Canon mirrorless EOS Μ....

Re: Canon EOS M100

Δεν ειναι πιο ζεστες.

Τις εχει ξεφτιλισει ο Νικος στον χρωματικο κορεσμο :ernaehrung004:

Eιτε στην επεξεργασια παραεγινε ειτε το προφιλ θελει επεξεργασια...(γινεται αυτο να διορθωσεις δηλαδη καποιο απο τα προφιλς , αφαιρωντας πχ κορεσμο ? )

Απάντηση: Re: Canon EOS M100

Μπορεί αλλά δεν νομίζω οτι ο κορεσμός είναι συνολικός, όλες σχεδόν είναι πουσαρισμενες προς το κίτρινο πορτοκαλί κόκκινο που δεν νομίζω να είναι το normal profile της μηχανής, αλλά μαλλον κάποιο που έχει διαλέξει ο Νίκος και του αρέσει.

Και εγώ στην Pen F έχω ένα προφίλ που τσιμπάει τα χρώματα (θυμίζει λίγο το παλιό φιλμ Kodachrome) αλλά όμως δείχνουν πολύ πιο ισσοροπημενα από του Νίκου (και από το υπέρκορεσμένο Vivid των OLYMPUS), προφανώς και δεν το χρησιμοποιώ παντού κα πάντα και ειδικά το κάνω με μεγάλη προσοχή σε βραδυνά.

Δεν επιμενω θα τις δω αργοτερα στο καλο μου μονιτορ αλλα απο το λιγο που βλεπω τον κορεσμο βλεπω.

Ομως ο Νικος χρησιμοποιει χρωματικα προφιλ απο τα καινουργια και μπορει καποιο απο αυτα να την εχει κανει την δουλεια. Μην πω οτι ειμαι βεβαιος....:grandpa:

Ναι παιδιά είναι χρωματικά προφίλ που έχω προσθέσει (κάποια ακραία) και κάποιες είναι HDR της μηχανής, δεν έχουν καμιά επεξεργασία άλλα πράγματι είναι υπερκορεσμένα, μου άρεσαν έτσι άλλα πράγματι το παράκανα. Λόγω καλοκαιριού και για να τονίσω τον ήλιο τσίμπησα τον κορεσμό (ειδικότερα κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί), άλλα ξέφυγε κάμποσο!!! Τα έτοιμα προφίλ της μηχανής είναι πολύ πιο ουδέτερα και ισορροπημένα.

Π.Χ. Αυτή παρακάτω είναι ένα από τα default (standard) προφίλ της μηχανής.

43697052462_9f0bdc7e45_b.jpg
[/url]IMG_0466 by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Και αυτή (η ίδια φώτο) με ένα από τα προφίλ που έφτιαξα/πρόσθεσα στην μηχανή, αν δείτε έχει τσιμπήσει κίτρινο, πορτοκαλί κλπ.. άλλα μου αρέσει παρόλο που δεν βγάζει φυσικότητα.

41936662310_2e40aa3fa4_b.jpg
[/url]IMG_0466a by NIkolaos Aikaterinis, on Flickr[/IMG]

Απάντηση: Re: Canon EOS M100

Νίκο το τεντώσες όμως , στην άμμο δείχνει όμορφο στην άλλη τη landscape με ξενίζει η κιτρινίλα ... πάντως το πέτυχα οτι έβαλες το χεράκι σου σε κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο :grandpa:

Απάντηση: Canon EOS M100

Δικές σου είναι φωτογραφίες, κάνε το γούστο σου.
Εγώ θα τραβούσα σε default και θα έβαζα ένα έτοιμο preset καλοκαιρινό μετά στο Lightroom.
Ωραία η Σκιάθος;

Η αληθεια ειναι οτι καθε φωτογραφια θελει τις δικες της υπερβολες.

Για αυτο και τα φοβαμαι αυτα τα προφιλ , προτιμω παντα ενα flat επιπεδο για να ανεβασω μετα εκει που νομιζω εγω.

Re: Απάντηση: Canon EOS M100

Δικές σου είναι φωτογραφίες, κάνε το γούστο σου.
Εγώ θα τραβούσα σε default και θα έβαζα ένα έτοιμο preset καλοκαιρινό μετά στο Lightroom.
Ωραία η Σκιάθος;

Ναι είναι και αυτό μια λύση και πιο σωστή μάλιστα, απλά ήθελα να παίξω με την μηχανή και να δω τι μπορώ να κάνω μέσα σε αυτήν χωρίς υπολογιστή.

Y.Γ. Of topic, Η Σκιάθος είναι αρκετά όμορφη απλά λόγω ότι έζησα εκει για πολλά χρόνια και δεν είμαι καθόλου τοπικιστής (όπου γης και πατρίς με λίγα λόγια!!) δεν μου κάνει πλέον αίσθηση, και πάμε 7-10 μέρες κάθε καλοκαίρι πιο πολύ για τα παιδιά που τους αρέσει και για να συντηρήσουμε και το σπίτι.

Και ένα μικρό δείγμα νυχτερινό βίντεο της μηχανής (iso 6400 και με τον κιτ φακό) με ένα φίλτρο που πέρασα μέσα στην μηχανή που και καλά προσημειώνει την αισθητική της ταινίας Gravity.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Έχοντας την μηχανή 2 μήνες και αφού καταστάλαξαν οι απόψεις μου για αυτή μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι μια από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει. Ενώ έχω δουλέψει με πολλές μηχανές και έχω στην κατοχή μου ατή την περίοδο και άλλα μοντέλα, η Canon m100 είναι η μηχανή που παίρνω κυρίως μαζί μου και αυτή που χρησιμοποιώ πιο συχνά. Το μικρό της μέγεθος, η απίστευτα φωτεινή Touch οθόνη, το εύκολο μενού, η ταχύτατη λειτουργία, τα μικρά ποιοτικά και κυρίως ΦΤΗΝΑ φακουδάκια και τέλος το σημαντικότερο η φοβερή εστίαση σε κάθε τομέα (SAF, CAF, βράδυ, βίντεο κλπ.) σε συνδυασμό με την χαμηλή της τιμή την κάνουν ένα εξαιρετικό πακέτο και ότι πρέπει για κάποιον νέο στην φωτογραφία ή για συμπληρωματική μηχανή μιας άλλης μεγαλύτερης και ακριβότερης.

Ιδιαίτερη αναφορά στα 2 απίστευτα και οικονομικά φακουδάκια 22mmf2 και 11-22f4-f5,6. Οικονομικότατα, μεταλλικές κατασκευές, μικρά, εξαιρετική αθόρυβη εστίαση και πολύ καλή οπτική απόδοση. Και οι 2 αυτοί φακοί είναι λόγος να μπεις στο σύστημα
Ακόμα και σε σύγκριση με τους κατά πολύ ακριβότερους sony 10-18mm και 24mm, στέκονται επάξια και μας δείχνει ότι αν θέλει η Canon μπορεί αν φτιάχνει φακούς οικονομικούς όπως κανένας άλλος κατασκευαστής.

Παρακάτω και μια απλή σύγκριση στους φακούς που ανέφερα.

https://www.dxomark.com/Lenses/Comp...E-10-18mm-F4-on-Sony-A5000__1170_819_1084_929

https://www.dxomark.com/Lenses/Comp...T-24mm-F18-ZA-on-Sony-A5000__989_819_1155_929

Απάντηση: Re: Canon φήμες για νέες mirrorless

δεν ειναι κατι παραξενο, εδω και καιρο ειναι πρωτη σε πωλησεις η ακαθρεπτη σειρά της Canon εκτοπιζοντας την Olympus απο την πρωτη θεση, αλλα πρέπει να ξέρεις ότι αυτο δεν σημαίνει πολλά μιας και η Ιαπωνια είναι πολυ διαφορετική στις πωλησεις απο τις υπόλοιπες χώρες.

Re: Canon φήμες για νέες mirrorless

Καλα δεν το συζητω ειναι πολυ τιμιο μηχανακι για τα λεφτα του μην πω κελεπουρι.

Και ειναι και Canon κατι που για πολυ κοσμο εχει σημασια ειτε για ψυχολογικους λογους ειτε για λογους συμβατοτητας εξοπλισμου.

Δεν ξέρω αν είναι off topic, για όποιον τον ενδιαφέρει κυρίως η φωτογραφία και δεν τον ενδιαφέρουν οι native φακοί της M50, το "ξαδελφάκι" 200D είναι ακόμα πιο κελεπούρι γιατί συνδιάζει μέγεθος και συμπεριφορά μικρής ακάθρεπτης (από την οθόνη) και DSLR από το σκόπευτρο. Και είναι και κατά τι φθηνότερη.

Την 100D την έχω χρησιμοποιήσει συχνά.

Απάντηση: Re: Canon φήμες για νέες mirrorless

Και ειναι και Canon κατι που για πολυ κοσμο εχει σημασια ειτε για ψυχολογικους λογους ειτε για λογους συμβατοτητας εξοπλισμου.

Θα την έχω στα χέρια μου την Τετάρτη...

Εχει εξαιρετικό Vaue for money σαν σώμα και αν βάλεις και το ατελείωτο απλοστάσιο της Canon σε φακούς λογικό είναι να πουλάει πολύ καλά. Μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη Canon Crop με 4κ βίντεο και σε συνδυασμό και με ένα κορυφαίο σύστημα εστίασης, όμορφα Jpeg, Μαζεμένο μέγεθος και καλή τιμή πάει εξαιρετικά στην αγορά.