CD PLAYER μέχρι 2000 €

Re: Απάντηση: CD PLAYER μέχρι 2000

Επι του θέματος βρε παιδιά.Ολα τα cd player σας ήταν αξιόπιστα;

ναι καμιά δεκαρία τεμάχια σε 15 χρόνια κανένα δε κόλλησε ποτε

πάρε ένα cambridge στα 300
η ένα σόνυ στα 500

και καθάρισες ..

και μετά σπρωξε τα λεφτά σε ένα D.A.C

Re: CD PLAYER μέχρι 2000

Εγω θα αγοραζα το Cambridge Audio 840C (η το αναμενομενο 850C) που ειναι ΚΑΙ Dac. Με ενα σμπαρο δυο τριγωνια.... Αλλιως μονη εναλλακτικη λυση πρεπει να ειναι το Sony 5400 (δε το εχω ακουσει, απο αυτα που διαβαζω φαινεται πολυ ενδιαφερον)

Re: CD PLAYER μέχρι 2000

Εγω θα αγοραζα το Cambridge Audio 840C (η το αναμενομενο 850C) που ειναι ΚΑΙ Dac. Με ενα σμπαρο δυο τριγωνια....

Άντε και μια φορά να συμφωνήσω μαζί σου :SFGSFGSF:

BTW ψάχνω και όλους τους φούρνους της γειτονιάς να δώ αν είναι στη θέση τους :flipout:

Ως προς το θέμα του ντακ έχω να πω τα εξής: κάθε εξέλιξη είναι και μια απώλεια. Μπορεί να είναι ευκολία, μπορεί να είναι οικονομία, δεν παύει όμως να είναι έκπτωση. Από το βινύλιο στο cd φάγαμε την πρώτη σφαλιάρα- από τα εξώφυλλα-κοσμήματα (ένας κόσμος να χάνεσαι μέσα τους, μια ολοκληρωμένη εικαστική πρόταση με τη συνοδεία ευανάγνωστων στίχων και πληροφοριών) πέσαμε στο πλάστικ φαντάστικ του cd. Ακόμα όμως και σ' αυτό το κουτσουρεμένο δισκάκι, υπήρχε κάποια (εικαστική) ανάμνηση του παρελθόντος, μπορούσες ακόμα να ονειρευτείς ότι πίσω από τη σκληρή επιφάνεια αυτής της ασημί σμίκρυνσης υπήρξαν μουσικοί και μουσική.
Και από εκεί τσουπ! στο άυλο μέσο, στα χιλιάδες στοιβαγμένα αρχεία, λίγο συμπιεσμένα, πολύ συμπιεσμένα, άχρωμα, άγευστα, αλλά πάντως δωρεάν. Ουδείς γνωρίζει τι έχει ο σκληρός του... υποθέσεις κάνει μόνο. Θα χρειαστεί δυο-τρεις ζωές για να περάσει πάνω από τα τραγούδια αυτά μία και μόνο φορά.
Γι' αυτό βλέπω με μισό μάτι και τον ενθουσιασμό διαφόρων ως προς το τέλος των εφημερίδων και περιοδικών. Μια μανία να τελειώνουμε με το παρελθόν, να κλείσουμε τις εκκρεμότητες, τι μας χρειάζονται όλα αυτά. Να συγκεντρωθεί όλη η ανθρώπινη δράση σε μια οθόνη. Τι κι αν αυτή τη στιγμή υπάρχουν αριστουργήματα στα περίπτερα, εξαιρετικές προτάσεις από όλους τους χώρους... πρέπει όλοι να κλείσουν, να πάνε σπίτι τους.

Να πω και τη μικρή μου εμπειρία με τα players. Ένα marantz 63se δεν πήδηξε ποτέ, δεν υπήρξε δισκάκι που να μην διαβάσει. Της φίλης μου το ίδιο μηχάνημα, μετά τα 2 χρόνια άρχισε να είναι απολύτως επιλεκτικό και να διαβάζει ό,τι ήθελε, όταν το ήθελε.
Περνώντας στο Advance 203 το πρώτο (το δεύτερο έχει κάποια ζητήματα) είχα αμέσως πρόβλημα με την ανάγνωση. Το πήγα στον Πετρόπουλο, μου αντικατέστησε τον μηχανισμό και από τότε (δυο χρόνια τώρα +) δεν έχει υπάρξει αντίγραφο, πρωτότυπο που να μην διαβάζει. Είναι εντυπωσιακό.
Δύο-τρία άλλα ακριβά έως πολύ ακριβά πλέιερ που σύγκρινα δεν διάβαζαν τα αντίγραφα. (μπορώ να στα στείλω με p.m ώστε να μην παίρνουμε ανθρώπους στο λαιμό μας). Και επίσης δεν είχαν απόδοση ικανοποιητική που να δικαιολογεί την αλλαγή του advance. Επαναλαμβάνω του πρώτου MCD 203.
Συμπέρασμα: βρες το υποψήφιο πλέιερ και κάνε προσωπικές ερωτήσεις στους κατόχους τους...
(Προσωπικά σε δύο μπάτζετ πλέιερ έχω καταλήξει: στο 840 και στο Yamaha s2000.)

Απάντηση: CD PLAYER μέχρι 2000

Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα η αγορά ενός player σε αυτή την κατηγορία τιμής, έτυχε να δω στην έκθεση το Marantz SA-KI Pearl Lite.
http://www.marantz.eu/en/products/282/sa-ki-pearl-lite/
Το συγκεκριμένο είναι CD και SACD player αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν DAC, το οποίο για εμένα είναι αρκετά σημαντικό. Είναι μια φθηνότερη εκδοχή (τιμή αντιπροσωπείας 1200 ευρώ νομίζω) του αρκετά ακριβότερου SA-KI Pearl αλλά φαίνεται να χρησιμοποιεί το ίδιο dac chip και τον ίδιο μηχανισμό ανάγνωσης.
Μήπως έχει τύχει να το ακούσει κάποιος; Πιστεύω θα ήταν ενδιαφέρουσα μιά σύγκριση σε σχέση με τα υπόλοιπα όντως εξαιρετικά players που αναφέρθηκαν στα προηγούμενα posts (Sony SCD-XA5400ES, Yamaha CS-S200, Cambridge Audio 840C).

Ως προς το θέμα του ντακ έχω να πω τα εξής: κάθε εξέλιξη είναι και μια απώλεια. Μπορεί να είναι ευκολία, μπορεί να είναι οικονομία, δεν παύει όμως να είναι έκπτωση. Από το βινύλιο στο cd φάγαμε την πρώτη σφαλιάρα- από τα εξώφυλλα-κοσμήματα (ένας κόσμος να χάνεσαι μέσα τους, μια ολοκληρωμένη εικαστική πρόταση με τη συνοδεία ευανάγνωστων στίχων και πληροφοριών) πέσαμε στο πλάστικ φαντάστικ του cd. Ακόμα όμως και σ' αυτό το κουτσουρεμένο δισκάκι, υπήρχε κάποια (εικαστική) ανάμνηση του παρελθόντος, μπορούσες ακόμα να ονειρευτείς ότι πίσω από τη σκληρή επιφάνεια αυτής της ασημί σμίκρυνσης υπήρξαν μουσικοί και μουσική.
Και από εκεί τσουπ! στο άυλο μέσο, στα χιλιάδες στοιβαγμένα αρχεία, λίγο συμπιεσμένα, πολύ συμπιεσμένα, άχρωμα, άγευστα, αλλά πάντως δωρεάν. Ουδείς γνωρίζει τι έχει ο σκληρός του... υποθέσεις κάνει μόνο. Θα χρειαστεί δυο-τρεις ζωές για να περάσει πάνω από τα τραγούδια αυτά μία και μόνο φορά.
Γι' αυτό βλέπω με μισό μάτι και τον ενθουσιασμό διαφόρων ως προς το τέλος των εφημερίδων και περιοδικών. Μια μανία να τελειώνουμε με το παρελθόν, να κλείσουμε τις εκκρεμότητες, τι μας χρειάζονται όλα αυτά. Να συγκεντρωθεί όλη η ανθρώπινη δράση σε μια οθόνη. Τι κι αν αυτή τη στιγμή υπάρχουν αριστουργήματα στα περίπτερα, εξαιρετικές προτάσεις από όλους τους χώρους... πρέπει όλοι να κλείσουν, να πάνε σπίτι τους.

Να πω και τη μικρή μου εμπειρία με τα players. Ένα marantz 63se δεν πήδηξε ποτέ, δεν υπήρξε δισκάκι που να μην διαβάσει. Της φίλης μου το ίδιο μηχάνημα, μετά τα 2 χρόνια άρχισε να είναι απολύτως επιλεκτικό και να διαβάζει ό,τι ήθελε, όταν το ήθελε.
Περνώντας στο Advance 203 το πρώτο (το δεύτερο έχει κάποια ζητήματα) είχα αμέσως πρόβλημα με την ανάγνωση. Το πήγα στον Πετρόπουλο, μου αντικατέστησε τον μηχανισμό και από τότε (δυο χρόνια τώρα +) δεν έχει υπάρξει αντίγραφο, πρωτότυπο που να μην διαβάζει. Είναι εντυπωσιακό.
Δύο-τρία άλλα ακριβά έως πολύ ακριβά πλέιερ που σύγκρινα δεν διάβαζαν τα αντίγραφα. (μπορώ να στα στείλω με p.m ώστε να μην παίρνουμε ανθρώπους στο λαιμό μας). Και επίσης δεν είχαν απόδοση ικανοποιητική που να δικαιολογεί την αλλαγή του advance. Επαναλαμβάνω του πρώτου MCD 203.
Συμπέρασμα: βρες το υποψήφιο πλέιερ και κάνε προσωπικές ερωτήσεις στους κατόχους τους...
(Προσωπικά σε δύο μπάτζετ πλέιερ έχω καταλήξει: στο 840 και στο Yamaha s2000.)
Πες τα Χρυσόστομε!!!
Οσο για το θέμα με τα προβληματικά players,νομίζω πρέπει να αναφέροντε,διότι η ενημέρωση πρέπει να γίνει,ποιόν να φοβηθούμε?

Απάντηση: Re: Απάντηση: CD PLAYER μέχρι 2000

Πες τα Χρυσόστομε!!!
Οσο για το θέμα με τα προβληματικά players,νομίζω πρέπει να αναφέροντε,διότι η ενημέρωση πρέπει να γίνει,ποιόν να φοβηθούμε?

Χαίρομαι που συμφωνείς- είναι πολύς κόσμος που το νιώθει έτσι το πράγμα. Για τα πλέιερς δεν θέλω να προστατέψω τις εταιρείες, κάθε άλλο, απλώς κάποιοι φίλοι έχουν σχετικές αγγελίες και δεν θα ήθελα να λέω πράγματα που ο καθένας μπορεί (αν θέλει) να διαπιστώσει μόνος του πριν αγοράσει. Για κάποιους άλλωστε, το να μην παίζει τα αντίγραφα δεν είναι πρόβλημα. Υποτίθεται πως δεν δίνεις 4 και 5 χιλιάδες για να παίζεις αντίγραφα...και υπάρχει, όντως, κάποια λογική σ' αυτό.

Το να αγοράσει κάποιος 2 συσκευές, cd & dac, σημαίνει κ ανάλογο καλώδιο διασύνδεσης μεταξύ τους, άλλο εκεί κουίζ.
Φυσικά κ μπορεί ο φίλος να πειραματισθεί...
Τώρα αν ψάχνεις για μία συσκευή που να παίζει καλά τα cd του, τότε υπάρχουν πολλές...μπορείς να πας πχ σε κάποια που σου πρότειναν οι φίλοι παραπάνω, μπορείς να πας σε μεταχειρισμένο από το φόρουμ μας ή από κάποιο μαγαζί, ή μπορείς να πας σε καινούργιο...
Σε αυτές τις τιμές θα κοιτούσα για :
yamaha cd-s2000
naim cd5i
arcam fmj cd17
audia flight

Aυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το cd player της ΙCON CDX1.Kαι cd καί dac καί κάνεις παιγνίδι με τις λάμπες χωρίς να ανοίγεις καπάκι καί προσιτό στην τιμή (το απλό 1200€ στο studio 17) .Αυτό που δεν μπόρεσα να καταλάβω είναι τι μηχανισμό transport έχει.Eρχεται οπου νάναι καί θα έχω την ευκαιρία να το ακούσω.Ολες τις προτάσεις σας τις έχω λάβει σοβαρά υπόψη.

Δυστυχώς ,δεν ξέρω τίποτε άλλο απο αυτά που γράφει η σελίδα της icon.Mπορείς να το παραγγείλεις με ηλεκτρολυτικούς jensen καί με ΝΟS λυχνίες με μιά επιβάρυνση.

....Περνώντας στο Advance 203 το πρώτο (το δεύτερο έχει κάποια ζητήματα) είχα αμέσως πρόβλημα με την ανάγνωση. Το πήγα στον Πετρόπουλο, μου αντικατέστησε τον μηχανισμό και από τότε (δυο χρόνια τώρα +) δεν έχει υπάρξει αντίγραφο, πρωτότυπο που να μην διαβάζει. Είναι εντυπωσιακό....(Προσωπικά σε δύο μπάτζετ πλέιερ έχω καταλήξει: στο 840 και στο Yamaha s2000.)

Ποιά ζητήματα είναι αυτά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: CD PLAYER μέχρι 2000

Ποιά ζητήματα είναι αυτά;

Εμφατικά πρίμα, κάπως γκρινιάρικο. Υπάρχει και το σχετικό συγκριτικό στον Ήχο, όπου τα πράγματα λέγονται κάπως διακριτικά αλλά ξεκάθαρα: το πρώτο είναι πιο μουσικό πλέιερ.

Είμαστε σίγουροι όλοι οι ευαίσθητοι στα "ξυριστικά" :Banane0:,ότι αυτή διαφορά δεν προέρχεται από τον μετατροπέα?
24/96 το ΜΚ1 24/192 το ΜΚ2.

Εντάξει, εντάξει το ξέρω ότι υπερβάλλω

το 203mk2 το είχα , με ενα καλό καλώδιο ρεύματος και ένα interconect van den hul first η second είναι μια χαρά
είχα δοκιμάσει και λάμπες nos ( telefunken - jan philips κτλ ) χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα

Απάντηση: Re: CD PLAYER μέχρι 2000

Είμαστε σίγουροι όλοι οι ευαίσθητοι στα "ξυριστικά" :Banane0:,ότι αυτή διαφορά δεν προέρχεται από τον μετατροπέα?
24/96 το ΜΚ1 24/192 το ΜΚ2.

Εντάξει, εντάξει το ξέρω ότι υπερβάλλω

Γιατί υπερβάλλεις; Κατά πάσα πιθανότητα αυτή είναι η εξήγηση. Εκτός αν είναι το ποδαράκι... :idea: