Canon mirrorless EOS Μ....

Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Ο 15-45 είναι ο στάνταρ ζουμ. Και μάλιστα αρχίζει από καλό πραγματικό ευρυγώνιο άκρο 24mm.
Ο 22ρης είναι ο φωτεινός (f/2) λιλιπούτειος ("pancake") πανάλαφρος ημιευρυγώνιος (=35mm αντιστοιχία) που μπορεί να λειτουργήσει ως ο ιδανικός street φακός εάν για το καδράρισμα χρησιμοποιείς τα ποδαράκια σου. Σε καμία περίπτωση όχι απλώς δεν αχρηστεύει όμως τον πρώτο, αλλά ούτε καν αλληλοκαλύπτονται. Εάν τώρα την έχεις για δεύτερη μηχανή (όπως έχω εγώ την ορίτζιναλ Μ, πλαι σε FF σώμα), εκεί ναι μπορεί να έχεις και μόνο τον 22ρη. Εγώ πρακτικώς δεν τον βγάζω από πάνω της, για απόλυτη φορητότητα.

Για ψιλοπλήρες συστηματάκι θέλεις τον 15-45 ως στάνταρ ζουμ φακό (αντίστοιχο ~24-70), τον 55-200 ως τελε-ζουμ, και τον 22ρη ως γρήγορο σταθερό.

Μεγειά και καλοκλίκωτη, το πάλεψα κι εγώ με μια fuji αλλά μετά τα πρώτα "χαδάκια" έχασα το ενδιαφέρον μου λόγω φακού (-ών).

Re: Canon EOS M50-M100

Αφιχθη η νέα σύντροφος της φωτογραφικής μου ζωής.
Συνέβαλα κι εγώ στην αμερικανοφερτη μανια, από Ελλάδα μεριά όμως.

Πόσο θα κρατήσει η "αναρμοστη σχεση" ; :flipout:
Θα δείξει.

Το ΣΚ πιστεύω οτι θα έχω το χρόνο να της κάνω "ποδαρικό".

#ηφτηνιαρωειτονπαρα. Βρουτε.

Μεγειες :-)

Καλορίζικη Ηλία και Κώστα.
Κανονικά πρέπει η Canon να κάνει ένα δωράκι στο Νικόλα, 2 νέους πελάτες της έφερε εύκολα.:a0210:

Μια ερώτηση ακόμα. Επειδή βλέπω ότι η τιμή για τον φακο 22mm είναι πολύ καλή στο link που έδωσες, και μπορεί να ξανά ανέβει. Αν πάρω τον 22mm , μετά ο φακός που έχει ο 15-45mm, είναι άχρηστος? Ή χρησιμεύει σε κάποιες λήψεις? Θα τον ξαναχρησιμοοιήσω ή πιθανόν όχι?
Και κάτι ακόμα, για φακό με μεγάλο ζουμ , ποιος είναι καλός? Συμφέρει να πάρω φακό m ή με ανταπτορα κάποιον άλλο φακό?
Για τη συγκεκριμένη κάμερα την m100 , μην είναι τεράστιος όπως είχες δοκιμάσει και κρατούσες την φωτογραφική μηχανή από τον φακό!

Θα σου απαντήσω στο τελευταίο σκέλος, μπορείς να πάρεις αυτόν. Είναι σχετικά μαζεμένος και μικρός.
https://www.eglobalcentral.eu/canon-ef-m-55-200mm-f-4.5-6.3-is-stm-lens-black-white-box.html

Αν δεν σε πειράζει κάτι μεγαλύτερο πας σε αυτόν. Είναι όμως μεγαλύτερος, θέλει αντάπτορα, άλλα έχει μεγαλύτερο ζουμ, τιμή χώμα, και καλύτερος οπτικά από όσο ξέρω από τον προηγούμενο. Με έναν αντάπτορα των 30 ευρώ είσαι μια χαρά, άλλα όπως είπα πας σε άλλο όγκο και βάρος. Δουλεύει άψογα με της m μηχανές.
https://www.eglobalcentral.eu/canon-ef-s-55-250mm-f-4-5.6-is-stm-lenses.html

Re: Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Ο 15-45 είναι ο στάνταρ ζουμ. Και μάλιστα αρχίζει από καλό πραγματικό ευρυγώνιο άκρο 24mm.
Ο 22ρης είναι ο φωτεινός (f/2) λιλιπούτειος ("pancake") πανάλαφρος ημιευρυγώνιος (=35mm αντιστοιχία) που μπορεί να λειτουργήσει ως ο ιδανικός street φακός εάν για το καδράρισμα χρησιμοποιείς τα ποδαράκια σου. Σε καμία περίπτωση όχι απλώς δεν αχρηστεύει όμως τον πρώτο, αλλά ούτε καν αλληλοκαλύπτονται. Εάν τώρα την έχεις για δεύτερη μηχανή (όπως έχω εγώ την ορίτζιναλ Μ, πλαι σε FF σώμα), εκεί ναι μπορεί να έχεις και μόνο τον 22ρη. Εγώ πρακτικώς δεν τον βγάζω από πάνω της, για απόλυτη φορητότητα.

Για ψιλοπλήρες συστηματάκι θέλεις τον 15-45 ως στάνταρ ζουμ φακό (αντίστοιχο ~24-70), τον 55-200 ως τελε-ζουμ, και τον 22ρη ως γρήγορο σταθερό.

Θα πρόσθετα και τον 11-22, προσωπικά είναι ο αγαπημένος μου φακός στο m σύστημα, άλλα οκ είναι θέμα γούστου τι βολεύει τον καθένα. Σε αυτά που ανέφερες πέρα από τον 11-22 καλή περίπτωση είναι ο 50αρης 1,8stm που με αντάπτορα σου βγαίνει κάπου 130 και έχεις και μια χαρά πορτερτοφακό για ρηχό βάθος πεδίου, και μας και ο φακός αυτός είναι FF δεν η μηχανή χρησιμοποιεί μόνο το κεντρικό κομμάτι και έτσι έχεις και Sharp φώτος ακόμα και στα άκρα.

Μεγειά και καλοκλίκωτη, το πάλεψα κι εγώ με μια fuji αλλά μετά τα πρώτα "χαδάκια" έχασα το ενδιαφέρον μου λόγω φακού (-ών).

Off topic δεν κοιτάς να πάρεις μήπως κανένα φακό?? π.χ. ο fuji 27mm είναι καλή περίπτωση και φτηνός και γίνεται pocketable η μηχανή.
https://www.eglobalcentral.eu/fujifilm-fujinon-xf-27mm-f2.8-lens-black.html

ή τον φτηνό τηλεφακό που κάνει μόλις 158 ευρώ?? Τίμιος αν και πλαστικός και σκοτεινός.
https://www.eglobalcentral.eu/fujifilm-fujinon-xc-50-230mm-f4.5-6.7-ois-ii-lens-black.html

Με τέσσερα σώματα mirrorless + 1 compact δεν τραβάς φωτογραφίες... ασχολείσαι με τα gadgets. Οπότε κάποιες φεύγουν. :bigcry::flipout:

Με τέσσερα σώματα mirrorless + 1 compact δεν τραβάς φωτογραφίες... ασχολείσαι με τα gadgets. Οπότε κάποιες φεύγουν. :bigcry::flipout:

4?? χαχα...έτσι και χειρότερα κάνω και εγώ συνήθως, και προσπαθώ να το περιορίσω, προς το παρών έχω μόνο την Olympus E-M1 και την Canon M100 (με καμιά 10αριά φακούς) και θα προσπαθήσω να μείνω έτσι...ακύρωσα και ότι παραγγελίες είχα κάνει σε Amazon.
Κράτα όποιες σε εμπνέουν περισσότερο και με όποια νιώθεις καλύτερα να φωτογραφίζεις και φυσικά σου αρέσει και το αποτέλεσμα.

Έτσι και για να ευλογήσουμε και τα ''γένια μας'' (που τα έχουμε και πολλά!!) το Dpreview στο καθιερωμένο ετήσιο Bying Guide διάλεξε την Canon m100 σαν την καλύτερη πρόταση για μηχανές με ενναλλάξιμους φακούς με κόστος μέχρι 500 ευρώ.

https://www.dpreview.com/reviews/buying-guide-best-cameras-under-500

Ανμπιλίβαμπλ! Σε είχα για ντάι-χάρντ νικονάκια!
Γι αυτό μίλησα για ανάρμοστη σχέση:
Nikon D70/80/300/7000/600/610/750 και μετά ... Canon M50 ........

Περιμένω να δω πως θα πάει η Ζ6 από τυχόν παιδικές ασθένειες και μετά λέω να την χτυπήσω.

Δεν θέλω να είμαι πάλι early adopter όπως με την D750.
Στο μεταξύ, δε βρήκα καλύτερο vfm σε mirrorless με μέγεθος αισθητήρα τουλάχιστον APS-C .

Αν αξίζει, ΙΣΩΣ την κρατήσω σαν 2ο σώμα.

Γι αυτό μίλησα για ανάρμοστη σχέση:
Nikon D70/80/300/7000/600/610/750 και μετά ... Canon M50 ........

Περιμένω να δω πως θα πάει η Ζ6 από τυχόν παιδικές ασθένειες και μετά λέω να την χτυπήσω.

Δεν θέλω να είμαι πάλι early adopter όπως με την D750

Χαχα εγώ ήμουν D40/D300/D700/D7100/D5300/D5500/D7200/D610 και μετά το χάος!!!

Έτσι και για να ευλογήσουμε και τα ''γένια μας'' (που τα έχουμε και πολλά!!) το Dpreview στο καθιερωμένο ετήσιο Bying Guide διάλεξε την Canon m100 σαν την καλύτερη πρόταση για μηχανές με ενναλλάξιμους φακούς με κόστος μέχρι 500 ευρώ.

https://www.dpreview.com/reviews/buying-guide-best-cameras-under-500
Είσαι πολύ μπροστα λέμε!

Πρώτες εντυπώσεις από την m50 :
Πώς την παλευετε βρε Canon-ακηδες; :flipout:
Άλλο σύμπαν, σε σχεση με Nikon, Panasonic, Olympus ...
Επίσης, τα .cr3 αρχεία, με τι στο καλό ανοίγουν;
Ούτε το τελευταίο DNG converter δεν τα βλέπει !
Δε βλέπω να μακροημερευει στα χέρια μου το "μικρό ταπερακι" (πρώτη φορά στη ζωή μου έπιασα φακό με πλαστικό mount κι έπαθα σοκ)
Ακούς NtinosP ;;

Από την έκδοση 10.3 και μετά τα βλέπει το Camera Raw καθώς και ο DNG converter
Στον DNG converter χρησιμοποιούμε την εντολή Convert και όχι την Extract
σχετικά εδώ και εδώ
Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Canon Digital Photo Professional 4 utility to convert from CR3 to TIFF

Το DNG converter δεν έβλεπε καν τα .cr3 αρχεία .

Κατέβασα και το DPP, αγόρασα και το Affinity Photo.
Μπέρδεμα...

Θα ξαναδοκιμάσω.

Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100

Πρώτες εντυπώσεις από την m50 :
Πώς την παλευετε βρε Canon-ακηδες; :flipout:
Άλλο σύμπαν, σε σχεση με Nikon, Panasonic, Olympus ...
Επίσης, τα .cr3 αρχεία, με τι στο καλό ανοίγουν;
Ούτε το τελευταίο DNG converter δεν τα βλέπει !
Δε βλέπω να μακροημερευει στα χέρια μου το "μικρό ταπερακι" (πρώτη φορά στη ζωή μου έπιασα φακό με πλαστικό mount κι έπαθα σοκ)
Ακούς NtinosP ;;

Ας πρόσεχες! :Banane0: :flipout:

Βέβαια αν πιάσεις στα χέρια σου μια της σειράς 5D θα αλλάξεις γνώμη!