Canon Eos R5 - R5 Mark II, R6 - R6 Mark II

Γιωργο τωρα που το ειπες εχει καμια σχεση η πρακτικοτητα touch menu που εχει η canon με εκεινην της Nikon ?

Το ρωταω γιατι δεν εχω δουλεψει καμια Nikon εως τωρα σε αντιθεση με την Sony που δεν με τρελλανε σε αυτον τον τομεα.

• Like
Reactions: gkpapad
Ο 50ρης είναι ο μόνος φακός που δεν έχει af/mf switch , όποτε κι εγώ κάνω το ίδιο με το παραπάνω τρικ.
Έχω αναθέσει σ ένα κουμπί το af stop , όποτε χρειαστεί λοιπόν το κρατάω πατημένο και αλλάζω εστίαση μέσω του δαχτυλιδιού.

Το touch menu είναι σαφώς ανώτερο της Sony….για τη Νίκον δεν ξέρω κι εγώ .

Καλύτερο μου φαίνεται το τωρινό.Εκεί που έχω πάθει πλάκα όμως είναι η γρηγοράδα και ακρίβεια στο AF.Κάνεις λιγότερα κλικ γιατί το AF είναι φανταστικό, οποτε κοιτάζεις να φτιάξεις καλό κάδρο.

Last edited:
Μου ήλθε μόλις τώρα.Τον ήθελα για τον βασικό φακό μου.Είναι λίγο μεγαλύτερος από τον 24-70/f4 ΝΙΚΟΝ Ζ που είχα.Ελαφρύς για το εύρος του.

Attachments

• IMG_20211105_1412220.jpg
    IMG_20211105_1412220.jpg
    1.8 MB · Views: 43
  • IMG_20211105_1412330.jpg
    IMG_20211105_1412330.jpg
    970 KB · Views: 41
  • Like
Reactions: toupia and Kosh
Μου ήλθε μόλις τώρα.Τον ήθελα για τον βασικό φακό μου.Είναι λίγο μεγαλύτερος από τον 24-70/f4 ΝΙΚΟΝ Ζ που είχα.Ελαφρύς για το εύρος του.

Ωωωωω ζηλεια !!!

Καλοφορετος ευχομαι, μακραν ο πιο χρησιμος ζουμ του συστηματος.

• Like
Ευχαριστώ πολύ και Ναι παιδιά, ειναι πράγματι ο ποιο χρήσιμος φακός του συστήματος.Περιμένω και μια μπαταρία μέχρι τη Δευτέρα και ελπίζω να αρχίσω να βγαίνω έξω για κανένα κλικ.Πάντως το συγκεκριμένο σετ R6+24-105mm/f4 έχω την εντύπωση, ότι έχει καλύτερη ισορροπία απο το Ζ6ΙΙ+24-70/f4

Και επειδή χρειαζόμαστε ένα ευρυγώνιο ζουμ τι πρέπει να κοιτάζω;Ενα Canon 14-35mm F/4L IS USM (Canon RF)
που κανει στα 1900€ ή ενα Canon 16-35mm f/4L IS USM (Canon EF) στα 900€;

Και επειδή χρειαζόμαστε ένα ευρυγώνιο ζουμ τι πρέπει να κοιτάζω;Ενα Canon 14-35mm F/4L IS USM (Canon RF)
που κανει στα 1900€ ή ενα Canon 16-35mm f/4L IS USM (Canon EF) στα 900€;

Αν πας σε RF χανεις μονον το ....κοστος του νεου συστηματος.

Εγω θα προτεινα μακραν τον νεον 14-35mm F/4L IS USM (Canon RF) διαφορετικα αν πας σε EF δεν αξιζει να δωσεις τωρα χιλιαρικο για τον Canon 16-35mm f/4L IS USM οταν κυκλοφορει ο Tamron Tamron 17-35mm f/2.8-4 Di OSD στα μισα χρηματα

• Like
Αν πας σε RF χανεις μονον το ....κοστος του νεου συστηματος.

Εγω θα προτεινα μακραν τον νεον 14-35mm F/4L IS USM (Canon RF) διαφορετικα αν πας σε EF δεν αξιζει να δωσεις τωρα χιλιαρικο για τον Canon 16-35mm f/4L IS USM οταν κυκλοφορει ο Tamron Tamron 17-35mm f/2.8-4 Di OSD στα μισα χρηματα

Κύριε διαχειριστά Πέρυσι πήγα κάπου και έβγαλα με τον Z 14-30mm,μια μακράς έκθεσης φωτογραφία μέσα και πάνω στο νερό.Είναι τέτοια η τοπομορφία του μέρους που πάνω από 15mm δεν μπορούσες να κάνεις κλικ.Αυτό σκέφτομαι και ρωτάω.Τα 2000€ είναι υπερβολικό ποσό για μενα.

Και η Πολιτεία του Πλάτωνα στο υπόβαθρο, εάν δεν απατώμαι.
Ναι ,αλλά δεν είναι δικό μου βιβλίο, ειναι της γυναίκας μου''ΤΣΑΚΑΛΕ''.Εγώ έχω χόμπι την αρχαία και τη μεσαιωνική ιστορία της πανέμορφης χώρας μας.

Κύριε διαχειριστά Πέρυσι πήγα κάπου και έβγαλα με τον Z 14-30mm,μια μακράς έκθεσης φωτογραφία μέσα και πάνω στο νερό.Είναι τέτοια η τοπομορφία του μέρους που πάνω από 15mm δεν μπορούσες να κάνεις κλικ.Αυτό σκέφτομαι και ρωτάω.Τα 2000€ είναι υπερβολικό ποσό για μενα.

51213329520_d569525446_o.jpg

Εδώ είμαι στο 1,5m από το εκκλησάκι, πανω σε ένα δώμα με το νερό γύρω μου.Δεν μπορούσα να κλείσω τον φακό στα 15mm.Οριακά βγήκε η φωτογραφία στα 14mm

• Like
Reactions: cacau
Έχει κανένας κάτοχος R5 / R6 δοκιμάσει remote control from app?
υποστηρίζεται touch AF, Eye AF σε φωτό και βίντεο?

την εβαλα στην R6, δουλευουν τα touch af kai eye af και στα 2.
Στην αρχη εκανα το λαθος να τη συνδεσω στο κινητο μεσω bluetooth (ηταν η προτιμομενη μεθοδος απο την εφαρμογη) και κολλαγε πολλυ η εικονα.

Την εκανα reset και συνδεθηκα μεσω wifi και ηρθε στα συγκαλα της !

ειναι πολυ βασικη η εφαρμογη αλλα κανει τη δουλεια της.

Ωραία,
γιατί της Σόνυ, τη καταστρέψανε...
Ενώ λειτουργούσε κανονικά με μικρά apsc και παλαιότερα μοντέλα, από τη σειρά α7R3 και μετά αφαίρεσαν εντελώς δυνατότητα AF from app.
Και νομίζω την επανέφεραν σε α1 & α7c..
Τι σκέπτονται αυτοί που γράφουν τις εφαρμογές δε καταλαβαίνω..

Καλησπέρα σας.Πήρα σήμερα τη R6+24-105f4 και πήγα μια μικρή βόλτα.Βγάζω φωτογραφία μετά από 18 μήνες περίπου.Ο φακός γράφει καταπληκτικά, εχει πολύ ωραία χρώματα,η R6 όμως έχει AF από άλλο πλανήτη.Τον Τσιτσιπα τον τράβηξα από μεγάλη απόσταση και ενώ βρισκόμουν σε πολύ μεγαλύτερο ύψος, σιγουρα με γωνία πάνω από 60°._MGL6028-2.jpg_MGL6034.jpg_MGL6048.jpg_MGL6059.jpg_MGL6108.jpg_MGL6109.jpg

• Like
Reactions: kbouk