Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Re: Canon FF Mirrorless

καλημέρα ! ναι θα συμφωνησω μα τον giorgos125.. κοιταγα εχτες τα φακουδακια της canon ef εχει για όλα τα βαλαντια .. για το αν θα την παρει καποιος την μηχανή η όχι εχει να κανει με το ποσο δινει σημασια στο FF .. υπαρχει τοση διαφορα με μια καλη crop μηχανή τvn 1200 1300 ευρω η όχι ? πιστευω σε κανενα χρονο αν δεν πεσουν οι τιμες των crop μηχανών θα αρχισουν να μην πουλανε.. πειτε το θα είναι μοδα οι ff θα είναι ότι απλα θελει ο άλλος μεγαλο αισθητηρα κτλ

Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Καλά τα είπες Κώστα.
Καλά είναι να υπάρχουν όλα και να δουλευουν σωστα αλλά δεν θα απαξιώνουμε και θα θάβουμε μηχανές που ακόμα δεν είδαμε και πιάσαμε. Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και σύμφωνα με αυτές πορεύεται και η αγορά είναι αυτή που επιβραβεύει ή τιμωρεί για τις οποίες έλλειψεις.
Η canon έχει ακόμα δρόμο αρκετό μπροστά της αλλά δείχνει να έχει πάρει το θέμα ζεστά & σοβαρά.
IBIS ΘΑ βάλει όταν ΘΑ είναι έτοιμη να το κάνει ολοκληρωμένα και σωστα (και να την συμφέρει..) τώρα δεν είναι (..ίσως και να μην το θέλει προς το παρόν).

Και ‛τρολια’ από τους άλλους :)
https://www.sonyalpharumors.com/son...ompetitor-for-998-and-with-ibis-back-in-2014/

Θα μείνω σε αυτά που πολύ σωστά έγραψε ο Κώστας (kbouk) για το Ibis και συμφωνώ απόλυτα, θα προσθέσω μόνο ότι προσωπικά κοιτάζω και έχω στην κατοχή μου και μηχανές χωρίς IBIS άλλα είναι τεράστιο αρνητικό η έλλειψή του και μόνο αν αντισταθμίζεται από άλλους παράγοντες κοιτάζω τέτοιες μηχανές π.χ. χαμηλό κόστος κτήσης του σώματος κλπ. και αν μη τι άλλο αν δεν έχει Ibis θέλω τουλάχιστον ένα Digital ibis έστω για το βίντεο. Αν δεν έχει τίποτα από τα 2 για μένα η μηχανή απορρίπτεται και ας τραβάει και 8Κ βίντεο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Πάνω από 1000 ευρώ launch price δεν δικαιολογείται για μηχανή aps-c τέτοιων χαμηλών προδιαγραφών.
Ναι, μηχανή aps-c είναι στο 4Κ, και κακή μάλιστα.

Τόσα προβλήματα και ελλείψεις έχει η μηχανή , αλλά εστίασες στο βίντεο 4Κ. Προφανώς σε ενδιαφέρει αυτό πιο πολύ αν κρίνω και από άλλα ποστ σου.
Αλλά η μηχανή είναι φωτογραφική και σαν τέτοια πρέπει να την κρίνουμε πρώτα και μετά όλα τα υπόλοιπα που είναι το βίντεο και μέρος αυτού το 4κ.
Σαν να λέω πόσο χάλια είναι η α6500 και δεν αξίζει τα χρήματα της γιατί δεν έχει lcd screen......
Και εγώ έχω αγανακτήσει με την canon και τα τερτίπια της να μην θέλει να προσφέρει τεχνολογία.
Να φανταστείς μία από τις μηχανές μου που ακόμη δεν έχω λόγο να δώσω σαν καθαρά φωτογραφική είναι η canon 5d που πήρα από εσένα ....
Περάσαν τόσα μοντέλα και φτάσαμε στην mark iv δέκα χρόνια μετα για να υπάρχει ουσιώδεις αναβάθμιση !!!!!!
Και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό.
Αλλά μου άρεσε που σε λίγους μήνες σε τιμή χώμα θα μπορώ να έχω ff mirorless με τους φακούς μου , και επιδόσεις φωτογραφίας καλύτερες απο οποιαδήποτε apcs (με βάση το κόστος η σύγκριση).

Re: Απάντηση: Canon FF Mirrorless

...Καλά είναι να υπάρχουν όλα και να δουλευουν σωστα αλλά δεν θα απαξιώνουμε και θα θάβουμε μηχανές που ακόμα δεν είδαμε και πιάσαμε...

Πρέπει να πιάσουμε κάτι για να επιβεβαιώσουμε ότι δεν έχει το Α ή το Β χαρακτηριστικό, που ξέρουμε ήδη ότι δεν το διαθέτει;

Ζεστά και σοβαρά το έχει πάρει όντως η Canon, αλλά αυτό δεν το δείχνουν οι δύο μηχανές της, αλλά οι φακοί της.

Έβγαλε υψηλής κατηγορίας φακούς με δύο χαμηλής κατηγορίας σώματα.
Που σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακολουθήσουν καλύτερα σώματα.
Το πόσο καλά θα είναι αυτά τα σώματα σε σύγκριση πάντα με τον τότε ανταγωνισμό μένει να το δούμε.

Γενικά πάντα περιμένουμε με την Canon. Nέοι ήμασταν και γεράσαμε να περιμένουμε.

https://www.canon.gr/cameras/eos-r-system/
"Ένα σύστημα σχεδιασμένο για το μέλλον." λέει στη σελίδα.
Όντως, για το μέλλον. Δηλαδή θα πρέπει για μια ακόμη φορά να συνεχίσουμε να περιμένουμε.

Στο προηγούμενο ποστ από το δικό σου αναφερόμουν.

Φυσικά και υπάρχουν αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Ευτυχώς δηλαδή.

Κλείνω 9 χρόνια που άφησα την Canon, μετά από 10ετία χρήσης και σοβαρής επένδυσης πολλών χιλιάδων ευρώ σε σώματα και φακούς L.

Ντρέπομαι, ναι, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ, να βλέπω τέτοιες υλοποιήσεις από τη μεγαλύτερη εταιρία του χώρου.

Τόσο η EOS R, όσο και η R P, είναι σκέτη απογοήτευση. Και σε τιμές 2,5 και 1,5 χιλιάδες ευρώ; Και τα θεωρούμε φτηνά;
Να της το δικαιολογήσουμε γιατί;
Γιατί είναι η πρώτη της προπάθεια;
Δεν είναι Xiaomi να βγάζει πρώτη φορά φωτογραφική.
Για την Canon μιλάμε. Πιστεύει κανείς ότι δεν έχει τη δύναμη να βγάλει κάτι καλύτερο;
Φυσικά και την έχει, αλλά δεν θέλει να προσφέρει κάτι καλό.

Δεν έχω πρόβλημα να βγάλει εισαγωγικό φτηνό μοντέλο.
Αλλά η R P δεν είναι φτηνό μοντέλο στα 1500 ευρώ.
Κανονικά η R έπρεπε να ανακοινωθεί στην τιμή των 1500 και η RP στα 1000 ευρώ πρώτη τιμή.
Και το δυνατό μοντέλο που θα ακολουθήσει, ας κάνει εκείνο 3000 ευρώ, και οι μηχανές της σειράς 1 για τους επαγγελματίες ας κάνουν 4 και 5 χιλιάδες ευρώ.

Πάνω από 1000 ευρώ launch price δεν δικαιολογείται για μηχανή aps-c τέτοιων χαμηλών προδιαγραφών.
Ναι, μηχανή aps-c είναι στο 4Κ, και κακή μάλιστα.

Δεν διαφωνώ, προσωπικά αρχικά την θεωρούσα πολύ καλή πρόταση στα 1.300 ευρώ και εφόσον είχε και dual pixel σε 4Κ βίντεο και γενικά dual pixel απόδοση στις φώτος ισοδύναμη με την R κλπ. Από ότι φαίνεται η τιμή για Ευρώπη πάει στα 1.500, το dual pixel της δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με της R και δεν δουλεύει σε 4Κ βίντεο και αν προσθέσεις και το γεγονός ότι έχει τον παλιό αισθητήρα της 6DII, δεν έχει Ibis και έχει τεράστιο crop στο 4Κ βίντεο ε τότε ναι θεωρώ ότι έπρεπε να κάνει αρχικά 1.000 ευρώ καθώς αυτή είναι η αξία της σύμφωνα με αυτά που προσφέρει. Αν και εφόσον κάποια στιγμή την βρώ στα 800-900 ευρώ θα την τιμήσω άλλα μέχρι εκει.

Αν και εφόσον κάποια στιγμή την βρώ στα 800-900 ευρώ θα την τιμήσω άλλα μέχρι εκει.

Εκεί πιστεύω είναι η χρυσή τομή ....Κάτω από το όριο των 1000 σύντομα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Εκεί πιστεύω είναι η χρυσή τομή ....Κάτω από το όριο των 1000 σύντομα.

Έτσι ακριβώς, τώρα με αυτά που προσφέρει στα 1.500 την βρίσκω ακριβή.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Τόσα προβλήματα και ελλείψεις έχει η μηχανή , αλλά εστίασες στο βίντεο 4Κ. Προφανώς σε ενδιαφέρει αυτό πιο πολύ αν κρίνω και από άλλα ποστ σου.
Αλλά η μηχανή είναι φωτογραφική και σαν τέτοια πρέπει να την κρίνουμε πρώτα και μετά όλα τα υπόλοιπα που είναι το βίντεο και μέρος αυτού το 4κ.

Τι σημαίνει πρέπει;
Υβριδικές είναι οι μηχανές πλέον. Κρίνονται για τα πάντα.
Το τι χρησιμοποιεί ο καθένας και σε τι ποσοστό αφορά μόνο τον ίδιο.
Αλίμονο αν πρέπει να γυρίσω πίσω 10 χρόνια να κουβαλάω δεύτερη μηχανή για βίντεο.
Και μάλιστα με φρεσκοαγορασμένη μηχανή ως πρώτη, αξίας 1500 ευρώ.

Ο επαγγελματίας ξέρει τι θα πάρει και αυτό είναι να έχει δύο σώματα εξιδικευμένα .
Ο χομπίστας η και ο κατα συνθήκη επαγγελματίας θα είναι ικανοποιημένος με οτιδήποτε κυκλοφορεί αυτή την στιγμή.
Ο "αρρωστος " χομπίστας δεν θα είναι με τίποτα ευχαριστημένος.
Και εγώ δεν είμαι το είπα. Αλλά δεν είμαι ούτε και με την α6500 (υπερθέρμανση τραγική, οχι lcd, χαλια 1080) , πόσο μάλλον με τις canon.
Όποτε χρειάστηκε όμως η "δουλεια" βγήκε με το παραπάνω και ας παιδεύω τον εαυτό μου για την τελειότητα που δεν υπάρχει.
Μια samsung nx1 πήγε να φέρει τα πάνω κάτω και σταμάτησε.....

Ο επαγγελματίας ξέρει τι θα πάρει και αυτό είναι να έχει δύο σώματα εξιδικευμένα .
Ο χομπίστας η και ο κατα συνθήκη επαγγελματίας θα είναι ικανοποιημένος με οτιδήποτε κυκλοφορεί αυτή την στιγμή.
Ο "αρρωστος " χομπίστας δεν θα είναι με τίποτα ευχαριστημένος.
Και εγώ δεν είμαι το είπα. Αλλά δεν είμαι ούτε και με την α6500 (υπερθέρμανση τραγική, οχι lcd, χαλια 1080) , πόσο μάλλον με τις canon.
Όποτε χρειάστηκε όμως η "δουλεια" βγήκε με το παραπάνω και ας παιδεύω τον εαυτό μου για την τελειότητα που δεν υπάρχει.
Μια samsung nx1 πήγε να φέρει τα πάνω κάτω και σταμάτησε.....

Ισχύει σε μεγάλο βαθμό αυτό που έγραψες ''Όποτε χρειάστηκε όμως η "δουλειά" βγήκε με το παραπάνω'' και ακριβώς αυτό είναι το όλο θέμα, δεν είμαστε με τίποτα ευχαριστημένοι και ψάχνουμε παντού την τελειότητα. Στην πράξη όμως και με μια super zoom όπως την Sony Rx10 μπορείς να κάνεις άψογα την δουλειά σου και να σε καλύψει στο τουλάχιστον 90% των περιπτώσεων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon FF Mirrorless

2525 και 2679 ευρώ στα περισσότερα μαγαζιά βλέπω εγώ:
https://www.skroutz.gr/s/15817223/Canon-EOS-R-Body-Adapter-EF-EOS-R.html

Ή το γυρνάμε σε τιμές grey τώρα;

Μα σε πόσα ποστ λέμε ότι η α73 κάνει 1500 και την συγκρίνουμε έτσι.
Και οι περισσότεροι εδώ νομίζω από εκεί ψωνίζουμε.

Δύο ολόιδιες δυνατές υβριδικές είναι προτιμότερες από δύο διαφορετικά σώματα εξειδικευμένα, και αυτό κατά τη γνώμη μου ισχύει και για τη φωτογραφία και για το βίντεο.

Δύο R ή δύο RP θα θελήσει κανείς να πάρει; Όχι βέβαια. Δυο λάθη μαζί.

Θα την πάρει κανείς πρωτάρης στις mirrorless αναγκαστικά εφόσον θέλει να παραμείνει στην Canon, έχοντας ήδη DSLR φακούς.
Δεν είναι τυχαίο που δίνεται αντάπτορας μαζί στο πακέτο.

Προσωπικά όταν συγκρίνω τιμές (και μετά από τις οδηγίες της διεύθυνσης εδώ) συγκρίνω επίσημες τιμές εδώ στην Ελλάδα από επίσημους αντιπροσώπους, το ότι μπορείς να βρεις εξοπλισμό φτηνότερα δεν είναι μέτρο σύγκρισης, άλλος αγοράζει grey, άλλος έχει μπάρμπα στο Αμέρικα, άλλος δεν πληρώνει ΦΠΑ, άλλος βρίσκεις μια προσφορά κελεπούρι κλπ. Έχουμε το νήμα των προσφορών για να γράψουμε κάθε πιθανή προσφορά και κάθε τρόπο για να γλιτώσουμε χρήματα. Το μόνο ασφαλές λοιπόν είναι η επίσημη τιμή στην Ελλάδα, μήλα με μήλα και πορτοκάλια με πορτοκάλια.
Η Sony A7Rii έχει τιμή 2.300 ευρώ και σαν μηχανή 2.300 ευρώ κρίνεται.

Δύο ολόιδιες δυνατές υβριδικές είναι προτιμότερες από δύο διαφορετικά σώματα εξειδικευμένα, και αυτό κατά τη γνώμη μου ισχύει και για τη φωτογραφία και για το βίντεο.

Θα την πάρει κανείς πρωτάρης στις mirrorless αναγκαστικά εφόσον θέλει να παραμείνει στην Canon, έχοντας ήδη DSLR φακούς.

Συμφωνώ σε όλα εκτός της πρώτης πρότασης. Υπάρχουν μηχανές που δίνουν βάση στο βίντεο και άλλες στην φωτογραφία , τα ξέρεις καλύτερα από όλους.

Μα σε αυτούς απευθύνεται TZO η μηχανή, σε κατόχους Canon FF dslr με προίκα φακών, εκει στοχεύει που είναι και μεγάλο κοινό και ξέρουν το Brand, τους έδωσε ένα φτηνό σώμα για να τους δελεάσει και να τους μπάσει στο σύστημα, στην συνέχεια που θα καλομάθουν και θα πειστούν για τις mirrorless, θα τους τα πάρει χοντρά με τους Native φακούς και με τα νέα σώματα...μια χαρά το παίζει το παιχνίδι η Canon και ξέρει τι κάνει.