Canon HV30 - άλλος ένας υπέκυψε...

Υπάρχει ένα μικρόφωνο της beyerdynamic που δουλέυει και σαν πυκνωτικό με phantom power και σαν electret με μπαταρία. Το δουλεύεις σαν electret και έχεις κανονικό boom. Απλά θα πρέπει να φτιάξεις το καλώδιο να είναι unbalanced. Για αξεσουάρ (αντιανέμιο, γκριπ κλπ.) κοίτα τις λύσεις της rycote. Βέβαια όλα τα παραπάνω έχουν το κόστος τους.

Re: Απάντηση: Canon HV30 - άλλος ένας υπέκυψε...

Σε μια απλή κασέτα μπορεί να αποθηκεύσει 1 ώρα FULL HD video.

Η αυτονομία της μπαταρίας που έρχεται μαζί με την κάμερα όταν την αγοράσεις (***13) κρατάει κοντά στις 2 ώρες. Καλό είναι όμως να αγοράσεις και μια έξτρα μπαταρία για να μην μείνεις κάποια στιγμή που μπορεί να χρειάζεσαι περισσότερη. Επίσης θα πρέπει να αγοράσεις κι έναν έξτρα φορτιστή, γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο της Canon, όπως και το προηγούμενο, δηλ. η HV20, φορτίζουν την μπαταρία όταν αυτή είναι πάνω στην βιντεοκάμερα. Δεν έχει δηλαδή εξωτερικό φορτιστή κι αυτό σε περιορίζει, ιδιαίτερα αν είσαι σε διακοπές.

Το πως θα το περάσεις στον υπολογιστή ώστε να το επεξεργαστείς μετά, είναι καθαρά θέμα αποκλειστικά δικό σου. Εννοείται ότι τραβάμε πάντα σε HD, αλλά μπορείς να το περάσεις στον υπολογιστή σου ώς SD, του οποίου η ποιότητα φυσικά θα είναι κλάσης ανώτερη από άλλες κάμερες που τραβάνε αποκλειστικά σε SD format. Αν το περάσεις το video σε HD, όπως δηλαδή το τράβηξες, τότε η επεξεργασία γίνεται πολύ απλά, λόγω του ότι είναι HDV κι όχι AVCHD, αλλά για να το προβάλεις μετά θα χρειαστείς να έχεις κάποιο BLURAY Recorder για να το κάψεις στο απαραίτητο δισκάκι.

Ελπίζω να κάλυψα λίγο τις απορίες σου -bye-
Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για την πλήρη και κατατοπιστική σου απάντηση! :a0210:
Με κάλυψες αρκετά!

Ειναι η πρωτη φορα που θα αγορασω HD βιντεοκαμερα και ειμαι λιγο διστακτικός ως προς το αν ειναι τωρα η καταλληλη στιγμη να την παρω, η να περιμενω καποιο καιρο ακομα....

Αυτη τη στιγμη έχω μια Sony SR90E (φακός carl zeis - λεπτομέρειες στο λινκ) , που την αγορασα πριν 1 χρονο περιπου και εχω αποθανατισει με αυτην αρκετες οικογενειακες αναμνησεις απο ταξιδια, συναυλιες, εκδηλωσεις και εκδρομες...
Ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απο την καμερα μιας και εχει και ενσωματωμενο συστημα να τραβαει τον ηχο σε 5.1 Dolby Digital, ενω ακομα και στο θεμα της εικονας ειναι πάρα πολύ καλή ! ( Σε SD πάντα... )

Περνωντας ομως στην εποχη του High Definition, σκεφτηκα να αναβαθμιστω σε κατι καλυτερο απο πλευρας εικόνας...

Θα εστιαστώ στο παρακάτω κομματι απο το κειμενο σου:
Εννοείται ότι τραβάμε πάντα σε HD, αλλά μπορείς να το περάσεις στον υπολογιστή σου ώς SD, του οποίου η ποιότητα φυσικά θα είναι κλάσεις ανώτερη από άλλες κάμερες που τραβάνε αποκλειστικά σε SD format

Αυτό πως προκύπτει ? Απο τη στιγμη που το τελικο βιντεο θα ειναι ΠΑΛΙ SD (dvd) δηλ. MPEG2 με αναλυση 720*576 (οσο δηλαδη τραβαει και η καμερα που εχω τωρα) πως γινεται να ειναι καλυτερο?

• Σε ο,τι αφορά την HD ανάλυση, θα μπορουσα να φτιαξω αρχεια .mkv ή avi-HD έτσι ώστε να διατηρηθει η αρχική ανάλυση της εικόνας αλλά να μειωθει καπως το τελικό μέγεθος του αρχείου ? Επισης, εχω ακουσει οτι γινεται να εγγραφει σε απλό δισκάκι DVD-R, βιντεο υψηλης αναλυσης (μικροτερης διαρκειας φυσικά) και να αναπαραγεται κανονικά σαν να ηταν blu-ray απο συσκευές stand-alone και PS3... Ισχύει κάτι τέτοιο ???
Σε ευχαριστώ και πάλι προκαταβολικά και μένω υπόχρεος... :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043 :a0210:

(επισης μπορει να μου απαντησει και οποιοσδηποτε αλλος φιλος γνωρίζει επι του θέματος.... Ευχαριστώ! )

Last edited:
Αν τραβάς σε HD αλλά μετά θέλεις για παράδειγμα να περάσεις την ταινία στο PC σου σαν SD, για να γράψεις ένα απλό DVD, τότε φαντάσου την εικόνα να είναι σαν τις καλές ταινίες σε DVD που κυκλοφορούν στην αγορά, τα 2πλης όψεως.
Φυσικά και μπορείς να περάσεις το video που τράβηξες αυτούσιο, δηλαδή ως HD στον υπολογιστή σου και μετά να το κάνεις ότι θέλεις, π.χ. mkv, avchd,...
Απλά η μετατροπή θα σου πάρει και τον απαραίτητο χρόνο, αλλά νομίζω ότι αυτό το γνωρίζεις ήδη.
-bye-

Ίσως εδώ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος, ίσως θα έπρεπε να ανοίξουμε ένα καινούριο θέμα γι' αυτό και να το συζητήσουμε αλλά θα ήθελα να πώ το εξής.
Πούλησα την δική μου HV20 με σκοπό να πάρω μιά άλλη, πιό σύγχρονη και με εγγραφή στα 1080p (1920Χ1080) αντί για 1080i (1440Χ1080).
Επειδή όμως έχω διαβάσει πολλές αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με τις βιντεοκάμερες που γράφουν σε δίσκο και AVCHD δεν έχω αποφασίσει ακόμα και το ψάχνω.
Πρόσφατα πήρα ένα βιντεάκι από φίλο τραβηγμένο από την Canon HF100 για να δώ τι τραβάει. Αυτό που είδα όμως με ξενέρωσε άσχημα.
Σε σχεδόν στατικά πλάνα η κάμερα έγραφε πάρα πολύ ωραία... Όταν όμως υπήρχε κίνηση, η κατάσταση γινόταν τραγική. Τόσο τρέμουλο και τόση θολούρα πρώτη φορά βλέπω.
Δεν ξέρω αν αυτό που είδα ήταν απόλυτα αντιπροσωπευτικό του τί τραβάνε αυτές οι βιντεοκάμερες ή έφταιγε κάτι στην μεταφορά του άρχείου στο PC αλλά άν όντως τραβάνε αυτό που είδα τότε ξανά πίσω ολοταχώς.
Κασετούλα και πάλι κασετούλα....

Κασετούλα και πάλι κασετούλα....

Μπάμπη, εσύ λες ότι είναι τυχαίο που και οι πιο ακριβές ημι-επαγγελματικές και επαγγελματικές HD βιντεοκάμερες βγαίνουν ακόμα με miniDV κασέτα? -bye-

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Η HV30 τραβαει σε αναλυση 1440*1080 (1080i) σαν την HV20, ή σε Full-HD (1920*1080) ?

Απάντηση: Re: Canon HV30 - άλλος ένας υπέκυψε...

Η HV30 τραβαει σε αναλυση 1440*1080 (1080i) σαν την HV20, ή σε Full-HD (1920*1080) ?

Την κουρτίνα 1 -bye-

Νομιζεις οτι σε τετοιες καμερες με τετοιους φακους, μπορεις να δεις τη διαφορα ?
Μη συγχεεις την αναλυση του πανελ με την αναλυτικοτητα των φακων.
Σε τοσο μικρους φακους δεν υπαρχει ορατη διαφορα σε 1440 γραμμες αντι 1920 , ειδικα σε μεγεθος προβολης τηλεορασης.
Τα πιο πολλα τεστ το εχουν επιβεβαιωσει αυτο.
Το προβλημα δεν ειναι η αναλυση αλλα το μεγεθος του αισθητηρα και των φακων.

Απάντηση: Re: Canon HV30 - άλλος ένας υπέκυψε...

Μπαμπη, εγω στα λεγα ....

Μου τάλεγες αλλά κάποια στιγμή μου λές "-Πάρε την HF11"
icon12.gif

Re: Απάντηση: Re: Canon HV30 - άλλος ένας υπέκυψε...

Μου τάλεγες αλλά κάποια στιγμή μου λές "-Πάρε την HF11"
icon12.gif

Δεν θυμασαι καλα μαλλον Μπαμπη ...-bye-
Ειναι και η ηλικια βλεπεις!!!

Περα απο τη πλακα τωρα, αυτο που εχω πει δεκαδες φορες, ειναι οτι ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ η HV20-30 ειναι η καλυτερη καμερα μεχρι 1500-2000 ευρω , ΑΛΛΑ αν θες σονι και καλα stick ή σκληρο η καλυτερη καμερα ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ειναι η hf11 , τελεια και παυλα.

διαφωνω ριζικά! και εγώ νόμιζα ότι η καλύτερη εικόνα βγαίνει απο την HV20-30 αλλά όταν έκανα τελικά σύγκριση με τα μάτια μου, άλλαξα γνώμη.

Είδα βίντεο απο την canon HF100 σε 46αρα τηλεόραση και διαπίστωσα, καλύτερη ευκρίνεια απο την sony HC1 και canon HV30. Μπορεί η λίγο παραπάνω ανάλυση (απο 1440Χ1080 σε 1920Χ1080) να έχει τόση διαφορά?
Για τα μάτια μου η διαφορά ήταν εμφανής.

Ναι, αλλα εκτος απο την δυσκολία επεξεργασίας/edit/ανακωδικοποίησης του AVCHD format, υπαρχει και το μειονεκτημα οτι η HF100 ΔΕΝ εχει σκληρό δίσκο.... Υποστηρίζει μονο καρτες SD.... Κατ' εμέ η κασσετούλα miniDV ειναι πολυ πιο πρακτική, φθηνή και από άποψη αυτονομιας πιο καλη ......:grandpa:

διαφωνω ριζικά! και εγώ νόμιζα ότι η καλύτερη εικόνα βγαίνει απο την HV20-30 αλλά όταν έκανα τελικά σύγκριση με τα μάτια μου, άλλαξα γνώμη.

Είδα βίντεο απο την canon HF100 σε 46αρα τηλεόραση και διαπίστωσα, καλύτερη ευκρίνεια απο την sony HC1 και canon HV30. Μπορεί η λίγο παραπάνω ανάλυση (απο 1440Χ1080 σε 1920Χ1080) να έχει τόση διαφορά?
Για τα μάτια μου η διαφορά ήταν εμφανής.

Επειδή έχω την HC1 και είχα την HV20 νομίζω οτι κακώς τις βάζεις στο ίδιο τσουβάλι. Η Canon είναι σαφώς καλύτερη βιντεοκάμερα (εκτός από την ποιότητα κατασκευής αλλά κι αυτό φαινομενικά, γιατί η Canon δεν έπαθε ποτέ τίποτε ενώ η HC1 την πλακετίτσα της την έκαψε.. Και ήθελε για επισκευή όσο κάνει η HV20, dhlad;h 700 E
icon8.gif
)

Τώρα για την ευκρίνεια που λές... Η ευκρίνεια της HF100 είναι μιά χαρά, για την κίνηση εγώ μίλησα... Εκεί τι είδες;
Ίσως αυτό το αρχείο που έχω εγώ στην κατοχή μου να έχει κάποιο πρόβλημα, ίσως να έχει πρόβλημα ο player που το παίζω, δεν ξέρω τι φταίει, το αποτέλεσμα όμως είναι απογοητευτικό.