Canon EOS 7D: ήρθε (1/9)

Re: Απάντηση: Re: Canon EOS 7D: ήρθε (1/9)

Πληροφοριακά και μόνο δεν είναι τόσο το τρέμουλο των χεριών , όσο οι χτύποι της καρδιάς μας , αλλά το ξαναλέω οτι το Is βγήκε για να προσφέρει την ΕΞΤΡΑ βοήθεια , σίγουρα ενα καλό grip είναι βασικότατο.

Ολα καλα ειναι αυτα. Και η τεχνικη και το IS και το γκριπ και ολα.

Εγω που θελω εδω και καιρο να παρω εναν καλο τηλεφακο 300-400 το σκεφτομαι σοβαρα αν θα εχει σταθεροποιηση μιας και χωρις μπορει να βρω μεταχειρισμενο ταμρον με κανα 500αρι ευρω και με κορυφαια αποδοση ενω με σταθεροποιηση θα πρεπει να πεσουν χιλιαρικα....

Οτι πληρωνεις παιρνεις. Αν το χρειαζεσαι...

δεν με περιορισε με την καμια με τετοια ευαισθησια που εχουμε πια στις μηχανες μας .

Ο f2.8 ειναι αυστηρα επαγγελματικος και μονο αν ξερεις οτι θες το ενα στοπ αξιζει να παρεις τον φακο.

Ναθ, εγω δεχομαι οτι και οι δυο φακοι ειναι στα ανω ορια ευαισθησιας...οποτε παντα αυτος με το μεγαλυτερο διαφραγμα θα δινει ενα στοπ παραπανω... εκει οντως, αν εισαι επαγγελματιας και χρειαζεσαι το εξτρα στοπ για να παγωσεις την κινηση και να εχεις οτι καλυτερο, το 2,8 ειναι αναντικαταστατο...

...απο την αλλη ομως το βρισκω και λιγο θεωρητικο αυτο το εξτρα στοπ... δηλαδη ποσο να ειναι που δεν κανεις τη δουλεια σου με 1 στοπ αργοτερη ταχυτητα? Ή, που δε θα σε βοηθησει η σταθεροποιηση?

Αν μιλαμε για πολεμικο ανταποκριτη πχ που φωτογραφιζει νυχτα, χρειαζεται... αλλα εκει και η σταθεροποιηση -αν υπαρχει- μονο αχρηστη δεν ειναι (μια και μιλαμε για σχετικα αργες ταχυτητες)...

Αν μιλαμε για φωτογραφο αθλητικων γεγονοτων που θελει πχ. να παγωσει το χτυπημα της μπαλας στο σερβις, εκει επισης χρειαζεται... αλλα εκει ο φωτογραφος εχει και το μονοποδο (και νομιζω ειναι απαραιτητο οχι μονο δικην σταθεροποιησης αλλα και γιατι ποσο να αντεξει το χερι να σκοπευει κρατωντας 3 κιλα μεχρι να πετυχει τη φαση, το ειχα αναφερει ξανα αυτο, αν δεν κανεις το κλικ γρηγορα, αρχιζει το τρεμουλο και εκει το is βοηθα ανεξαρτητως της ταχυτητας κλειστρου)...

Σε ευρυγώνιο κατεβαίνω και 1/3-1/4, σε στάνταρ 1/8.

Εσυ, με τις παλιατσαριες φακους που μαζευεις, τις μοντιφιες που κανεις με ανταπτορες και αναποδογυρισμενους φακους και αλλα τετοια μαγικα, οταν λες ευρυγωνιο, μπορει να εννοεις και -(μειον)8mm... οποτε λογικες και οι ταχυτητες...:worshippy:

Μα οι Sony έχουν σταθεροποίηση (του αισθητήρα), αυτό δεν είναι το supersteadyshot;
Ή εννοείς ότι την είχες απενεργοποιημένη;

Σε ευρυγώνιο κατεβαίνω και 1/3-1/4, σε στάνταρ 1/8.

H nex δεν εχει σταθεροποιηση στο σωμα... μονο οι δικοι της φακοι εχουν (e mount).

Ναθ, εγω δεχομαι οτι και οι δυο φακοι ειναι στα ανω ορια ευαισθησιας...οποτε παντα αυτος με το μεγαλυτερο διαφραγμα θα δινει ενα στοπ παραπανω... εκει οντως, αν εισαι επαγγελματιας και χρειαζεσαι το εξτρα στοπ για να παγωσεις την κινηση και να εχεις οτι καλυτερο, το 2,8 ειναι αναντικαταστατο...

.

Ρε συ τους εχω δουλεψει και τους δυο φακους (τον f2.8 τον πρωτο). Μιλαμε για ΠΟΛΥ ΒΑΡΟΣ.

Πραγματικα το ενα στοπ το θεωρω δωρο αδωρο με τοσο βαρος. Μην βαλω και τον παραγοντα κοστος....

Εσυ, με τις παλιατσαριες φακους που μαζευεις, τις μοντιφιες που κανεις με ανταπτορες και αναποδογυρισμενους φακους και αλλα τετοια μαγικα, οταν λες ευρυγωνιο, μπορει να εννοεις και -(μειον)8mm... οποτε λογικες και οι ταχυτητες...:worshippy:

Ευρυγώνιο εννοώ 20-24mm, αλλά σταθερό (άρα μικρού μεγέθους), στάνταρ εννοώ.... στάνταρ. 50mm. Σε FF εννοείται.

Είπες και Α55 όμως, αυτή έχει.

Στην A55 δεν το χρησιμοποιω και πολυ....
Δεν κανει τη δουλεια που θελω (να σταθεροποιει δηλ. την εικονα στο μονιτορ για καλυτερο καδραρισμα) και οχι μονο κατα τη διαρκεια της ληψης.
Επισης , αναβει τον αισθητηρα περισοοτερο (τις θερμες μερες ειναι πιο εντονο το προβλημα).

Τον εχω σχεδον μονιμα απενεργοποιημενο.

Να δώκω παράδειγμα.

Η παρακάτω (δοκίμαζα τη νέα 5ρα) είναι με τον Mir 20/3,5 στο 1/6
Όπως βλέπεις (και μάλιστα στα 933x1400) είναι αρκούντως ευκρινής.

3412febe99_md.jpg

Παιδιά προσπαθώ να σας πω κάτι που έχει πει παλιότερα κι ο Billy the kid στη φωτογραφία κι ο Φώτης στο βίντεο:

Ότι η υπόθεση sharp φωτογραφία ή ακλόνητο βίντεο δεν είναι μόνο αποτέλεσμα καλού ή άριστου εξοπλισμού. Αντίθετα η τεχνική και η εκμετάλλευση όλων των περιστάσεων και δυνατοτήτων φέρνει τα ίδια και καλύτερα αποτελέσματα.

Δεν δέχομαι την άποψη του ken rockwell ότι η μηχανή και οι φακοί δεν παίζουν κανένα ρόλο, άρα ότι με 5 ευρώ μηχανή μπορείς να βγάζεις καλές φωτογραφίες. Να βγάλεις μια δυο φορές σε άριστες συνθήκες ίσως ναι. Αλλά από την άλλη να θεωρούμε ΕΚ ΤΩΝ ΟΥΚ ΆΝΕΥ, δηλ. χωρίς αυτό δεν γίνεται, δηλ. αν ένας φακός δεν έχει σύστημα οπτικής σταθεροποίησης, τότς δεν είναι καλός ή δεν είναι ισάξιος με τους άλλους, ή ότι μια μηχανή που δεν τραβά ένα καθαρό καρέ στα 3200 επίσης δεν είναι καλή, για μένα είναι στρέβλωση.

Ξεκαθαρίζω ότι ο CANON 70-200 4.0 IS είναι η καλύτερη λύση για μένα διότι είναι καλύτερος οπτικά από τον CANON 70-200 4.0 και λόγω διαφορετικής σχεδίασης. Μακάρι και η ΝΙΚΟΝ να είχε ένα τέτοιο φακό. Όμως από εκεί μέχρι να λέμε άσε τον 70-200 4.0 και πάρε μόνο τον IS ή πάρε αντί τον 70-200 4.0 τον 70-300 IS επειδή έχει IS η απόσταση είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Όταν βγαίνουμε για βόλτα και είμαι με γνωστά άτομα (φωτογραφική εννοώ) μπορώ να κινηθώ άνετα χωρίς να με σχολιάσουν. Όταν όμως βγαίνουμε με άτομα που δεν με γνωρίζουν, τότε πρέπει να είμαι μαζεμένος. Στις βόλτες, πάντα αντιμετωπίζω με απόλυτη σοβαρότητα το θέμα και θέλω να το εξαντλήσω. Δηλ. μετά από κάποιες πρόχειρες φωτογραφίες, θα ψάξω να βρω την καλύτερη γωνία, διπλές λήψεις και σταθερές λήψεις με κάθε τρόπο. Αν χρειαστεί να μπω στη λάσπη θα το κάνω, κι ας με κοιτούν οι άλλοι από μακριά, αν χρειαστεί να βάλω πλάτη σε κορμό (και με μυρμήγκια) θα το κάνω, αν πρέπει να γονατίσω θα το κάνω (και πάντα έχω μαζί μου στη μεγάλη τσάντα ένα μικρό κομμάτι νάιλον ακριβώς γι αυτό το λόγο. Ακόμη και σε αγώνα μότο κρος που διεξήχθη ύστερα από βροχή (φανταστείτε λάσπη) φωτογράφισα κανονικά. Φυσικά έγινα μέσα στη λάσπη αλλά ο εξοπλισμός μου δεν έπαθε τίποτε. Πώς;;; Πολύ απλά, είχα μπροστά μου ένα φίλο που έτρωγε τη λάσπη, αλλά κάλυπτε το φακό και τη μηχανή. Μόλις περνούσε αυτός ή αυτοί που θέλαμε να τραβήξουμε μετακινούνταν ελαφρά και φυσικά τραβούσα αμέσως. και η μηχανή σε τριπόδι. Τη συγκεκριμένη μέρα μόνο εγώ μοίρασα φωτογραφίες, είτε γιατί οι υπόλοιποι δεν τόλμησαν να βγάλουν τις μηχανές, είτε διότι έπαθαν μικροζημιές (ή μεγαλοζημιές).

Μπορείτε να φανταστείτε να βγάζετε φωτογραφία σε συναυλία κλασικής μουσικής από τη θέση σας με DSLR χωρίς να σας πάρει κανείς χαμπάρι, χωρίς να ενοχλήσετε τους γύρω και με εντελώς sharp φωτογραφίες; Μάλιστα ... το κόλπο μου το είπε ο Τάσος. Επιλέγει από πριν το φακό, επιλέγει πόσο κροπ θα κάνει, και ή στηρίζει τη μηχανή στην κεφαλή της μπροστινής θέσης ή στο ενδιάμεσο ή έχει μαζί του ένα μονοποδάκι. Όσες μου έδειξε ήταν άψογες...

Κι εγώ έκανα κάτι πιο προωθημένο. Είχα μαζί μου μονόποδο, ένα φακό κατάλληλο για την απόσταση. Εστίαση στο Μ και στο άπειρο. Ενσύρματο τηλεχειριστήριο (δεν έχω ασύρματο). Καδράρω από χαμηλά με τάση προς τα κάτω. Τη στιγμή που θέλω σηκώνω τη μηχανή ψηλά, πάνω από όλα τα κεφάλια (σχεδόν 1 μέτρο) και τραβώ με το τχ. Μια, δυο τρεις. Η όλη διαδικασία κρατά 5-8 δευτ. Κατεβάζω. Μετά από 10 λεπτά ξανά το ίδιο. Δεν ενοχλήθηκε κανείς, εγώ είδα όλη τη συναυλία (σοβαρολογώ) και οι φωτο ήταν τόσο καλές (φευγάτες μόνο στο WB) που όπως είπε ο παραγωγός στο φίλο μου μουσικό που του τις έδειξε, "ο δικός φωτογράφος μας είναι μεγάλη κότα".

Αυτά τα λίγα.

και μια τελευταία συμβουλή. Ψάχνετε για ευκαιρίες.... τον τελευταίο καιρό είναι ελάχιστες, διότι ο κόσμος δεν πουλά, όμως και πάλι υπάρχουν.

Last edited:
Μπορείτε να φανταστείτε να βγάζετε φωτογραφία σε συναυλία κλασικής μουσικής από τη θέση σας με DSLR χωρίς να σας πάρει κανείς χαμπάρι, χωρίς να ενοχλήσετε τους γύρω και με εντελώς sharp φωτογραφίες;.

Μη μου βαζεις ιδεες... αν και το προβλημα για μενα ειναι το δυνατο κλικ της 40ρας... και λιγοτερο το φως της οθονης (το οποίο βεβαια απενεργοποιειται).

Με κομπακτ μπορουσα να βγαζω πιο ανετα (εχοντας σκεπασει με χαρτονι την οθονη) αλλα ο θορυβος -λογω iso- πολυς συν πολλα χαμενα καδραρισματα αφου δεν ειχα οθονη να βλεπω...

Γεια σας παιδιά. Ενδιαφέρον το θέμα σας.
Καιρό έχω να μπω στις σελίδες του avclub.
Πριν από κανένα χρόνο και μετά από αρκετή σκέψη, αγόρασα τη Canon 7d και δεν το έχω μετανοιώσει. Την πήρα αρχικά με τον 28-135 που ήταν στα πλαίσια των χρημάτων που διέθετα, μέχρι που να πάρω κάτι καλύτερο. Μετά από πολλή σκέψη και μελέτη, για φωτογραφίες δρόμου έφτασα στο δίλημμα μεταξύ 70-200mm f4 is ή 70-200mm f2.8 χωρίς σταθεροποίηση. Κατέληξα, λόγω μικρότερου βάρους και πολύ καλών κριτικών στον f4 is, τον οποίο και περιμένω να φτάσει. Θα σας πω τις εντυπώσεις μου μόλις το δοκιμάσω.

Γεια σας παιδιά. Ενδιαφέρον το θέμα σας.
Καιρό έχω να μπω στις σελίδες του avclub.
Πριν από κανένα χρόνο και μετά από αρκετή σκέψη, αγόρασα τη Canon 7d και δεν το έχω μετανοιώσει. Την πήρα αρχικά με τον 28-135 που ήταν στα πλαίσια των χρημάτων που διέθετα, μέχρι που να πάρω κάτι καλύτερο. Μετά από πολλή σκέψη και μελέτη, για φωτογραφίες δρόμου έφτασα στο δίλημμα μεταξύ 70-200mm f4 is ή 70-200mm f2.8 χωρίς σταθεροποίηση. Κατέληξα, λόγω μικρότερου βάρους και πολύ καλών κριτικών στον f4 is, τον οποίο και περιμένω να φτάσει. Θα σας πω τις εντυπώσεις μου μόλις το δοκιμάσω.

Καλοριζικος ,τελεια επιλογη.Οσο για τις εντυπωσεις ,δεν υπαρχει περιπτωση να διαφερουν απο τις δικες μας.
Για μενα ειναι σαν να εχεις high end primes απο 70mm μεχρι 200mm.

Κάτσε βρε, υπερβολή αμέσως, "την πάτησες"!
Είναι πιο ογκώδης και πιο βαρύς, τόσο που να φέρνει δυσφορία σε κάποιον που δεν πίνει νερό στο 2.8 (υπάρχουν και τέτοιοι). Για την οπτική του απόδοση έχει άριστη φήμη (ο απλός), καλύτερος του προηγούμενου σταθεροποιημένου.

Γεια σας παιδιά. Ήρθε. Κάποιες πρώτες δοκιμές που έκανα με ικανοποίησαν. Χρειάζεται πιο σκληρές 'δοκιμασίες' για να δείξει τις ικανότητες του.

Μεγειες.
Πες μας επισης και του λογους που την επελεξες, τι φακο/ους εχεις, κλπ