Canon mirrorless EOS Μ....

Re: Canon mirrorless

Δεν μπορώ να βρώ τα στοιχεία τώρα αλλά θυμάμαι με ουσιαστικά 1 μοντέλο (EOS-M2) πουλήσε πέρισυ στην Ιαπωνία όσο όλη η σειρά της Fuji .. ;)

Γιαννη θα μας δωσεις τα στοιχεια σου , να τα δουμε και εμεις???

Απάντηση: Re: Canon mirrorless

Γιαννη θα μας δωσεις τα στοιχεια σου , να τα δουμε και εμεις???
γιατι τι ρολο παιζει, και ρωτας ?
αλλωστε η Ιαπωνια ειναι μια χωρα με ιδιαιτερότητες, π.χ. Samsung και γενικα Κορεατικη εταιρια φωτογραφικων δυσκολα θα βρεις σε καταστημα , ακομα και σε τηλεορασεις υπαρχει θεμα και ειναι πιο ακριβες οι LG,Samsung... , επισης παρα πολλα μοντελα φωτογραφικων τα διαλεγουν με αλλα κριτηρια απο τα συνηθη (μικρο μεγεθος, χρωμα κλπ.)

Απάντηση: Canon mirrorless

Καλά ότι κατόρθωσε να περάσει την Fuji σε πωλήσεις δεν είναι και κανένα κατόρθωμα!!! Γενικότερα η fuji σε πωλήσεις από όσο έχω δεν κατά καιρούς είναι ψιλοπάτος, οπότε ακόμα και η eos m δεν θα είχε δύσκολο έργο να την περάσει......το θέμα είναι τι γίνεται σε σύγκριση π.χ. με την sony???
Εκει χάνει κάτα κράτος και άνετα....
Πάντως και εγώ συμφωνώ, θεωρώ ότι η Canon έχει την δυναμική και όποτε το θελήσει θα μπορέσει να κάνει το μεγάλο μπαμ στην κατηγορία των mirrorless.....
Βέβαια όσο καθυστερεί τόσο προxωράνε οι ανταγωνιστές και τόσο δημιουργούν πιστό κοινό και fans....

Πεφτει πολυ θαψιμο για την fuji ειδικα απο ανθρωπους που δεν εχουνε πιασει στα χερια τους σοβαρο φακο ή μηχανη fuji και δεν μπορω να καταλαβω τον λογο

Δεν ειμαστε υποχρεωμενοι νομιζω να διαβαζουμε ανακριβιες εκτος αν μιλαμε με αποδειξεις

Το χειρότερο είναι ότι σε θέματα άλλων μηχανών sony,samsung κτλ μερικοί γράφουν άσχετα και ανακριβή συχνά πράγματα με ένα σκοπό και μόνο να προκαλέσουν άλλα μέλη.
Όταν δε τους πεις κάτι κάνουν σαν τη Μάρθα Βούρτση και το παίζουν και θιγμένοι.

Παίδες μπερδεύεστε, ο Γιαρίμης τα έγραψε όχι κάποιος άλλος ή άλλοι που ίσως φαντάζεστε. Ο Ηλίας δεν συνηθίζει να λέει ανακρίβειες, γι' αυτό ας είμαστε λιγάκι πιο προσεκτικοί και πιο μετριοπαθείς σε όσα γράφουμε. Καλά το δεύτερο ας είμαστε ούτως ή άλλως, δεν βλάπτει.

Εξάλλου τι είπε; Ότι η Φούτζι έχει μικρό μερίδιο στην αγορά, δεν είπε ότι είναι καλές ή κακές, άρα εσάς τι σας κόφτει; Μετοχές της έχετε;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βγήκε review στο thecamerastoretv :)

"hands on field test", όχι review. Από τέτοια είχε αρκετά και η ορίτζιναλ Μ, αλλά περιέργως όχι reviews (ιδιαίτερα περίεργο από πχ για το DPreview, όταν μιλάμε για το πρώτο mirrorless σώμα ενός πολύ μεγάλου κατασκευαστή)

Το πρώτο που έχω δει για τη Μ3 είναι από το cameralabs, αλλά ούτε κι αυτό είναι φουλ review με μετρήσεις κλπ

εκτος των αλλων αυτο που εγραψε ο Ηλιας δεν ειναι ανακριβεια αλλα στοιχεια απο ερευνα που ειχε γινει και το εχω διαβασει και εγω και μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση ποσα καλα πουλουσε η σειρα Μ στην Ιαπωνια καθως και η σειρα 1 της Νικον,*μετα ομως διαβασα για τις ιδιατεροτητες της Ιαπωνικής αγορας και καταλαβα οτι οι πωλήσεις ανά τον κοσμο επηρεαζονται και απο πολλες αλλες παραμετρους (εγραψα μερικες), γιαυτο και τετοιες μετρησεις δεν αποδεικνυουν οπως εγραψε και ο send οτι οι μηχανες αυτες ειναι καλυτερες ή χειροτερες απο αλλες αλλα οτι οι εταριες εχουν κανει σωστα την δουλεια τους και εχουν βρει τις καταλληλες αγορες για να τις πουλήσουν σε ικανο αριθμο και να αποσβεσουν την παραγωγη τους ...

Re: Απάντηση: Re: Canon mirrorless

"hands on field test", όχι review. Από τέτοια είχε αρκετά και η ορίτζιναλ Μ, αλλά περιέργως όχι reviews (ιδιαίτερα περίεργο από πχ για το DPreview, όταν μιλάμε για το πρώτο mirrorless σώμα ενός πολύ μεγάλου κατασκευαστή)

Το πρώτο που έχω δει για τη Μ3 είναι από το cameralabs, αλλά ούτε κι αυτό είναι φουλ review με μετρήσεις κλπ

Ναι σωστα, αλλα ειναι κ αυτο κατι σε σχεση με την γενικοτερη οπως σωστα λες ελλειψη δοκιμων :)

Re: Απάντηση: Re: Canon mirrorless

Παίδες μπερδεύεστε, ο Γιαρίμης τα έγραψε όχι κάποιος άλλος ή άλλοι που ίσως φαντάζεστε. Ο Ηλίας δεν συνηθίζει να λέει ανακρίβειες, γι' αυτό ας είμαστε λιγάκι πιο προσεκτικοί και πιο μετριοπαθείς σε όσα γράφουμε. Καλά το δεύτερο ας είμαστε ούτως ή άλλως, δεν βλάπτει.

Εξάλλου τι είπε; Ότι η Φούτζι έχει μικρό μερίδιο στην αγορά, δεν είπε ότι είναι καλές ή κακές, άρα εσάς τι σας κόφτει; Μετοχές της έχετε;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

οχι δεν εχουμε μετοχες, αυτο ελειπε...:slapface:
αλλα μερικοι περνουν καποια στοιχεια αποπροσανατολιστικα και τα κανουν "καραμελα"

Οι διαρροές λένε για νέα mirrorless μηχανή με Full Frame αισθητήρα η οποία μάλλον θα παρουσιαστεί στην CES 2015 (6-9 Ιανουαρίου).
Οπότε θα δούμε νέα μοντούρα.

Τελικώς μπορεί μεν να διαψεύστηκαν από τον χρόνο οι προβλέψεις που ήθελαν την Canon να παρουσιάζει mirrorless FF μοντέλο μέσα στο 2015, ωστόσο οι σχετικές φήμες για την ανάπτυξη τέτοιου μοντέλου δεν σταμάτησαν, αντιθέτως εντάθηκαν.

Η Canon φαίνεται ότι όντως δουλεύει πάνω σε ένα τέτοιο μοντέλο, αλλά πιθανόν να παρουσιάσει προηγουμένως μια "enthousiast" APS μηχανή, πιθανότατα λόγω των προβλημάτων που θέτει ο επιβαλλόμενος ανασχεδιασμός της μοντούρας (βλ όσα έγραφα πέρυσι). Πάντως το canonrumors κατατάσσει την είδηση ως CR2, δλδ ως είδηση από αξιόπιστη πηγή που δίνει πληροφορίες που επιβεβαιώνονται.

Τώρα τι θα πει enthousiast στη σειρά Μ.... να είναι ένα μοντέλο tour de force στη φιλοσοφία της 7D? Θα δείξει.... Προφανώς θα είναι κάτι αισθητά ανώτερο της Μ3, άρα ίσως πάμε και στη M σειρά σε λογική τριών μοντέλων, εισαγωγικού, mid και enthousiast/hiend. Πάντως αν μη τι άλλο ολα αυτά είναι σημεία ότι η Canon, που μόνο κοντόφθαλμη και διστακτική έδειξε να είναι με το σύστημα Μ (γιατί τι σχέση έχουν οι σχεδιαστές του συστήματος, με τους σχεδιαστές και ιθύνοντες, πριν 30 χρόνια, του συστήματος EOS), αρχίζει και το παίρνει πολύ σοβαρά το θέμα.

αυτο λες ε?

http://www.mirrorlessrumors.com/can...ull-frame-mirrorless-are-coming-in-12-months/

εγω παντως εμπιστευομαι την κανον, ειναι σοβαρη Εταιρεία:)
οσο εβλεπε τις ΔΛΣΡ να πουλαει ,δεν εβγαζε μιρορλες και καλα εκανε ΙΜΗΟ :)
τωρα που μαλλον πεφτουν οι πωλησεις θα βγαλει μιρορλεςς της προκοπης και θα πουλαει οσο πουλανε ολες οι αλλες μαζι

Όχι, αυτό

Επ' αυτού που παραθέτεις, πιθανόν να σχετίζεται και αυτό, φήμη ότι η Canon δοκιμάζει σε FF μοντέλο αισθητήρες και δικούς της, αλλά και τρίτου κατασκευαστή. Όντως θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον μια σοβαρή επιτέλους υλοποίηση αισθητήρα τύπου foveon... θα δείξει.

Όσο για ρετρό αισθητική, πιο άλλο καλύτερο υπόδειγμα από την F1?

F-1N.jpg

19b76ed1c453a5679b63e37a0388e3c4.jpg

Και αντε και την εβγαλε τη μιρορλες... και τι εγινε? Ηδη τα πλεονεκτηματα βαρους/ογκου (σε συνδυασμο με φακο) εχουν παει περιπατο... μενει η αποδοση, που σε αλλους τομεις εχει ισοφαρισει ή ξεπερασει η μιρορλες τεχνολογια και σε αλλους ακομη υπολειπεται...

Για την κανον συγκεκριμενα, πιστευω ειναι ηδη ετοιμη ή σχεδον ετοιμαζεται μια καλυτερη μηχανη απο την Μ...

εχει ηδη ολοκληρη γκαμα STM φακων, που ειναι optimized για χρηση live view
εχει οθονη αφης στην 100D
τα 4Κ και λοιπα βιντεοκαλουδια, τα εχει χρονια στις βιντεοκαμερες αλλα και στη σειρα C, ολα ειναι σοφτγουερικα, οποτε θελει τα βαζει, οποτε θελει τα βγαζει
αισθητηρες εχει σε μεγεθη μεχρι και που τους λες και μεσαιο φορμα
εκανε το αγροτικο της με τη σειρα Μ

τι εμεινε? το EVF, για το οποιο οι μεχρι τωρα φαν των μιρορλες δεν του δινουν και πολυ σημασια, το εχουν οι μηχανες, καλο ειναι... δεν το εχουν, μια χαρα και η οθονη για σκοπευση, οποτε....

... αναμενουμε με αγωνια... :drummer:

Ηλία συμφωνώ μαζί σου με τον Τάσο που εχει μεγαλη εμπειρια και τον Παύλο ότι η κανον θα κάνει το επόμενο βήμα σε κάτι καινοτόμο μιας και έχει την τεχνολογία,τεχνογνωσια,περιμένουμε να προσφέρει κάτι παραπάνω στις ακάθρεφτες για να μπορέσει να ανταγωνιστεί την ΣΟΝΥ,Πανασονικ,ΦΟΥΤΖΙ και την ΟΛΥΜΠΟΥΣ που ανήκει κατα ένα μεγάλο ποσοστό στη ΣΟΝΥ η οποία δεν μπορεί να έχει προς το παρόν μεγάλη γκάμα φακών σε ανταγωνιστικες τιμές και ποιοτικοτατους όπως η καινούργια σειρά τής Κανον,περιμένουμε τις εξελίξεις στην μάχη των εταιρειών.Πολυ καλά έκανε η Σονυ και αφυπνισε τους μεγάλους προς όφελος μας (καλύτερα προϊόντα σε καλύτερες τιμές)Πάντως μήπως η μεγαλύτερη έκπληξη έρθει από τον κολοσσό ΤΗΝ ΣΑΜΣΟΥΝΚ όπως έκανε και στις τηλεοράσεις και όχι μόνο. ..Τρέμει Νικον πού λέει και Ο ΤΟΜ.

Last edited:

Πάντως η Σαμσουνκ,Σονυ,έχουν πολλές καινοτομίες πού αφήσανε πίσω την νικον,σε βίντεο,σοφτγουερ,συνεργασία με κινητά ,υπολογιστές ,δίκτυα,πού μην ακούσω από την νικον ότι δίνει προτεραιοτητα στην φωτογραφία και στους φακούς γιατί μην ξεχνάμε ότι πρώτη DSLR με βίντεο ήταν ηD90,επίσης δεν έχει πολλούς φακούς στις DXμικρές μηχανές και με κάνει να σκέφτομαι για FX την στιγμή που δεν είμαι επαγγελματιας και το κόστος είναι τεράστιο για αλλαγή,συν το βάρος που δεν με πειράζει όταν έχω ραντεβού με την φωτογραφία,εκδηλώσεις,ταξίδια,αλλά τις περισσότερες φορές θέλω την μηχανή στην βόλτα και ενοχλούνται οι ανθρωποι όταν βλέπουν μια τεράστια μηχανή, για αυτό ψάχνω πλέον για κάτι όμορφο με καινοτόμο τεχνολογία,ελπίζω η κανον να με προσφέρει αυτό πού ζητάω λόγω καλών φακών αλλά αργεί και δεν έχω πλέον μηχανή την πούλησα και δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτή η αναζήτηση.

http://www.photozone.de/canon-eos/960-canon_m22_2

Περίεργοι τύποι εκεί στο Photozone.de

Στα τεστ πχ της Νίκον, έχουν μείνει ακόμη στη βάση της D7000 με τα 16 mpx, αλλά ανοίγουν τα τεστ της σειράς EOS-M με την 24 mpx M3, που μόλις που κυκλοφόρησε.

Τεστάκι του 22ρη, του δίνουν 3,5 στα 5 αστέρια (υπόψιν ότι η κλίμακα αξιολόγησής τους είναι ιδιαίτερα αυστηρή, πχ σε φακούς επιπέδου Νικον 14-24 δίνουν 4 αστέρια), 5 αστέρια στο VFM!

Η νέα σειρά φακών της Canon φαίνεται ότι έχει σχεδιαστεί για πολλά mp.
Εντυπωσιακότατη επίσης η -παντελής- έλλειψη παραμορφώσεων (αντίθετα με τη γραμμή που δυστυχώς φαίνεται να ακολουθούν οι τωρινοί σχεδιαστές φακών): 0,02% μαξιλαροειδής!!!!!