Λοιπον η συζητηση εχει εξελιχθει σε πασαρελα
Δεν ειναι καθολου κακο για οσους ψαχνονται, ε;
Κι εγω αλλωστε καποιο απο τα σιντι πλειερ που αναφερθηκε πριν θα πασαρω!
Να ξεκαθαρισω καταρχην οτι ανηκω σ' αυτους που ουδεποτε χωνεψαν τα Μαραντζ, και πηρα δυο φορες το 63, απλο και υπογεγραμμενο, και μια το 67 (ολα αρχισαν να μη διαβαζουν σωστα μετα απο κανα δυο χρονια, υποψη)
Παντως, ανεξαρτητα απο το τι ελεγαν κριτικοι και κοινο εγω βαριομουνα, η κουτιλα με εκνευριζε και ο ουδετερος, ανευρος ηχος με απωθουσε
Τα NAD μου φανηκαν ...NAD. Αξιοπρεπη, ελεγχομενα, ανουσια.Τα Αρκαμ απο την αλλη, επεδειξαν στιβαροτητα και πρωτοτυπο για Αγγλια χαμηλο, ιντρεστινγκ. Μακαρι να τα διαλεγα, αλλα με κερδιζε η αναλυτικοτητα και το χαιπ της Μαραντζ. Εγω φταιω, το ξερω...
Λοιπον, κι η πασαρελα αρχιζει, εγω εχω να καταθεσω οτι λατρεψα το HD970 της Harman Kardon
Το βρηκα περσι απο Γερμανια 300 ευρω, το χαρισα σε φιλους που με βαλανε στο τριπ να ξανασχοληθω με την υποθεση σιντι επειδη εψαχναν "ποιοτικο πλειερ με δυνατοτητα mp3" (σιγα μην υπαρχει, τους ελεγα, δε βλεπετε πως παει η αγορα, ολα μιας χρησεως τα κανουν, να αλλαζεις συστημα καθε χρονο με το τελος της εγγυησης) κι οταν το ακουσα σπιτι τους, εμεινα με τον φυσικοτατο, ανθρωπινο, αναλογικοτατο ηχο του
Τραγουδαγε η Νταιανα Κραλ και σχεδον τη συμπαθησα
Να και καπακι Μουσοργκσκι
Βαλε Μοτορχεντ, φωναξα
Επιγευση ιδια
Σαν πικαπ χωρις τα σκρατς
Το ξαναβρηκα, εννοειται, για παρτη μου και λιγο φθηνοτερο μαλιστα, κι απο τοτε διαβαζω Μαραντζ και κουναω το κεφαλι μου
Α, το 970 ειχα διαβασει καπου οτι αποδιδει καλυτερα με ηχεια δαπεδου
Πραγματι, οι φιλοι μου εχουν μικροτερα ηχεια (βασης) και το μπασο του πλειερ δεν ηταν επιβλητικο, παρολη τη σαφηνεια του, υπηρχε μεν, αλλα δεν "γεμιζε"
Εγω εχω τα Οντιο Σπεκτρουμ Αθηνα, ηχεια δαπεδου, και το μπασο του 970 οδηγημενο απο τον Γιαμαχα Α1 μου "γεμιζει" μια χαρα το σαλονι
Η υποδοχη του 970 παραπεμπει οντως σε σιντι ρομ, μην ξεχναμε οτι διαβαζει και mp3 (με επισης αναπαντεχα καλο ηχο για κατι που εξ ορισμου δεν ειναι βεβαια χαι φαι), αλλα ο κονβερτερ του ειναι σιγουρα ευφυης στιγμη της ψηφιακης τεχνολογιας και κρινω απο το, επαναλαμβανω, φυσικοτατο ηχητικο αποτελεσμα κοστους 300 ευρω!
Dac, ουτε που το σκεφτομαι, για εξοδα ειμαστε;
Το καινουργιο της Η/Κ ειναι, λεει, καλυτερο, αλλα ακριβοτερο, ακομα καλυτερος κονβερτερ κλπ
Οποιοι ψαχνονται ας ψαξουν, εγω (μεχρι να χαλασει) καλυπτομαι...
Ευχες για συναρπαστικο ταξιδι και μια πετυχημενη επιλογη