Canon Eos R6 Mark II

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

The Canon EOS R6 Mark II: Stepping Up Your Video Game​

The Canon EOS R6 Mark II: Ideal Mid-Range Camera​

The Canon EOS R6 Mark II: Getting Started with Wildlife​

CanonUSA

εκανα καποια τεστ να δω ποσα πραγματικα fps πιανει η Canon R6 II που εχω τωρα με φακο EF mount.
Εχω τωρα τον Tamron EF 70-210mm f4 Di VC USD και για ανταπτορα εχω τον Viltrox EF-R2

Απο firmware οτι ειχαν απο τη μανα τους, μιας και για τον Viltrox δεν βρηκα καποιο firmware , αλλα και για τον Tamron δεν εχω το ειδικο TAP-in console κιτ που χρειαζεται.

Ακομα και χωρις αυτα παντως, δουλεψε αψογα, ολες οι μορφες εστιασης, το subject tracking επισης.

Δουλεψε φυσικα και η σταθεροποιηση του φακου, καθως και το δαχτυλιδι control που εχει ο ανταπτορας .

αυτο που μ εντυπωσιασε ομως ειναι οι ριπες, που περιμενα οτι θα ηταν πολυ μειωμενες .

Κι ομως καταφερε η R6 II να δωσει και 12 fps σε μηχανικο αλλα και 40 fps σε ηλεκτρονικο !

Μετρημενες επιδοσεις φυσικα απο μενα και οχι στα χαρτια, με την εφαρμογη Timestudy Stopwatch που εχει ακριβεια χιλιοστου του δευτερολεπτου.

Μετρησα ακριβως 12 fps με μηχανικο κλειστρο και 40 με ηλεκτρονικο.

Ειχα ρυθμισει φυσικα καταλληλα τη μηχανη, σε jpg μονο για αποφυγη μπουκωματος της καρτας, σε πληρες manual προγραμμα, deflicker off κλπ.

Μιας και τον χρειαζομουν για sport φωτογραφηση σε εσωτερικους χωρους (μπασκετ, κολυμβηση κλπ) ειναι ιδανικος ο φακος και το κυριοτερο ΤΣΑΜΠΑ (200 ευρω μεταχ.νο σε πολυ καλη κατασταση).

Δυστυχως η Canon δεν αφηνει τριτους να μπουν ακομα στο παιχνιδι, οποτε οι ερασιτεχνες βολευομαστε με παλιους αλλα καλους φακους που ακομα δειχνουν τα δοντια τους.

Μονο μειονεκτημα το βαρος / ογκο που προσθετει ο ανταπτορας, αλλα με τετοια τιμη δεν υπαρχεi καν δισταγμος (για μενα τουλαχιστον).

Kαι απ οτι ειδα ειναι αρκετα οξυς, ειδικα στο κεντρο ακομα και τερμα ανοιχτος σε f4.

• Like
Reactions: cacau
προσοχη στις μπαταριες τριτων εταιρειων που αγοραζετε, πολλες φορες ενω δουλευουν και αναγνωριζονται , δεν δουλευουν ολα σωστα (ειτε σε βαθος χρονου ειτε αμμεσα).

Πχ δοκιμασα μια μπαταρια viltrox για τη canon R6 II κι ενω αρχικα την αναγνωρισε δεν μου δουλεψε σωστα στις ριπες .
Προς τιμην του καταστηματος μου εδωσε αλλη, αυτην εδω και δουλεψε κανονικα σε ολα τα modes (mechanical / electronic shuter κλπ).

H συγκεκριμενη μαλιστα εχει μεγαλυτερη χωρητικοτητα και φορτιζει και μεσω USB.

Σε βαθος χρονου βεβαια θα δειξει τι ψαρια πιανει...

θεωρητικα παντα η R6II δεν μπορουσε να πιασει και τα 40fps με μη μαμισιες μπαταριες. Αυτος ηταν ο λογος που πηγα οταν βρηκα σε καλη τιμη στις μαμισιες τοτε τουμπανο LP E6NH.

Tωρα εχουν αντικασταθει απο τις ακομα καλυτερες LP E6P και προσωπικα δεν σκεφτομαι ποτε ξανα αλλες μπαταριες (παρολο που εχω καμια δεκαρια ακομα για αλλες καμερες και συσκευες.

Με 4 μαμισιες που εχω αναθεμα και αν εχω ποτε μου χρησιμοποιησει σε ολοκληρη ημερα (για φωτογραφια μιλαμε) πανω απο 2 με βαρια χρηση.

Σήμερα είπα να δοκιμάσω τη μηχανή σε πραγματικές συνθήκες και πήγα στο πάρκο Τρίτση για μια δοκιμή.

Διαπίστωσα όμως ότι η οθόνη της δεν βλεποταν καθόλου... κυριολεκτικά.
Δεν είχε μάλιστα και πολύ ήλιο, πιο πολύ συνεφια και η οθόνη στο τέρμα φωτεινότητας.

Δεν θυμάμαι την R6 Kai R5 να είχα τόσο έντονο θέμα.
Το έψαξα λίγο, κι άλλοι ανέφεραν ότι διαπίστωσαν μικρότερη φωτεινότητα απ' το προηγουμενο μοντέλο!

Μόνο μέσω evf κάτι έγινε, αλλά κι αυτό δε μου φάνηκε πολύ φωτεινό επίσης.
Ειδικά για δύσκολες γωνίες λήψης, από χαμηλά κλπ η οθόνη ήταν σχεδόν άχρηστη!
Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να συνδέσω το κινητό μου μέσω usb που έχει πολύ μεγαλύτερη φωτεινότητα να δω αν με βολεύει.

Απογοητευτικα αρκετά απ' αυτό, έβγαλα μεν κάποιες φωτό αλλά δεν το περίμενα.

Sent from my SM-F946B using Tapatalk

Έχει δικό ο Duade που προτείνει κι αυτος εξωτερική οθόνη.

Από τη μια η μυωπία/ πρεσβυωπια από την αλλη οι κακές οθόνες σε συνάρτηση με το έντονο φως της Ελλάδας...

ΥΓ... Η οθόνη της R6 II είπαν ότι είναι 500 nits περίπου, πολύ χαμηλό νούμερο για φως ημέρας , ειδικά στην Ελλάδα.
Το κινητό μου πιάνει άνετα 2000 οπότε την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω να δω αν με βολεύει.

Για τι χρηση δυσκολευτηκες ? Για ληψη μεσω οθονης ή για ελεγχο ληψεων ? Δεν θυμαμαι ποτε να εχω ζοριστει στο δευτερο (το πρωτο εννοειται οτι ειναι ταρζανια με τοσο μικρη οθονη, μονο με οθονη 5-7 ιντσες θα το εκανα )

Για τη λήψη προφανώς...

Όπως είπα ήθελα να πάρω από χαμηλά και περίεργες γωνίες πουλιά κλπ , κι επειδή τα πόδια μου δεν μου επιτρέπουν να χαμηλώσω πολύ , στηρίζομαι πολύ στην οθόνη της μηχανής.

Θα δοκιμάσω την επόμενη με την οθόνη του κινητού μου που είναι 8ιντσων και 2000 nits.

H R6 II εχει καποιες διαφορες απο τις προηγουμενες R6 kai R5 που ειχα, και ακομα τη μαθαινω και τη στηνω.
Ειναι σαφως πιο γρηγορη αλλα και λιγο πιο περιπλοκη.

Για αρχη δεν καταφερα κατι σε bif, μονο σε στατικα κι ελαφρως κινουμενα πουλια κλπ.

Ευχαριστη εκπληξη ο Tamron FE 70-210mm f4 που δεν δυσκολευτηκε .
Σε εντονα κινουμενα θεματα καποια αλλη στιγμη θα τον δοκιμασω καλυτερα.

Μερικα δειγματα εδω...
ΥΓ... οι φωτο ειναι συμπιεσμενες και σε 12 Mp λογω ογκου σε jpg.

kS9HUbM.jpeg

7jpMF9l.jpeg

pM9IV8D.jpeg

VIRRJCa.jpeg

MbCW9M2.jpeg

Last edited: