Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Re: Canon FF Mirrorless

to AF στη φωτο το θαψανε σχεδον ολοι οι reviewers... δεν το περιμενα!

Να πω την αλήθεια ούτε εγώ το περίμενα, εδώ με την μινιατούρα Canon m100 έχω άριστη εστίαση...τι να πω ας περιμένουμε να δούμε και κάποιο αναλυτικό Review Και αν πράγματι έχει θέμα η εστίαση ας ελπίσουμε σε βελτιώσεις μέσω Firmaware updates.

Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Ε άμα δεν έχει και καλό af, που υποτίθεται ότι αυτό είναι το ατού της, τι έμεινε;
Έχει πέσει πολύ κράξιμο πάντως και όχι άδικα.
FF σου λέει και στο βίντεο κοντεύει να γίνει μ43 με το κροπ. :flipout:

Που είσαι Γιάννηηηη!
Έλεγες για την Νίκον ότι είναι 2-3 χρόνια πίσω, αυτή μας ξαναγύρισε στη δεκαετία του 80. χαχα! -bye-

Απάντηση: Re: Canon FF Mirrorless

Να πω την αλήθεια ούτε εγώ το περίμενα, εδώ με την μινιατούρα Canon m100 έχω άριστη εστίαση...τι να πω ας περιμένουμε να δούμε και κάποιο αναλυτικό Review Και αν πράγματι έχει θέμα η εστίαση ας ελπίσουμε σε βελτιώσεις μέσω Firmaware updates.

Βλεπεις που βιαστικες να μου απαντήσεις όταν έγραψα για πιθανά προβλήματα στην υλοποίηση του dual pixel στις ακάθρεπτες FF, είπαμε άλλο φρούτο ... θα τα φτιάξουν είμαι σίγουρος με firmware αλλά σίγουρα δεν θα είναι σωματα που τα παραδίδουν και δουλεύουν αψογα όπως οι DLSLR μόλις ανοίξεις το κουτί.

Είναι πρώτη τους προσπάθεια, είναι λογικό να μην είναι ακόμα στο επίπεδο των υπολοίπων εταιρειών, ειδικά της sony σε FF.
Είτε με firmware είτε στα επόμενα μοντέλα θα βελτιωθούν προφανώς....

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Mirrorless world!!!
5f753cbdaf19dbf7b42616b7dac87c61.jpg

Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παντως ουτε nikon ουτε canon εκαναν το μπαμ που περιμεναν καποιοι τοσα χρονια. Ελεγαν οτι περιμενουν την αγορα να ειναι ώριμη και θα ριξουν τις προτασεις τους και θα σαρωσουν με την εμπειρια των 50+ χρονων. Εγω τι ειδα απο canon; Μια απο τα ιδια. Αριστους φακους με μετριο σωμα. Σαν να επρεπε να βγει ενα FF mirrorless γιατι το τραινο παει να χαθει, Και αν επιβεβαιωθουν οι φημες για sony οχι μονο θα ειναι 2 γενιες μπροστα στο FF , αλλα θα αναστησει και το apc-s της μετα απο χρονια με νεους φακους και pro μηχανη. Σαν να λεει μεχρι να με φτασετε στο FF θα σας παρω και την μικρη κατηγορια( εκει βεβαια υπαρχουν αλλες προτασεις Mirroless ηδη ανταγωνιστικες ακομη και για την sony )

Παντως η nikon μου κινησε περισσοτερο το ενδιαφερον και σαν σχεδιασμο μηχανης και σαν συνολο σε σχεση με την canon.

Νίκον , κανον = χλωρίνη κλινεξ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αυτήν ξέρετε , αυτήν εμπιστεύεστε

Η πρόταση της Canon υποθέτω ότι έγινε για να κρατήσει/εγκλωβίσει τους χρήστες της δείχνοντας ότι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μελλοντικά τους ήδη υπάρχοντες φακούς τους.

Εγω δεν κατάλαβα γιατί ειναι τόσο τεράστιοι οι φακοί!?!? τι γιγάντια πράγματα ειναι αυτά?!?!?

ο 20-70?? που να το πας αυτό το πράγμα?!?! :bang::vollkommenauf:

AW4NNw1.png

f2 διαφραγμα .....απο ευρυγωνιο 28mm σε μικρο τηλεφακο 70mm

Aν σου μοιαζει μεγαλο παρε τον 24-105 πουναι πολυ πιο μαζεμενος με σχεδον 2 στοπ πιο κλειστος.

Εγω δεν κατάλαβα γιατί ειναι τόσο τεράστιοι οι φακοί!?!? τι γιγάντια πράγματα ειναι αυτά?!?!?

ο 20-70?? που να το πας αυτό το πράγμα?!?! :bang::vollkommenauf:

AW4NNw1.png

Σε λίγο θα λένε: "πουλάμε φακό, κι ως μπόνους παίρνετε και μία μηχανή πάνω του" :BDGBGDB55:

τέτοιος φακός δεν υπάρχει - αντικαθιστά κατ'ουσία τριάδα f/1.8 primes (28mm, 35mm, 50mm) και συνεχίζει... δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο

εδώ ο sigma 24-35 f/2.0 είναι μεγάλος και βαρύς και έχει πολύ μικρότερο range

το οξύμωρο είναι ότι τον παρουσίασαν σε mirroless σώμα...

Απάντηση: Re: Canon FF Mirrorless

Πραγματι τέτοιοι ποιοτικοί φακοί είναι πολύ δύσκολο να κατασκευαστούν χωρίς να είναι μεγάλοι σε μέγεθος και βάρος. Αντικαθιστούν στην πράξη πολλούς prime καλούς φακούς αφού είμαι σίγουρος οτι σε πιθανή σύγκριση του σε IQ με prime F2 (ή και ακόμη πιο φωτεινό) θα είναι ισάξιος και πιθανόν πολύ καλύτερος.
Το θέμα είναι οτι φαίνεται δυσανάλογος με τα μικρότερα ακαθρεπτα σωματα ακόμη και τα FF και προβληματίζει ο όγκος του (θέλει οπωσδήποτε και το πρόσθετο γκριπ). Είναι φακός όμως που απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό που δεν τον ενδιαφέρει καθόλου αυτό και θέλει ένα κορυφαίο εργαλείο να κάνει τη δουλειά του.

Παροτι το νέο σώμα της Canon δεν με εντυπωσίασε καθόλου το αντίθετο συνέβη με την ανακοίνωση των R φακών της. Είναι φακοί που καλύπτουν άμεσα τον επαγγελματία και είναι λόγος να μπει στο σύστημα κάποια στιγμή που θα ωριμάσει και στα σωματα και θα αποφασίσει να σκοτώσει τις DSLR της.

Εγώ πάλι απιγοητευτηκα και από τα 2....

Όταν ξεκίνησα με τις Mirrorless, 7 8 χρόνια πριν, κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου....

595deda9cea86b0fddc9f07c94a034d3.jpg

Η Canon και ειδικά οι φακοί της έχουν ξεφύγει σε όλα.... Μέγεθος, βάρος, όγκος, και τιμή.

Δεν είμαστε οι περισσότεροι επαγγελματίες, πόσοι είναι άλλωστε;
Εγω θα ήθελα να παραμείνουν σχετικά μικρά σώματα, έστω να υπάρχει επιλογή με 2 κατηγορίες σωμάτων και φακους αντίστοιχα.

Αν ήθελα τέτοιους φακούς γκουμουτσες , εμένα και με τις dslr που είχα...

Οι μικρές σειρές Νex είχαν για μένα τη καλύτερη αναλογία αισθητήρα-μεγέθους. Πολύ μαζεμένες και με σχετικά μεγάλο αισθητήρα. Ακόμη και οι m43 είχαν μεγαλύτερα σώματα.
Και με περιστρεφόμενη οθόνη 180 μοιρών...

Η Canon και ειδικά οι φακοί της έχουν ξεφύγει σε όλα.... Μέγεθος, βάρος, όγκος, και τιμή.

Δεν είμαστε οι περισσότεροι επαγγελματίες, πόσοι είναι άλλωστε;
Εγω θα ήθελα να παραμείνουν σχετικά μικρά σώματα, έστω να υπάρχει επιλογή με 2 κατηγορίες σωμάτων και φακους αντίστοιχα.

Αν ήθελα τέτοιους φακούς γκουμουτσες , εμένα και με τις dslr που είχα...

φαντάζομαι θα έρθουν σύντομα και μικρότερα και φθηνότερα σώματα, καθώς και μικρότεροι και φθηνότεροι φακοί,

αν και αυτό είναι πιο εύκολο για τη nikon, γιατί η canon έχει και την aps-c σειρά να πασάρει,

είναι και θέμα marketing,

ήδη σε πολλά forum όχι άμεσα σχετιζόμενα με φωτογραφία,
βλέπεις πολλούς να θεωρούνε τις mirrorless και το full frame, αυτό που πρέπει να θέλει κάποιος σήμερα
(ΔΕΝ λέω ότι είναι έτσι, αλλά ότι αυτή είναι η νέα "μόδα" ανεξαρτήτως πραγματικών ή όχι πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων)

μέχρι σήμερα, οι δύο μεγάλοι είχανε τη διακιολογία ότι οι dslr είναι τα παιχνίδια για τα μεγάλα παιδιά,
τώρα δε θα μπορούν να το λένε πλέον

έτσι θα πρέπει να μπορούν να καλύψουν και την ανάγκη αυτών που θα πηγαίνουν να αγοράσουν ένα "καλό" κιτ ακάθρεπτης,
αλλά θέλουν να δώσουν μέχρι 1000-1500 ευρώ