Canon EOS 700D ή Nikon D5200

Status
Not open for further replies.

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
31,409
Land of Dystopia
Ιδού η απορία, όντως ευχαριστημένος από την Olympus αρκετά χρόνια τώρα θέλω να κάνω μετάβαση σε μια από τις 2 μηχανές, το budget είναι λίγο αυστηρό μέχρι τα 700 ευρώ, ακούω προτάσεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σίμο παίζει στά μαγαζιά κέντρο στά 600e nikon d7100 ανώτερη σέ όλα από τήν d5200 άν καί φοράνε τόν ίδιο αισθητήρα, αλλά εάν πάς γιά Canon προτείνω τήν 750d 609e στό media markt ή τήν 760d πού έχει καλύτερο βίντεο καί μερικές πρόσθετες λειτουργίας είναι λίγο ακριβότερη αλλά πολύ κοντά στά 700e,αλλά εσύ πρέπει νά αποφασίσεις γιά τήν φορητότητα(μεγάλη τσάντα καί βάρος)πού εμένα δέν μέ βόλεψε γιά τήν πόλη d7000 αλλά υπάρχουν φωτογράφοι πού δέν τούς ενοχλεί καθόλου,εδώ πρέπει νά τό σκεφτείς γιά τί χρήση τήν θέλεις.Πιστεύω ότι τό αρχείο πού θά πάρεις εάν έχεις καλούς φακούς θά είναι καλύτερο από τήν olympous E-520 πού έχεις τώρα μέ τίς παραπάνω προτάσεις,εγώ βολεύομαι μέ μιά Canon g11 πού έχω περασμένη στήν ζώνη πάντα ετοιμοπόλεμη,αλλά ψάχνω γιά μιά λύση μέ μεγαλύτερο αισθητήρα γιά καλύτερα αποτελέσματα.http://cameradecision.com/compare/Canon-EOS-760D-vs-Nikon-D7100 δές καί τήν d5500 γιά φορητότητα μέ οθόνη αφής καί καλύτερο αισθητήρα sony καί πιό προηγμένο επεξεργαστή από τήν d7100 αλλά ο ming tein αναφέρει εάν κάποιος έχει ένα σώμα καλύτερα νά πάει στήν σειρά 7xxxxxx καί σαφώς στήν d7200 πού έχει 800e.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Last edited:
Re: Απάντηση: Canon EOS 700D ή Nikon D5200

Από ποια Olympus "φεύγεις" και γιατί ;
Τι είδους φωτογραφία σε ενδιαφέρει;
700 μονο για σωμα ;

Έχω την Ε-520, μου έχει χαρίσει πολλές και καλές στιγμές, άλλωστε όλες οι φωτογραφίες εδώ που έχω ανεβάσει είναι από αυτήν.
Mε ενδιαφέρει η φωτογράφιση τοπίων αλλά και τα πορτρέτα. Το όριο που έθεσα στα 700 ευρώ ασφαλώς θα έχει και φακό. Η περίπτωση της EOS 750d, είναι εξαιρετική.

Last edited:
Kώστα δεν με βόλεψε ποτέ το raw ποτέ, 2 - 3 φορές προσπάθησα δεν κατάφερα και πολλά πράγματα...

Απάντηση: Re: Canon EOS 700D ή Nikon D5200

Το ηξερα και γιαυτο ρωτησα, η μετάβαση απο OLYMPUS (ακομη και απο παλιό σωμα όπως η 520) σε αλλη εταιρία να ξερεις ότι θα επιφέρει και μια αλλαγή στην χρωματική συνθεση των JPEG αρχείων της εταιρίας που θα επιλέξεις.

Γνώμη μου και εφόσον δεν σε ενδιαφέρει η επεξεργασϊα raw και δεν θα αξιοποιήσεις στο έπακρο το δυναμικο εύρος ή την ικανότητα του σώματος σε υψηλό ISO να κοιτάξεις πρωταρχικά μοντέλα εταιριών που δίνουν έτοιμο καλό JPEG όπως Fuji και OLYMPUS (και οι δυο επιλογες ειναι σε ακαθρεπτο σωμα και όχι DSLR).

Κώστα πρέπει να έχεις δίκιο, αλλά τα σώματα χωρις καθρέπτη είναι ακριβότερα με φακούς, έρευνα κάνω αυτή την στιγμή επειδή το budget είναι δομικά σφικτό είναι νομίζω μονόδρομος μια επιλογή σε σώμα από μια από τις προαναφερόμενες να επιμένω να επικεντρωθώ σε κάτι ανάλογο.

Έχοντας Νίκον και έχοντας παίξει με κανον θα έλεγα κανον επειδή έχει πιο πολλές ευκολίες σε live view mode. Αν και η Νίκον είναι καλύτερη στο λίγο φως.

Από την άλλη τα jpeg και στις δύο δεν είναι τέλεια. στη Νίκον το αυτόματο wb και οι τόνοι του δέρματος μου φαίνονται περίεργοι. Οπότε σκέψου σοβαρά αυτό που είπε από πάνω για fuji kai Olympus για έτοιμα jpeg

Σίμο δεν προσπαθώ να σου αλλάξω γνώμη αν έχεις κατασταλάξει για DSLR και συγκεκριμένα μοντέλα αλλά γνωρίζω πολύ καλά τις ιδαιτερότητες των Olympus JPEG shooters και γιαυτο και μόνο γιαυτο σου πρότεινα τις δυο αυτες εταιρίες.
Οι δυο μηχανές που θα σε καλύψουν σε καλό JPEG και πλησιάζουν το budget σου ειναι η ΧΤ10 απο Fuji και η ΕΜ10ΙΙ απο OLYMPUS, ρίξε μια ματιά πόσο τις βρίσκεις...

Για την πρώτη θα σου μιλήσουν τα παιδιά που την έχουν και κυρίως ο Παναγιώτης tiniakos... ,

Για την δευτερη θα σου πω ότι είναι η πιο ολοκληρωμένη ακαθρεπτη OLYMPUS χαμηλου budget, τη θεωρω VAlue for money μηχανή με πολυ καλή πενταξονική σταθεροποιηση και μεγάλο EVF για την κατηγορια της, το γνωστό JPEG της εταιριας , φλας ενσωματωμενο, σπαστη οθονη αφης σε ενα όμορφο σχεδιαστικά σωμα. Τα αξεσουαρ που έχεις απο Ολυμπους θα δουλευουν π.χ. Το φλασακι FL20 που πηρες απο εμένα και ακόμη και οι φακοί σου (δεν ξερω ποιους έχεις) με πιο αργή εστίαση (αναλογα τον φακό) μπορουν να προσαρμοστούν με ειδικό ανταπτορα ... οι ανταπτορες έχουν απο 40-50 οι κινεζικοι AF έως 80-120 περίπου οι αυθεντικοί MMF2 (μη αδιαβροχοι μιας και η μηχανή δεν ειναι στεγανή) και έτσι μπορείς αν έχεις καποιο αξιόλογο τηλεφακό να τον κρατησεις ...
Τα 700 σε budget σε υπερκαλυπτουν να την αγοράσεις και μαλιστα μπορεις να επιλεξεις και φακό κιτ εκμεταλευόμενος προσφορες που τρέχουν σε καταστήματα..

πρωην κατοχος της nikon d5200 και τωρα της olympus em10ii.θα σου προτεινα em 10ii.σε jpeg οπως ειπε και ο κωστας δεν συγκρινεται..και η nikon πολυ καλη μηχανη!ομως εγω την δουλευα μονο σε raw.

Με έχετε πείσει, Κώστα δεν την βλέπω με κάποιο κιτ φακό τι θα πρότεινες;
Οι φακοί που υπάρχουν είναι:
ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6

ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:4.0-5.6

Last edited:
Και εγώ προσωπικά είχα Nikon D7100 Και D5500 με ένα σκασμό φακούς, τώρα έχω Olympus em10II Και δεν θα μπορούσα να είμαι ποιο χαρούμενος.....την παίρνω μαζί μου παντού και απολαμβάνω να φωτογραφίζω μαζί της....

όντως ευχαριστημένος από την Olympus

το budget είναι λίγο αυστηρό μέχρι τα 700 ευρώ,

Mε ενδιαφέρει η φωτογράφιση τοπίων αλλά και τα πορτρέτα.

Kώστα δεν με βόλεψε ποτέ το raw ποτέ,

ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6

ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:4.0-5.6

Χωρις να σε ξερω προσωπικα και φυσικα ουτε γνωριζω λεπτομερως τα φωτογραφικα σου ενδιαφεροντα, απο τα παραπανω ομως, βγαζω το συμπερασμα οτι σου λειπουν φακοι και οχι σωμα...

Οι φακοι λοιπον, ειναι αυτο που παντρευσαι στην ουσια και ειναι αυτοι που ναι μεν κρατουν το ενδιαφερον στο χομπυ αλλα ανεβαζουν και το κοστος του σπορ στον Θεο...

Πριν λοιπον πεσεις στα... περιεργα :antlers: ακαθρεπτα κτλ. ψαξε τις τιμες και την ποικιλια των φακων σε αυτο που σε ενδιαφερει... πχ. καναν 85ρη f/1,8 για τα πορτραιτα σου στα 350 ευρω... η κανεναν 10-18 στα 250 για τα τοπια σου... μπορει να λοξοδρομησεις - κιτρινισεις -bye- και να θελησεις κανεναν 35ρη στο 1,8 για νυχτερινα με την παρεα σου, χωρις να πρεπει να πουλησεις τη μοτοσυκλετα σου (αν εχεις...!!)... πες βρε αδερφε, οτι ετυχες στο ξυστο ενα χιλιαρικο και λες να το πεταξεις σε καναν ασπρουλιαρη 70-200L/f4/is που ονειρευοσουν χρονια:grinning-smiley-043... να ψαχνεις και μοντουρα για να τον κοτσαρεις στην ακαθρεπτη... ?? :slapface:

Και απο την αλλη, λες και οτι δεν παιδευσαι (αυτο ειναι καλο σημαδι, υπαρχουν ακομα υγιεις αναμεσα μας) με raw... να υποθεσω τοτε, οτι δεν εχεις και καμμια EISO οθονη ή αντε εστω καμμια DELL καλιμπραρισμενη για να χαιρεσαι τις φωτογραφιες σου... ??? Ε... να πηγαινεις τοτε για αγορα σωματος, με βαση τα "μαγειρεμενα" jpg της εκαστοτε εταιρειας και να βλεπεις μαλιστα και διαφορες στα χρωματα που να καθοριζουν την επιλογη σου... μονο μπραβο εχω να πω... :grinning-smiley-043

Δηλαδη, αυτο το μπλε της ολυμπους, υπαρχει πραγματικα και το εχουν δει κι αλλοι... ?? :ernaehrung004::ernaehrung004:

Καπως ετσι θα το σκεφτομουν εγω...

ΥΓ tip... κατεβασε το δωρεαν picture style editor της κανον, πετα μεσα μια οποιαδηποτε φωτογραφια και δες τι παπαδες μπορεις να κανεις στα χρωματα σε μισο λεπτο, να σωσεις το προφιλ αυτο στη μηχανη σου και να εχεις καθε φορα τα χρωματα που θελεις εσυ και οχι τα -θαυμασια μεν- αλλα που τα διαλεξε αλλος για σενα δε απο τα στανταρ προφιλ των μηχανων....

Last edited:

και οι δυο φακοι σου είναι συμβατοί αν θελεις να τους χρησιμοποιησεις με ανταπτορα αλλά για τον βασικο φακό σου θαλεγα να ειναι native καλυτερα για να ειναι και πιο μικρο το πακετο κατι που θες αν πας σε ακαθρεπτη... το σωμα το βρισκεις στα 550ευρω με διετη εγγυηση και δωρο γκριπ αξιας 50ευρω, παρα πολυ καλη τιμη και σε αφήνει να επιλέξεις ότι θελεις , α απλος κιτ 14-42 (αναλογος με τον δικο σου) θα σου στοιχισει γυρω στα 100ευρω ενω ο 14-42 EZ pancake γυρω στα 150-200ευρω, εγω θα προτεινα να μην παρεις κανενα απο του δυο και να την παντρεψεις με τον 14-42mm ΙΙ της Πανασονικ που είναι καλύτερος φακός ή τον εξτρα small Πανασονικ 12-32mm (αν θελεις τα 24mm για τοπιο), θα τους βρεις μτχ. ή καινουργιους 100-150ευρω (δες αγγελιες ή στα καταστηματα ξεχωρα και αν θες βοηθεια εδω ειμαστε έχεις το τηλ.) και θα εισαι στα 700ευρω, για πορτρετο ή βολευεσαι με τον σκοτεινο 40-150 που εχεις και ενα φθηνο ανταπτορα ή ένα φθηνο μανουαλ 50αρη ή τσιμπας καποια στιγμη μτχ. τον 45/1.8 γυρω στα 200ευρω.

Υπαρχει και η λυση να αγοραστεί εξαρχής ως βασικός φακός ένας prime Panasonic 25/1.7 (γυρω στα 150ευρω) που θα βοηθησει σε νυχτερινά και οριακα σε πορτρετο και ο ανταπτορας να δουλεψει και με τους 2 φακους που εχεις (ο 14-42 για τοπια δεν χρειαζεται και ταχυτητα εστίασης)

Αυτα επι ουδενι δεν ακυρώνουν τις προτάσεις για Dslr που ειχες σκεφτεί ή που σου προτείνουν αλλα παιδιά ...

Last edited:
Αν σου πω τώρα ότι μπερδεύτηκα, δεν θα ήταν ψέμα κι εμένα με έχει απασχολήσει στο παρελθόν η επιλογή καλύτερου φακού από τους συγκεκριμένους για το ίδιο σώμα, όπως είπα αρχικά "τρώγομαι" για μια αλλαγή, τώρα εάν αυτή θα ακούει σε mirorless ή dslr, είχα ψιλο πεισθεί για mirorless αλλά ο ilias με "προσγείωσε" περίεργα ίσως εάν είχα την ευκαιρία να δω μια canon eos 750d και μια OM-D E-M10 Mark II, να έβλεπα τα υπέρ και τα κατά, θα κανονίσω μια βόλτα προς κέντρο το άλλο Σάββατο να δω από κοντά.
Α, κάτι που ξέχασα ποια δίνει καλύτερο φως σε σκοτεινές λήψεις; μη μου πείτε ότι είναι μόνο θέμα ρύθμισης και φακού;

Re: Απάντηση: Re: Canon EOS 700D ή Nikon D5200

και οι δυο φακοι σου είναι συμβατοί αν θελεις να τους χρησιμοποιησεις με ανταπτορα αλλά για τον βασικο φακό σου θαλεγα να ειναι native καλυτερα για να ειναι και πιο μικρο το πακετο κατι που θες αν πας σε ακαθρεπτη... το σωμα το βρισκεις στα 550ευρω με διετη εγγυηση και δωρο γκριπ αξιας 50ευρω, παρα πολυ καλη τιμη και σε αφήνει να επιλέξεις ότι θελεις , α απλος κιτ 14-42 (αναλογος με τον δικο σου) θα σου στοιχισει γυρω στα 100ευρω ενω ο 14-42 EZ pancake γυρω στα 150-200ευρω, εγω θα προτεινα να μην παρεις κανενα απο του δυο και να την παντρεψεις με τον 14-42mm ΙΙ της Πανασονικ που είναι καλύτερος φακός ή τον εξτρα small Πανασονικ 12-32mm (αν θελεις τα 24mm για τοπιο), θα τους βρεις μτχ. ή καινουργιους 100-150ευρω (δες αγγελιες ή στα καταστηματα ξεχωρα και αν θες βοηθεια εδω ειμαστε έχεις το τηλ.) και θα εισαι στα 700ευρω, για πορτρετο ή βολευεσαι με τον σκοτεινο 40-150 που εχεις και ενα φθηνο ανταπτορα ή ένα φθηνο μανουαλ 50αρη ή τσιμπας καποια στιγμη μτχ. τον 45/1.8 γυρω στα 200ευρω.

Υπαρχει και η λυση να αγοραστεί εξαρχής ως βασικός φακός ένας prime Panasonic 25/1.7 (γυρω στα 150ευρω) που θα βοηθησει σε νυχτερινά και οριακα σε πορτρετο και ο ανταπτορας να δουλεψει και με τους 2 φακους που εχεις (ο 14-42 για τοπια δεν χρειαζεται και ταχυτητα εστίασης)

Αυτα επι ουδενι δεν ακυρώνουν τις προτάσεις για Dslr που ειχες σκεφτεί ή που σου προτείνουν αλλα παιδιά ...

Κώστα, όταν θα είμαι έτοιμος θα μιλήσουμε για μαγαζί

Status
Not open for further replies.