Απάντηση: Re: Απάντηση: CD PLAYER ΜΕΧΡΙ 1500 ΕΥΡΩ.
Απλα βρε φιλε εγω ειπα να ακουσει οσα πιο πολλα μπορει. Ετσι κι αλλιως με τις τοσες προτασεις που θα εχει απο τους συμφορουμιτες σε λιγο δεν θα μεινει μηχανημα εξω. Οποτε?
Απλα τελευταια εχω ακουσει πολλα "κουλα" απο ατομα που πηραν να δοκιμασουν ενα για παραδειγμα πολυ καλο player και το εβαλαν να παιξει σε ενα συστημα που κοστιζε ολα μαζι το 1/3 της τιμης του player. Αποτελεσμα να μην ακουσουν διαφορα ανταξια των χρηματων που θα εδιναν και φυσικα κατα την γνωμη τους εφταιγε το player. Δυστυχως αυτο εχει συμβει και με καλωδια και με αλλες συσκευες. Ποσο λοιπον καλος και εμπιστος θα ειναι αυτος ο κριτης που θα εχει θαψει ενα καλο μηχανημα επειδη απλα ποτε του δεν το ακουσε σωστα? Ποσους αραγε θα παρει στον λαιμο του? Ξερετε ποσοι εχουν αλλαξει πραγματα που τους αρεσαν επειδη απλα ετσι τους ειπαν οι χρυσαυτιαδες φιλοι τους?
Αγαπητέ Γιάννη, δεν απαντάς στη ουσία νομίζω...
1) Ποιος ο λόγος ύπαρξης του forum (αγορά - συζήτηση ανταλλαγή απόψεων) αν οποιοσδήποτε νηματοθέτης παίρνει απάντηση "βγες στη πιάτσα και φέρε σπίτι σου για δοκιμή όσο πιο πολλά μηχανήματα μπορείς!"
2) Ακόμα και έτσι όμως! Εσύ δίνεις μηχανήματα σε όσα demo διαθέτεις... το ίδιο και μερικοί άλλοι καλοί συνάδελφοί σου. Οι υπόλοιποι που δεν δίνουν πρέπει να αποκλειστούν?
Τα μηχανάκια τους είναι εκτός συναγωνισμού?
Και λίγα ακόμη σημεία που θεωρώ καίρια...
α) Οι συνθήκες ακρόασης είναι το Α και το Ω σε μια δοκιμή. Παίζει ο φίλος μας ή οποιοσδήποτε νηματοθέτης να μην το γνωρίζει αυτό σε μια αναζήτηση CD plαyer 1500E?
β) Το σύστημα που θα κουμπώσει το player σίγουρα μπορεί να το αναδείξει ή να το θάψει, όπως είπες. Παίζει να μην το γνωρίζει αυτό ο νηματοθέτης όταν βρίσκεται σε αναζήτηση ενός player στα 1500Ε?
Και αν δεν τα γνωρίζει... θα φταίει ο τάδε dalanik που του πρότεινε το υποδεέστερο ή ασκόπως ακριβότερο player?
c) Παίζει κάποιος από εμάς που προτείνει ένα μηχάνημα αυτής της κατηγορίας, να το κάνει επειδή του αρέσει το σασί του? Ή να το δοκίμασε σε άλλης κατηγορίας σύστημα και να αποφάνθηκε ότι είναι super ή φόλα?
Σε διαβεβαιώ ότι συμβαίνει πολύ περισσότερο το αντίθετο!!! Μέλη με τεράστια πείρα και γνώση δεν προτείνουν συνειδητά, είτε βάση της λογικής σου, είτε από μετριοπάθεια/σεμνότητα...
Και απ'αυτήν την προσφορά πολλών απόψεων γίνεται και ένα άτυπο δημοψήφισμα το οποίο είναι πολύ χρήσιμο για τον νηματοθέτη (τουλάχιστον ήταν για μένα)
Και οι προτάσεις είναι δημόσιες και ανοιχτές σε κάθε κρίση! Δεν είναι ένα δίχτυ ασφαλείας αυτό?
d) Aν, πχ εγώ, επηρεαστώ αρνητικά από κάποιον χρυσαυτιά φίλο μου, που μου είπε ότι δεν παίζει καλά το τάδε μηχάνημα στο ρακ μου, θα φταίει ο χρυσαυτιάς?
Εγώ ποιόν ρόλο παίζω στις ακροάσεις? Τον εκπληρωτή των απόψεων του χρυσαυτιά? Και χρειάζομαι κάποιον να με "προστατέψει" απο τον "προστάτη"?
Καταδικασμένος θα είμαι όπως και να έχει! Γιατί απλά δεν κρίνω εγώ... κρίνει ο χρυσαυτιάς που προφανώς θα μου δώσει την μοναδική και καλύτερη λύση!
Δημόσια όμως δεν περνάνε αυτά... θα βγείς εσύ ή κάποιος άλλος και θα κόψεις τον αέρα και την μπούρδα εξ αρχής! Δεν έχουν πέραση οι χρυσαυτιάδες στο δημόσιο διάλογο και το ξέρεις.
Μόνο καλό κάνουν οι δημόσιες προτάσεις... μη σου πω ότι σε προστατεύουν απο κακοτοπιές!
... εμένα Γιάννη μου φαίνονται μετρημένα κουκιά!
Λαμβάνω προτάσεις / διαβάζω specs και reviews -> αξιολογώ τα δεδομένα και απόψεις -> πάω στον έμπορο και ζητάω ακρόαση σπίτι μου/αν δεν είναι εφικτό το ακούω με τα μηχανήματά μου στο χώρο του -> επιλέγω αυτό που πιστεύω καλύτερο για τα χρυσά αυτιά μου και περνάω ωραία για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα...
Και ευχαριστώ το AVClub για την ευκαιρία που μου δίνει να μαζεύω απόψεις απο ανιδιοτελή μέλη.
Σε άλλη περίπτωση θα ήμουν έρμαιο των στημένων review, των φτιαγμένων specs και κάποιων εμπόρων που θέλουν να πουλήσουν και φυσικά διαθέτουν και αυτοί χρυσά αυτιά και έχουν άποψη για την ακαταλληλότητα των μηχανημάτων που δεν διαθέτουν (προφανώς δεν αναφέρομαι σε σένα!)
:ernaehrung004: