Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Re: Canon FF Mirrorless

Ετσι όπως τα λες είναι Κώστα, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με την Canon απλά περιγράφω την κατάσταση, καλώς ή κακώς η Canon εκμεταλεύεται την δυναμική της, το όνομά της, τους πολλούς fan της και το κοινό της, είναι η Apple της φωτογραφίας, βγάζει κάτι πουλάει τόσο απλά, τα specs μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Τώρα για πόσο θα γίνεται αυτό, άγνωστο άλλα σε πρώτη φάση μια χαρά θα την κρατήσει η R.

σωστά,
αυτό το επιχείρημα, ξεκινάει από την εποχή, που οι ff αισθητήρες ήταν ξ καινούρια τεχνολογία και κοστίζανε πολλά λεφτά,
και επίσης υπήρχανε σε 1-2 μηχανές, και τις πουλούσανε όσο θέλανε

το κόστος του αισθητήρα, πάει με το πόση τεχνολογία ενσωματώνει και σε πόσα κομμάτια παράγεται,
δεν εχει να κάνει με το μέγεθος,

σύντομα θα έχουμε μηχανές mirrorless entry level FF, που θα κοστίζουν λιγότερο από entry level dSLR (για ίδια specs),
σχεδόν τα πάντα που έχουν πάνω τους οι mirrorless είναι ηλεκτρονικά, και φθηνότερο να κατασκευαστούν- συναρμολογηθούν από συτήματα καθρέφτη και μηχανικά κλείστρα ακριβείας,
απλώς για την ώρα είναι νεότερη τεχνολογία

και αυτά σε αντίθεση με τους φακούς, όπου εκεί το μέγεθος εκτοξεύει το κόστος της κατασκευής (παρότι υπήρχανε πολλοί φθηνοί φακοί για ff καθώς και εξελίσσονται χρόνια και υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός)

και για να επανέλθουμε στο θέμα,
εγώ που είχα γλυκαθεί από τις φήμες,
βλέποντας τις τελικές ανακοινώσεις,
δεν βλέπω πολλούς λόγους να θέλει να πάρει κανείς τη νέα canon, εκτός αν έχει ήδη πολλούς φακούς για canon και θέλει οπωσδήποτε mirrorless

Μόλις βγήκε η Fuji xt3... Χίλιες φορές τη προτιμώ από τη Canon και με πολύ λιγότερα χρήματα.
Έχει δυνατότητες που η κάνον θα δώσει, αν τις δώσει, σε μια πενταετία, και σε διπλάσια τιμή.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Μόλις βγήκε η Fuji xt3... Χίλιες φορές τη προτιμώ από τη Canon και με πολύ λιγότερα χρήματα.
Έχει δυνατότητες που η κάνον θα δώσει, αν τις δώσει, σε μια πενταετία, και σε διπλάσια τιμή.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Γούστα είναι αυτά Γιάννη, προσωπικά 1.500 ευρώ για Crop σώμα που δεν έχει και IBIS δεν θα έδινα με τίποτα ας έχει και 8Κ120FPS βίντεο με bitrate στον θεό, χίλιες φορές να δώσεις λίγα παραπάνω να πάρεις την Sony A7III ή την νέα Nikon Z6 με αισθητήρα FF και οι 2 και IBIS...περί ορέξεως βέβαια....Η Canon R είπαμε είναι για τους κανονάκιδες και θα πάει μια χαρά, μάλλον καλύτερα από όλες τις άλλες μηχανές σε αυτή την κατηγορία τιμής.

για ibis, σε λιγο θα βγαλει την XH2... κι εκει θα τα δωσει ολα (μαλλον).

Αν τη βγαλει γυρω στα 1700$ , θα ειναι τρομερο deal.
Μενει φυσικα να δουμε τι θα βγαλει η sony - panasonic.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν θα εδινα με τιποτα 2500 ευρω για τεχνολογια πενταετιας ....ασε που θελεις ενα σκασμο λεφτα και για φακους στη Canon (δε μιλαω για φακους με ανταπτορες).

Η Canon τιμολογησε τους νεους φακους οπως και η Sony δηλαδη υπερβολικα ακριβα.

Σου λεει τιμολογει τους καλους της φακους η ψωροσονυ πιο ακριβα απο εμενα που ειμαι και απο ολες τις αποψεις καλυτερος κατασκευαστης σε φακους ?

Το ιδιο και εγω.

Δωσε 3 χιλιαρικα για high end zoom.

Bεβαια για να λεμε και του στραβου το δικιο - μεχρι να δουμε οπτικα τι λενε αυτοι οι φακοι - τεχνολογικα εχουν κανει μεγαλη προοδο εξου και η νεα μοντουρα.

Το νεο customised δαχτυλιδι πανω στον φακο ειναι τρομακτικη καινοτομια μετα την ελευση των AF φακων . ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ.

για ibis, σε λιγο θα βγαλει την XH2... κι εκει θα τα δωσει ολα (μαλλον).

Αν τη βγαλει στα 1700$ , θα ειναι τρομερο deal.
Μενει φυσικα να δουμε τι θα βγαλει η sony - panasonic.

Η sony γιατί να βγάλει κάτι? Εχει την Α7ΙΙΙ τούμπανο σε όλα δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να βγάλει κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα, το crop το έχει παρατήσει άντε ίσως βγάλει καμιά Α6700 με κάποιες βελτιοσούλες εδώ και εκει για αυτούς που θέλουν Crop.
Η Panasonic απλά θα μας δώσει μια GH5 με αισθητήρα FF άλλα τιμή υπολόγιζε κανένα 2.500 από την στιγμή που χρεώνει 2.000 την Gh5 και G9.

Υ.Γ. Για την X-T3 και το βίντεο της, ναι έδωσε super specs άλλα τι να το κάνεις αν οι περισσότεροι φακοί σου δεν έχουν σταθεροποίηση πέρα από μερικούς ζουμ?? Πως να τραβήξεις βίντεο στο χέρι π.χ. με τον Fuji 56mmf1,2?? Ας ελπίσουμε ότι με την XH2 να μας δώσει και Ibis και να μας βάλει σε έξοδα!!!

Υ.Γ. Γιάννη η νέα Canon δεν είναι για σένα ή για τους περισσότερους από εδώ στο Forum που κυνηγάμε το βίντεο, τα specs κλπ. είναι για τους κανονάκιδες και πίστεψε με θα πουλήσει σαν τρελή. Ηδη βρήκα και τρίτο γνωστό μου με Canon που θα σκάσει προπαραγγελεία για την μηχανή!!

Η Canon τιμολογησε τους νεους φακους οπως και η Sony δηλαδη υπερβολικα ακριβα.

Σου λεει τιμολογει τους καλους της φακους η ψωροσονυ πιο ακριβα απο εμενα που ειμαι και απο ολες τις αποψεις καλυτερος κατασκευαστης σε φακους ?

Το ιδιο και εγω.

Δωσε 3 χιλιαρικα για high end zoom.

Bεβαια για να λεμε και του στραβου το δικιο - μεχρι να δουμε οπτικα τι λενε αυτοι οι φακοι - τεχνολογικα εχουν κανει μεγαλη προοδο εξου και η νεα μοντουρα.

Το νεο customised δαχτυλιδι πανω στον φακο ειναι τρομακτικη καινοτομια μετα την ελευση των AF φακων . ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ.

Ακριβώς, ας περιμένουμε να δούμε και Reviews αναλυτικά όπως και στο σύστημα Ζ της Nikon και βλέπουμε μετά....

.....

Αν customized εννοείς να του αναθέτω λειτουργίες όπως αλλαγή ISO , aperture , shutter η δε ξέρω τι άλλο

Η rx100 το εχει 5 χρόνια τωρα ...

δε λεω οτι δε θα πουλησει...αλλα αυτο ειναι αδιαφορο για εμας που απλα ψαχνουμε το καλυτερο και πιο καινοτομο.
Η canon τραβαει πισω την εξελιξη και αυτο απο μονο του, με νευριαζει.

Οτι και να βγαλει, αν κρατησει αυτη τη λογικη, εγω δεν θα επιστρεψω με τιποτα ! (ξεκινησα απο 20D και εφτασα να εχω 7D, 5D, 550D, κlp)

Αρχισε καλα, αλλα στη πορεια μας τα χαλασε πολυ.

Εχει τεχνολογια πενταετιας.... κι αυτο ειναι ανασταλτικο για μενα.

ΥΓ... οχι οτι θα μπορουσα ετσι κι αλλιως να παρω κατι τωρα, κουβεντα κανουμε :p

Αν customized εννοείς να του αναθέτω λειτουργίες όπως αλλαγή ISO , aperture , shutter η δε ξέρω τι άλλο

Η rx100 το εχει 5 χρόνια τωρα ...

Για κανονικες μηχανες μιλαμε οχι για παιχνιδακια :D

Ναι αλλα σε κανονικες μηχανες. Οπου η εφαρμογη τους κοστιζει πολυ σε εξελιξη .

Η νεα μοντουρα της Canon ειναι σχεδον ιδια με την παλια σε μεγεθος νομιζω.
Ομως με πολυ περισσοτερες διηλεκτρικες επαφες ακριβως για να υποστηριζει τετοια συστηματα.

Μην συγκρινουμε τωρα την δαχτυληθρα με τις 2 πλακετες ολες κι ολες με τα σοβαρα συστηματα.

Εγώ νόμιζα οτι μιλάμε για καινοτόμες ιδέες :)

Την ιδέα την είχε πρώτη η... Canon με την S90, απλά την κράτησε για τα... (σοβαρά) παιχνιδάκια! :flipout:

καλα , ας βγαλει σοβαρες μηχανες πρωτα....οι φακοι της ποτε δεν ηταν προβλημα, το αντιθετο.

αλλα με τετοια λογικη , μονο οι canon-ακηδες θα τη προτιμησουν (δεν ειναι και λιγοι βεβαια)....

εγω παντως αν επαιρνα τωρα ΔΣΛΡ και ημουν προ παλι κανον θα επαιρνα λογο φακων, εχει κατι φακους που δεν εχει κανενας αλλος (MP65μμ ,8-15, 11-24, tilt/shift)
και αν ηθελα μιρορλεςς FF θα ελεγα οτι η κανον θα βγαλει συστημα με τους πιο καλους φακους....την εχει περασει ηδη την νικον ΙΜΗΟ απο αποψη φακων
αλλα σε αυτα τα λεφτα θα πηγαινα σε fuji gfx50 καλυτερα:)

FF στην EOS R σημαίνει Full Fail ?
Γιατί αυτό το πράγμα ακόμα και ο φανατικός Canonάκιας δυσκολεύεται να το δικαιολογήσει/αγαπήσει.