Canon EOS 7D: ήρθε (1/9)

Ποιοτικά φυσικά δεν συγκρίνεται με τον canon, σωστά?

Πιστεύετε οτι οι διαφορές τους είναι χαοτικές όσον αφορά την απόδοση τους?

Απάντηση: Re: Canon EOS 7D: ήρθε (1/9)

δεν έχω καμιά σχέση μαζί του. Ξέρω όμως ότι ο χαλαρός είναι στην Αθήνα και αντιπρόσωπος της benro /samyang. Δεν ήταν έμπορος, ένας απλός χομπίστας ήταν που εξελίχθηκε.

Τώρα συνεχίζει να φέρεται κάπως έτσι. PETRAN στη θέση σου θα παρακαλούσα κάποιον από τους πολλούς CANONIANS της Αθήνας να ρίξει μια ματιά στο φακό κι αν είναι καλός (δεν γνωρίζω κανένα λεμόνι από κατασκευής σε αυτό το φακό) να τον πάρεις με μικρή έκπτωση. Είναι κρίμα να δώσεις 300 ευρώ παραπάνω για καινούριο. ΚΡΙΜΑ!!

Βλάση πόσο εύκολο είναι να διαπιστώσει κανείς την κατάσταση ενός φακού?
Σε ρωτάω γιατί συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά πάντα υπάρχει ο φόβος στον μεταχειρισμένο..
Αν πχ -τώρα μπορεί να λέω και βλακεία- είναι επισκευασμένος ο φακός γίνεται αντιληπτό ή όχι?
Γιατί δεν θα ήθελα να πέσω σε τέτοια λούμπα..

Σόρρυ αν λέω οτι να'ναι...

Όταν λες ποιοτικά, εννοείς κατασκευαστικά;

Γιατί για την οπτική απόδοση, μάλλον τους θεοποιείτε τους Canon. Είπαμε καλός ο 70-200is αλλά μην πάμε στο ότι οι λοιποί είναι πατάτες γιατί δεν είναι.

Re: Απάντηση: Re: Canon EOS 7D: ήρθε (1/9)

Σε ρωτάω γιατί συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά πάντα υπάρχει ο φόβος στον μεταχειρισμένο..
Αν πχ -τώρα μπορεί να λέω και βλακεία- είναι επισκευασμένος ο φακός γίνεται αντιληπτό ή όχι?

Πολύ αγχώνεσαι.... δεν είναι αμάξι ο φακός να φέρεις να το δει φαναρτζής. Αν δεν έχει γρατζουνισμένα κρύσταλλα και λειτουργεί η εστίαση, είναι εντάξει.

Τώρα το να έχεις πέσει σε καλό ή άριστο ή αντιθέτως μέτριο δείγμα ή και λεμόνι, είναι το ίδιο πιθανό είτε πάρεις μεταχειρισμένο είτε καινούργιο -εντάξει δεν μιλάμε να πάρεις κανένα φακό 10ετίας+ ξεζουμισμένο από επαγγελματία φωτορεπόρτερ κλπ.

Re: Απάντηση: Re: Canon EOS 7D: ήρθε (1/9)

Μα αυτό σου λέω... δες ποιά έμπειρα μέλη έχουν CANON και βρίσκονται στην Αθήνα. Ζήτα κάποια βοήθεια. Αν τραβήξουν 10 φωτογραφίες με τον φακό θα σου πούν σίγουρα τί συμβαίνει.

με 300 ευρώ πηγαίνεις με τη γυναίκα σου 5 μέρες στην κων/πολη και τη φωτογραφίζεις όλη.

Εξαρταται απο ποιον αγοραζεις μεταχειρισμενο φακο , αν ειναι ακομα στην εγγυηση, αν υπαρχει παραστατικο και πολλα αλλα . Αν ειναι σε σουπερ τιμη το βλεπεις σαν λαχειο . Αλλα αν η διαφορα ειναι μικρη κατα την γνωμη μου δεν αξιζει η αγορα μτχ.

Ολα ειναι σχετικα.

Δεν θαθελα πχ (δεν λεω για τον φακο που πωλειται φυσικα του φιλου μας) να παω τον φακο για κανα καθαρισμα καποτε στην Ιντερσυς και να μου πουν οτι ειναι κλεμμενος.

Η αγορα ενος ακριβου φακου εχει καποια λεπτα σημεια...

Αν λαβω υπ οψιν και τη θεματολογια για την οποια τον προοριζει, δηλαδη σερφ και παιδια/οικογενειακες, θεωρω το τρακινγκ και την παρακολουθηση του θεματος μεχρι να κανει κλικ, δεδομενη... οποτε το τρεμουλο το εχει σιγουρο...

Το σίγουρο είναι οτι εμπειρία δεν διαθέτω... αλλά έχω όρεξη μεγάλη για να μάθω πολλά! :ernaehrung004:
Το τρέμουλο δεν μου λείπει, ειδικά τον τελευταίο καιρό που ολα σε αυτή την ριμάδα τη χώρα πάνε απο το κακό στο χειρότερο. Τώρα αν υπολογίσετε και δυο γυναίκες στο σπίτι :twoguns: (γυναίκα και κόρη) καταλαβαίνετε οτι δεν διαθέτω και το πιο σταθερό χέρι, κάτι σαν κι αυτό :Banane0:

Εγώ πάντως οφείλω να ομολογήσω οτι μετα Και την τοποθέτηση του Τάσου μπερδευτηκα Ακόμα πιο πολυ..

Ναι, είναι δεδομένο οτι ο 70-200 είναι κορυφή Αλλά και ακριβός.
Και ναι, Πάντα δελεαζει -Ειδικά στις μέρες μας- η απόκτηση μεταχειρισμενου που όμως ενέχει και κινδύνους..
Απο την άλλη όμως, το να δώσεις το 1/3 των χρημάτων για να πάρεις έναν καινούριο - παραπλησιο- (ιεροσυλία;) είναι αν μη τι άλλο μεγάλο δέλεαρ..

Ειλικρινά μπερδευτηκα.
Posted via Mobile Device

Χωρις να τον ξερω, λεω οτι δυσκολα μπορει να ειναι παραπλησιος.

Μπορει να ειναι ακομα και καλυτερος απο τον Canon 70-300, αλλα νομιζω οτι οι ασπροι ειναι πολυ μπροστα, για να τους φτασει καποιος με 400 ευρω.

Eπαναλαμβανω οτι δεν τον ξερω τον Ταμρον.

Για δες λιγάκι τον νέο 70-300 L isπου έβγαλε η ίδια η Canon, τον οποίο ξέσκισε στην υπερτιμολόγηση, και πες μου μετά πόσο ανυπέρβλητος ή έστω πόσο μπροστά είναι ο 70-200is. Οι διαφορές παιδιά σε καμία περίπτωση δεν είναι μεγάλες.

Υπογραμμίζω ότι από τον νέο Τάμρον μόνο δείγματα έχω δει, αλλά φαίνονται εντυπωσιακά. Επίσης είναι το μοντέλο με το οποίο η Ταμρον γιορτάζει την εξηκοστή επέτειό της, σκεφτείτε τι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Αυτό που σίγουρα θα υστερεί, είναι το κατασκευαστικό. Εάν χρησιμοποιείς τον φακό επαγγελματικά τον καταπονείς τον εκθέτεις σε βροχές σκόνες κλπ πάρε Canon, και εκεί πάλι μόνο L. Πάντως κατασκευαστικώς σε σύγκριση με τη μεσαία σειρά της Canon -πχ τον 17-85 που πολλοί από εδώ θα έχουν- μια χαρά στέκονται οι Tamron, και η SP μάλιστα σειρά είναι αρκετά καλύτερη.

Πάντως το επαναλαμβάνω. Δεν είναι το Άγιο Δισκοπότηρο οι Canon φακοί (ούτε οι Nikon) έχει κι αλλού περτικαλιές.

Ενδιαφερουσα συζήτηση. Ισως τα τελευταια 10-15 θεματα που αναφερονται σε αγορά φακου για Canon μηχανη να πρέπει να διαχωριστουν σε ξεχωριστό τοπικ (π.χ αγορα φακου για συστημα Canon) μιας και φανταζομαι οτι θα ενδιαφερουν και αλλους συμφορουμιτες που δεν θελουν απαραίτητα να διαβασουν για την 7D.

Για δες λιγάκι τον νέο 70-300 L isπου έβγαλε η ίδια η Canon, τον οποίο ξέσκισε στην υπερτιμολόγηση, και πες μου μετά πόσο ανυπέρβλητος ή έστω πόσο μπροστά είναι ο 70-200is. Οι διαφορές παιδιά σε καμία περίπτωση δεν είναι μεγάλες.

Υπογραμμίζω ότι από τον νέο Τάμρον μόνο δείγματα έχω δει, αλλά φαίνονται εντυπωσιακά. Επίσης είναι το μοντέλο με το οποίο η Ταμρον γιορτάζει την εξηκοστή επέτειό της, σκεφτείτε τι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Αυτό που σίγουρα θα υστερεί, είναι το κατασκευαστικό. Εάν χρησιμοποιείς τον φακό επαγγελματικά τον καταπονείς τον εκθέτεις σε βροχές σκόνες κλπ πάρε Canon, και εκεί πάλι μόνο L. Πάντως κατασκευαστικώς σε σύγκριση με τη μεσαία σειρά της Canon -πχ τον 17-85 που πολλοί από εδώ θα έχουν- μια χαρά στέκονται οι Tamron, και η SP μάλιστα σειρά είναι αρκετά καλύτερη.

Πάντως το επαναλαμβάνω. Δεν είναι το Άγιο Δισκοπότηρο οι Canon φακοί (ούτε οι Nikon) έχει κι αλλού περτικαλιές.

Δεν τον ξερω τον 70-300L, ουτε και τον εν λογω Ταμρον. Αλλα δε μιλαω για ολους τους Canon, παρα μονο για τους συγκεκριμενους 2 ασπρους 70-200/4, οι οποιοι ειναι εξαιρετικοι και ειναι φακοι που μπορει να αγορασει και να κουβαλαει μαζι του ενας ερασιτεχνης. Και να τους απολαυσει.

Εχω τον Ταμρον 17-50, και δεν θα τον αλλαξω ευκολα. Ειχα πριν απο αυτον και τον 17-85, που μαλλον ειναι ο χειροτερος φακος που ειχε ποτε η Canon.

Kατασκευαστικώς -τόνισα- ότι αναφέρομαι στον 17-85 ως αντιπροσωπευτικό δείγμα της μεσαίας σειράς της Canon. Υπερβάλλεις πάντως νομίζω για τον 17-85, εάν αναφέρεσαι στο οπτικό. Δεν συγκρίνεται με τους καλούς φακούς αλλά δεν είναι και για πέταμα.

Kατασκευαστικώς -τόνισα- ότι αναφέρομαι στον 17-85 ως αντιπροσωπευτικό δείγμα της μεσαίας σειράς της Canon. Υπερβάλλεις πάντως νομίζω για τον 17-85, εάν αναφέρεσαι στο οπτικό. Δεν συγκρίνεται με τους καλούς φακούς αλλά δεν είναι και για πέταμα.

To κομματι που ειχα παντως ποτε δεν το χωνεψα. Μπορει να ετυχε κακο.

Κάνει και για press papier. Πάντως σοβαρά δεν έχει λόγο ύπαρξης, αφού ο 18-55 is δείχνει να είναι καλύτερος.

Κάνει και για press papier. Πάντως σοβαρά δεν έχει λόγο ύπαρξης, αφού ο 18-55 is δείχνει να είναι καλύτερος.

συγνώμη που σας κουράζω αλλά,

πως γίνεται δυο τόσο έμπειροι χρήστες να έχουν τόσο αντικρουόμενες απόψεις για έναν φακό?

Δεν είναι το θέμα μας ο 17-85
-σάμπως είναι οι άλλοι που συζητάμε? :D-

αλλά προσπαθώντας να διαμορφώσω γνώμη απο τις απόψεις σας(όλων, απλά εδώ είναι τρανταχτό παράδειγμα) κάπου χάνω την μπάλα. :nounder:

Re: Απάντηση: Canon EOS 7D: ήρθε (1/9)

συγνώμη που σας κουράζω αλλά,

πως γίνεται δυο τόσο έμπειροι χρήστες να έχουν τόσο αντικρουόμενες απόψεις για έναν φακό?

Eιναι απλο. Καποιος απο τους δυο τα παιρνει απο την Canon...-bye-

Δεν νομίζω να παίζει κάτι τέτοιο.
Ούτε καν πέρασε απο το μυαλό μου κάτι τέτοιο.
Απλά θεωρώ οτι κάτι έχει δει ο ένας που πιθανόν να έχει ξεφύγει απο τον άλλο..

Εγω τα παιρνω παντως απο την Canon pro . Για αυτο και δεν συστηνω παρα μονο φακους L και κανεναν αλλον φακο.

Αντε και τον προηγουμενο 100αρη μακρο που ηταν εξαιρετικος.