Canon EOS R5 - R6 video

xaxaxa....

δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο οπως αποδυκνειεται !
Απλα δεν θελουν οι εταιρειες.... εδω μπορεσε μια Blackmagick με πολυ φτηνοτερες μηχανες... τεσπα.

Πολυ καλη μηχανη R5, αλλα υπερβολικη για τους περισσοτερους.

Και το κακο ειναι οτι δεν σου δινει 1080/4κ raw να μη χρειαστεις μηχανημα πολλων χιλιαδων ευρω (ποου δυσκολα φτιχνεις ετσι κι αλλιως σημερα)

Ισως σε 2 3 χρονια.....

ΥΓ... το καλο ειναι οτι ολοι πια καταλαβαινουν την χρησιμοτητα του RAW στο βιντεο και ισως βαλουν στα επομενα μοντελα τους .

για οποιον θελει να δοκιμασει τις αντοχες του συστηματος του, ας κατεβασει αυτο εδω το δειγμα

https://drive.google.com/uc?id=1puJviism7-VlEgq3QHc1M-vx26LTQifU&export=download

Σ εμενα στο davinci δεν επαιζε , παρα μονο με 8 fps, και ηθελε transcode σε αλλο format για ομαλο παιξιμο.

Ειναι μονο 15 sec αλλα 5 GB!!!

Ουτε γι αστειο τετοια κλιπ εγω ..... ενα μαμημενο 4κ 60p RAW θελαμε...πολλα ζηταμε ?

View attachment 172675

Mια χαρά νερό παίζει σε μένα. Ενώ μάλιστα η cpu χρησιμοποιείται κατά 50% ήδη γιατί ρεντάρει proxies στο Vegas. Απλά το αρχείο έχει tint προς το πράσινο, που "έρχεται" όμως. Έχω κάποια 16 έκδοση, μάλλον παλιότερη, γιατί στην τελευταία είχα θέμα με τους drivers της Radeon, οπότε ίσως είναι θέμα από εκεί.
Υποψιάζομαι ότι έχεις θέμα ταχύτητας δίσκου.

υπαρχουν τροποι, απλα πρεπει να στρωθουν οι εταιρειες κατω και να τα βρουν.
Η BM το καταφερε , να εχει 4k raw σε απλη sd card.... με πολυ καλη αποδοση.

Σε ποιο πρόγραμμα παίζει νερό;

Δίσκο εχω nvme , δεν είναι εκεί το θέμα. Ίσως driver κάρτας γραφικών.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Στο Davinci. Ryzen 1600, Radeon RX 570. Από όσο θυμάμαι έχεις πιο δυνατό σύστημα. Ούτε η cpu ούτε η gpu είχαν υψηλό load.

Intel 6700k , Nvidia rtx 2060.
Σε μενα έχει full load ο επεξεργαστής, 50% η GPU.
Έχεις καλύτερο επεξεργαστή.

Στα συγκεκριμένα αρχεία , που δεν είναι h.264 Kai h.265 παίζει πιο μεγάλο ρόλο ο επεξεργαστής.

Οπότε θέλω αναβάθμιση σε CPU....

Είναι εφικτό να δώσει raw 4K και Full HD video μέσω firmware; και το 6Κ δε θα ήταν άσχημο ,αλλά το 8Κ raw είναι δώρο άδωρον για το λαό.

Intel 6700k , Nvidia rtx 2060.
Σε μενα έχει full load ο επεξεργαστής, 50% η GPU.
Έχεις καλύτερο επεξεργαστή.

Στα συγκεκριμένα αρχεία , που δεν είναι h.264 Kai h.265 παίζει πιο μεγάλο ρόλο ο επεξεργαστής.

Οπότε θέλω αναβάθμιση σε CPU....

Θα το ξαναδώ και θα σου πω από αύριο, αλλά δεν νομίζω να είναι αυτό. Έκανε proxy encoding από πίσω όπως σου είπα με τη cpu ήδη στο 50% από πριν, και μαζί με το playback δεν έφτασε καν 100%. Πάνω από 2 φορές πιο γρήγορος με τίποτα δεν είναι ο 1600 από τον 6700. Άντε ένα 40% βαριά. Και η GPU χαλαρά ήταν. Κάτι άλλο παίζει. Εκτός κι αν έδωσε cpu affinity στο Davinci το λειτουργικό.

Update:

Γράψε λάθος (σχεδόν). Στο media page όντως έπαιζε στα 24fps, αλλά το project είχε μείνει παραδόξως σε 1080p. Mόλις το έβαλα χειροκίνητα στα 8κ DCI παίζει στα 12-14fps με cpu και gpu στο 100%, και vram usage 8GB. Tα πάντα τέρμα!

Από αυτό το "λάθος" όμως συμπεραίνουμε ότι το decoding δεν είναι το πρόβλημα. Aλλιώς στο 1080 project πάλι θα καθυστερούσε, όπως πχ μου κάνει λίγο εμένα σε H265 ανεξαρτήτως ανάλυσης, που lagάρει λίγο γιατί το decoding της AMD υστερεί σε σχέση με της Nvidia.

Αλήθεια, η 2060 6Gb vram δεν έχει; πως στο καλό στο έτρεξε;

Έκδοση έχω 16.1.08, και driver Vga 20.1.3

edit: απενεργοποίησα το "easy dcp decoder" στα preferences και τώρα χρησιμοποιεί πολύ λίγο την gpu. Αλλά πάλι 12-14fps παίζει. Παράξενα πράγματα...

Όχι σε 1080 timeline πάει νερό. Και σε 4κ. Λογικό να μην σου παίζει σε 8κ, δεν φτάνουν τα 6 γίγα vram της 2060.
Από δίσκο έναν απλό ssd.
Για δοκίμασε να παίξεις με τα preferences λίγο, στο decoding..

Ok αν πάρεις ποτέ την R5 αγχώσου τότε, μια χαρά σύστημα έχεις τώρα..

'Εχουμε πληροφορία πόσα στοπ δυν εύρος δίνει το Raw video; Από το δείγμα που ανέβασε ο Γιάννης συμπεράσματα επ αυτού δεν βγαίνουν.. θέλει σκηνή με contrast και σε τοπίο για να δεις διαφορές.
Από το δείγμα με την κοπελιά που είδα πάντως φαίνεται να έχει αρκετά γλυκό γράψιμο. Κατά τα άλλα δεν με ενθουσίασε..

Κατσε να βγει πρωτα η καμερα με το κανονικο firmware.....με τα proproduction μοντελα δεν βγαζεις ασφαλη συμπερασματα.

Η S1 εγινε αλλη καμερα λιγους μηνες μετα.