CD-player μέχρι τα 500 ευρώ ?

Απάντηση: Re: CD-player μέχρι τα 500 ευρώ ?

Μου προτείνετε απο ότι βλέπω καλά μηχανήματα, αλλα δεν ακούω πολλά για το Marantz 6002.
(που θα περίμενα οτι απο αποψη τιμής-απόδοσης θα ήταν πολύ διαδεδομένο)

Εχετε ακούσει το συγκεκριμένο μοντέλο?

Το marantz 6002 είναι καταπληκτικό μηχάνημα. Και πατάει κάτω με άνεση μερικά "hi-end"άδικα CD πολλαπλάσιας αξίας. Το έχω ακούσει A-B με πολύ ακριβότερα CD players που δεν ήξεραν πού να κρυφτούν πίσω από το rack! ;)

Απλώς η τιμή του είναι πολύ χαμηλή γι αυτό το σνομπάρουν. Αμα ήταν 3~4 φορές ακριβότερο όλοι θα το προσκυνούσαν το marantz.

Εγώ πάντως ψάχνω τώρα να βρω ένα marantz 5003 για τον ανηψιό μου.
Το άκουσα στην έκθεση. Πάρα πολύ καλό, τιμή χώμα, ήχος καταπληκτικός, εμφάνιση κορυφαία, και ποιότητα κατασκευής πάρα πολύ καλή! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Η μετατροπή είναι πολύ απλή αφού δεν θέλει λάμπα και πάει λιγότερο από 100ε (θέλει δυο πυκνωτές σε σειρά) σε οποιονδήποτε ειδικό και να απευθυνθείς

Συμφωνω νομιζω οτι τα Cambridge εχουν τον καλυτερο value for money δεικτη (δεδομενης ποιοτητας κατασκευης, ποιοτητας ηχου και τιμης αγορας).

H Cambridge Audio είναι μια πολύ τίμια εταιρία. Πουλάει πολύ καλά μηχανήματα στην τιμή που πραγματικά αξίζουν. Όπως και η Advance, η marantz, η Yamaha.

Δεν μπορώ να βλέπω άδεια κουτάκια με CD-ROM υπολογιστή των 15 για οδηγό δίσκου, κεντρική πλακέτα για γέλια, ανύπαρκτη θωράκιση στο ένα και μοναδικό τροφοδοτικό, και να πωλούνται χοντρά 4ψήφια νούμερα επειδή έχουν ξύλο στην πρόσοψη, τρελλαίνομαι με κάτι τέτοια...

Για το carat 57 mkII δεν έχω βρεί τίποτα στο διαδίκτυο, αλλά το DAC πράγματι δείχνει καλό.
Συνεχίζω την μελέτη....

Ευχαριστώ

Μπορείς να διαβάσεις εδώ.
http://www.carat-audio.com/EN/Presse.html

Το CD6002 είναι τρομερό Value for money.
Σκέψου ότι έχει το ίδιο DAC με το SA15... :eek:

Έτυχε να το έχω ακούσει στο σπίτι και ομολογώ πως για τα λεφτά του είναι άπαιχτο.

και γω που το σκέφτομαι νομίζω πως αν πάρει κάποιος το marantz 5003 σε τιμή γύρω στα 270, και βάλει πάνω το dac του beresford (κάτω από το όριο που έχετε θέσει) θα πετύχει πολύ καλό αποτέλεσμα..

και γω που το σκέφτομαι νομίζω πως αν πάρει κάποιος το marantz 5003 σε τιμή γύρω στα 270, και βάλει πάνω το dac του beresford (κάτω από το όριο που έχετε θέσει) θα πετύχει πολύ καλό αποτέλεσμα..

Έχεις ακούσει αυτό τον συνδιασμό? Τι παραπάνω προσθέτει το συγκεκριμένο DAC στο 5003? Ρωτάω γιατί έχω το 5001 και με ενδιαφέρει.

Έχεις ακούσει αυτό τον συνδιασμό? Τι παραπάνω προσθέτει το συγκεκριμένο DAC στο 5003? Ρωτάω γιατί έχω το 5001 και με ενδιαφέρει.

Μία ακόμα λύση που μπορεί να συνοδέψει τα 5001 & 5003 είναι το νέο DAC της Cambridge Audio, το Dacmagic στα 350 .

Συγκεκριμένα στο Maranatz CD 75 MKII που το συνέδεσα μείωσε σαφώς την ψηφιακίλα στα υψηλομεσαία προσθέτοντας μία γλυκύτητα και περισσότερη καθαρότητα γύρω από τον αέρα των οργάνων, καλύτερη ανάλυση, καλύτερο σώμα και σαφώς καλύτερη απόσβεση και χειρισμό των χαμηλών που όπως γνωρίζουν οι μαραντζάκηδες είναι λίγο «ατίθασο».

Με δεδομένο ότι παλαιότερα είχα τεσταρει σε άμεση αντιπαράθεση (Α Χ Β) το 75αρι με το 5001 και το 75αρι ακουγόταν καλύτερα από το 5001, συμπεραίνω ότι η παραπάνω βελτίωση θα ισχύει και με το παραπάνω και για το 5001.

Όσον αφορά το Marantz 6002, εάν δεν σκοπεύεις να ξεπεράσεις το 500 τότε το 6002 είναι η μόνη σου επιλογή. Δώσε και 100 για ένα καλό καλώδιο και είσαι κύριος.

Το marantz 6002 είναι καταπληκτικό μηχάνημα. Και πατάει κάτω με άνεση μερικά "hi-end"άδικα CD πολλαπλάσιας αξίας. Το έχω ακούσει A-B με πολύ ακριβότερα CD players που δεν ήξεραν πού να κρυφτούν πίσω από το rack! ;)

Απλώς η τιμή του είναι πολύ χαμηλή γι αυτό το σνομπάρουν. Αμα ήταν 3~4 φορές ακριβότερο όλοι θα το προσκυνούσαν το marantz.

Εγώ πάντως ψάχνω τώρα να βρω ένα marantz 5003 για τον ανηψιό μου.
Το άκουσα στην έκθεση. Πάρα πολύ καλό, τιμή χώμα, ήχος καταπληκτικός, εμφάνιση κορυφαία, και ποιότητα κατασκευής πάρα πολύ καλή! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Το CD6002 είναι τρομερό Value for money.
Σκέψου ότι έχει το ίδιο DAC με το SA15... :eek:

Έτυχε να το έχω ακούσει στο σπίτι και ομολογώ πως για τα λεφτά του είναι άπαιχτο.

Καλή αγορά -bye-

Bart

απ 'ότι όλοι λένε το 5001 που έχεις παίζει καλύτερα από το το 5003. το 5003 τώρα είναι ΠΟΛΥ όμορφο (κατά τη γνώμη μου) και παίζει και mp3.. έχει δε τη γνωστή σκυλίσια αντοχή των marantzes.

ΔΕΝ τον έχω ακούσει, έχω ακούσει όμως το 5001 με ενός φίλου το πιο παλιό beresford . με το mod21 στο τελευταίο mk6/4 ή κάπως έτσι όπως το λέει ο φίλος μου ο beresford φεύγει κι άλλο η ψηφιακίλα...

ε, αυτό είναι το ζητούμενο, πιστεύω πως επ 'ουδενί δεν συγκρίνεται η γλυκύτητα του τελευταίου beresford dac με το ενσωματωμένο του 5001 (ακούγεται σχετικά "τσίγκινο" στ' αυτιά μου, σχετικά λέω πάντα)...

στο δια ταύτα 270+130 = 400 (coaxial cable excluded) και πιστεύω είναι κάτι το πολύ καλό γι αυτά τα λεφτά..

το beresford ίσως να είναι ένα click πιο κάτω (noway for me) από το c.a. dacmagic έχει όμως το 1/3 της τιμής του και έχεις και το money back warranty του beresford αν δε σου αρέσει...

τέσπα μια κατάθεση γνώμης κάνω, μάλλον κι ο ίδιος εκεί κλίνω γι αυτό το λέω, δεν υπάρχει ΣΙΓΟΥΡΑ λόγος να δίνουμε 500άρες και πόσο μάλλον 1000άρες για cd-player εν έτει 2009....

Έχω και μια συμπάθεια στα Marantz απο παλιά...
Είχα αγοράσει 2 cd players to 1992.
Ενα Marantz CD 52 MKII και ένα Kenwood 5030.
Οταν πρωτοάκουσα το transport του Marantz να κάνει κάτι cloump-cloump σαν να ανεβαίνει γριά με τακούνια τις σκάλες σκέφτηκα οτι αυτο το μηχάνημα θα φορτώσει γρήγορα!
Αλλά... πράγματι αποδείχτηκε σκυλί, παίζει αδιάκοπα εδω και 26 χρόνια ενώ το Kenwood έχει παραδώσει το πνεύμα προ πολλού!

Μπορείτε να προτείνετε και ένα καλό interconnect για το μελλοντικό cd-player(ίσως μέχρι 50 ευρώ)?

Πήρα για τα AUDIOLAB αλλά μου είπαν ότι οι προσφορές ήταν για ασημί κομμάτια και ότι τα μαύρα είναι πιό ακριβά.
Επίσης είμαι λίγο διστακτικός διότι η εταιρεία δεν υπάρχει πια...
Βέβαια είδα το εσωτερικό το 8000cd και στο (ανειδίκευτο) μάτι μου φάνηκε καλή κατασκευή και ποιοτική.

δεν υπάρχει πλέον η AUDIOLAB? πάντως η ιστοσελίδα ζει και βασιλεύει.
http://www.audiolab.co.uk/
Σκέφτηκες μήπως το MARANTZ SA 7001? Το πήρα από ebay γερμανίας και είμαι παρα πολύ ευχαριστημένος. Θα τοβρείς εδώ προς 430 ευρά μαζί με τα μεταφορικά
http://cgi.ebay.de/Marantz-SA7001-audiophiler-SACD-Player-Schwarz-SA-7001_W0QQitemZ230321229068QQcmd
και το συγκεκριμένο έχει πάρει εξαιρειτικές κριτικές αλλά αυτό δεν είναι δα και τίποτα καινούριο για τις πηγές της MARANTZ...

Εκανα λάθος με την AudioLab. Πραγματί η εταιρεία υπάρχει.

Οσο το 7001, θα το κοιταξω. Ευχαριστώ

φίλε kostaszag πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση από φερέγγυο πωλητή σε πολύ καλή τιμή... αν και ακόμα πιστεύω στη λύση κάποιου καλού dack και μιας απλούστερης πηγής... ίδια χρήματα είναι πάνω κάτω...διαφορετική λογική ωστόσο.

σκάει στην level-entry κατηγορία και το NAD C545BEE που αναμένεται να πάρει και καλές κριτικές, με τοροειδή μετασχηματιστή, Wolfson Dacs, Burr Brown op amps και άλλα καλούδια σε τιμή γύρω στις £340 λίρες..

καπάκι σκάνε και ΝΕΑ προϊόντα από marantz και cambridge audio....

λίγη υπομονή μου φαίνεται (όχι πάνω από μήνα) θα μας κάνει καλό!!

καλησπερα συμφωνω με τον marantz 5003 ειναι κορυφη

To 5003 είναι πολύ καλύτερο από το 5001 όπως και όλα τα καινούργια της marantz 7003 & 8003 δεν έχουν απλώς βελτιωθεί, έχουν κάνει άλματα!

Ειδικά όμως το 5003 στην τιμή των 290 δεν πωλείται, χαρίζεται! Γι αυτό εξ' άλλου έχουν εξαφανιστεί και όλα από την αγορά.

το πιστεύω κι εγώ αν και δεν έχω ακούσει το 5003 ..... όμως σε audiophile fora αναφέρεται συχνά-πυκνά πως το 5001 είναι αρκετά καλύτερο ηχητικά του νεότερου και αντικαταστάση του 5003... απλά το αναφέρω...

το θέμα είναι πως το 5003 είναι φοβερή μούρη και έχει πρακτικά το ίδιο dac + το ότι παίζει mp3,wva ....

............
Μπορείτε να προτείνετε και ένα καλό interconnect για το μελλοντικό cd-player(ίσως μέχρι 50 ευρώ)?

Εγώ έχω OEHLBACH και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα είχα πάρει γύρω στα 40 ευρώ, περίπου 20-25 Ευρώ/μέτρο αν θυμάμαι καλά. Ένα από αυτά μου περίσευε και το έκοψα για να αλλάξω κάτι μικρά καλωδιάκια σε κάτι ανταπτοράκια XLR-RCA. Ωραίο καλώδιο...

http://www.oehlbach.com/CMS/product-detail.php?sprache=en&artikelnummer=2700

το πιστεύω κι εγώ αν και δεν έχω ακούσει το 5003 ..... όμως σε audiophile fora αναφέρεται συχνά-πυκνά πως το 5001 είναι αρκετά καλύτερο ηχητικά του νεότερου και αντικαταστάση του 5003... απλά το αναφέρω...

το θέμα είναι πως το 5003 είναι φοβερή μούρη και έχει πρακτικά το ίδιο dac + το ότι παίζει mp3,wva ....

Δεν τα έχω ακούσει σε blind test, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι το 5001 είναι πάρα πολύ καλό για τα λεφτά που ζητάει και από αυτά που διαβάζω κι εγω δεν με έχουν πείσει για το 5003, παρ' όλο που έχει HDAM πάνω.
http://whathifi.com/Review/Marantz-CD5001/
http://whathifi.com/Review/Marantz-CD5003/

Δεν ξέρω μήπως τα έχει ακούσει κανένας σε blind test για να μας πεί λεπτομέριες.

εαν παντως ενδιαφερεσαι και μπορεις να "ανεβεις" λιγο οικονομικα υπαρχει και το apollo της rega.τωρα που η λιρα πηρε την κατηφορα ειναι μια λυση μεχρι τα γεραματα.στην αγγλια εχει 600 λιρες.
επισης επειδη αναφερθηκαν και dac υπαρχει και το musical fidelity v-dac το οποιο εχει και usb.η τιμη του στην αγγλια ειναι 160 λιρες.εδω το φερνει η exclusive audio.

με το v-dac , αν το έχεις ακούσει ή αν το έχεις φίλε superfly παίρνεις από ένα απλό παίχτη ανάλυση που προσεγγίζει αυτή του x-ray v3/8 ?

usb έχει και το νέο dac του beresford αλλά βέβαια και το dacmagic (από φθηνά).

αν έχεις κάποιο link που να στέλνει και ελλάδα (από αγγλία εννοώ) του rega στα 600 pounds είναι ευπρόσδεκτο.

να ξέρετε πως κάποιοι retailers ανεβάζουν τιμές λόγω της μειωμένης τιμής της λίρας στο πρώτο δεκαήμερο του φλεβάρη, πάντως.