Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Re: Canon FF Mirrorless

Δείτε την ορθομαρμάρωση χαμηλά στο κινητό φαίνεται σαν σπατουλαριστό .. στην κανονική φωτό σαν αγριο μάρμαρο

Και προφανώς δεν ξέρουμε και τι σόι κροπ έγινε στην Canon .. αλλά και αυτό το ISO16 στο κινητό τι σημαίνει ??

Λιακο, η φωτο απο την κανον ειναι κροπαρισμενη περιπου στο 70% της αρχικης.

Η πιο εντονη διαφορα νομιζω σε 2048 αναλυση στο flickr ειναι ο θορυβος και το posterization στον ουρανο στη δευτερη.

Αυτο μαλλον οφειλεται στην επιθετικη επεξεργασια του κινητου. Αν τραβηξεις και με αυτο raw η αν το παλεψεις λιγο στην επεξεργασια μπορεις πιθανοτατα να το μειωσεις.

Οπως και να χει, δεν βλεπω την κανον να... παραμελει τις σειρες της. Απλα, ηταν που ηταν τα ζωα μου αργα, τωρα που μπλεχτηκε και με μιρορλες .... :violent-smiley-030:

Σωστα Ηλια, αλλα εδω μιλαω για το που πρεπει ή που θα ηθελα να παει η κανον σε σχεση με τη μειωση των πωλησεων (και αν φυσικα, οντως, εχει σχεση με την ανοδο των κινητων).
Οπως λες και εσυ, καλα τα κινητα για σναπσοτς αλλα... πχ σε μενα μου ελλειψε το ζουμ... μεγαλη υποθεση, και σε μεγαλο ευρος χρησεων ακομα και τουριστικης φωτογραφιας σε φως ημερας. Που να πας με το 2χ ζουμ των κινητων ? (για το ψηφιακο τους δεν αναφερομαι καν).

Συν ολα τα αλλα που εχουν αναφερθει πολλακις, εστιαση, οχι καλο φως, κτλ κτλ

Πριν κάτι μήνες η Canon ανακοίνωσε τα αποτελέσματα 3ου τριμήνου 2018 και έλεγε οτι βλέπουν απροσδόκητη βελτίωση πωλήσεων σε APS-C που τις απέδωσαν στο οτι χρήστες κινητών μπήκαν στο μεράκι της φωτογραφίας απο το ότι την προσφέρουν τα κινητά .. και μετά κάνουν το βήμα σε αλήθηνές φωτογραφικές για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους ;)

Τεσπα .. τώρα θυμήθηκε ο εκπρόσωπος της Canon να ασχοληθεί με τα κινητά !!! ??? .. τώρα που άρχισε να φθίνει και αυτή η αγορά ? Δες apple .. και επίσης http://image-sensors-world.blogspot...ts-lower-image-sensor-sales.html#comment-form

Το ζοομ στα κινητά ήδη εχει φτάσει σε 5χ οπτικό και 8χ υβριδικό(οχι ψηφιακό) ... Κι έρχονται περισσότερα το 19.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Αναλογα τα κεφια τους οι εταιρειες βγαζουν και αντιστοιχες ανακοινωσεις, τι θελουν να δικαιολογησουν καθε φορα. Μπορει οντως να ανεβηκαν οι πωλησεις σε κροπ αλλα να επεσαν στα υπολοιπα και φετος να πεσουν ακομα περισσοτερο και στις κροπ. Οπως λεει και ο Γιαννης, το ζουμ πχ που δεν εχουν τα κινητα ακομη, σε ενα χρονο θα το ψιλοκαλυπτουν και αυτο το κομματι (με τι αποδοση βεβαια, θα το δουμε στην πορεια).

Γενικα το ολο θεμα ειναι μπερδεμενο και ουτε ο κοσμος ξερει τι θελει, ουτε οι εταιρειες προς τα που να πανε, με αποτελεσμα να εχουμε "μισοτελειωμενα προιοντα", βιαστικες παρουσιασεις, ελατωματικα προιοντα αλλα... και αυτος ειναι ενας τροπος να κινειται το χρημα (προς οφελος των εταιρειων), μπαινεις σε ενα συστημα και μετα απο 1 χρονο σου ειναι αχρηστο γιατι το ακυρωνει η εταιρεια...

Για μένα (και για πολλούς άλλους) η φωτογράφηση δεν είναι απλά απαθανάτιση κάποιων στιγμών άλλα εμπειρία, απόλαυση και χόμπι, πάνω από όλα με νοιάζει να έχω μια μηχανή στιβαρή, αδιάβροχη, με καλή εργονομία, με καλό κράτημα, με σκόπευτρο, με κανονικό flash, με ποικιλία φακών από υπερυρυγώνιο μέχρι Macro και ποτρερτοφακό, ένα μηχάνημα που να με εμπνέει και να με κάνει να βγω έξω να φωτογραφήσω και φυσικά πολύ καλή ποιότητα εικόνας. Ε λοιπόν για όλους αυτούς τους λόγους ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται κανένα κινητό να αντικαταστήσει την μηχανή μου, να την συμπληρώσει σε κάποιες στιγμές που δεν έχω την μηχανή (αν και την κουβαλάω πάντα ακόμα και στην δουλειά καθημερινά όπως το πορτοφόλι) ίσως άλλα μέχρι εκει.

Απάντηση: Re: Canon FF Mirrorless

αν δε κροπαρει καθολου , σκοτωνει τη προηγουμενη...δε νομιζω.
Και αν βαλει τον αισθητηρα της 6d ii οπως ακουγεται, δεν θα ειναι και οτι καλυτερο απο DR.
Και χωρις IBIS...που πας ρε canon ? :p
Θα δουμε...

προσοχή το βιντεάκι δεν το βάζω για να γινει σύγκριση συστημάτων αλλά να τονίσω την έλλειψη του IBIS που ήδη υπάρχει σε ολα τα ανταγωνιστικά μοντέλα και που θεωρω ότι πρέπει σύντομα να αναθεωρήσουν στα επόμενα μοντέλα ωστε να μην χαλάει την εικόνα μιας πολυ καλής μηχανής:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Canon FF Mirrorless

https://www.canonrumors.com/canon-eos-rp-specifications-cr1/

Νέος αισθητήρας 24αρης. Ύποπτο για καλό βίντεο.
Κροπ μεγάλο στο 4κ.
Πανάλαφρο και μικρό σώμα....

Εγω έμεινα στο βάρος 400 γρ. και στην τιμή 1.300$!!! Αν ισχύουν μιλάμε για super πρόταση. Λένε ότι θα έχει και Eye AF σε caf και σε βίντεο, πολύ καλό αν ισχύει. Δείχνει να το παίρνει σοβαρά η Canon.

Y.Γ. Στο βίντεο θα έχει log άλλα δυστυχώς πάλι σημαντικό Crop

Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Σε γκρευ η τιμή αυτή σημαίνει ότι σε μερικούς μήνες θα βρίσκεται κάτω από 1000 ευρώ για πλάκα. Αν υπάρχει το κιτ με τον 24-105 στα 1500 ευρώ σύντομα, θα είναι δελεαστικό το πακέτο.
Άντε να δούμε , κοντος ψαλμός αλληλουια

1300$ ?

Tην ψωνισανε στην Canon ? Αλλαξανε καναν Ceo και επιτιθεται κατα μετωπο ?

Αυτη θα ειναι η 6D των mirrorless δηλαδη. Φτηνοκατασκευη (ακου 400 γραμμαρια) αλλα FF με βιντεοδυνατοτητες οσο των αλλων καμερων της εταιρειας.

Παρε κοσμε. Μακαρι να ακολουθησει και η Sony με πτωση τιμης για την Α73 για να μειωθει καπως απο ολους το κοστος.

Ξέροντας την Canon μου φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό το 1.300$ αρχική τιμή και με τέτοιο βάρος, εκτός τι να πω να είναι εντελώς πλαστικό και ''ψεύτικο'' σώμα. Αναμένουμε αν και θεωρώ ότι μάλλον είναι λάθος η τιμή, αν όμως ισχύει θα κάνει μεγάλη ζημιά στον ανταγωνισμό.

Εδω βλέπουμε τα μεγέθη των RF φακών...... Παρατηρήστε πόσο μικρός είναι ο νέος 70-200 f2.8

Canon-RF-lenses-Comparison.jpg

Ενταξη.. θαναι πολυ 'πλαστικια' συμφωμα με το canonrumors δεν θα εχει touch bar and top monitor και θα ειναι usb-c (τα του video δεν τα σχολιαζω γιατι δεν το κατεχω και δεν με ενδιαφερει γενικα..) και θα υπαρχουν διαφοροι συμβιβασμοι σε θεματα αδιαβροχοποιησης, αυτονομιας, ΕVF κτλκτλ
Ποιον θα 'χαλασει' σε αυτην την τιμη?
Σιγουρα οχι εμενα παντως....
Σε μια βδομαδα θα ξερουμε

Πολυ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η συγκεκριμένη μοντουρα RF και Ζ της Nikon που είναι γύρω στα 54-55mm για την χρήση παλιών manual φακών, νομίζω οτι η απόδοση στα άκρα θα είναι καλύτερη σε σχέση με αυτή που δίνει μια ακαθρεπτη SONY που έχει διάμετρο 44mm. Ένα τέτοιο λοιπόν φθηνό και ελαφρύ σωματάκι θα με ενδιέφερε στο μέλλον για να βάλω με ανταπτορα παλιους αγαπημένους φακούς.
Περιμένω να διαβάσω τεστακια από νέους χρήστες που έχουν στην κατοχή τους παλιους φακούς μόλις κυκλοφορήσουν ευρέως φθηνοί manual ανταπτορες για τις παλιές μοντούρες.
Καλό EVf, focus peaking και ιδανικά ibis σε ένα φθηνό ελαφρύ σώμα με μοντέρνο αισθητήρα αποκλειστικά για φωτογραφια. Δεν ζητώ πολλά.

Απάντηση: Re: Canon FF Mirrorless

ibis το ξεχνας σ αυτη τη μηχανη.... και μοντερνο αισθητηρα επισης !

Τα ξέρω αυτά, δεν τα θέλω όμως ολα και σήμερα ! υπομονή έχουμε ... σε λίγο με τον ανταγωνισμό που θα πέσει στο FF προβλέπω ότι θα βρίσκουμε τα σωματα ΤΣΑΜΠΑ στο πανέρι, κάτι που στις DSLR δεν το έβλεπες τόσο εύκολα να συμβαίνει.

ibis το ξεχνας σ αυτη τη μηχανη.... και μοντερνο αισθητηρα επισης !

Ibis το ξεχανάς, άλλα αισθητήρα, από ότι φαίνεται από τα Rumors θα είναι νέος και ίσως πολύ καλός, αναμένουμε και εδώ.

θα δωσει δηλ. καλυτερο αισθητηρα σε μικροτερη μηχανη ? Περιεργο μου ακουγεται.

Στα 1600$ παντως λενε τωρα οι περισσοτεροι οτι θα κινηθει...οποτε εκει δυσκολα τα πραγματα.
Με μια μικρη μειωση η sony στην A7 iii θα ειναι κυριαρχη στο παιχνιδι