cd player μέχρι 400

Thomas_GR700

Established Member
17 December 2006
278
Το cdp φίλου μου ,ένα παλιό Sοny ,τά παιξε καί θέλει ν'αγοράσει καινούργιο μέχρι 400 , ει δυνατον με έξοδο για ακουστικά.Παρακαλω θα ήθελα τις εμπειρίες σας.

Το cdp φίλου μου ,ένα παλιό Sοny ,τά παιξε καί θέλει ν'αγοράσει καινούργιο μέχρι 400 , ει δυνατον με έξοδο για ακουστικά.Παρακαλω θα ήθελα τις εμπειρίες σας.

δες φιλε μου την παρακατω συζητηση που εχει γινει (marantz & cambridge audio ειναι γενικοτερα πολυ αποδεκτες περιπτωσεισ). μονο που δεν θυμαμαι εαν εχουν εξοδο ακουστικων....Τo harman kardon καλυτερα απεφυγε το γιατι εχει βγαλει προβληματα
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=39369

Πολ CD για τα λεφτα του!..

αν εννοεις το Pioneer, εχει ξεπερασει καθε προσδοκια. Πολυ καλη ροη κ φυσικος ηχος, οχι αυτο το ψευτικα φουσκωμενο στα ακρα αποτελεσμα που υιοθετουν προς εντυπωσιασμο οι κατασκευαστες σε αυτη την κατηγορια τιμης. Πολυ καλης ποιοτητας μηχανισμος. Η συσκευη εχει δοκιμαστει σε Α-Β με καποια γνωστα κ μη εξαιρετεα DAC και κανενα δεν καταφερε να ακουστει καλυτερα απο το Pioneer standalone.

Χρησιμοποιει 2 Burr Brown, ενα για καθε καναλι. Μετα απο 2 χρονια παλι το ιδιο θα ξαναγοραζα, εχοντας στη λιστα μου προς ακροαση κ το λιγο ακριβοτερο νεοαφιχθεν XTZ http://www.xtz.se/uk/products/electronics/cd-100-silver

αν εννοεις το Pioneer, εχει ξεπερασει καθε προσδοκια. Πολυ καλη ροη κ φυσικος ηχος, οχι αυτο το ψευτικα φουσκωμενο στα ακρα αποτελεσμα που υιοθετουν προς εντυπωσιασμο οι κατασκευαστες σε αυτη την κατηγορια τιμης. Πολυ καλης ποιοτητας μηχανισμος. Η συσκευη εχει δοκιμαστει σε Α-Β με καποια γνωστα κ μη εξαιρετεα DAC και κανενα δεν καταφερε να ακουστει καλυτερα απο το Pioneer standalone.

Χρησιμοποιει 2 Burr Brown, ενα για καθε καναλι. Μετα απο 2 χρονια παλι το ιδιο θα ξαναγοραζα, εχοντας στη λιστα μου προς ακροαση κ το λιγο ακριβοτερο νεοαφιχθεν XTZ http://www.xtz.se/uk/products/electronics/cd-100-silver

αυτό σήμερα δεν θα μπορούσε να σταθεί ως επιχείρημα.
Όλα τα τσιπάκια πάνω κάτω ίδια είναι.
Αλλού είναι τα προβλήματα στις διάφορες υλοποιήσεις.

αυτό σήμερα δεν θα μπορούσε να σταθεί ως επιχείρημα.
Όλα τα τσιπάκια πάνω κάτω ίδια είναι.
Αλλού είναι τα προβλήματα στις διάφορες υλοποιήσεις.

Συμφωνω, δεν το αναφερω καν σαν επιχειρημα μιας και τα Burr Brown δεν ειναι κ η τελευταια λεξη της εξελιξης. Απλα αναφερω οτι ειναι ενα ανα καναλι. Η υλοποιηση απο κει κ περα μαλλον τετοια που το αποτελεσμα ειναι καλυτερο απο αυτο που περιμενεις.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας ,θα ήθελα να προσθέσω οτι ο φίλος μου ακούει κατα 90% κλασσική μουσική ,οπότε τον ενδιαφέρει η αναλυτικότητα καί δυναμικά (για τις συμφωνικές ορχήστρες) ,ο φυσικός καί ξεκούραστος ήχος,ό,τι δηλαδή ζητά ο καθένας μας απο ένα cdp (!!).Πάντως για τέτοιο είδος μουσικής (μικρό σύνολο δωματίου) πριν 1-2 χρόνια ,με είχε εντυπωσιάσει ένα φτηνό NAD ,μοντέλο δεν θυμάμαι.

Re: Απάντηση: cd player μέχρι 400

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας ,θα ήθελα να προσθέσω οτι ο φίλος μου ακούει κατα 90% κλασσική μουσική ,οπότε τον ενδιαφέρει η αναλυτικότητα καί δυναμικά (για τις συμφωνικές ορχήστρες) ,ο φυσικός καί ξεκούραστος ήχος,ό,τι δηλαδή ζητά ο καθένας μας απο ένα cdp (!!).Πάντως για τέτοιο είδος μουσικής (μικρό σύνολο δωματίου) πριν 1-2 χρόνια ,με είχε εντυπωσιάσει ένα φτηνό NAD ,μοντέλο δεν θυμάμαι.

Τα NAD ειναι πολυ καλα μηχανακια μουσικης αλλα για τα τελευταια μοντελα εχουν αναφερθει προβληματα αξιοπιστιας που αφορουν το μηχανισμο αναγνωσης κ το tray.

+1 για το Pioneer

Το έχω εδώ και 2 χρόνια περίπου. Πολύ μεγάλο μηχάνημα για την τιμή του. Στα ιδιαίτερα συν και το πολύ καλό SACD κύκλωμα

Απάντηση: Re: Απάντηση: cd player μέχρι 400

Τα NAD ειναι πολυ καλα μηχανακια μουσικης αλλα για τα τελευταια μοντελα εχουν αναφερθει προβληματα αξιοπιστιας που αφορουν το μηχανισμο αναγνωσης κ το tray.

Καλησπερα Παντελη, ειμαι παθων στο tray προς το παρον.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: cd player μέχρι 400

Καλησπερα Παντελη, ειμαι παθων στο tray προς το παρον.

Οταν πηρα το δικο μου μολις ειχε βγει το 545BEE και ηταν το μονο που στεκοταν με αξιωσεις διπλα στο Pioneer. Εμαθα απο εμπιστο ανθρωπο, κ επιβεβαιωσα μεσα απο το δικτυο την αυξημενη συχνοτητα βλαβων που παρατηρηθηκε σε πολλους ιδιοκτητες. Απλα ξερω οτι αφορα το 515ΒΕΕ κ το 545ΒΕΕ. Δεν ηξερα οτι υπαρχει θεμα κ στην παλιοτερη σειρα, ειχα το 541i το οποιο το ειχα κυριολεκτικα "λιωσει" κ δεν ειχε βγαλει τιποτα. Κριμα παντως γιατι και το εισαγωγικο 515 στην τιμη του ο ηχος του ειναι αλλου κ πολυ περα απο εισαγωγικα Marantz, Yamaha, Denon, Harman, CA κλπ.

Last edited:
γιά ποιό λόγο με το συγκεκριμένο και όχι με κάποιο άλλο?
γιατι αγαπητε ,υποτιθεται οτι ειναι καλυτερο απο ολα τα αλλα αντιστοιχης τιμης,συμφωνα με ισχυρισμους αυτων(αυτου) που το εχουν ακουσει.Απλα ειμαι περιεργος αν cd+stylos θα επαιζε καλυτερα απο sacd+Pioneer,ωστε να αξιζει η επενδυση δεκαπλασιου ποσου για ενα dac,οποιο και αν ειναι αυτο.

γιατι αγαπητε ,υποτιθεται οτι ειναι καλυτερο απο ολα τα αλλα αντιστοιχης τιμης,συμφωνα με ισχυρισμους αυτων(αυτου) που το εχουν ακουσει.Απλα ειμαι περιεργος αν cd+stylos θα επαιζε καλυτερα απο sacd+Pioneer,ωστε να αξιζει η επενδυση δεκαπλασιου ποσου για ενα dac,οποιο και αν ειναι αυτο.

θα μπορούσα σε σε διαβεβαιώσω ότι cd+οποιοδήποτε κινέζικο προσεγμένο dac θα έπαιζε καλύτερα.
ακόμα και αν δεν κόστιζε το dac δέκα φορές

θα μπορούσα σε σε διαβεβαιώσω ότι cd+οποιοδήποτε κινέζικο προσεγμένο dac θα έπαιζε καλύτερα.
ακόμα και αν δεν κόστιζε το dac δέκα φορές

δοκιμασα μεταξυ αλλων ενα DIY με Wolfson 8740 που μπηκε στο σπιτι με διθυραμβικα σχολια απ τον ιδιοκτητη του, και δεν... με τιποτα... Το διαπιστωσε κ ο ιδιος σε Α-Β κ εφυγε με την ουρα στα σκελια. Καποια στιγμη θα δοκιμασω του φιλου μου του Fragoulisnaval για το οποιο εχω ακουσει καλα λογια.