Canon EOS 7D: ήρθε (1/9)

Γνώμη μου ότι αν κάποιος δεν έχει αρκετά χρήματα ας δώσει 350-400 ευρώ κι ας πάρει μτχ. τον CANON 70-200 4.0 χωρίς IS. Έχει εξαιρετική απόδοση στο 5.6 ενώ στο 4.0 ο νεότερος υπερτερεί. Και οι δυο υπερτερούν πολύ (εμφανέστατα) σε σχέση με τον όποιο 70-300.

Και κάτι ακόμα. Ο απλός 70-200 4.0 δεν έχει κακή φήμη ούτε για back focus ούτε για αστοχίες στα οπτικά του, ούτε είναι ευαίσθητος. Άρα δεν είναι σπάνιο να βρει κανείς αξιοπρεπέστατο κομμάτι.

Υπαρχει σχετικο νημα για να μεταφερθουν οσα αφορουν το φακο.

Μεταχειρισμενος δεν πωλειται φθηνα, ριξε μια ματια στο ebay.

Οσο για τα ψυχολογικα περι χρωματος και ακριβου εξοπλισμου, ειναι ολα σχετικα.

Το ενα χιλιαρικο που χρειαζεται, ειναι σοβαρο ποσο, αλλα τα χιλιατοσα ευρω τα αξιζει ενα προς ενα. Ειναι τα καλυτερα ξοδεμενα λεφτα μου.

Η προσφορα δεν ειναι τυπικη. Αν σοβαρα το σκεφτεσαι ελα απο Κορινθο, να τον παρεις για μια βολτα. Στα 18ΜΡ θα κανει οργια. Τα 10 της 40 και τα 12 της 450 τα εξαντλει για πλακα.

Αγαπητοί ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας, θα ήθελα να σας ξεκαθαρίσω όμως οτι αφενός το χιλιάρικο δεν υπάρχει διαθέσιμο για τον 70-200 f4 IS, αφετέρου είμαι ενας απλός ερασιτέχνης και δεν ξέρω κατα πόσον θα μπορέσω να εκμεταλευτώ τις δυνατότητες που διαθέτει ενας τέτοιου είδους φακός ειδικά με ενα σώμα (550D) entry level.

Αυτό που δεν μου απαντήσατε είναι εαν θα με καλύψει για να φωτογραφίζω απο την παραλία τους κολητούς μου που κάνουν surfing. Δεδομένου οτι ο φακός μου δεν θα διαθέτει IS και θα κρατάω την μηχανή στο χέρι θα έχω άριστο αποτέλεσμα οτι το IS είναι μο´νοδρομος;;;

Φίλε μου, δεν το χρειάζεσαι το IS... μικρές ταχύτητες χρειάζεσαι για να παγώσεις την κίνηση.
Και με τον 70-300 εφόσον κάνει αρκετά γρήγορα focus και είναι ηλιόλουστη μέρα δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. (Μιλάω για τον 70-300 IS USM).
Φυσικά ο 70-200 είναι καλύτερη περίπτωση....

Εφοσον ο προυπολογισμος σου φτανει παρε τον 70-200 χωρις is.

Η μηχανη σου ειναι αριστη και πολυ καλη σε ψηλα ISO. Αυτο σημαινει οτι μπορεις να κερδισεις ταχυτητα ειδικα αν φωτογραφιζεις μερα και το θεμα σου κινειται.

Αν θελησεις να τον πουλησεις, θα χασεις ελαχιστα χρηματα. Θα πουληθει ευκολα. Ειναι σαν λεφτα στην τραπεζα.

Αλλιως παρε εναν μεταχειρισμενο 55-250, με ελαχιστα χρηματα. Θα σε καλυψει μια χαρα για τη δουλεια που τον θελεις. Και ο Ηλιας που εχει τον 70-300 αυτο προτεινε πιο πριν.

Last edited:
Αγαπητοί ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας, θα ήθελα να σας ξεκαθαρίσω όμως οτι αφενός το χιλιάρικο δεν υπάρχει διαθέσιμο για τον 70-200 f4 IS, αφετέρου είμαι ενας απλός ερασιτέχνης και δεν ξέρω κατα πόσον θα μπορέσω να εκμεταλευτώ τις δυνατότητες που διαθέτει ενας τέτοιου είδους φακός ειδικά με ενα σώμα (550D) entry level.

Αυτό που δεν μου απαντήσατε είναι εαν θα με καλύψει για να φωτογραφίζω απο την παραλία τους κολητούς μου που κάνουν surfing. Δεδομένου οτι ο φακός μου δεν θα διαθέτει IS και θα κρατάω την μηχανή στο χέρι θα έχω άριστο αποτέλεσμα οτι το IS είναι μο´νοδρομος;;;

H μηχανή δεν είναι το πρόβλημα...

Για windsurfing τώρα... βάζεις δύσκολα. Θα τραβάς από την ακτή ή από σκάφος;
Μιλούμε για surfing κοντά στην ακτή (π.χ. 100 μέτρα) ή μέσα βαθιά; Στη δεύτερη περίπτωση δεν σου φθάνει κανένας φακός, θέλεις εντελώς άλλο εξοπλισμό και ενασχόληση. Αν πάλι θέλεις να τραβήξεις το φίλο σου την ώρα της μπότζας ή την ώρα που πλανάρει στα δευτερόπρυμα δεμένο με το γάντζο στη μάτσα, τότε χρειάζεσαι πολύ καλή τεχνική, κυρίως αυτό.

Γνώμη μου ότι αν κάποιος δεν έχει αρκετά χρήματα ας δώσει 350-400 ευρώ κι ας πάρει μτχ. τον CANON 70-200 4.0 χωρίς IS. Έχει εξαιρετική απόδοση στο 5.6 ενώ στο 4.0 ο νεότερος υπερτερεί. Και οι δυο υπερτερούν πολύ (εμφανέστατα) σε σχέση με τον όποιο 70-300.

Και κάτι ακόμα. Ο απλός 70-200 4.0 δεν έχει κακή φήμη ούτε για back focus ούτε για αστοχίες στα οπτικά του, ούτε είναι ευαίσθητος. Άρα δεν είναι σπάνιο να βρει κανείς αξιοπρεπέστατο κομμάτι.

Που μπορώ να αγοράσω τον CANON 70-200 4.0L με 350-400 ευρώ;;;;

H μηχανή δεν είναι το πρόβλημα...

Για windsurfing τώρα... βάζεις δύσκολα. Θα τραβάς από την ακτή ή από σκάφος;
Μιλούμε για surfing κοντά στην ακτή (π.χ. 100 μέτρα) ή μέσα βαθιά; Στη δεύτερη περίπτωση δεν σου φθάνει κανένας φακός, θέλεις εντελώς άλλο εξοπλισμό και ενασχόληση. Αν πάλι θέλεις να τραβήξεις το φίλο σου την ώρα της μπότζας ή την ώρα που πλανάρει στα δευτερόπρυμα δεμένο με το γάντζο στη μάτσα, τότε χρειάζεσαι πολύ καλή τεχνική, κυρίως αυτό.

Θα τραβάω απο την ακτή μιας και μέσα στο σκάφος δεν θα μπορώ λόγω των αντίξοων συνθηκων που θα επικρατούν στη θάλασσα, κάνουν wind surfing & kite surfing που σημαίνει οτι θα εχει τουλάχιστον 5-6 μποφώρ!
οπότε μιλάμε οτι θα τραβάω φωτό απο την παραλία κάποιους που κινούντε στα 100-200 μέτρα απο εμένα.

Επίσης ο CANON 70-200 4.0L χωρίς το IS κάνει για νυχτερινή φωτογράφιση σε συνδυασμό με το εξωτερικό φλας speedlite 430;
Δεν αναφέρομαι για φωτογραφίες μακρινές τύπου surfing αλλά "οικογενειακές".

.......οπότε μιλάμε οτι θα τραβάω φωτό απο την παραλία κάποιους που κινούντε στα 100-200 μέτρα απο εμένα.
...... κάνει για νυχτερινή φωτογράφιση σε συνδυασμό με το εξωτερικό φλας speedlite 430;
Στα 200 μ το πολύ σιλουέττες να δείς με 200άρη φακό! Θέλεις σίγουρα δυνατότερο! Εγώ θα πρότεινα 500άρη και βάλε!
Γιά τις οικογενειακές μιά χαρά είναι!

Απάντηση: Re: Canon EOS 7D: ήρθε (1/9)

...............

απο ένα γρήγορο ψάξιμο πάντως, ο καινούριος κοστίζει περίπου 640 ...
Νομίζω οτι είναι προτιμότερο να δώσεις 200 παραπάνω και να τον έχεις καινούργιο!

Το θεμα ειναι οτι εαν ο φιλος μας θελει οντως να φωτογραφίζει σε τέτοιες αποστάσεις (100+ μέτρα) ο φακός δεν θα τον βοηθήσει..
Για το φλάς δεν το συζητάμε καν ειναι αστειο (σε τετοιες αποστάσεις..)

Ναι φυσικά,
εγώ γενικά μιλώντας ανέφερα τις τιμές, όχι για την συγκεκριμένη δουλειά που θέλει να κάνει.

Θα τραβάω απο την ακτή μιας και μέσα στο σκάφος δεν θα μπορώ λόγω των αντίξοων συνθηκων που θα επικρατούν στη θάλασσα, κάνουν wind surfing & kite surfing που σημαίνει οτι θα εχει τουλάχιστον 5-6 μποφώρ!
οπότε μιλάμε οτι θα τραβάω φωτό απο την παραλία κάποιους που κινούντε στα 100-200 μέτρα απο εμένα.

Επίσης ο CANON 70-200 4.0L χωρίς το IS κάνει για νυχτερινή φωτογράφιση σε συνδυασμό με το εξωτερικό φλας speedlite 430;

Αν θέλεις να τραβάς από την ακτή, θέλεις φακό 400+, άρα θα πάρεις είτε τον CANON 100-400 ή τον CANON 400 5.6. Παίζουν στο χιλιάρικο και πάνω.

Re: Απάντηση: Re: Canon EOS 7D: ήρθε (1/9)

απο ένα γρήγορο ψάξιμο πάντως, ο καινούριος κοστίζει περίπου 640 ...
Νομίζω οτι είναι προτιμότερο να δώσεις 200 παραπάνω και να τον έχεις καινούργιο!

Εγώ είμαι οπαδός του καλομεταχειρισμένου. 200 εδώ , 200 εκεί κλπ. το νούμερο φθάνει εξαιρετικά ψηλά. Για να καταλάβεις PETRAN έκανα τη δεύτερη μέρα της Πρωτοχρονιάς μια έρευνα. Έψαξα να δω πόσο περισσότερο θα πλήρωνα αν αγόραζα το φωτογραφικό εξοπλισμό μου καινούριο στη χαμηλότερη δυνατή τιμή στην Ευρώπη (για μένα δεν παίζουν οι ΗΠΑ) βγάζοντας έξω από το λογαριασμό 2-3 φακούς που δεν κυκλοφορούν πλέον.

Κρατιέσαι;;;

Το ποσό ήταν 3640 ευρώ το λιγότερο και εδώ θα πρέπει να προσθέσεις και ΦΠΑ 19% (της εποχής).

Ευχαριστώ αλλά όταν μπορώ θα παίρνω μεταχειρισμένα. Π.χ. πήρα από τον Prometheas του dpgr την PANASONIC TZ6 100 ευρώ. Να την έπαιρνα καινούρια; Μα δεν είχε ούτε καν φυγει η μυρωδιά του καινούριου.

Να μην προτιμήσω τον NIKON AFD 24 2.8 100 ευρώ όπως με βοήθησε ο Ηλίας να τον πάρω από τον Παπαδάκη ; Για ποιό λόγο να δώσω ακόμη 300 ευρώ για να πάρω ένα ίδιο φακό σε παρόμοια κατάσταση;

Να μην προτιμήσω τον NIKON AFS 80-200 2.8 που φορέθηκε 2-3 φορές πάνω σε μια NIKON F5 πριν κάποια χρόνια και μετά μπήκε στην αποθήκη και τον πήρα 300 ευρώ; Και μάλιστα όταν ο ιδιοκτήτης με άφησε να ελέγξω τα αποτελέσματα του φακού; Γιατί να δώσω 700 ευρώ περισσότερο για να πάρω τον -προηγούμενο- NIKON AFD 80-200 2.8?

Να μην πάρω μτχ. για τον αδελφό μου μια CANON 500D, η οποία μάλλον δεν βγήκε ποτέ από το τσαντάκι στα 200 ευρώ; Γιατί να δώσω 600 + ευρώ για ένα νέο σώμα 550 d (που πολύ την αγαπώ) για κάποιον που δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ το βίντεο;

Μπορώ να φέρω επίσης τα παραδείγματα των AFS 17-35 2.8, 28-70 2.8, και άλλων φακών και φωτογραφικών εξαρτημάτων.

Ειλικρινά, μου αρέσει πολύ το χόμπι, αλλά δεν έχω ένα καράβι χρήματα για να παίζω με τα χόμπι μου. Είμαι ένας απλός εργαζόμενος με μεγάλη οικογένεια με πολλά έξοδα (you know what I mean). Άρα προσέχω πολύ, και έχω πάντα τα μάτια μου ανοιχτά. Βέβαια τώρα με την οικονομική κρίση βλέπω να περνούν μπροστά μου κάποιες ευκαιρίες, αλλά τις αφήνω να περνούν. Π.χ. μια D90 (με 24.000 λήψεις) στα 280 ευρώ.

ΕΥχαριστώ πολύ παιδιά, θα ζυγίσω τα οικονομικά μου και θα καταλήξω ανάλόγως. Μάλλον για τον 70-200 f4L με βλέπω μιας και με "φτιάξατε" με ολα τα καλά που μου γράψατε γι'αυτόν.

Η φωτογράφιση των φίλων που κάνουν surf δεν είναι ο πρωτεύον λόγος αγοράς του φακού οπότε για "οικογενειακή-ερασιτεχνική" χρήση μου κάνει με βάση τα χαρακτηριστικά του.
Κάλο θα ήταν και το IS αλλά κοστίζει το άτιμο!! :Banane0:

Καταρχάς, Βλάση, μ' αρέσεις γιατί αναλύεις πλήρως το σκεπτικό σου και σ' ευχαριστώ γι αυτό! :a0210:

Απο κει και πέρα, δεν μπορώ να σου κρύψω οτι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι, άλλος πιο ψηλά άλλος πιο χαμηλά, όμως όλοι ήμαστε μέσα και δεν είναι πλέον οι εποχές για να πετάμε λεφτά.

Όμως, απέχουμε μίλια μακρυά ο ένας απο τον άλλον σαν χρήστες μιας dslr..

Για να μιλήσω για τον εαυτό μου δηλαδή, θεωρώ οτι μετά τον 17-50 και τον 70-200 θα κλείσει για μένα το θέμα αγοράς φακών.
Δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε πρόκειται να κερδίσω χρήματα απο την ενασχόληση μου με την φωτογραφία.
Οπότε, θεωρώ οτι με αυτό το πακέτο έχω κλείσει.
(άντε να προστεθεί στο σύνολο κι ένας πενηντάρης και τέλος εκεί)

Επίσης,
Η μεγάλη μας διαφορά Βλάση μου είναι οτι εσύ μπορείς να "ξεβρακώσεις" μια κάμερα κι έναν φακό και να πεις με την μια αν είναι καλός ή όχι.
Εγώ δεν έχω αυτήν την εμπειρία κι ούτε πρόκειται να την αποκτήσω τα επόμενα 5-15-25-105 χρόνια :D
Άρα δεν μπορώ να εμπιστευθώ τον οποιονδήποτε πωλητή μεταχειρισμένου εξοπλισμού δεδομένου οτι δεν εμπιστεύομαι τον εαυτό μου για κριτή αυτής της συναλλαγής.

Οπότε, είναι προτιμότερο για μένα, που δεν έχω σκοπό να πάρω πολλούς φακούς, να πάρω έναν καινούργιο και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

υ.γ Παίζει και η περίπτωση lemon το ξέρω, αλλά είναι κι αυτό πάντα μέσα στο παιχνίδι.

Re: Απάντηση: Canon EOS 7D: ήρθε (1/9)

.....

Για να μιλήσω για τον εαυτό μου δηλαδή, θεωρώ οτι μετά τον 17-50 και τον 70-200 θα κλείσει για μένα το θέμα αγοράς φακών.
Δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε πρόκειται να κερδίσω χρήματα απο την ενασχόληση μου με την φωτογραφία.

....

Οπότε, είναι προτιμότερο για μένα, που δεν έχω σκοπό να πάρω πολλούς φακούς, να πάρω έναν καινούργιο και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

υ.γ Παίζει και η περίπτωση lemon το ξέρω, αλλά είναι κι αυτό πάντα μέσα στο παιχνίδι.

O 17-50 ειναι πολυ εξυπνη αγορα γιατι ειναι φθηνος και καλος. Εχω ψαχτει να τον αλλαξω, με καποιον L αλλα δεν πειστικα.

Οι 70-200 ειναι πολυ εξυπνη αγορα γιατι ειναι αψογοι.

Εγω με αυτους και εναν σταθερο εκλεισα και δεν ξανασχολουμαι με φακους.

Οι τρεις τελευταιες αγορες μου ηταν μεταχειρισμενα. Ο 28/1.8 απο ebay, η 40D απο καταστημα και η SONY NEX που σε μια στιγμη αδυναμιας ο Γιαννης Σπυρου θελησε να αποχωριστει... Κανενα προβλημα απολυτως. Ουτε χρειαζονται ειδικες γνωσεις για να διαπιστωσεις αν ειναι καλο το πραγμα ή οχι.

Απλα οι 70-200, δεν βρισκονται πολυ φθηνα μεταχειρισμενοι, οποτε ισως αξιζει να τον παρεις καινουριο. Ειναι παντως μια αγορα για την οποια το μονο που δεν θα σου αρεσει ειναι οταν θα ξετσεπωνεις το χιλιαρικο. Δεν θα υπαρχει ομως μια στιγμη που να αναρρωτηθεις μηπως δεν εκανες καλα. Ακομα και φιλοι σου χωρις σχεση με το αθλημα, θα αναγνωριζουν ποιες φωτογραφιες ειναι με αυτον. Λεμονι σε 70-200 δεν πρεπει να εχει καταγραφει στην ιστορια του ιντερνετ.

Re: Απάντηση: Canon EOS 7D: ήρθε (1/9)

Καταρχάς, Βλάση, μ' αρέσεις γιατί αναλύεις πλήρως το σκεπτικό σου και σ' ευχαριστώ γι αυτό! :a0210:

Απο κει και πέρα, δεν μπορώ να σου κρύψω οτι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι, άλλος πιο ψηλά άλλος πιο χαμηλά, όμως όλοι ήμαστε μέσα και δεν είναι πλέον οι εποχές για να πετάμε λεφτά.

Όμως, απέχουμε μίλια μακρυά ο ένας απο τον άλλον σαν χρήστες μιας dslr..

Επίσης,
Η μεγάλη μας διαφορά Βλάση μου είναι οτι εσύ μπορείς να "ξεβρακώσεις" μια κάμερα κι έναν φακό και να πεις με την μια αν είναι καλός ή όχι.
Εγώ δεν έχω αυτήν την εμπειρία κι ούτε πρόκειται να την αποκτήσω τα επόμενα 5-15-25-105 χρόνια :D
Άρα δεν μπορώ να εμπιστευθώ τον οποιονδήποτε πωλητή μεταχειρισμένου εξοπλισμού δεδομένου οτι δεν εμπιστεύομαι τον εαυτό μου για κριτή αυτής της συναλλαγής.

απολύτως κατανοητά και παραδεκτά φίλε μου. Κι εγώ έτσι ξεκίνησα. Μόνο που ήμουν κάπως πιο θαρραλέος. Μέχρι στιγμής μου έτυχαν τρία λεμόνια. Η πρώτη μου μηχανή SLR (μια CANON 300 με φιλμ) είχε κάποιο πρόβλημα στη μοντούρα, άρα δεν εστίαζαν καλά όλοι οι φακοί πάνω της. Διαμαρτυρία στην Intersys και φυσικά εις τα παλαιότερα των υποδημάτων τους (μιλώ για 1999 αν θυμάμαι καλά). Στέλνω μέιλ στην CANON EUROPE εκφράζοντας την απογοήτευσή μου για τη συμπεριφορά κι ότι αν τέτοια είναι η συνολική αντιμετώπιση καλύτερα να μην ξαναπιάσω μηχανή στα χέρια μου. Ω του θαύματος!!! με πήρε κάποια κυρία Schneider τηλέφωνο, μου ζήτησε κάποιες επιπλέον πληροφορίες (στα γερμανικά) και αφού βεβαιώθηκε ότι είχαν την εκτεταμένη εγγύηση που έδινε τότε η Intersys μου έστειλαν μια ολοκαίνουρια CANON 33 για αντικατάσταση της δικής μου ελαττωματικής με τις συγνώμες τους. Δεύτερη περίπτωση ένας NIKKOR AFD 60 2.8 MICRO. Το 1/4 του καρέ θολό. Διαμαρτυρία στο κατάστημα που αγοράστηκε, τράβηξαν φωτο, την είδαν στον ΗΥ τους και μου τον άλλαξαν με τις συγνώμες τους. Μια τρίτη περίπτωση ήταν μια (ευκαιρία) από το ebay. Ο φακός ήλθε και το δαχτυλίδι αλλαγής διαφραγμάτων κολλούσε (αλλά δούλευε). Διαμαρτυρία στον πωλητή. Ο ίδιος ζήτησε συγνώμη, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο, αλλά συμφώνησε να μου επιστρέψει το μισό ποσό. Έτσι κι έγινε.

Τώρα για την έλλειψη εμπειρίας που επικαλείσαι. Σωστό, αλλά γιατί υπάρχει το φόρουμ; Για να αλληλοβοηθούμαστε. Το έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές. Μου έχουν ψωνίσει (κι ελέγξει με το γνωστό σχολαστικό τους τρόπο) ο Ηλίας, ο Ναθ, ο Λότσιος, ο Φώτης κι άλλοι. Τους ευχαριστώ όλους. Κι εγώ με τη σειρά μου κάνω το ίδιο. Έχω μεταφέρει εξοπλισμό για πολλούς, έχω τεστάρει τα πάντα (εκτός από φλας). Πιστεύω ότι η ευγένεια, η εμπειρία, η φιλία περισσεύει σε αυτή τη γωνιά των φωτογραφικών και ότι η αδιαφορία δεν μας χαρακτηρίζει. Άρα;

Άρα όταν θέλουμε κάτι, ζητούμε βοήθεια.

Κι όχι μόνο για αγορές. Συμβουλές όσες θέλεις. Και για δύσκολα πράγματα. Και προσφορά μετακίνησης και φιλοξενίας; Ακόμη θυμάμαι την ανιδιοτέλεια του Φώτη, που με πήγε στην Ελευσίνα, τον Ναθ. και τον Λάρρυ μέσα στην Αθήνα, και τον Γρηγόρη, που πολύ συγκινητικά προσφέρθηκε να με γυρίσει σε όλα (ΝΑΙ!!!!) τα κάστρα της Πελοποννήσου.

Κι εσύ αν θυμάμαι έχεις προσφερθεί....

Άρα κάνουμε την τρέλα μας, αλλά προσφέρουμε και ζητούμε βοήθεια από τους φίλους μας....

Φιλιά
Βλάσης

ΕΥχαριστώ πολύ παιδιά, θα ζυγίσω τα οικονομικά μου και θα καταλήξω ανάλόγως. Μάλλον για τον 70-200 f4L

Κάλο θα ήταν και το IS αλλά κοστίζει το άτιμο!! :Banane0:

Εγω θα ελεγα να το σκεφτεις καλα το θεμα του is σε τελε φακο... δεν ξερω την εμπειρεια σου, αλλα επειδη θα ζυγισεις τα οικονομικα σου οπως λες, θα ειναι κριμα να αγορασεις ενα φακο, εξαιρετικο μεν, για αλλες χρησεις απο αυτες για τις οποίες τον προοριζεις δε....