Canon mirrorless EOS Μ....

Re: Canon EOS M50-M100

Δεν θα είχες ποτέ σου κάποιον εισαγωγικό 18-55 φαίνεται. Τουλάχιστον κρατάς μηχανή made in Japan, έστω και πλαστική. Ο φακός δυστυχώς Taiwan. Κοστίζει η Ιαπωνία βλέπεις. Τελευταίος των Μοϊκανών έμεινε η Canon. Πλην Sigma βεβαίως.

Καμμία από τις Nikon που πέρασαν από τα χέρια μου δεν ήταν Made in Japan. (Ούτε οι Panasonic ούτε η Olympus)
Παρόλ αυτά είχαν descent ποιότητα κατασκευής και φινίρισμα.
Πάντοτε αγόραζα σκέτο σώμα και δεν είχα συναντήσει πλαστικό mount φακου.
Περασμένα μεγαλεία...
 
Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Ας γράψω κι εγώ κάποια πράγματα για την eos m50…

Συμφωνώ με αυτά που γράφει ο karamela…
Έχω την μηχανή Canon eos m50 ένα μήνα περίπου στα χέρια μου. Η προηγούμενη μηχανή μου ήταν η EOS 5D MKIII και mirrorless sony A6000 οπότε μοιραία η οποίες συγκρίσεις γίνονται με αυτές..

Πολύ μικρό και συμπαγές σώμα made in japan πολύ καλύτερο σε ποιότητα κατασκευής από την Α6000. Το grip είναι πολύ καλύτερο και προσφέρει καλό κράτημα… Η εργονομία είναι καλή καθώς τα διάφορα κουμπιά είναι στην σωστή θέση και έχουν το σωστό μέγεθος. Έχει λιγότερα εξωτερικά χειριστήρια σε σχέση με την EOS 5D MKIII, έχει όμως την οθόνη αφής, η οποία σημειωτέον έχει άμεση απόκριση, φέρνεις την μηχανή στα μέτρα σου και δεν σου λείπει τίποτα.
Εμένα προσωπικά μου λείπει η ροδέλα και το joystick.
Τα αρχεία της EOS Μ50 είναι καλύτερα από της sony Α6000, και φυσικά δεν συγκρίνονται με της EOS 5D MKIII.
Θα ήταν ιεροσυλία η οποιαδήποτε σύγκριση…
Ο κιτ φακός 15-45 αδιάφορος με πλαστικό mount made in Taiwan και είναι λίγο καλύτερος από τον αντίστοιχο sony.
Aγόρασα τον canon 11-22mm f4-5.6 IS STM ο οποίος είναι με μεταλλικό mount Taiwan και αυτός αλλά για τα χρήματα που κοστίζει είναι εξαιρετικός φακός….
 
Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100

Καμμία από τις Nikon που πέρασαν από τα χέρια μου δεν ήταν Made in Japan. (Ούτε οι Panasonic ούτε η Olympus)
Παρόλ αυτά είχαν descent ποιότητα κατασκευής και φινίρισμα.
Πάντοτε αγόραζα σκέτο σώμα και δεν είχα συναντήσει πλαστικό mount φακου.
Περασμένα μεγαλεία...

Πόσο περασμένα δηλαδή; Οι 18-55 της Νίκον έχουν πλαστική άρμωση από το 2005.

Το έγραψα πάντως και πιο πάνω, η πλαστική κατασκευή της Μ100 με απογοήτευσε σε σχέση με την ορίτζιναλ Μ από μαγνήσιο που έχω. Ήταν ο μόνος λόγος που με απέτρεψε από την αγορά της, γιατί κακά τα ψέμματα, 329 -40 ευρώ cashback είναι εντελώς ξεφτίλα.
ΑΛΛΑ όταν έπιασα στα χέρια μου τις διπλανές Σόνυ, κόντεψα να ξεράσω από την αηδία. Δεν υπερβάλλω. Αυτό βέβαια δεν κάνει τη Μ100 ανεκτή για τα στάνταρτς που θέλω. Ας μείνω λοιπόν με τον κατά τι υποδεέστερο σένσορα και την πολύ υποδεέστερη εστίαση. Φωτογραφίες μια φορά, βγάζω και δεν έχω παράπονο.






(ας μη ξεχνάω βέβαια πως και η Μ όταν είχε βγει είχε ...800 ευρώ. Πού πας ρε έρμη Canon... να παίξεις δίχως έκπτωση στην ποιότητα στο βασίλειο των πλαστικοφάγων; Φυσικό να πας άπατη)
 
Απάντηση: Re: Canon EOS M50-M100

Όχι. Εννοώ το κουμπί απελευθέρωσης του φακού επάνω στο σώμα. Πατιεται με ζόρι κι έχει αίσθηση χαλασμένου ελατηριου.


Κοίτα το συγκεκριμένο κουμπί δεν έχει καθόλου καλή αίσθηση και σε μένα δεν αρέσει καθόλου...

Untitled-1234.jpg
 
Re: Canon EOS M50-M100

Τι να κάνουμε παιδιά ζούμε στο Βασίλειο της πλαστικούρας, σε λίγο και τα αυτοκίνητά μας πλαστικά θα είναι!!!, πλέον αν θες πλήρως μεταλλική μηχανή πρέπει να την πληρώσεις, πολύ δύσκολα θα βρει κάποιος νέο σώμα πλήρως μεταλλικό που να κάνει κάτω από 800 ευρώ, και σε λίγο καιρό δύσκολα και κάτω από 1.000 ευρώ.
 
Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Εμ βέβαια. Να πάρεις καλό σώμα και να σου είναι σαν καινούργιο μετά από 10 χρόνια; Καταστράφηκαν οι εταιρείες!

Εγώ πάντως από τότε που έπιασαν ένα καλό επίπεδο τεχνικής πληρότητας οι μηχανές εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, το βλέπω πιο χαλαρά το πράγμα.
 
Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Κατασκευαστικώς δεν τη βλέπω και σοβαρή υποβάθμιση τη Μ50. Εγώ στη Μ100 αναφερόμουν.

Κοίτα ωραίο πραματάκι πάντως η ορίτζιναλ Μ: όλο μέταλλο

71O%2BszfTbRL._SL1500_.jpg


το κουμπί είναι το ίδιο, αλλά δεν είχα πρόβλημα. Μήπως το κομμάτι σου έχει θέμα; Εντάξει δεν είναι σαν το κουμπί απελευθέρωσης των μεγάλων σωμάτων, πάντως δεν το λες και ...σουσταλίδικο. Μικρούλι, ναι, αλλά μέχρι εκεί.
 
Re: Canon EOS M50-M100

Η m100 είναι πλαστικούρα ξεκάθαρα, άλλα με τέτοια τιμή δεν γινόταν και διαφορετικά, δεν γίνεται να σου δώσει τον καλύτερό της αισθητήρα, τον καλύτερό της επεξεργαστή και το καλύτερο σύστημα εστίασης που είχε όταν βγήκε η μηχανή και να σού δώσει και μεταλλικό σώμα και καλή εργονομία κλπ. με τιμή 290 ευρώ που βγαίνει το σετ ύστερα από το Cashback, αν γινόταν κάτι τέτοιο πάει το έκλεισε το μαγαζί....αν δείτε και στις άλλες εταιρίες σε αυτά τα χρήματα πλαστικούρες πουλάνε και υποβαθμίζουν πολύ τις δυνατότητες των μηχανών (entry level σύστημα εστίασης, παλιό επεξεργαστή/αισθητήρα, πολλές ελλείψεις κλπ.).

Χοντρικά πάντως για τις τιμές που έπαιξαν οι m100 και m50 την προηγούμενη εβδομάδα ήταν και οι 2 κάτι παραπάνω από εξαιρετικές λύσεις.
 
Re: Canon EOS M50-M100

Ξέρει κάποιος χρήστης, 3rd party EOS ΕF M adapter, που να δουλεύει καλά και να πωλείται στην Ελλάδα ;

Μάλλον για EF/EF S φακούς πιστεύω θα πάω, σαν αντικατασταση/συμπλήρωμα του 15-45.
Αλήθεια, τι προτείνετε EF ή EF S ;
(Οι Μ φακοί μου φαίνονται οι περισσότεροι σαν παιχνίδια.
Η θα είναι κατασκοτεινοι ή θα είναι πλαστικοί ως το μεδούλι. )
 
Re: Canon EOS M50-M100

Το έχω ξαναγράψει μπορείς να πάρεις αρχικά τον 22mmf2 μικρός, ελαφρύς, φτηνός και ποιοτικός με μεταλλικό mount και μεταλλικό περίβλημα και μετά τον 11-22 επίσης με μεταλλικό mount και μεταλλικό περίβλημα όπου το f4 το κρατάει σε ένα σχετικά μεγάλο εύρος.
Για αντάπτορα προσωπικά έχω αυτόν.
https://www.amazon.de/gp/product/B00YES32HM/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Να ξέρεις πάντως ότι οι φακοί Dslr είναι μοσχάρια και με τον αντάπτορα το όλο θέμα γίνεται αστείο. Έχω τον 50mmf1,8stm που είναι σχετικά μαζεμένος και μικρός φακός και με τον αντάπτορα φαίνεται ''τέρας'' πάνω στην m100, στην m50 θα είναι λίγο καλύτερα άλλα συνολικά δεν προτείνω σε τέτοιες μηχανές να αγοράσεις dslr φακούς εκτός και αν τους έχεις ήδη ή θέλεις κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Υ.Γ. Σε M mount υπάρχει και ο 32mmf1,4, φωτεινός, καλή κατασκευή με αρκετό μέταλλο και σε ποιότητα εικόνας διαβάζω ότι έχει επιδόσεις που θυμίζουν L φακό της Canon.
https://www.canon-europe.com/lenses/ef-m-32mm-f-1-4-stm-lens/
 
Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Δηλαδή σκοπεύεις να την έχεις σαν κύρια μηχανή, να χτίσεις σύστημα;

Καλά τον 22ρη τον παίρνεις ούτως ή άλλως.... Τον 11-22 ως ευρυγώνιο επίσης. Από εκεί και πέρα πλην του 32ρη -και του μάκρο, δεν ξέρω εάν ενδιαφέρει- οι υπόλοιποι είναι κονσουμεράδικοι. Τίμιοι μεν, κονσουμεράδικοι δε.
 
Re: Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Δηλαδή σκοπεύεις να την έχεις σαν κύρια μηχανή, να χτίσεις σύστημα;

Καλά τον 22ρη τον παίρνεις ούτως ή άλλως.... Τον 11-22 ως ευρυγώνιο επίσης. Από εκεί και πέρα πλην του 32ρη -και του μάκρο, δεν ξέρω εάν ενδιαφέρει- οι υπόλοιποι είναι κονσουμεράδικοι. Τίμιοι μεν, κονσουμεράδικοι δε.

Προσωπικά έχω και τον Macro, τρομερός φακός και τα λεντάκια μπροστά όλα τα λεφτά για να φωτίσεις κοντινά θέματα, πολύ καλή ποιότητα εικόνας, σφαίρα και αθόρυβη εστίαση και μεγέθυνση 1,2 και όλα αυτά ως συνήθως σε πολύ χαμηλή τιμή ...super επιλογή για όποιον θέλει macro φακό.

https://www.eglobalcentral.eu/canon-ef-m-28mm-f-3.5-macro-is-stm-lenses.html
 
Re: Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Αυτός είναι φτιαγμένος ταμάμ για οδοντιάτρους. Σοβαρά το λέω.

Πλάκα πλάκα δίκιο έχεις!!! Πάντως αν ενδιαφέρει κάποιον το Macro αξίζει ο φακός!!
 
Re: Canon EOS M50-M100

Αν ήταν λίγο περισσότερα χιλιοστά θα συμφωνούσα :p

Σωστός, άλλα αν ήταν περισσότερα χιλιοστά δεν θα έκανε και τόσο!!! Πάντως τα φωτάκια μπροστά βοηθάνε πάρα πολύ, πλησιάζεις το θέμα στο εκατοστό και το φωτίζεις χωρίς να νοιάζεσαι για τις σκιές που δημιουργεί ο φακός λόγω ότι πλησιάζεις τόσο κοντά.
 
Απάντηση: Canon EOS M50-M100

Δεν ειναι προβλημα τα χιλιοστα του. Ισα ισα οι "ευρυγωνιοι" μακρο μου αρεσουν περισσοτερο ως καδρο.
 
Re: Canon EOS M50-M100

Δηλαδή σκοπεύεις να την έχεις σαν κύρια μηχανή, να χτίσεις σύστημα;

Προς το παρόν, είναι η μόνη μηχανή (και φακος) που έχω.
Έχω πουλήσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, μέχρι και τρίποδο, και ξεκινάω απ την αρχή.
Άρα θέλω κάτι τουλάχιστον αξιοπρεπες σε ποιότητα εικόνας, με γρήγορη εστίαση, μικρό και οικονομικο.
Γι αυτό κατέληξα στον μεγάλο αντίπαλο, μιας και η ...μαμά Nikon δεν έχει ακόμα κάτι στα χρήματα που μπορώ να διαθέσω αυτό το διάστημα.
Δε θα ανοιχτώ πολύ, γιατί δεν ξέρω αν ...θα μείνω ή θα φύγω.