Απάντηση: Re: Canon mirrorless
Ζω λόγω εργασίας ανατολικά στη Σαουδική Αραβία, εδώ δεν βάζουν φόρους εισαγωγής σε ηλεκτρονικά κλπ.
πρόβλημα είναι η ατέλειωτη ραθυμία ταχυδρομείων κλπ.
Μπορώ θεωρητικά να αγοράσω από παντού, έχω πάρει π.χ. ψιλοπράγματα που χρειαζόμουν για το λαπτοπ από το αμερικάνικο Amazon. Όμως και οι πωλητές εκεί δεν στέλνουν όλοι εδώ στις αραβικές χώρες.
Τη φθηνότερη τιμή (330 $US) για καινούριο πακέτο με τον 22άρη EF-M τη
βρήκα στο ebay
(βλέπω σήμερα πως άυξησε την τιμή κατά 40 ντόλαρς, σε 370)
Ακόμη κι εδώ όμως υπάρχουν περιορισμοί, πχ. μόνο την άσπρη έστελνε εδώ που ζω , υπάρχει παρόμοιο πακέτο με τη μαύρη που δεν είχε αποστολή στην Αραβία. (τη βρίσκω όμως μια χαρά προς το παρόν την άσπρη)
Κάποια προβλήματα είχε ο αποστολέας με το ταϊβανέζικο τελωνείο λόγω μπαταρίας λιθίου, και έσπασε το πακέτο, μασκαρεύοντας τη μπαταρία σαν γιαπωνέζικο παιχνιδάκι, έφαγα μια καθυστέρηση κάποιων ημερών.
Φθηνά βρίσκουμε αυτές που "σπάνε" το πακέτο, από το κουτί έλειπε ο μετατροπέας για EF φακούς και ο φθηνός ζουμ στάνταρ φακός, περιείχε το απλό φλασάκι 90EX.
Όμως όλα τα υπόλοιπα ήταν καινούρια κι απείραχτα μέσα στο ορίτζιναλ κουτί με τα καπάκια τους, σακουλάκια τους κλπ, μάνουαλ μόνο στα Γιαπωνέζικα και μου βάλανε και ερασιτεχνικά CD με manual & drivers στα αγγλικά.
Έφαγα κι ένα 5λεπτο να βρω πως αλλάζει η γλώσσα, καθώς άναψε στα γιαπωνέζικα

Η Μ2 είχε βγει μόνο για την Ασιατική αγορά.
Αποστολή κάνουν με την EMS που σημαίνει μάλλον Ελληνικά Ταχυδρομεία, όπου πιστεύω πως ακόμη κι αν κάποιος πληρώσει τελωνείο, θα είναι λογικά τα ποσά και όχι σαν τη DHL που ζητάει πάνω από 100ευρώ μόνο σαν έξοδα εκτελωνισμού.
Δεν ξέρω αν κάποιος ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη κάμερα, όλα τα μοντέλα θα τα βρείτε σε καλές τιμές σε αντίστοιχα πακέτα αν είστε διατεθειμένοι να μπείτε στη διαδικασία.
Για εγγύηση ο πωλητής είπε 1 χρόνο και θα πρέπει να σταλεί Ιαπωνία. Κρατάω όμως μικρό καλάθι αν χρειαστώ κάτι γιατί πολύ αόριστα αναφέρονται όλα και μπαίνουν και τα έξοδα αποστολής στη μέση.
Ομοίως από Amazon τα μοντέλα που ήταν διαθέσιμα ακόμη και κατευθείαν από την Canon, έγραφαν International Model με την σημείωση No warranty.
Οπότε για πολύ ακριβές αγορές προφανώς.... δεν...