Canon HV-20 ή HV-30?

"Tearing" λεμε το σπασιμο ενος καρε σε 2 κοματια...
Αν λες αυτο, ειναι προβλημα του player κι οχι της καμερας.
Σ εμενα , το mplayer κανει tearing , alla to vlc oxi.
To θεμα κυριως με το 25p ειναι στις καθετες ακμες των αντικειμενων (δες μονιτορ) και στο ταυτοχρονο panning.
Aυτο περιοριζεται αναλογα τη ταχυτητα-διαφραγμα και στο πολυ προσεκτικο panning (θελει συγκεκριμενη ταχυτητα και ικανο χειριστη).

Δεν ξέρω αν χρησιμοποίησα λάθος όρο αλλά με το "tearing" εννοώ το σπάσιμο της κίνησης γενικά και στην περίπτωσή μας το σπάσιμο-τρεμόπαιγμα των κάθετων ακμών κατα το παναρισμα που λες και εσύ.

Δεν μου απαντάς όμως ... αν χρησιμοποίησες κατάλληλο ταχύτητα-διάφραγμα η το άφησες στην τύχη του.

To φαινομενο αυτο ονομαζεται judder, τεαρινγ εμφανιζεται κυριως σε vmr7-9 κα δυσκολα stream (σε overlay δεν υφισταται).
H ταχυτητα ηταν 25fps και διαφραγμα 4.8 .

Το JUDDER που βλεπεις υπαρχει και σε πολλες κινηματογραφικες ταινιες, δεν μπορει να εξαφανιστει, απλα με καταλληλες τεχνικες μπορει να μειωθει.

Oταν παω σινεμα (σπανια πια) ειναι το πιο ενοχλητικο πραγμα, και δεν υπαρχει προς το παρον λυση, παρα μονο οταν αυξηθουν αρκετα τα fps.

Last edited:
αν δεν βγάλουν βιντεοκάμερα με 1080p και 60p δεν αγοράζω τίποτα. Φυσικά με καλύτερο codec από το σημερινό

Απάντηση: Re: Canon HV-20 ή HV-30?

Δεν ειναι Τασο για παιχνιδι και γρηγορες ληψεις τα progressive .
Θελει σχεδιασμο και κοπο, οπως γινεται και στο κινηματογραφο.
Ατελειωτες προβες, σωστος φωτισμος, βοηθοι καμεραμαν κλπ.

Σωστά. Για πες μου στην πράξη αν αυτά είναι εφικτά σε ένα ταξίδι που θα πας;
Εντάξει, ωραία να υπάρχουν , αλλά για μένα η χρήση της κάμερας δεν είναι για το σαλόνι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Canon HV-20 ή HV-30?

Τι να κάνω ρε Βλάση.... Μ' έχουνε μπλέξει με Hi-Def με βιντεοκάμερες με φωτογραφικές μηχανές με προβολείς με HTPC...με δορυφορικά... με ότι μπορείς να φανταστείς και το αποτέλεσμα είναι να μην ξέρω τίποτε και τελικά να μην κάνω και τίποτε σωστά...
Είναι και η ηλικία.... :grinning-smiley-043... άστα...

Ποια ηλικία, ρε Μπαμπίνο; Πιτσιρίκος (πρέπει να) είσαι μπροστά σε μένα... Λεπτομέρειες δε λέω...

Θέλω βοήθεια. Έχω την hv30 και προσπαθώ να κάνω cupture με το vegas. Τα αρχεία που δημιουργεί είναι m2t και το περίεργο είναι ότι δεν το αναγνωρίζει ούτε το vegas ούτε τα windows. Τι να κάνω?
Υπάρχει η λύση να αλλάξω χειροκίνητα την κατάληξη σε mpeg. Τότε μπορώ να το δω, αλλά το vegas και πάλι δεν το´διαβάζει. Αν δεν μπορεί να διαβάσει το αρχείο που δημιουργεί τότε πως θα κάνω editing?
Υπάρχει κάποια ρύθμιση στο vegas που δεν την βλέπω για να δημιουργήσει αρχεία mpeg ή avi?
Παρακαλώ βοήθεια.
Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Canon HV-20 ή HV-30?

Θέλω βοήθεια. Έχω την hv30 και προσπαθώ να κάνω cupture με το vegas. Τα αρχεία που δημιουργεί είναι m2t και το περίεργο είναι ότι δεν το αναγνωρίζει ούτε το vegas ούτε τα windows. Τι να κάνω?
Υπάρχει η λύση να αλλάξω χειροκίνητα την κατάληξη σε mpeg. Τότε μπορώ να το δω, αλλά το vegas και πάλι δεν το´διαβάζει. Αν δεν μπορεί να διαβάσει το αρχείο που δημιουργεί τότε πως θα κάνω editing?
Υπάρχει κάποια ρύθμιση στο vegas που δεν την βλέπω για να δημιουργήσει αρχεία mpeg ή avi?
Παρακαλώ βοήθεια.
Ευχαριστώ

Έκανα το ίδιο πρίν 2 μέρες για ένα μικρό βιντεάκι που ήθελα να δώ. Μου έβγαλε το ίδιο αρχείο αλλά δεν ασχολήθηκα καθόλου, ούτε editing ήθελα να κάνω, απλά να το δώ, και το ΝΕRO 8 το έπαιξε κανονικά.

Re: Απάντηση: Re: Canon HV-20 ή HV-30?

Έκανα το ίδιο πρίν 2 μέρες για ένα μικρό βιντεάκι που ήθελα να δώ. Μου έβγαλε το ίδιο αρχείο αλλά δεν ασχολήθηκα καθόλου, ούτε editing ήθελα να κάνω, απλά να το δώ, και το ΝΕRO 8 το έπαιξε κανονικά.
Ναι αλλά εγώ θέλω να κάνω editing στο ίδιο πρόγραμμα που το δημιουργεί (vegas). Τι πρέπει να κάνω?

Βρηκα σήμερα την HV20 στα 398 !!! αλλα ειναι demo κομματι σε πολυκατάστημα και διαρκως στην πριζα ανοικτο....
Θα την αγόραζε κανεις άραγε??

Βρηκα σήμερα την HV20 στα 398 !!! αλλα ειναι demo κομματι σε πολυκατάστημα και διαρκως στην πριζα ανοικτο....
Θα την αγόραζε κανεις άραγε??

Το ότι είναι διαρκώς ανοικτό, δεν λέει και τίποτα, σήμερα τα κυκλώματα είναι ψηφιακά κατά το πλείστον δεν γερνούν εύκολα. Εξακολουθούν βέβαια να υπάρχουν πυκνωτές, αλλά οι πιθανότητες πρόωρης γήρανσης ή βλάβης είναι μηδαμινές.

Αυτό που ενδιαφέρει είναι αν έχει πέσει (αν έχει χτυπηθεί), σε ποιά κατάσταση είναι ο μηχανισμός κασέτας (το σημαντικότερο) και αν έχει γρατσουνιστεί ο φακός, ή τυχόν έχει πάρει σκόνη εσωτερικά. Επίσης, αν η οθόνη έχει κακομεταχειριστεί ή έχει καμμένα pixel.
Για τον μηχανισμό, μια καινούρια κασέτα θα δείξει. Αν κατά την αναπαραγωγή κάνει το παραμικρό παράσιτο ενδιάμεσα, δεν την παίρνεις.
Βέβαια μπορεί να είναι εντάξει και απλώς να έχει πάρει σκόνες, πάντως αν την πάρεις, ρίξτης ένα καλό καθάρισμα με σπρέϋ αέρος (και μέσα στον μηχανισμό) και μετά ένα με ειδική κασέτα καθαρισμού της εταιρίας.
Προσωπικά, μπορεί να την έπαιρνα... ανάλογα και τη διαφορά τιμής.

Last edited: