Canon EOS R & RP full frame mirrorless

Re: Canon FF Mirrorless

ειναι επειδη δεν δουλεψαν ποτε κατι αλλο...κι εγω αν ερχομουν απο την αρχαια 5d II πχ , μια χαρα θα ητανε η 6D II ....αλλα ελα που καποιοι κοιτανε και λιγο γυρω τους!

Ετσι ελεγαν και ολοι οι συναδελφοι μου πριν μερικα χρονια που ειχαν Canon και τωρα ολοι εχουν παει σε αλλα συστηματα (κυριως sony) και μου δινουν την 6D gia 500 ευρω!

Τεσπα...εγω θελω να δω ποσο χαμηλα μπορει να πεσει η canon, γενικα μιλοντας! :p
Ετσι θα παρασυρει κι αλλους ...

εξισου αστειο συστημα εστιασης εχει αυτη η canon δες τα reciews και θα καταλαβεις .

Δεν ειναι ιδια με την EOS R σ αυτο το τομεα, και δεν ειναι ιδια ολα τα PDAF.

Και προφανως καποιος που θελει να ασχοληθει σοβαρα, θα κοιταξει και αλλου...και σε Grey (αν και δεν ειμα οπαδος τους).

Ακομα και η A7r II ειναι πολυ καλυτερη μηχανη , και τη βρισκεις ανετα σ αυτα τα λεφτα .

Για να μη πω οτι βρισκεις στα 1600 την Α7ιιι ....

ΥΓ... εχει ανακοινωθει ΕΠΙΣΗΜΑ στην Ελλαδα η τιμη της ?
Γιατι δε νομιζω να ειναι 1300 ευρω...

Το τόνισα δεν το τόνισα?? Μιλάμε με επίσημες αρχικές τιμές....αν το πας έτσι η και αυτήν θα την βρίσκεις ίσως στα 800 ευρώ σε grey σε λίγους μήνες ή και λιγότερα. Τώρα λοιπόν που μιλάμε σε επίσημες τιμές η A7RII κάνει 2.300 ευρώ!! και η A7II μάντεψε και αυτή 2.300!!!
Και θα το ξαναπώ πάλι η διαφορά δεν είναι το σώμα είναι η δυνατότητα να βάζεις με τον αντάπτορα ότι φακό θέλεις από Canon FF Dslr, δεν το συνειδητοποιείται πόσο τεράστιο + είναι αυτό. Επίσης για μένα η όλη εμπειρία χρήσης με τις A7 είναι οικτρή, τα μενού είναι μπάχαλο και η αδυναμία χρήσης της touch οθόνης στο μενού dial braker, βάζεις στην εξίσωση τους πανάκριβους φακούς, τα χάλια για τα δικά μου δεδομένα Jpeg και έδεσε το γλυκό, όλα αυτά για μένα είναι σημαντικοί λόγοι να μην θέλω να πάρω Α7 ειδικά σε αυτά τα χρήματα.
Είπαμε θέμα γούστου είναι, εδώ θα είμαστε και θα δούμε, στα χρήματά της πάντως αρχικά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο σε FF στην αγορά.

Υ.Γ. Reviews από Youtubers δεν βλέπω σοβαρά ούτε θα δω ποτέ μου, είναι μόνο για να γελάς ή να σπας πλάκα, θα διαβάσω μερικά reviews από sites που εκτιμώ όταν βγάλουν reviews και θα δουλέψω την μηχανή όταν μπορέσω προσωπικά. Τότε μόνο θα βγάλω άκρη και θα έχω άποψη όσον αφορά την εστίαση.

εγω πιστευω ότι η μηχανή είναι ανωτερη από οσο ξερω εγω και αρκετοι αλλοι εδώ μεσα φωτογραφια… όλα τα αλλα είναι απλα νουμερα για να λεμε

τεσπα.... παντα θα υπαρχουν καποιοι που γκρινιαζουν και καποιοι που θα υπερασπιζονται, οτι και να βγαλει μια εταιρεια....ειναι θεμα οπτικης.

Τουλαχιστον εγω κρινω αφου δοκιμασω (οσο μπορω βεβαια γιατι αυτη την εποχη μου ειναι δυσκολο) , να τονιζω οτι τωρα εχω canon mirrorless και βλεπω τι συμβαινει , δεν κρινω ετσι στη τυχη .

Καλη συνεχεια λοιπον...να δουμε σε τι τιμη θα ερθει επισημα στην Ελλαδα, εχω απορια.

ειναι επειδη δεν δουλεψαν ποτε κατι αλλο...κι εγω αν ερχομουν απο την αρχαια 5d II πχ , μια χαρα θα ητανε η 6D II ....αλλα ελα που καποιοι κοιτανε και λιγο γυρω τους!

Ετσι ελεγαν και ολοι οι συναδελφοι μου πριν μερικα χρονια που ειχαν Canon και τωρα ολοι εχουν παει σε αλλα συστηματα (κυριως sony) και μου δινουν την 6D gia 500 ευρω!

Τεσπα...εγω θελω να δω ποσο χαμηλα μπορει να πεσει η canon, γενικα μιλοντας! :p
Ετσι θα παρασυρει κι αλλους ...

Ποιοι έχουν πάει σε άλλα συστήματα??? Η Canon πουλάει 50% των μηχανών με εναλλάξιμους φακούς, και τώρα που μπήκε σοβαρά στις Mirrorless δεν θα μου κάνει εντύπωση να πάει και στο 60%. Για να στο πω απλά για κάθε έναν που αλλάζει την Canon του και πάει σε sony, fuji κλπ. και μας ανεβάζει και ένα ωραίο blog για την όλη εμπειρία του και για το ότι είδε το ''φως το αληθινό'', υπάρχουν χιλιάδες από πίσω που γελάνε με αυτούς και δεν αλλάζουν τις Canon τους.
Και πάλι εσύ μιλάς κυρίως έως μόνο για βίντεο που αυτοί οι χρήστες είναι συντριπτική μειοψηφία. Οι περισσότεροι χρήστες μηχανών εναλλάξιμων φακών τις χρησιμοποιούν μόνο για φωτογραφία, δες εδώ και στο Fotum τι γίνεται, ελάχιστοι ασχολούνται με το βίντεο, πέρα από εσένα τον Tzo και 2-3 ακόμα οι περισσότεροι δεν κοιτάζουν καν τα specs του βίντεο.

Υ.Γ. Λόγω δουλειάς έχουμε πάρα πολλούς φωτογράφους επαγγελματίες (το τονίζω ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ και όχι βιντεολύπτες), όλοι μα όλοι είναι με Canon Dslr FF και το εννοώ όλοι, και μιλάω για πάνω από 30 άτομα.

Το τόνισα δεν το τόνισα?? Μιλάμε με επίσημες αρχικές τιμές....αν το πας έτσι η και αυτήν θα την βρίσκεις ίσως στα 800 ευρώ σε grey σε λίγους μήνες ή και λιγότερα. Τώρα λοιπόν που μιλάμε σε επίσημες τιμές η A7RII κάνει 2.300 ευρώ!! και η A7II μάντεψε και αυτή 2.300!!!
Και θα το ξαναπώ πάλι η διαφορά δεν είναι το σώμα είναι η δυνατότητα να βάζεις με τον αντάπτορα ότι φακό θέλεις από Canon FF Dslr, δεν το συνειδητοποιείται πόσο τεράστιο + είναι αυτό. Επίσης για μένα η όλη εμπειρία χρήσης με τις A7 είναι οικτρή, τα μενού είναι μπάχαλο και η αδυναμία χρήσης της touch οθόνης στο μενού dial braker, βάζεις στην εξίσωση τους πανάκριβους φακούς, τα χάλια για τα δικά μου δεδομένα Jpeg και έδεσε το γλυκό, όλα αυτά για μένα είναι σημαντικοί λόγοι να μην θέλω να πάρω Α7 ειδικά σε αυτά τα χρήματα.
Είπαμε θέμα γούστου είναι, εδώ θα είμαστε και θα δούμε, στα χρήματά της πάντως αρχικά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο σε FF στην αγορά.

Υ.Γ. Reviews από Youtubers δεν βλέπω σοβαρά ούτε θα δω ποτέ μου, είναι μόνο για να γελάς ή να σπας πλάκα, θα διαβάσω μερικά reviews από sites που εκτιμώ όταν βγάλουν reviews και θα δουλέψω την μηχανή όταν μπορέσω προσωπικά. Τότε μόνο θα βγάλω άκρη και θα έχω άποψη όσον αφορά την εστίαση.

ναι ,αλλα λες και πραγματα και τα ξαναλες που δεν ισχυουν, οχι σ αυτο το βαθμο.

Οπως εγραψα πριν (αλλα δεν τα διαβασες μαλλον) , φακους πια βρισκεις σε καλες τιμες, και sony και απο αλλες εταιρειες (σιγμα-ταμρον) .
Τα menu εχουν βελτιωθει και τα jpg επισης.

Μην αναμασαμε παλι τα ιδια που λεγαμε 5 χρονια πριν...

ΥΓ... δεν αναφερομαι μονο στο βιντεο. Δεν υπαχρουν πια μονο φωτογραφοι ή μονο βιντεοληπτες, ειναι πια πολυ λιγοι αυτοι.
Σε προσφατο ταξιδι στην Αγγλια, διαπιστωσα οτι κι εκει τα πραγματα αλλαζουν ραγδαια...One man show! Ολοι τα κανουν ολα...αυτο δε γυριζει πισω.

ΥΓ2... ας ειχε εστω ενα 1080 της προκοπης . Δεν εχει οτι και να λες, τα εχω δει προσωπικα τοσα χρονια στη δουλεια μου φερνανε βιντεο απο canon.

ναι ,αλλα λες και πραγματα και τα ξανλες που δεν ισχυεουν, οχι σ αυτο το βαθμο.

Οπως εγραψα πριν (αλλα δεν τα διαβασες μαλλον) , φακους πια βρισκεις σε καλες τιμες, και sony και απο αλλες εταιρεις (σιγμα-ταμρον) .
Τα menu εχουν βελτιωθει και τα jpg επισης.

Μην αναμασαμε παλι τα ιδια που λεγαμε 5 χρονια πριν...

Για μένα ούτε τα μενού έχουν βελτιώθει όσο πρέπει (εκτός αν εννοείς βελτίωση που βάλανε χρωματάκια πάνω στα tabs), ούτε τα Jpeg έχουν βελτιωθεί επίσης όσο πρέπει, παραμένουν και τα 2 κάτω από τα στανταρντς μου.
Για τους φακούς υπάρχει εκει μια βελτίωση άλλα πάλι καμία σχέση με την πληθώρα που βρίσκεις στην Canon.

Y.Γ. Σε πια sony έχουν γίνει βελτιώσεις, την A7IIΙ φίλου που είδα το προηγούνο ΣΚ μαύρο χάλι ήταν τα μενού, η οθόνη touch πάλι δουλεύει επιλεκτικά και λίγες φώτος που πήρα σε jpeg το παιδάκι του φίλου μου τα χρώματα ήταν τα κλασικά άγευστα sony που έπαιρνα από την Α6300, ουδε μια σχέση με τα απίστευτα skin tones της Canon ακόμα και στο default.

Y.Γ. ναι Γιάννη δεν έχει καλό 1080p οκ και?? Στην δουλειά μου που φτιάχνουμε καταχωρήσεις, φωτογραφίσεις προϊόντων, μοντέλων, ρούχα, καλλυντικά κλπ. κανένας δεν ασχολείται με το βίντεο και όλοι Canon έχουν. Σε όσες παραγωγές βίντεο πάλι έχω πάει π.χ. (πρόσφατα στο Robogirl της Cosmote), έχουν εξοπλισμό αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ με μηχανές θηρία πάνω σε ράγες κλπ. που ούτε τις έχω ξανακούσει και δεν ασχολούνται με παιχνίδια του στιλ a7, gh5 κλπ.

εχει απ οτι θυμαμαι My menu Που βαζεις οτι θελεις εκει και τελειωσες. Δεν ξαναασχολεισαι με τα υπολοιπα.
Βαζεις και σε μερικα κουμπια custom Fn και εισαι κομπλε.

Οσον αφορα τα χρωματα , εχω βαλει κι εγω στα παρελθον δειγματα απο δικα μου settings και πολλα που κυκλοφορουν ευρεως (σε 1 λεπτο τα εχεις περασει) και εισαι επισης κομπλε.

Για μενα παντως , οτι και να λετε, ειναι καθαρη υποκρισια να δικαιολογουμε τα παντα στη canon, επειδη ειναι canon.

Παρουσιασε ξεκαθαρα 2 μηχανες με τεχνολογια απαρχιομενη και πρεπει να της πουμε μπραβο ?

Τουλαχιστον σοβαρες εταιρειες , οπως η fuji και olympus εκανα τεραστια αλματα και τολμουν , η canon απλα αναμασαει τα ιδια και τα ιδια (χαλια).

ο φιλος εδω απο αλλο forum τα λεει μια χαρα... υποκρισια !

I feel that the Canon defenders are a little bit hypocrite when looking at this camera:

1.Suddenly the poor Battery life r (90 CIPS shots less then the A7 and almost 1/3 of the Cipa shots of the A7III) is no problem at all, because of the lowish price.
2. Suddenly the small and unbalanced body is a great thing, is it because the price is lowish?

3. Suddenly the USB2 port is great, as it lowers the price in the end...
4.Suddenly the 2.5 FPS are great, who needs more when you buy a cheapish camera
5. Suddenly the use of adapted lenses is of no problem at all, look at the lowish price!
6. Suddenly the lack of a native affordable kit lens is of no problem, look at the cheapish body price...
7. Suddenly The lack of IBIS is of no problem at all, look at the price, it is lowish....
8. Suddenly the lack of a joystick is of no problem for them, who wants a joystick on a cheapish camera like this?
9. Suddenly the expensive native lenses are of no problem at all, you buy a cheapish and small camera to mount super expensive and heavy lenses....
10. Suddenly the not so fast and not so good AF is of no problem, your kids will not run so fast when they know their parents have a cheapish camera...
But you know what is great about this camera? Yes do you know what they really like? They really like the white letters on the front that spells CANON. When there was SONY on this camera they would have crushed it....
And that my friends is hypocrite....

αυτο το τελευταιο το ζησαμε και το ζουμε....πες μου απλα τι θα γινοταν αν εβγαζε η sony μια τετοια μηχανη το 2019 .

Ειπαμε, μη τα ισοπεδωνουμε ολα!

ΥΓ... δεν θα ελεγα οχι παντως να τη δοκιμασω, σε κανα χρονο , που θα την εχουνε σε Grey κανα 800αρι (με ανταπτορα και γκριπ) ! :p

ΥΓ2... ευκολα θα μπορουσε η sony να κανει κινηση ματ. Να κατεβασει την επισημη τιμη της sony a7 iii στα 1500$ ... αλλα και παλι θα γραφει sony ρε γαμωτο! :smash:

Πονεμένος Sony User να φανταστώ αυτός ε???

Υ.Γ. Ελα βρε συ βάλανε my menu που το είχε η Nikon D300 το 2007???!!! Εντάξει αιώνες μπροστά η Sony, touch οθόνη που να δουλεύει και στα μενού θα βάλουνε ή μπα?? έχουν ακόμα καιρό για αυτό!! ...προφανώς κοροϊδεύω για να σου δείξω ότι δεν είναι όλα άσπρο μαύρο και να μην κοιτάμε μόνο την λίστα των specs και ότι μας αρέσει σε εμάς. Κάθε εταιρία έχει τα καλά της και τα κακά της, επιλέγεις τι προτιμάς και τι σου κάνει.

ποσο θα πουλουσε δηλ. η Canon μια μηχανη με τις δυνατοτητες της a7 iii , αν απλα εγραφε Canon ? :p

YG...καλα, κουβεντα να γινεται... εχουμε πολυ πιο σοβαρα θεματα να λυσουμε , ειδικα στην ελλαδα του 2019!

fake.jpg

Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Η Canon δεν μπήκε στην κατηγορία των mirrorless απλά για να δηλώσει παρών, αλλά για να την κατακτήσει.

Και γνωρίζει πολύ καλά πως θα το πετύχει.

Αυτό δείχνουν όλες οι κινήσεις της (όλοι οι νέοι φακοί που έχει ανακοινώσει, οι νέες mirrorless που θα βγάλει σε λίγους μήνες και θα αναβαθμίζουν προς το καλύτερο το νέο σύστημα και άλλες πολλές "εκπλήξεις" σε φωτογραφικά προϊόντα και τιμές).

Η Canon EOS RP δεν απευθύνεται σε όλους. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα που θα καλύψουν και όλους τους υπόλοιπους.

Αυτή την στιγμή, FF σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει ( όσο και αν αντιδρούν κάποιοι φίλοι εδώ στο forum).

Κύριο μέλημα της Canon είναι να οδηγήσει την αγορά εκεί που θέλει και αυτό είναι καλό, γιατί θα συμπαρασύρει και τον ανταγωνισμό.

Δεν μπορώ να βλέπω Sony σύστημα με τιμές στο θεό και να μου το προτείνουν, ενώ γκρινιάζουμε γιατί η Canon έβγαλε νέα μηχανή σε προσιτή τιμή.

Εμένα που αυτή την στιγμή σκέφτομαι σε ποιο σύστημα να πάω, η νέα μηχανή είναι ευκαιρεία για να μπω στο σύστημα EOS R.

Δεν με ενδιαφέρει το video, μόνο η φωτογραφία.

Δεν είχα ποτέ Canon σύστημα (έχω δοκιμάσει όμως), πάντα Olympus είχα.

Με το μενού που έχει, το μέτριο Jpeg, και την απουσία touch στο μενού, οι μισοί χρήστες Canon θα έβριζαν και θα την έδιναν. Νομίζω σου απάντησα

Υ.Γ. Στις οθόνες επίσης στις sony έφτιαξαν καθόλου την φωτεινότητα που είναι σαν ξεθωριασμένη ζωγραφιά κάτω από τον ήλιο ή όχι? Επίσης βάλανε κανένα προστατευτικό στην οθόνη που γρατζουνιούνται ή ξεφτίζουν μόνο που τις κοιτάς? Τα κουμπιά και την πίσω ροδέλα την έφτιαξαν ή θα αρχίζει να κολλάει ύστερα από αρκετή χρήση όπως κάνουν οι μισές Sony? Για την αδιαβροχοποίηση την έφτιαξαν επίσης?? ή θα πάω στα χιόνια και θα σκουριάσει όλη μέσα όπως έγινε σε γνωστό μου στην A7RII?

Το νόμισμα πάντα έχει 2 όψεις.

Re: Απάντηση: Canon FF Mirrorless

Η Canon δεν μπήκε στην κατηγορία των mirrorless απλά για να δηλώσει παρών, αλλά για να την κατακτήσει.

Και γνωρίζει πολύ καλά πως θα το πετύχει.

Αυτό δείχνουν όλες οι κινήσεις της (όλοι οι νέοι φακοί που έχει ανακοινώσει, οι νέες mirrorless που θα βγάλει σε λίγους μήνες και θα αναβαθμίζουν προς το καλύτερο το νέο σύστημα και άλλες πολλές "εκπλήξεις" σε φωτογραφικά προϊόντα και τιμές).

Η Canon EOS RP δεν απευθύνεται σε όλους. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα που θα καλύψουν και όλους τους υπόλοιπους.

Αυτή την στιγμή, FF σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει ( όσο και αν αντιδρούν κάποιοι φίλοι εδώ στο forum).

Κύριο μέλημα της Canon είναι να οδηγήσει την αγορά εκεί που θέλει και αυτό είναι καλό, γιατί θα συμπαρασύρει και τον ανταγωνισμό.

Δεν μπορώ να βλέπω Sony σύστημα με τιμές στο θεό και να μου το προτείνουν, ενώ γκρινιάζουμε γιατί η Canon έβγαλε νέα μηχανή σε προσιτή τιμή.

Εμένα που αυτή την στιγμή σκέφτομαι σε ποιο σύστημα να πάω, η νέα μηχανή είναι ευκαιρεία για να μπω στο σύστημα EOS R.

Δεν με ενδιαφέρει το video, μόνο η φωτογραφία.

Δεν είχα ποτέ Canon σύστημα (έχω δοκιμάσει όμως), πάντα Olympus είχα.

στο μονο που συμφωνω , και το ειπα αλλωστε, ειναι οτι (ελπιζω) να συμπαρασυρει και τους αλλους για πιο φτηνα σωματα.

Ομως, μιας και λες οτι θες να πας στο συστημα της, εχεις δει τις τιμες των native φακων της ?
Και μη μου πεις οτι θα πας σε λυση με ανταπτορα....ετσι γυριζουμε πισω πολλα χρονια.

Με το μενού που έχει, το μέτριο Jpeg, και την απουσία touch στο μενού, οι μισοί χρήστες Canon θα έβριζαν και θα την έδιναν. Νομίζω σου απάντησα

Υ.Γ. Στις οθόνες επίσης στις sony έφτιαξαν καθόλου την φωτεινότητα που είναι σαν ξεθωριασμένη ζωγραφιά κάτω από τον ήλιο ή όχι? Επίσης βάλανε κανένα προστατευτικό στην οθόνη που γρατζουνιούνται ή ξεφτίζουν μόνο που τις κοιτάς? Τα κουμπιά και την πίσω ροδέλα την έφτιαξαν ή θα αρχίζει να κολλάει ύστερα από αρκετή χρήση όπως κάνουν οι μισές Sony? Για την αδιαβροχοποίηση την έφτιαξαν επίσης?? ή θα πάω στα χιόνια και θα σκουριάσει όλη μέσα όπως έγινε σε γνωστό μου στην A7RII?

Το νόμισμα πάντα έχει 2 όψεις.

δεν μ εχει απασχολησει απολυτως τιποτα απ αυτα που ανεφερες! Αλλα οπως ειπες πολλα πραγματα ειναι σχετικα.

Ομως , ολ αυτα που ανεφερα ειναι πραγματικες ελλειψεις και προβληματα , ειδικα το 2019 ! Δεν ειναι τοσο σχετικα και φυσικα ουτε εσυ απαντας , απλα με ρωτας τα ιδια και τα ιδια....

συμφωνω παντως οτι η νεα canon ειναι ιδανικη για τοπια και φωτογραφηση "νεκρης φυσης" ! :p

δεν μ εχει απασχολησει απολυτως τιποτα απ αυτα που ανεφερες! Αλλα οπως ειπες πολλα πραγματα ειναι σχετικα.

επισης, ολ αυτα που ανεφερα ειναι πραγματικες ελλειψεις και προβληματα , ειδικα το 2019 ! Δεν ειναι τοσο σχετικα και φυσικα ουτε εσυ απαντας , απλα με ρωτας τα ιδια και τα ιδια....

συμφωνω παντως οτι η νεα canon ειναι ιδανικη για τοπια και φωτογραφηση "νεκρης φυσης" ! :p

Με την ίδια λογική και εμένα και μάλλον τους περισσότερους δεν τους απασχολεί το βίντεο και μάλλον προτιμάνε μια μηχανή που να δουλεύει αν πιάσει βροχή και όχι να κρύβεσαι μην μπει μέσα καμιά σταγόνα.!!!-bye-

Ξέρετε τι μου θυμίζει η κίνηση της Canon αυτό που κάνουν οι Samsung, Sony, lg κτλ με τις 4Κ hdr tv που βγάζουν μοντέλα με πολύ χαμηλή τιμή αλλά το 4Κ τους και ειδικά το hdr τους είναι πολύ υποδεέστερο από τα ακριβά τους μοντέλα.
Έτσι και εδώ η νέα Canon είναι μια φτηνή λύση για να πει κάποιος ότι πήρε FF μηχανή αλλά το όλο πακέτο υστερεί από ότι βλέπω σε όλα κερδίζοντας μόνο στην τιμή.

καλοδεχουμενη η προταση της Canon , το ειπαμε πολλες φορες...ελπιζουμε να τραβηξει κι αλλο κοσμο στις mirrorless (να τελειωνουμε τις dslr) και να ριξουν συντομα τις τιμες και οι αλλες εταιρειες στα σωματα τουλαχιστον.

Last edited by a moderator:

Εγώ θα πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην Canon για την μηχανή που βγάζει σε αυτή την τιμή…
Προσωπικά περιμένω για το πιο επαγγελματικό σώμα με διπλά slots, AF joystick, Πίσω ροδέλα κλπ.
Για μένα το καλύτερο νέο είναι ότι μέσα στο 2019 θα βγάλει ακόμα 6 νέους φακούς και πολύ σύντομα το σύστημα θα είναι πλήρες από φακούς…

Απάντηση: Re: Canon FF Mirrorless

Δεν μπορεί ένα εισαγωγικό μοντέλο να έχει τα πάντα. Ακόμη και FF να είναι. Πρέπει βέβαια να κρίνεται με αυτά που προσφέρει σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά πάντα σε συνάρτηση με την τιμή του. Εδώ έχουμε χαμηλή τιμή αρα πρέπει να εϊναι χαμηλές και οι απαιτήσεις. Εχεις υψηλότερες απαιτήσεις? Πας σε ανώτερο και ακριβότερο μοντέλο ή σε άλλη εταιρία που σε καλύπτει καλύτερα. Είναι λάθος όμως να μπαίνεις σε ένα νέο σύστημα ως νέος χρήστης κοιτώντας μόνο την φθηνή τιμή του σώματος. Πρέπει να δεις όλο το σύστημα γιατί τα λ7 είναι στους native φακούς. Αν στοχεύεις να αγοράσεις τη μηχανή φθηνά για να επενδύσεις σε παλιότερους φακούς δεν το θεωρώ σωστή κϊνηση με προοπτική μέλλοντος εκτός και αν καλύπτει κάτι πολύ πολύ συγκεκριμένο π.χ. αγορά T/S φακού που δεν υπάρχει σε άλλη εταιρία.

Αντίθετα ένας υπάρχον Canonakias άνετα την παίρνει για δεύτερο σώμα αν έχει ήδη μπόλικο εξοπλισμό ώστε να κάνει την είσοδο του στον χώρο των mirrorless. Εκεί απευθύνεται κυρίως η μηχανή και εκεί θα πουλησει. Απλά είναι τα πράγματα και αυτά έχουν γραφτεί εκατέρωθεν στα προηγούμενα post άσχετα την οπτική του καθενός μας και τις ανάγκες του. Η επανάληψη θυμίζω κουράζει δεν βοηθά στην κατανόηση.

Last edited:

αρα εμεις που εχουμε Fujifilm και θελουμε να δοκιμάσουμε και ff τι κανουμε ?? η Fuji δεν το βλεπω να βγαζει