Canon EOS 40D - εντυπώσεις

Απάντηση: Re: Canon EOS 40D - εντυπώσεις

Η λήψη, μία απόλαυση. Ξεχνάω εντελώς τον υψίσυχνο σουριστό, σχεδόν μακρόσυρτο, ήχο του ανεβοκατεβάσματος καθρέπτη της 350D.
Κλακ-κλακ. Κλακ-κλακ. Ξερό, κροταλιστό. Και σιγανό. Επιθετικό τυφέκιο, σε σίγουρο χέρι. Με κάθε κλικ ("κλακ", πλέον) διψάς για το επόμενο. Όχι σε ριπή, δεν το συνηθίζω. Ένα-ένα καρέ, και γρήγορα.

Μπλακ-άουτ, δεν το καταλαβαίνω. Η ταχύτητα εστίασης, μεγάλη διαφορά από την 350D. Και η ακρίβεια ομοίως. Εδώ δεν υπάρχουν αβεβαιότητες. Ξέρεις ότι θα εστιάσεις. Αδύναμος κρίκος θα είναι ο φακός σου.

(συνεχίζεται)

Και μετά; Τί έγινε;:flipout::flipout:

Καινούριο μηχανάκι πήρες, δεν τη γλυτώνεις την καζούρα;)

Γεια σας και απο μενα .

Εναν νεο κατοχο απο χθες τησ 40D ,τελικα δεν αντεξα και εκανα ενα δωρο στον εαυτο μου , δουλευω πολλες ωρες και ολο ανεβαλα την αγορα.

Ομως επειδη χρειαζομουν μια μηχανη για να βγαζω φωτογραφιες αντικειμενων για την δουλεια μου και συγκεκριμενα οδοντιατρικα υλικα εκανα την αγορα με εναν φακο macro 100 ,αλλος φακος αργοτερα .

Βεβαια δεν ειναι οτι καλυτερο για γενικη φωτογραφηση ο macro , ομως αυτες τις
λιγες που εχω τραβηξει ειμαι εντυπωσιασμενος απο την ποιοτητα και τις
λειτουργειες τηs μηχανης. Η εργονομια της ειναι τοσο καλη που τα παντα τα βρισκει κανεις ευκολα να φανταστειται αυτα που εκανα μια εβδομαδα να βρω σε μια compact τα βρηκα σε λιγες ωρες . Βεβαια εχω πολλες ωρεσ ακομη διαβασμα και σιγουρα θα χρειαστω τις πολυτιμες συμβουλες σας που
εκτιμω αφανταστα.

Συνεχίζω στην ποιότητα εικόνας.

Πιστά χρώματα. Καλή βάση για επεξεργασία, είτε θέλουμε να δώσουμε κορεσμό και γενικώς να πειράξουμε την εικόνα, είτε να αποδώσουμε τα πράγματα όπως τα βλέπουμε.
Δυναμικό εύρος. Όπως προανέφερα, ήδη μεγάλο -highlight tone priority mode-, μπορούμε να την σκαπουλάρουμε σε συνθήκες έντονου κόντραστ και με μία λήψη, πειράζοντας εν συνεχεία το raw.
Θόρυβο δεν διαπίστωσα ιδιαίτερο. Τράβηξα μέχρι iso1600, όπου η επίδοσή της είναι αισθητά καλύτερη από την -ήδη καλή για τα μέτρα μου- 350D. Μέχρι τα 800 πρέπει να ψάξω στο 100% για να καταλάβω διαφορά, στα 1600 φαίνεται λίγο, κυρίως στα σκιερά. 3200 δεν χρησιμοποίησα ακόμη.

μετά απο έναν μήνα συμβίωσης, τι μας προτείνεις φίλε send? :crown:

Αυτήν. Ανεπιφύλακτα.

Οκ, η D300 είναι πιο φορτωμένη σε χαρακτηριστικά, και για πρώτη φορά μάλιστα ξεπερνά για μερικά κλάσματα του στοπ, τις Canon σε απόδοση στα ψηλά iso. Προ διμήνου όμως που πήρα την 40D, η D300, εάν υπολογιστεί και το rebate της Canon, έβγαινε περίπου διπλή (!!) τιμή. Ποσό το οποίο προσωπικώς και για τις ανάγκες μου δεν δικαιολογώ με τίποτε, δεδομένου ότι αυτό που έψαχνα ήταν ένα στιβαρό και σίγουρο σώμα, με το καλύτερο δυνατό για το μικρό φορμά σκόπευτρο. Αυτά που ζητούσα, τα πήρα νομίζω. Τώρα θα ήταν όντως καλύτερα για το live view η οθόνη να έχει τη μεγαλύτερη ανάλυση της D300 και να δίνει 1:1 απεικόνιση, αλλά τι να κάνουμε, το ...αντέχουμε κι έτσι.

Μα καλα, δεν μπορουσαν να βαλουν ενα πλεγμα στο σκοπευτρο? Πρεπει να το χρεωθουμε εξτρα? Κυκλοφορει η εναλακτικη οθονη στην Ελλαδα και αν ναι σε τι τιμη κυμαινεται?

Άντε... κακίες! "Δωρεάν" όταν μιλάμε για τιμή 2x φορές και βάλε, πλέον?

Οι εναλλάξιμες οθόνες εστίασης, εκτός από την στάνταρ EF-A, είναι η EF-D η οποία είναι πιο ματ και με πλέγμα, και η EF-S, ακόμη πιο ματ για ακριβέστερη χειροκίνητη εστίαση (θέλει φωτεινούς φακούς). Κάπου 40 ευρώ έκαστη πρέπει να πηγαίνουν. Η D300 δεν παίρνει άλλες οθόνες, ή κάνω λάθος?
Στο liveview φυσικά υπάρχει και πλέγμα, και live ιστόγραμμα κλπ

Το αξεσουάρ που θα πάρω σύντομα είναι όχι οθόνη εστίασης, αλλά μάλλον κάποιος πρόσθετος finder προσοφθαλμίου, επειδή φοράω γυαλιά με τα γνωστά προβλήματα των διοπτροφόρων.

Last edited:
τι ειναι το φωτεινο πλεγμα ρε σεις ?

πειτε και σε μας τους αγουροξυπνημενους:flipout:

υγ

και επειδη μεγαλωνει η κουβεντα ανοιχτε ενα νημα καινουργιο να συζηταμε για τα viewfinders

Μπορει να λειπει το πλεγμα αλλα αν βαλεις συνεχομενη ριπη, παθαινεις....ενα κατι, πως να το πω... λες και εχεις πολυβολο... δοκιμασα σημερα πρωτη φορα και τρομαξα... δεν ξερω αν ειναι κατι συνηθισμενο σε επαγγελματικες αυτος ο ρυθμος ληψεων, αλλα εγω πρωτη φορα πιανω κατι τετοιο... τωρα πρεπει να δω που θα μου χρειαστει...:flipout::flipout: εντυπωσιακον...!!!

Re: Απάντηση: Canon EOS 40D - εντυπώσεις

:flipout:Χαχα! Θές να σου δώσω την 36 ετών F2 με το μοτερ MD-2 να δεις τι σημαίνει πολυβόλο με 10 καρε/sec? -bye-

Οχι ευχαριστω, να μου λειπει... :grinning-smiley-043 δεν αντεχω πολλες συγκινησεις, καλα εκανα και πηρα 8GB καρτα...:antlers:

Για το θεμα των φακων τωρα... ειμαι με δανεικους απο τον send, ενα απλο 18-55 και ενα σταθερο 50ρη 1,8 (που δεν τον δοκιμασα ακομα βεβαια).

Οπως το ειδα με τον 18-55, δεν μου φτανει το 55. Θελω ενα "all around" αλλα οχι του τυπου 18-200. Το 70, 85 μου φτανει... Ετσι ειμαι αναμεσα στοn sigma 17-70 f2,8-4,5 και τον canon 17-85 is.

Τα υπερ και τα κατα νομιζω τα ξερω (απο διαβασμα μονο φυσικα) και δεν μπορω να αποφασισω, μαλλον θα ριξω κληρο εκτος αν με πεισετε εσεις για κατι...

Επισης κληρο θα ριξω και για τον τελε που θελω και θα ειναι ενας απο sigma 7-300 apo (ο φτηνος) canon 70-300 is (ο ακριβος) canon 70-200 L ( ο μουρατος). Παλι, διαβασα τα συν και τα πλην και δεν μπορω να καταληξω... εδω βεβαια θα βοηθουσε αν ειχα για λιγο καιρο καποιον 200ρη για να δω αν πραγματι μου λειπουν τα επιπλεον 100mm... τοτε η επιλογη θα ηταν λιγο ευκολοτερη (θα εφευγε ενας απο τους δυο κανον απο τη μεση)...

Κι εδω οτι προαιρεισθε απο συμβουλες... -bye-

Το φλασάκι χρήσιμο και ισχυρό, αλλά τα καίει. Πρέπει να βρω πώς ρυθμίζεται η έντασή του, δεν είναι στο ίδιο μενού που το είχε η 350D, μπερδεύτηκα. Τώρα?

Οπως με ειχε συμβουλευσει ο Τασος σε παλιοτερο θεμα, βαζω τη μηχανη σε προγραμμα αυτοματο (Ρ) και προσπαθω να αλλαξω ταυτοχρονα διαφραγμα και ταχυτητα... μενει ομως σταθερα κολλημενο σε ταχυτητα 60 και διαφραγμα 5,6 και δεν ανταποκρινεται στην εμπροσθια ροδελα.

Γυριζοντας την πισω αλλαζει το EV αλλα και παλι μεταβαλλεται μονο το διαφραγμα προς τα κατω...

Τι κανω λαθος?

Δεν κανεις κατι λαθος! Με τον πισω επιλογεα αλλάζει το ΕV αλλα αυτο δεν σε ενοχλει διοτι το φλας αντισταθμιζει. Αν θες ελεγχο της ταχυτητας βαλε προτεραιοτητα ταχυτητας ΤV ή Μ. Καλυτερα να δουλευεις το M διοτι εχεις αμεσα τις επιλογες και σε ταχυτητα και σε διαφραγμα, μιλαω για την περίπτωση που εχεις φλας. Ομως το διαφραγμα θελει προσοχη γιατι με το υπαρχον φλας της μηχανης με διαφραγμα πανω απο f/6.3 ή f/7.1 μειωνεται δραματικα η αποσταση.

ΟΚ σε ευχαριστω.... για τις πληροφοριες, αν και βρηκα και το Manual και του εριξα μια ματια.

Εχω αναφερει αρκετες φορες, οτι η μηχανη μου, μου φαινεται να υποφωτιζει. Σε μια συζητηση που ειχα με τον Ηλια Γιαριμη σημερα, σχολιασαμε οτι η ενεργοποιηση του Hilight Tone Priority ενδεχεται να προκαλει αυτην την υποφωτιση για να βελτιωσει τα υποψηφια καμμενα... εχει καμμια βαση αυτη η υποθεση?