Canon EOS 40D - εντυπώσεις

θα ηθελα τη βοηθεια σας σε ενα θεματακι που μου εχει προκυψει με τη δικη μου 40d.Να σας πω οτι ο μοναδικος μου φακος μεχρι στιγμης ειναι ο sigma 18-200 dc os.Tο προβλημα ειναι οτι σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου,πχ χτες βραδυ σε αυλη καφε με ζωντανη μουσικη,και οταν η μπαταρια εχει πεσει στο ενα ¨τουβλακι",ΔΕΝ επιτυγχανεται εστιαση.ενω στο σκοπευτρο φαινεται οτι εχει εστιασει ο φακος,και ακουγεται το χαρακτηριστικο μπιπ,οι φωτογραφιες ειναι αλλου γι'αλλου,παντελως ανεστιαστες.Επισης στις ιδιες συνθηκες,με γεματη μπαταρια,ο φακος δεν εστιαζει αν στο καδρο δεν υπαρχει πηγη φωτος,πχ να φαινεται στο backround ενας λαμπτηρας...Δε θα επρεπε να εκπεμπει το φλας ωστε να βοηθηθει η εστιαση;;ολα αυτα στα creative modes,στα ετοιμα δε δοκιμασα.

Για του λογου το αληθες,αυτη με μπαταρια φορτισμενη:
attachment.php

Δυο ωρες μετα:
attachment.php

Attachments

• diplo 044.jpg
    diplo 044.jpg
    33 KB · Views: 69
  • diplo 058.jpg
    diplo 058.jpg
    42.7 KB · Views: 70
Απάντηση: Re: Canon EOS 40D - εντυπώσεις

Αν εχεις το φλας ανοικτο(που οπως βλεπω το εχεις)μαλον δεν ειναι συμβατος ο φακος με το συστημα υποβοηθησεις εστιασης του φλας.
Τη λειτουργια αυτη την εχεις ενεργοποιημενη;

εγώ δεν βλέπω τη φωτο ανεστίαστη. Αντίθετα έχει εστιάσει ( με ακρίβεια) στο βάθος . Μήπως είχε γυρίσει η ροδέλα της μηχανής σε landscape mode άρα και εστίαση στο άπειρο άρα δεν μπορούσε να εστιάσει μικρότερη των 5 μ. από το θέμα;

Αν εχεις το φλας ανοικτο(που οπως βλεπω το εχεις)μαλον δεν ειναι συμβατος ο φακος με το συστημα υποβοηθησεις εστιασης του φλας.
Τη λειτουργια αυτη την εχεις ενεργοποιημενη;

επειδη δεν την εχω τωρα στα χερια μου,νομιζω ομως οτι το συστημα υποβοηθησης εστιασης βρισκετε πανω στο σωμα και οχι στο φλας δηλαδη δεν στελνει προ φλασια το φλας για να εστιαση αλλα αναβει ενα φως απο το σωμα,μπορει ο φακος σου λογου μεγεθους να το καλυπτει.
Εχεις εξωτερικο φλας;

Last edited:
δεν εχω εξωτερικο φλας.Φιλτατε nios θα κοιταξω ξανα τη ρυθμιση που ανεφερες,αν και ειμαι βεβαιος οτι ειναι ενεργοποιημενη.Κυριε Βλασιδη,δεν αποκλειεται να εγινε αυτο που ειπατε,θα το κοιταξω και αυτο,σας ευχαριστω και θα επανελθω να σας πω τι ειχα κανει.να ειστε καλα..

Το εξωτερικό φλας βοηθά όχι με προφλασιές αλλά με IR.

Κανονικά θα έπρεπε να μπορεί να εστιάσει έστω και με μεγαλύτερη δυσκολία. Γενικά οι φακοί "τρίτων" κατασκευαστών σε δύσκολες συνθήκες έχουν θέμα σε σχέση με τους "μαμά".

Κανονικά θα έπρεπε να μπορεί να εστιάσει έστω και με μεγαλύτερη δυσκολία. Γενικά οι φακοί "τρίτων" κατασκευαστών σε δύσκολες συνθήκες έχουν θέμα σε σχέση με τους "μαμά".

το καταλαβα και εγω πολυ καλα αυτο που λες φιλτατε..ασε που εχω εκτεθει μια δυο φορες με τις κοπελες στημενες για φωτογραφια,και η μηχανη(φακος μαλλον) αγρον ηγοραζε..Πιστευεις οτι αξιζει τον κοπο να αντικαταστησω τον sigma τον αντιστοιχο 18-200 της canon;μια αλλη σκεψη ηταν να τον αντικαταστησω καποια στιγμη με εναν sigma 17-70..ευχαριστω.

στην δευτερη φωτο ειχες εστιασει στα προσωπα και ο φακος αρνηθηκε δηλαδη και εστιασε μονος του πισω??? δεν καταλαβαινω...

δες αυτο που σου εγραψε ο Βλασσης... μου φαινεται αδυνατο για την ανεστιαστη φωτο να ευθυνεται η μπαταρια της μηχανης...

Γνωριζω πως βοηθαει το εξωτερικο φλας,αναφερομουν στο φλας της μηχανης.Δεν θυμαμαι αν,οταν κανει χρηση της υποβοηθησης εστιασης η μηχανη, χρησιμοποιη προφλασια(απ´το φλας της μηχανης) ή αναβει ενα φωτακι που εχει πανω το σωμα.
Αν συμβαινει το δευτερο πιθανον να το καλυπτει ο φακος λογου του μηκους του.
Κανονικα επρεπε να εστιασει σωστα με αυτο το συστημα.
Ρωτησα αν εχεις εξωτερικο φλας για να το δοκιμαζες και με αυτο.Πριν προβεις στην αλλαγη φακου βρες καποιο εξωτερικο φλας και δοκιμαστο.
Καλο θα ειναι να χρησιμοποιης ενα σημειο εστιασης και οχι και τα εννια.

paИ-baL;1056132793 said:
στην δευτερη φωτο ειχες εστιασει στα προσωπα και ο φακος αρνηθηκε δηλαδη και εστιασε μονος του πισω??? δεν καταλαβαινω...

δες αυτο που σου εγραψε ο Βλασσης... μου φαινεται αδυνατο για την ανεστιαστη φωτο να ευθυνεται η μπαταρια της μηχανης...
και ομως,ειχα εστιασει στα προσωπα..Χρησιμοποιω μονο το κεντρικο σημειο εστιασης οπως ειπε και ο φιλος nios πιο πανω,και οσες φορες συνεβη αυτο,υπαρχουν κι αλλες φωτο τετοιου ειδους,οι συνθηκες ηταν ιδιες..Μπαταρια πεσμενη,και χαμηλος φωτισμος.Ξερω οτι φαινεται παραξενο,δεν υπαρχει θεμα ομως να ειχα εστιασει στο backround..Τι να σας πω παιδια,θα ξανακανω δοκιμες με ιδιες συνθηκες..

Last edited:
Αν τράβηξες σε RAW μπορείς να δείς σε ποιό σημείο εστίασε η μηχανή με το DPP. Ενδεχομένως να εστίασε ανάμεσα τους!

Αν τράβηξες σε RAW μπορείς να δείς σε ποιό σημείο εστίασε η μηχανή με το DPP. Ενδεχομένως να εστίασε ανάμεσα τους!
Nαι φιλτατε drek,raw τραβαω,αλλα DPP δεν μπορω να εγκαταστησω στο netbook λογω μικρης αναλυσης οθονης...Το bible5 ακομα το μαθαινω,θα ψαξω να δω αν εχει αυτη τη δυνατοτητα.Σε ευχαριστω!

Δοκίμασε κάτι άλλο:
Βγάλε και ξαναβάλε το φακό. Εχω πάθει κανα-δυό φορές το ίδιο με τον Sigma 15-30 στην ΕΟS 5D