Canon mirrorless EOS Μ....

Re: Απάντηση: Canon mirrorless

Στέκονται μόνο στο δυναμικό που έχει στα 100 iso.Αν το dxo (που το έχουν όλοι για τέλειο κριτή αισθητήρων ) έλεγε άλλο νούμερο θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.
Εμένα με ενοχλεί περισσότερο το γεγονός ότι δεν έχει έναν ζουμ φωτεινό με σταθερό διάφραγμα.

Εύχομαι να βγάλει για να δούμε πραγματικό ανταγωνισμό επιτέλους.

Re: Canon mirrorless

Αρκεί ως εδώ παλικάρια. Να συνεχίσουμε να μιλάμε για την μηχανή και το υπόλοιπο σύστημα, μην πέφτουμε πάλι σε άτυπα συγκριτικά και αντιπαραθέσεις επι προσωπικού.

Ας την πιάσουν στα χέρια τους κάποιοι χρήστες και βλέπουμε. "Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε" που λέει το λαϊκό ρητό...

Με τη διαφορά ότι η Σόνυ εγκατέλειψε το σύστημα καθρέπτη, οπότε μιλούσαμε για τους *μόνους* φακούς της. Σε Canon αν θέλεις ποικιλία φακών, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν εάν μπεις στο σύστημα EOS.
Η Canon φαίνεται να ακολουθεί εντελώς διαφορετική πορεία, και μάλιστα διττή:
Κολλάει και στην υπάρχουσα εγκατεστημένη βάση (τεράστια, μιλάμε για εντελώς άλλα νούμερα) κατόχων slr οι οποίοι θέλουν ένα δεύτερο φορητότερο σώμα, αλλά και σε νέους χρήστες, οι οποίοι θέλουν ένα πλήρες σύστημα 2-3-4 φακών, καλών οπτικά και σε λογική τιμή. Μιλάμε για φακούς που η τετράδα (στάνταρ, ευρυγώνιος, τέλε ζουμ + o φιξ γρήγορος ημιευρυγώνιος) πακέτο βρίσκεται στα 9 κατοστάρικα, μόνο, μην πω και παρακάτω. Κάνε μόνο τον κόπο και υπολόγισε πόσο κάνει το αντίστοιχο σε σόνυ. Δηλαδή βάλε τον 20/2.8 (αν και πιο κοντά στον 22ρη της Canon σε εστιακό μήκος και ταχύτητα είναι ο 24/1.8, βέβαια ο τελευταίος πηγαίνει πάνω από 800 μόνος του!), τον 18-55, τον 55-210 και ton 10-18.
Τιμες απο Ελλαδα. Βαζοντας μεσα και τον macro . Δηλαδη 5 φακοι. Το συστημα της canon παει στα 1500 και στην sony 1875. Ενας φακος διαφορα επειδη ο 10-18 ειναι πανακριβος( εγω προσωπικα σε τετοια εστιακη παω σε manual..) Και αν καποιος επιλεξει την "γερασμενη" α6000 εχει ενα φτηνοτερο συστημα απο την Μ5 αφου δεν θελει αδιαβροχοποιηση και 4Κ...

Αυτό που εγώ βλέπω γενικά στα threads εδώ είναι όχι fanboys της Canon, το ακριβώς αντίθετο. Ναι είναι ακριβές και παλιομοδίτικες μηχανές, όπως ήταν χρόνια και τα Toyota Corolla. Ωστόσο συνήθως κάνουν 5 πράγματα βασικά και τα κάνουν καλά δίχως μα και μου. Έχουν και το κορυφαίο σύστημα φακών και αξεσουάρ. Είναι και made in Japan. Για κάποιους αυτά αρκούν είτε μας αρέσει είτε όχι.
Οι native δηλαδη του συστηματος ειναι κορυφαιοι ή απλα vfm; Αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Δειγματα εστιασης με τον ανταπτορα σε EF-S κοντρα σε a6300 με ανταπτορα και canon εχουμε; Γιατι εδω και χρονια η canon ανταγωνιζεται και προσπαθει να βελτιωσει τον εαυτο της. Το οτι ειναι καλυτερη απο το προηγουμενα μοντελα canon δεν την κανει και την καλυτερη στην αγορα. Εδω επικρατει καθαρα η apple fanboy λογικη( εχει καθιερωθει ως ορος μαρκετινγκ) "Δεν μας αρεσει το 4Κ και δεν το θεωρουμε έλλειψη γιατι οι αλλοι δεν το υλοποιουν καλα". "Δεν εχουμε IBIS γιατι δεν εχει και ο ανταγωνισμος σε αυτη την τιμη". Ωραια λογικη.
Ποιος ειπε οτι η α6300 ειναι το ιερο δισκοποτηρο; Αν ηταν δεν θα εμενα μετα απο τοσα χρονια τοσο ψηλα η τιμη της α6000.

Δειγματα εστιασης με τον ανταπτορα σε EF-S κοντρα σε a6300 με ανταπτορα και canon εχουμε;

Nαι. Για Sony άπειρα στο youtube. Nα ένα.

https://www.youtube.com/watch?v=wwnUYT1vYPs

Με Εος Μ5 όχι αλλά βασιζόμαστε στην υπόθεση ότι είναι ο ίδιος αισθητήρας με την 80D, με τουλάχιστο το ίδιο καλό ΑF όπως της 80D σε LV και νεότερο επεξεργαστή. Δες το βίντεο που παρέθεσα στις προηγούμενες σελίδες και πες μου αν σου φαίνεται αργή η εστίαση.

Και αν μου πεις ότι δεν ξέρουμε με τι φακό είναι το βίντεο της Canon, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ακόμα και στην παλιότερη 70D ο 50άρης εστιάζει ταχύτερα από αυτό που βλέπω στο βίντεο της Sony και μάλιστα με μονό σημείο όχι με περιοχή όπως το βίντεο. Γενικά οι metabones είναι καλύτεροι αλλά πανάκριβοι και σίγουρα η συμβατότητά τους δεν θα είναι το ίδιο καλή όσο της EOS M5. Σε μέρα είμαι σίγουρος κάποιους φακούς θα τους πηγαίνει σφαίρα, όσο πέφτει το φως όμως θα δυσκολευεται. Υπάρχει ένα συγκριτικό σε Α7Rii και όλους τους αντάπτορες σε φως δωματίου στο youtube αλλά δεν μπόρεσα να το βρω.

Επαναλαμβάνω κρίνουμε βάση των αρχικών specs. Αν έχει κάνει κάποια κουταμάρα η Canon και εστιάζει πιο αργά από 80D το DPAF αλλάζει.

Απάντηση: Canon mirrorless

Πριν 10 λεπτά ενεργοποίησα πρώτη φορά την Μ2 με τον 22αρη F2 φακό και το μικρο εξωτερικό φλας μου ήρθε από Taiwan εδώ που ζω με κόστος 300 . Έπαιξα λίγο με τις ρυθμίσεις και την εχω να φορτίζει. Απλά να δείτε το μέγεθος...

9480161dad27176161800510c02cf75f.jpg

74562373a152132e3fa404f074f58932.jpg

48fd3c614f89d7e849ff099c18ba239e.jpg

Sent from my SM-G900FD using Tapatalk

Μεγειές και καλοκλίκωτη! Πού ζεις και από που ακριβώς ψώνισες (βάλε link για τους ενδιαφερόμενους)?

Απάντηση: Re: Canon mirrorless

Ζω λόγω εργασίας ανατολικά στη Σαουδική Αραβία, εδώ δεν βάζουν φόρους εισαγωγής σε ηλεκτρονικά κλπ.
πρόβλημα είναι η ατέλειωτη ραθυμία ταχυδρομείων κλπ.
Μπορώ θεωρητικά να αγοράσω από παντού, έχω πάρει π.χ. ψιλοπράγματα που χρειαζόμουν για το λαπτοπ από το αμερικάνικο Amazon. Όμως και οι πωλητές εκεί δεν στέλνουν όλοι εδώ στις αραβικές χώρες.
Τη φθηνότερη τιμή (330 $US) για καινούριο πακέτο με τον 22άρη EF-M τη βρήκα στο ebay
(βλέπω σήμερα πως άυξησε την τιμή κατά 40 ντόλαρς, σε 370)
Ακόμη κι εδώ όμως υπάρχουν περιορισμοί, πχ. μόνο την άσπρη έστελνε εδώ που ζω , υπάρχει παρόμοιο πακέτο με τη μαύρη που δεν είχε αποστολή στην Αραβία. (τη βρίσκω όμως μια χαρά προς το παρόν την άσπρη)
Κάποια προβλήματα είχε ο αποστολέας με το ταϊβανέζικο τελωνείο λόγω μπαταρίας λιθίου, και έσπασε το πακέτο, μασκαρεύοντας τη μπαταρία σαν γιαπωνέζικο παιχνιδάκι, έφαγα μια καθυστέρηση κάποιων ημερών.
Φθηνά βρίσκουμε αυτές που "σπάνε" το πακέτο, από το κουτί έλειπε ο μετατροπέας για EF φακούς και ο φθηνός ζουμ στάνταρ φακός, περιείχε το απλό φλασάκι 90EX.
Όμως όλα τα υπόλοιπα ήταν καινούρια κι απείραχτα μέσα στο ορίτζιναλ κουτί με τα καπάκια τους, σακουλάκια τους κλπ, μάνουαλ μόνο στα Γιαπωνέζικα και μου βάλανε και ερασιτεχνικά CD με manual & drivers στα αγγλικά.
Έφαγα κι ένα 5λεπτο να βρω πως αλλάζει η γλώσσα, καθώς άναψε στα γιαπωνέζικα :) Η Μ2 είχε βγει μόνο για την Ασιατική αγορά.

Αποστολή κάνουν με την EMS που σημαίνει μάλλον Ελληνικά Ταχυδρομεία, όπου πιστεύω πως ακόμη κι αν κάποιος πληρώσει τελωνείο, θα είναι λογικά τα ποσά και όχι σαν τη DHL που ζητάει πάνω από 100ευρώ μόνο σαν έξοδα εκτελωνισμού.
Δεν ξέρω αν κάποιος ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη κάμερα, όλα τα μοντέλα θα τα βρείτε σε καλές τιμές σε αντίστοιχα πακέτα αν είστε διατεθειμένοι να μπείτε στη διαδικασία.
Για εγγύηση ο πωλητής είπε 1 χρόνο και θα πρέπει να σταλεί Ιαπωνία. Κρατάω όμως μικρό καλάθι αν χρειαστώ κάτι γιατί πολύ αόριστα αναφέρονται όλα και μπαίνουν και τα έξοδα αποστολής στη μέση.
Ομοίως από Amazon τα μοντέλα που ήταν διαθέσιμα ακόμη και κατευθείαν από την Canon, έγραφαν International Model με την σημείωση No warranty.
Οπότε για πολύ ακριβές αγορές προφανώς.... δεν...

Απάντηση: Canon mirrorless

Μεγειές κατά αρχήν και καλοκλίκωτη!

Από ό,τι βλέπω από τον ίδιο ταϊβανέζο είχα πάρει πριν τρεις μήνες ένα φακό LUMIX G VARIO 35-100mm στα 116 περίπου ευρώ, και ήταν μάλιστα μία από τις παραγγελίες που έχουν έρθει σε χρόνο ρεκόρ από τις περιοχές αυτές!

Τελευταια κυκλοφορει μια πολυ ενδιαφερουσα φημη. Η φημη ''λεει'' οτι η Canon, ετοιμαζει FF mirrorless στην θεση της 6DII την οποια κ θα σταματησει. Στην ουσα θα ειναι μια mirrorless 6DΙΙ οπως η M5 ειναι η mirroless εκδοση της 80D.

Καιρός είναι, ίσως σπρώξει και την Nikon που απ' ότι ακούγεται την έχει έτοιμη αλλά... κολλάει στο marketing!

Καιρός είναι, ίσως σπρώξει και την Nikon που απ' ότι ακούγεται την έχει έτοιμη αλλά... κολλάει στο marketing!

Ετσι! Επισης, ξεχασα να αναφερω οτι η ιδια φημη ''λεει'' οτι η νεα μηχανη θα φοραει φακους EF mount το οποιο θα ειναι κ μεγαλο πλεονεκτημα

http://petapixel.com/2016/12/20/can...-full-frame-camera-instead-6d-mark-ii-report/

αντε, απο την κανον περιμενω και γω να γινει η κινηση
την νικον δεν την αφηνει η μαμα σονυ *μου το ειπε ανθρωπος εμπιστοσυνης:chinese:

Ετσι! Επισης, ξεχασα να αναφερω οτι η ιδια φημη ''λεει'' οτι η νεα μηχανη θα φοραει φακους EF mount το οποιο θα ειναι κ μεγαλο πλεονεκτημα

http://petapixel.com/2016/12/20/can...-full-frame-camera-instead-6d-mark-ii-report/

Εγώ δεν βλέπω να είναι καθαρό πλεονέκτημα η μοντούρα EF χωρίς αντάπτορα .. τι στο καλό .. ούτε ακριβοί είναι οι αντάπτορες ούτε ρίχνουν τις επιδόσεις τόσο ωστε να χαραμίζει κανείς τα πλεονεκτήματα της κοντής μοντούρας (μέγεθος, μεγαλύτερη ευελιξία για σχεδίαση ευρυγώνιων φακών, μεγαλύτερη ευελιξία σε ταίριασμα με άλλα φορματ, δυνατότητα χρήσης speedbooster ..).

Βασικά νομίζω οτι αν το Canonian κοινό όντως δεν χωνεύει τους αντάπτορες η καλύτερη συνταγή για σταθερή μοντούρα EF σε εισαγωγική κλάση (σαν της 6d) είναι

APS-H αισθητήρας (1.33X crop) + ποιοτικός ενσωματωμένος focal reducer 0.75X

- τέρμα οι σκόνες
- Οικονομία σε μεγεθος και κόστος αισθητήρα, αρα και σε μεγεθος σωματος
- Ρηλαξαρισμένοι περιορισμοί για τον focal reducer οσον αφορά μέγεθος, θέση, οπτική ισχύ που κάνουν έυκολο και φτηνό να κατασκευαστεί με μικρό κόστος
- Ποιότητα ευκρίνειας πολύ κοντα σε FF αλλά με κέρδος τα +2/3 στοπ σε έκθεση

Οταν βλέπω τί έχει καταφέρει ο Brian Caldwell εχοντας να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς του μεγέθους και της θέσης της μοντούρας m4/3 και την μεγαλύτερη οπτική ισχύ που χρειάζεται το 0,71Χ
BC22_Revised_Otus_Comparison_Graphic_Fig07.jpeg

μπορω να φανταστω ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα σε 1/3 του κόστους ..

O Brian είναι διαθέσιμος .. https://www.dpreview.com/forums/post/58319287
"It would be difficult if not impossible to meet or exceed the optical quality of a Speed Booster Ultra without infringing on at least one of the patents. But if Canon wants to talk, then I'm certainly willing to listen. BTW, Metabones doesn't own the Speed Booster patents."

Αν δεν το κάνει η Canon θα το κάνει κάποιος άλλος .. ονόματα δεν λέμε ..

Αν δεν το κάνει η Canon θα το κάνει κάποιος άλλος .. ονόματα δεν λέμε ..

Διαβάζοντας το πολύ ενδιαφέρον ποστ σου Ηλία μου ήρθε στο νου ότι αυτό δεν αφορά μόνο την Canon αλλά οποιοδήποτε κατασκευαστή...Αλλά όπως ήδη είπες μάλλον είναι θέμα χρόνου να το πράξει κάποιος :)

το κοστος το εχουν ριξει εδω και χρονια, απλα τωρα μας ξεζουμιζουν

Παντως το dpreview δεν ενθουσιαστηκε απο την Μ5. Ναι μεν ειναι καλη φωτογραφικη γενικης χρησης αλλα απογοητευει σε σχεση με τον ανταγωνισμο"The M5 is, on the whole, a solid and capable camera for a wide variety of photography. Unfortunately, in the broader context of the mirrorless camera market, we can’t help but feel a bit let down by the M5 on the whole, and are already looking forward to seeing what the next EOS M will bring"

https://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-m5-review