εκανα καποια τεστ να δω ποσα πραγματικα fps πιανει η Canon R6 II που εχω τωρα με φακο EF mount.
Εχω τωρα τον
Tamron EF 70-210mm f4 Di VC USD και για ανταπτορα εχω τον
Viltrox EF-R2
Απο firmware οτι ειχαν απο τη μανα τους, μιας και για τον Viltrox δεν βρηκα καποιο firmware , αλλα και για τον Tamron δεν εχω το ειδικο TAP-in console κιτ που χρειαζεται.
Ακομα και χωρις αυτα παντως, δουλεψε αψογα, ολες οι μορφες εστιασης, το subject tracking επισης.
Δουλεψε φυσικα και η σταθεροποιηση του φακου, καθως και το δαχτυλιδι control που εχει ο ανταπτορας .
αυτο που μ εντυπωσιασε ομως ειναι οι ριπες, που περιμενα οτι θα ηταν πολυ μειωμενες .
Κι ομως καταφερε η R6 II να δωσει και 12 fps σε μηχανικο αλλα και 40 fps σε ηλεκτρονικο !
Μετρημενες επιδοσεις φυσικα απο μενα και οχι στα χαρτια, με την εφαρμογη
Timestudy Stopwatch που εχει ακριβεια χιλιοστου του δευτερολεπτου.
Μετρησα ακριβως 12 fps με μηχανικο κλειστρο και 40 με ηλεκτρονικο.
Ειχα ρυθμισει φυσικα καταλληλα τη μηχανη, σε jpg μονο για αποφυγη μπουκωματος της καρτας, σε πληρες manual προγραμμα, deflicker off κλπ.
Μιας και τον χρειαζομουν για sport φωτογραφηση σε εσωτερικους χωρους (μπασκετ, κολυμβηση κλπ) ειναι ιδανικος ο φακος και το κυριοτερο ΤΣΑΜΠΑ (200 ευρω μεταχ.νο σε πολυ καλη κατασταση).
Δυστυχως η Canon δεν αφηνει τριτους να μπουν ακομα στο παιχνιδι, οποτε οι ερασιτεχνες βολευομαστε με παλιους αλλα καλους φακους που ακομα δειχνουν τα δοντια τους.
Μονο μειονεκτημα το βαρος / ογκο που προσθετει ο ανταπτορας, αλλα με τετοια τιμη δεν υπαρχεi καν δισταγμος (για μενα τουλαχιστον).
Kαι απ οτι ειδα ειναι αρκετα οξυς, ειδικα στο κεντρο ακομα και τερμα ανοιχτος σε f4.