Canon mirrorless EOS Μ....

Re: Canon EOS M100

Όντως, ενσωματωμένο raw converter δεν έχουν συνήθως οι μηχανές.

Αλλά κι εγώ απορώ πότε είναι αξιοποιήσιμη αυτή η λειτουργία. Ποιος θα κάτσει να μετατρέψει raw εντός μηχανής και γιατί;
Θα πρέπει να θες να στείλεις ένα jpeg με το κινητό σου, να τύχει να ήταν αποτυχημένη η λήψη και να θέλεις να τη σώσεις με μετατροπή του raw πριν τη στείλεις; Κάτι τέτοιο;

Βοηθάει σε μια αποτυχημένη λήψη άλλα και όταν θες γρήγορα να δώσεις/στείλεις ένα έτοιμο αρχείο. π.χ. θές να στείλεις στο κινητό φίλου μια φώτο που τράβηξες εκείνη την ώρα άλλα θες να την διορθώσεις και όλας. Επίσης για κάποιον που δεν θέλει να ασχοληθεί με πολύπλοκα προγράμματα στον υπολογιστή ή δεν έχει καλό υπολογιστή και απλά κάνει την δουλειά αυτή στην μηχανή.
Προσωπικά το χρησιμοποιώ που και που, π.χ. όταν είμαι κάπου έξω με την μηχανή και έχω χρόνο περνάω την ώρα μου φτιάχνοντας jpeg από raw και γλιτώνω χρόνο μετά στον υπολογιστή.
Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να υπάρχει, το αν θα το χρησιμοποιήσει κάποιος είναι δικό του θέμα.

Απάντηση: Canon EOS M100

Σήμερα έτυχε να την πιάσω στα χέρια μου σε κατάστημα .Πολύ βολικό μέγεθος ,με βόλεψε [τουλάχιστον εμένα] .Βέβαια στα λίγα λεπτά που την περιεργάστηκα δεν έβγαλα συμπέρασμα .Λίγο παραδίπλα ήταν η 77d που έμοιαζε τεράστια και παραπέρα η 80d που θύμιζε hammer ...
Πάντως και οι δύο υπολείπονται [m100+77]σε ποιότητα κατασκευής σε σχέση με την m3 .

Re: Απάντηση: Canon EOS M100

Σήμερα έτυχε να την πιάσω στα χέρια μου σε κατάστημα .Πολύ βολικό μέγεθος ,με βόλεψε [τουλάχιστον εμένα] .Βέβαια στα λίγα λεπτά που την περιεργάστηκα δεν έβγαλα συμπέρασμα .Λίγο παραδίπλα ήταν η 77d που έμοιαζε τεράστια και παραπέρα η 80d που θύμιζε hammer ...
Πάντως και οι δύο υπολείπονται [m100+77]σε ποιότητα κατασκευής σε σχέση με την m3 .

Ναι η πρώτη m1 είχε την καλύτερη ποιότητα κατασκευής, από εκει και πέρα σε κάθε γενιά ρίχνει την ποιότητα κατασκευής, μέχρι που φτάσαμε τώρα να είναι όλα τελείως πλαστικά (αν και καλά πλαστικά)....δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό. Το ίδιο βλέπεις και στους φακούς π.χ. ο Canon Macro 28mm αξίας 300 ευρώ έχει πλαστικό mount ενώ ο πρώτος κιτ της Canon για το mirrorless σύστημα ο 18-55 είχε μεταλλικό Mount.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Canon EOS M100

Ναι η πρώτη m1 είχε την καλύτερη ποιότητα κατασκευής, από εκει και πέρα σε κάθε γενιά ρίχνει την ποιότητα κατασκευής, μέχρι που φτάσαμε τώρα να είναι όλα τελείως πλαστικά (αν και καλά πλαστικά)....δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό. Το ίδιο βλέπεις και στους φακούς π.χ. ο Canon Macro 28mm αξίας 300 ευρώ έχει πλαστικό mount ενώ ο πρώτος κιτ της Canon για το mirrorless σύστημα ο 18-55 είχε μεταλλικό Mount.

H M3 έχει καλή ποιότητα ,είναι και το μικρό μέγεθος της που σου δίνει αίσθηση στιβαρότητας

Βράδυ πριν λίγο, φως μόνο η λάμπα, κανένα θέμα με εστίαση και iso 12.800 με τον κιτ φακό, ακόμα και σε αυτό το Ιso στέκεται αξιοπρεπώς και υπο προϋποθέσεις είναι αξιοποιήσιμα τα αρχεία. Jpeg κατευθείαν από την μηχανή στο Auto.IMG_0195.jpg

Εχω φάει και ένα κόλλημα με τα έτοιμα HDR προγράμματα της μηχανής, παρακάτω μερικά σημερινά HDR από την μηχανή κατευθείαν σε Jpeg χωρίς καμία επεξεργασία.

42504797985_3367185821_b.jpg
[/url]IMG_0172 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

41601004820_e89c33fa7c_b.jpg
[/url]IMG_0170 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

28539413197_6dcbe17680_b.jpg
[/url]IMG_0175 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

28539410807_9e64ed4ed1_b.jpg
[/url]IMG_0179 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

43360901742_2df58f4519_b.jpg
[/url]IMG_0188 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Δείχνουν πολύ καλά, μπορείς να παίξεις με κάποιες ρυθμίσεις ή είναι εντελώς στο αυτόματο?

Δείχνουν πολύ καλά, μπορείς να παίξεις με κάποιες ρυθμίσεις ή είναι εντελώς στο αυτόματο?

Εχει πολλά έτοιμα Presets στο HDR, π.χ. φυσικό, φυσικό προς έντονο, έντονο, πιο έντονο, ζωηρό, σε στιλ γκράφιτι κλπ. νομίζω 6 presets που δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα το καθένα. Εχει και άλλο ένα κάπου αλλού στο μενού με την ονομασία HDR Back lighting που είναι για σκηνές με πολύ μεγάλη αντίθεση φως/σκοτάδι. Δεν μπορείς όμως να παραμετροποιήσεις τα presets αν και ο όγκος τους/ποικιλία τους θα καλύψει σχεδόν κάθε ανάγκη για HDR.
Να προσθέσω επίσης ότι κάνει αρκετά καλό ένωμα στις φώτος, π.χ. στις Olynpus έχεις μόνο 2 presets HDR με μέτρια αποτελέσματα και μέτριο ένωμα των φώτο. Εδώ ακόμα και να ψιλοκουνάς την μηχανή την ώρα που τραβάει τις φώτος για το HDR, με κάποιο τρόπο σου βγάζει sharp φώτο χωρίς θέματα.

Άλλο ένα εντυπωσιακό στις μηχανές Canon είναι τα picture styles profiles. Η μηχανή σου δίνει την δυνατότητα να προσθέσεις 3 μέσα στο σώμα και να διαλέξεις από μια τεράστια βιβλιοθήκη που υπάρχει στο διαδίκτυο.
Η ίδια η Canon προτείνει μερικά δικά της στο παρακάτω Link.

http://web.canon.jp/imaging/picturestyle/file/index.html

Ενώ μια μεγάλη λίστα υπάρχει στο παρακάτω linik.

http://cinescopophilia.com/download-the-vw-updated-154-canon-dslr-picture-styles-picture-profiles/

Τα δοκιμάζεις στον υπολογιστή με το πρόγραμμα της Canon, picture style editor Και όσα σου αρέσουν (δυστυχώς μέχρι 3) τα φορτώνεις στην μηχανή. Η ποικιλία τεράστια από απλά portrait profiles μέχρι φίλτρα για Lomo photography, φίλτρα που να θυμίζουν διάφορες διάσημες ταινίες κλπ.. Μπορείς και με το picture style editor να φτιάξεις τα δικά σου ή να πειράξεις κάποιο άλλο έτοιμο. Χρόνο και όρεξη να έχει κάποιος και μπορεί να βρει/φτιάξει ότι θέλει.
Ολα αυτά τα profiles δουλεύουν και στο βίντεο π.χ. βρήκα ένα profile που προσημειώνει (όσο γίνεται φυσικά) την οπτική της ταινίας 300 με τα έντονα κόκκινα χρώματα κλπ. πράγματι μερικά ενδεικτικά βίντεο που τράβηξα δίνουν μια ιδιαίτερη χροιά στο βίντεο που θυμίζει αρκετά την ταινία. Οτι πρέπει για ερασιτέχνες ή για ''παιχνίδι''.

Πολύ ενδιαφέρον για μένα!
Για όλες τις Canon ή μόνο για τις Mirrorless?

Πολύ ενδιαφέρον για μένα!
Για όλες τις Canon ή μόνο για τις Mirrorless?

Είναι για όλες τις canon και Dslr και mirrorless, και αυτή που πήρες παίρνει προφιλ άλλα μόνο 3. Δοκίμασέ το θα σου αρέσει!!
Δες παρακάτω 2 μικρά σε διάρκεια βιντεάκια για να πάρεις μια ιδέα του τι μπορείς να κάνεις.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αν θες δες και το παρακάτω που εξηγεί τις διαφορετικές (3 συνολικά) ρυθμίσεις στο Sharpness της μηχανής. Εντυπωσιακό και δεν έχω ξαναδεί τόσο εκτενείς ρυθμίσεις σε Sharpness σε καμία μηχανή. Το έχουν όλες οι Canon.

http://www.canon.com.hk/cpx/en/tech...ess_parameters_for_Ultra_High_Resolution.html

Και άλλη μια παλιά ανάλυση από το dpreview για τα profiles της Canon.

https://www.dpreview.com/articles/6647569988/getting-great-colour-from-canon-picture-styles

Ωραια προσθηκη αυτο με τα picture profiles. Ομως για να διαλεξετε καποιο και να το εφαρμοσετε καλο ειναι να το "δειτε" πρωτα σε ενα καλο μονιτορ για να ειστε σιγουροι οτι δεν τραβατε αλλα και αλλα αποθηκευετε.

Παντως σιγα σιγα θα επεκταθει πιστευω αυτο για να διευκολυνουν τους χρηστες/πελατες που δεν εχουν πολυ ορεξη για πολλαπλες μετα ληψης ρυθμισεις και αλλαγες στην φωτογραφια που τραβηξαν.

Ναι είναι αρκετά ενδιαφέρον ειδικά όπως είπες για χρήστες που δεν θέλουν να ασχοληθούν μετά για βελτιώσεις/αλλαγές στον υπολογιστή. Βασικά με την εφαρμογή picture style editor στον υπολογιστή δοκιμάζεις τα διάφορα profil με δικές σου φώτος βλέπεις το αποτέλεσμα, προσαρμόζεις ότι δεν σου αρέσει στα δικά σου γούστα και ύστερα φορτώνεις το προφίλ στην μηχανή πανευκολα.

Y.Γ. Οσοι έχουν Canon ας δοκιμάσουν τώρα το καλοκαίρι το έτοιμο προφιλ emerald κατευθείαν από την Canon, είναι ότι πρέπει για την Θάλασσα δίνοντας ένα λαμπερό και φωτεινό χρώμα σε αυτή χωρίς υπερκορεσμένα χρώματα.
http://web.canon.jp/imaging/picturestyle/file/emerald.html

Αυτή την περίοδο πέρα από την χαμηλή τιμή της μηχανής και τα 40 ευρώ επιστροφής από την Canon, το Mediamarkt τρέχει για κατόχους κάρτας Τράπεζας Πειραιώς επιστροφή 20% της αξίας της μηχανής σε Yellows. Με λίγα λόγια μπορεί κάποιος να αγοράσει την μηχανή και με τις επιστροφές (Canon Και yellows) θα του βγει 280 ευρώ με δώρο και θήκη αξίας 40 ευρώ και σε άτοκες δόσεις!!! Ουσιαστικά στην χαρίζουν την μηχανή!!

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_canon-eos-m100-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CE%B1%CE%BA%CF%8C-15-45mm-white-1204409.html

Επι την ευκαιρία και μερικές φώτος κατευθείαν από αυτήν jpeg χωρίς καμία επεξεργασία με τον κιτ φακό.

43017891754_a5929e6449_b.jpg
[/url]IMG_0398 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

29863216168_69e64e5c91_b.jpg
[/url]IMG_0415 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

43686508182_a6fa9497a0_b.jpg
[/url]IMG_0433 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

41925532150_f8a059a198_b.jpg
[/url]IMG_0481 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

41925522080_2ab57af559_b.jpg
[/url]IMG_0502 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

41925504290_23dcac8ff8_b.jpg
[/url]IMG_0504 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Ευχαριστώ Παναγιώτη!!
Ναι τίμιες οι φωτογραφίες, πάντως ειδικά με τα Yellows βγαίνει η μηχανή με τον κιτ φακό και την θήκη στα 280 ευρώ!!! Πόσο πιο κάτω να την πάνε? πιο φτηνή και από μεταχειρισμένη σε ebay.

Απάντηση: Re: Canon EOS M100

Συνολικά τις βλέπω μια χαρά αλλά λίγο πιο <ζεστές> από αυτό που έχω συνηθίσει και μου αρέσει, καλά να περάσεις Νίκο.