπολογιστή σου, δείχνει τα σημεία εστίασης PDAF του σκόπευτρου στη θέση που ΠΡΕΠΕΙ να είναι. Μετά δίχως να κουνήσεις τη μηχανή δες αν συμπίπτει με αυτό που βλέπεις στο σκόπευτρο. Παίζει να είναι σε λάθος θέση το focus screen στο σκόπευτρο, ή να θέλει λύσιμο η μηχανή στη χειρότερη για ρύθμιση του focus box. Φυσικά πρώτα δοκιμάζεις manual ή auto αλλά σε live view για να αποκλείσεις ότι φταίει ο φακός.

Aπό Raw είναι τα καρέ;

Η 1η έχει banding στον ουρανό, μήπως επέλεξες κάποιο περίεργο προφιλ jpeg, πχ HDR όπως λες;

Ναι, η πρώτη είναι JPG και χωρίς να ξέρω τί θα βγει το έκανα. Μετά που την είδα σε 50άρα plasma TV κατάλαβα πόσο έντονο ήταν!
Αλλά οι άλλες είναι όλες raw.

Aπό Raw είναι τα καρέ;

Για την εστίαση, αν και πάει καιρός που είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα με Canon, δοκίμασε να εστιάσεις με το πρόγραμμα της canon από την οθόνη του υπολογιστή σου, δείχνει τα σημεία εστίασης PDAF του σκόπευτρου στη θέση που ΠΡΕΠΕΙ να είναι. Μετά δίχως να κουνήσεις τη μηχανή δες αν συμπίπτει με αυτό που βλέπεις στο σκόπευτρο. Παίζει να είναι σε λάθος θέση το focus screen στο σκόπευτρο, ή να θέλει λύσιμο η μηχανή στη χειρότερη για ρύθμιση του focus box. Φυσικά πρώτα δοκιμάζεις manual ή auto αλλά σε live view για να αποκλείσεις ότι φταίει ο φακός.

Εννοείς να κάνω λήψη φωτό με χρήση του Η/Υ με συνδεδεμένη την κάμερα; Δεν τόχω δεί ακόμη, πρέπει να το ψάξω... Σε ευχαριστώ!

Το άνθος είναι JPEG οι ουρανοί RAW. Και καλά το σκούρο μπλε στο κέντρο το καταλαβαίνω λόγω ...ευρυγώνιας συμπύκνωσης,

αλλά τους ομόκεντρους πέριξ του ηλιοβασιλέματος κύκλους (banding?) δεν τους καταλαβαίνω...