CANON HV20..ΒΟΗΘΕΙΑ σε.. αναπαραγωγη.. επεξεργασια..??

Απάντηση: Re: CANON HV20..ΒΟΗΘΕΙΑ σε.. αναπαραγωγη.. επεξεργασια..??

To Final Cut που μπορουμε να το βρουμε ?

Επειδή μιά χαζή ερώτηση απαιτεί και μιά χαζή απάντηση προτιμώ να μην απαντήσω... :ernaehrung004:

Με καλyψες.

Το "κακο" ειναι οτι χρειαζομαι 2gb ram, και εχω μονο ενα (προς το παρον τουλαχιστον)....

newyorker !!!!!!!!!

Babi επειδη δουλευω και εγω στο imovie το υλικο που εχω τραβηξει στην sony cx7 θελω να σε ρωτησω.....οταν φτιαχνω ταινια για να την δω στο ps3 την κανω export σε large (950xκατι), το δισκακι βγαινει σε avchd, το ps3 το παιζει οποτε ολα οκ.

Οταν θελω να το βγαλω σε δισκακι για να παιξει σ ενα απλο dvd τι φορμα διαλεγω και απο που γιατι εχει παρα πολλες επιλογες (sd, video, 480, 576, κλπ) ? Θελω να χωρεσω γυρω στα 40 λεπτα σε ενα δισκακι dvd.

Babi επειδη δουλευω και εγω στο imovie το υλικο που εχω τραβηξει στην sony cx7 θελω να σε ρωτησω.....οταν φτιαχνω ταινια για να την δω στο ps3 την κανω export σε large (950xκατι), το δισκακι βγαινει σε avchd, το ps3 το παιζει οποτε ολα οκ.

Οταν θελω να το βγαλω σε δισκακι για να παιξει σ ενα απλο dvd τι φορμα διαλεγω και απο που γιατι εχει παρα πολλες επιλογες (sd, video, 480, 576, κλπ) ? Θελω να χωρεσω γυρω στα 40 λεπτα σε ενα δισκακι dvd.

nilo έχει επιλογή για PAL DVD στις 576 γραμμές. Αυτό θα βάλεις. Μπορείς βεβαίως να το ορίσεις αυτό και από το iDVD όταν θα το γράψεις.
Πήγαινε στο iMovie - Preferencies και όρισε σαν video standard "PAL - 25 fps" καθώς και στο File-Project properties-Aspect ratio "widescreen (16:9)
Καλή επιτυχία. -bye-

Last edited:
Babi μαλλον δεν ακολουθω σωστο δρομο. Ετσι οπως λες εκανα το πρωτο dvd το εκανα export απο το share-->export movie σε αναλυση large (960x540) σε PAL - 25fps και μου το εβγαλε σε codec H.264, AAC. To ανοιξα με το itunes το εβαλα σε μια λιστα και το εκανα burn. No problem. το ειδα στο ps3.

Περισσοτερες επιλογες μου δινει μονο στο export using quicktime. Eκει αν κρατησεις αυτην την επιλογη στο σωζει σαν .mov kai και μετα στα options σου δινει πολλες επιλογες για movie settings. Aλλα το .mov δεν νομιζω οτι υποστηριζεται απο απλα dvd.

To idvd δεν το εχω δουλεψει.

Νίκο, ποιό iLife έχεις; Το 07 ή το 08;

Πρίν 2-3 μέρες φόρτωσα το Leopard και το καινούριο iLife δεν το έχω δουλέψει ακόμα. Αυτό που διάβασα όμως, κι από μιά ματιά που έριξα συνφωνώ, το παλιό iMovie είχε πολύ περισσότερες επιλογές. Το καινούριο μπορεί να είναι πιό εύκολο αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ ερασιτεχνικό.

Υ.Γ. Ρίξε και μιά ματιά στο iDVD. Μην το σνομπάρεις, είναι πάρα πολύ καλό.... Αν μάλιστα θές menu κλπ θα σου λύσει τα χέρια... Και πάνω απ' όλα πανεύκολο.

Το imac Μπαμπη ειχε φορτωμενο το ilife 08. Παντως και εκει πρεπει να υπαρχει τροπος να το γραψεις σε φορμα για απλο dvd.

Aν δεν το βρω θα ανοιξω το project στο idvd. Ελπιζω εκει να μετατρεπει το avchd σε φορμα dvd (ποιο ειναι αυτο το φορμα ακομα δεν εχω καταλαβει).

Το imac Μπαμπη ειχε φορτωμενο το ilife 08. Παντως και εκει πρεπει να υπαρχει τροπος να το γραψεις σε φορμα για απλο dvd.

Aν δεν το βρω θα ανοιξω το project στο idvd. Ελπιζω εκει να μετατρεπει το avchd σε φορμα dvd (ποιο ειναι αυτο το φορμα ακομα δεν εχω καταλαβει).

Το 08 ειλικρινά δεν το ξέρω... Δεν το έχω δουλέωει ούτε 2 λεπτά...
Θα σου πώ όμως κάτι πολύ βασικό.
'Οταν ξεκινάς καινούριο project χρειάζονται προσεκτικές ρυθμίσεις. Να γίνει το capture σωστά. Αν πχ έχεις κάνει τη λήψη σε 16:9 πρόσεχε μήπως από λάθος αρχικό σετάρισμα κάνεις το capture σε 4:3. Θα χάσεις άδικα χρόνο και ποιότητα.
Αν το αρχικό σου σετάρισμα είναι ΟΚ τότε τα υπόλοιπα είναι εύκολα και σίγουρα θα τα βρείς.

Νίκο πήγαινε στο iMovie και στο iMovie-Preferences βάλε ανάλυση Full 1920X1080:
Picture3.jpg

Μετά πήγαινε στο File - Project Properties όρισε το Aspect ratio:

Picture2.jpg

Αφού κάνεις την επεξεργασία όπως εσύ θές τότε στείλτο στο iDVD κι εκεί αφού φτιάξεις τα Preferences κι αφού βάλεις τα Themes σου τα menu σου τις μουσικές σου κι ότι άλλο γουστάρεις, κι αφού ελέγξεις οτι όλα δουλεύουν άψογα πατώντας το play κάτω δεξιά, ρίξε μια τελευταία ματιά στο Project info για να βεβαιωθείς οτι όλα είναι ΟΚ και καλά καψίματα.

Picture1.jpg

AVCHD uses an MPEG-4 AVC (H.264)

Re: Απάντηση: Re: CANON HV20..ΒΟΗΘΕΙΑ σε.. αναπαραγωγη.. επεξεργασια..??

Ψάξε καλύτερα. Υπάρχουν και firewire σε WD MyBook και σε Lacie και σε άλλες μάρκες.
Μάλιστα υπάρχουν και Firewire 400 και 800 αλλά πιό σπάκιοι οι 800-άρηδες. Υπάρχουν και eSATA.
Για video editing απαγορεύεται USB... Θα το μετανοιώσεις.

M' αρεσει που στα χαρακτηριστικά του ...Western Digital 3.5'' External 500GB My Book Premium WDG1C5000 USB 2.0 FireWire 7200rpm 16MB

αναγραφεται οτι η max ταχυτητα διαμεταγωγης των δεδομενων
ειναι η USB με 480
USB 2.0: 480 Mbits/sec, FireWire: 400 Mbits/sec....:guitarist:

Μπαμπη τωρα το ειδα , αν ειναι δυνατον!. ημουν συνεχως απασχολημενος με την nikon και τα τεστ στα iso και δεν πηρα χαμπαρι. Τελος παντων. Κατ αρχην σ ευχαριστω.

Κατα δευτερον στην πρωτη δοκιμη ειχα επιλεξει το 960χ540 γιατι διαβασα οτι η απωλεια σε ποιοτητα ειναι πολυ μικρη και γιατι το 1920χ1080 ισως να επαιρνε πολυ ωρα.

Αν ειναι να χρησιμοποιησω το idvd δεν χρειαζεται να κανω export απο το imovie. Aνοιγοντας το idvd μου βρισκει τα project στο imovie (σε μορφη avchd) και (φανταζομαι) οτι τα κανει μετατροπη σε φορμα dvd μονο του στην πορεια.

To avchd uses mpeg-4 (h.264)
το απλο dvd τι φορμα ειναι? Μpeg-2?