CD-player μέχρι τα 500 ευρώ ?

Αφού έχεις ενισχυτή Marantz το βρίσκω λογικό να πάρεις και CD player Marantz. Το 6002 πρέπει να είναι καλή επιλογή. Αν ενδιαφέρεσαι για dac υπάρχει το v-dac της musical fidelity που συζητιέται και εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=34474&highlight=musical+fidelity

η αντιπροσωπεία θα το φέρει μέσα σε κανα μήνα, γύρω στα 160-180 ευρώ, όπως λέγεται.

Πήγα σε ένα κατάστημα στη Λάρισα και ο πωλητής μου σύστησε χωρίς δεύτερη κουβέντα το Cambridge Audio.
Σαν οπτική όμως μου αρέσει περισσότερο το Audiolab.
Τί γνώμη έχετε για αυτά τα 2?

Tι περιμένεις να σου πούν αφού βάζεις σαν κριτήριο το "οπτικό".
Αν είναι ποιο ωραία η Τζούλια Αλεξανδράτου ή το Audiolab. :flipout:

Δεν το βάζω σαν κριτήριο...
Πήρα σε μαγαζιά (Αθήνα) που βρήκα στο ιντερνετ και όλοι μου πρότειναν το Audiolab ως το καλύτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Aprile εννοείται ότι θα κοιτάξεις και κάτι που σου αρέσει εμφανισιακά και σε παίρνει. :music-smiley-005:

Δεν ξέρω αν είσαι από Λάρισα αλλά στη Σωκράτους στο εμπορικό κέντρο που έχει ένα μαγαζί εκεί δεν είχε ούτε ένα για δείγμα...
Τα υπόλοιπα μαγαζιά είναι από αλυσίδες που δεν τις πολυεμπιστεύομαι...

Επιλογές έχεις πάμπολες.

1. Λόγω του ενίσχυτή σου Marantz 5003 (Για τα χρήματα του όντως ληστεία!!) ή 6002.
2. Cambridge Audio Dac Magic και κρατάς το παλιό Marantz. Καταπληκτικό απλά, το λέω λόγω εμπειρίας, με έχει ξετρελάνει και το παίρνω μαζί όπου πάω να το τεστάρω με οτι CD Player βρώ.
3. Cambridge Audio ή Audiolab και τα δύο αμφότερα είναι πολύ αξιόλογα αλλά προσωπικά θα κοιτούσα να μείνω στις δύο παραπάνω επιλογές. (Ο ήχος του Cambridge Audio λέγεται οτι βρίσκεται μεταξύ της Azur 740 και 840 σειράς, τάδε έφη CEO της CAmbridge Audio στο Forum του What Hi Fi).

Στο μαγαζί που λες στο εμπορικο κέντρο πήγα μια φορά να ρωτήσω και εγώ για player της Cambridge audio και ο πωλητής μου εκθείασε το μηχάνημα με τα καλύτερα λόγια. Όταν τον ρώτησα αν μπορώ να το ακούσω μου άρχισε με διάφορες δικαιολογίες του στυλ "είναι μέσα στο κουτί το μηχάνημα" "που να κάθομαι τώρα να το στήνω και να το συνδέω" για να καταλήξει στο ανεπανάληπτο "και να το ακούσεις, τι θα καταλάβεις?" Εννοείται ότι δεν ξαναπήγα. Υπάρχει και άλλο μαγαζί, αν δεν το ήξερες, στην 31 Αυγούστου 67, κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο. Το έχει ο Γιώργος Λουτρίδης και σίγουρα μπορείς να ακούσεις ότι υπάρχει στο μαγαζί.

Re: Απάντηση: CD-player μέχρι τα 500 ευρώ ?

Δεν το βάζω σαν κριτήριο...
Πήρα σε μαγαζιά (Αθήνα) που βρήκα στο ιντερνετ και όλοι μου πρότειναν το Audiolab ως το καλύτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Aprile εννοείται ότι θα κοιτάξεις και κάτι που σου αρέσει εμφανισιακά και σε παίρνει. :music-smiley-005:

Αφού δεν το βάζεις σαν ουσιαστικό κριτήριο τότε άκου τα αυτιά και ξέχνα τι βλέπουν τα μάτια σου...

αν μου επιτρεπετε γιατι δεν εχω πλήρη αποψη της κουβεντας.
ειδα καπου οτι παιζεις και απο PC
για δες με συμπαθεια την αναβάθμιση του PC σου....
με 300 ευρω αναβάθμισης στο PC παιζεις για 1000ε σε CD και πολυ καλυτερα απο τα μηχανακια που αναφερθηκαν
δε ξερω βεβαια κατα ποσο το PC σου εχει υποδομή
αλλά και με μια creative απλή παιζεις καλυτερα απο αυτα
αν καποιος εχει αντιθετη αποψη....ανοιχτα Κυριακες-γιορτες
και αν θα ερθει.... θα σηκώνεται να αλλάζει τα σιντακια από το σιντι

Πήγα σε ένα κατάστημα στη Λάρισα και ο πωλητής μου σύστησε χωρίς δεύτερη κουβέντα το Cambridge Audio.
Σαν οπτική όμως μου αρέσει περισσότερο το Audiolab.
Τί γνώμη έχετε για αυτά τα 2?

1oν Για ποιό Cambridge Audio μιλάμε;

2ον Το Audiolab είναι υπερεκτιμημένο και πολυδιαφημισμένο χωρίς να ανταποκρίνεται 100% στα όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς για αυτό.

3ον Μοναδική και ανεπανάληπτη ΕΥΚΑΙΡΙΑ είναι το marantz 5003 Καταπληκτικός ήχος στα όρια του αναλογικού. Τόσο φυσικός και ξεκούραστος να μην θες να το κλείσεις. Η τιμή του είναι 290 Το αφεντικό τρελλάθηκε δηλαδή και δεν τα πουλάει, τα χαρίζει!

4ον Το Dacmagic δεν το έχω ακούσει αλλά φαίνεται καλή λύση με το δεδομένο ότι η Cambridge Audio είναι μία πολύ τίμια ευκαιρία και ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να πληρώσεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες, όπως συμβαίνει κατά κόρον με άλλες εταιρίες.

Απάντηση: Re: CD-player μέχρι τα 500 ευρώ ?

Στο μαγαζί που λες στο εμπορικο κέντρο πήγα μια φορά να ρωτήσω και εγώ για player της Cambridge audio και ο πωλητής μου εκθείασε το μηχάνημα με τα καλύτερα λόγια. Όταν τον ρώτησα αν μπορώ να το ακούσω μου άρχισε με διάφορες δικαιολογίες του στυλ "είναι μέσα στο κουτί το μηχάνημα" "που να κάθομαι τώρα να το στήνω και να το συνδέω" για να καταλήξει στο ανεπανάληπτο "και να το ακούσεις, τι θα καταλάβεις?" Εννοείται ότι δεν ξαναπήγα. Υπάρχει και άλλο μαγαζί, αν δεν το ήξερες, στην 31 Αυγούστου 67, κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο. Το έχει ο Γιώργος Λουτρίδης και σίγουρα μπορείς να ακούσεις ότι υπάρχει στο μαγαζί.

Θα περάσω από εκεί μια βόλτα.

1oν Για ποιό Cambridge Audio μιλάμε;
Για το 540
2ον Το Audiolab είναι υπερεκτιμημένο και πολυδιαφημισμένο χωρίς να ανταποκρίνεται 100% στα όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς για αυτό.
Στα μαγαζιά που πήρα στην Αθήνα μου το προτείνουν σε σχέση με τα υπόλοιπα
3ον Μοναδική και ανεπανάληπτη ΕΥΚΑΙΡΙΑ είναι το marantz 5003 Καταπληκτικός ήχος στα όρια του αναλογικού. Τόσο φυσικός και ξεκούραστος να μην θες να το κλείσεις. Η τιμή του είναι 290 Το αφεντικό τρελλάθηκε δηλαδή και δεν τα πουλάει, τα χαρίζει!
Αν μπορέσω να το ακούσω κάπου φαίνεται καλή επιλογή. Θα κοιτάξω και για το 6002
4ον Το Dacmagic δεν το έχω ακούσει αλλά φαίνεται καλή λύση με το δεδομένο ότι η Cambridge Audio είναι μία πολύ τίμια ευκαιρία και ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να πληρώσεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες, όπως συμβαίνει κατά κόρον με άλλες εταιρίες.

1ον Τα "δυνατά" μοντέλα της Cambridge Audio είναι το 640v2, το 740 και το 840 το κορυφαίο. Το 540 δεν το έχω ακούσει και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

2ον Μην ακούς τι λένε οι μαγαζάτορες γιατί αυτοί κοιτάνε να σού πουλήσουν αυτο που τους αφήνει μεγαλύτερο κέρδος, αυτό που έχουν stock στο μαγαζί τους, αυτό που ο αντιπρόσωπος τους έχει κάνει μια καλύτερη συμφωνία κλπ. Εγώ ήθελα να αγοράσω τον δικάναλο Yamaha RX-797 για τον ανηψιό μου και ο μαγαζάτορας προσπαθούσε να με πείσει να πάρω τον πολυκάναλο RX-V463 λέγοντάς μου ότι είναι το ίδιο πράγμα και ας τον χρησιμοποιήσει σαν απλο stereo. Φυσικά αυτό το έλεγε γιατί τον RX-V τον είχε ετοιμοπαράδοτο εκεί στο μαγαζί του ενώ τον RX έπρεπε να τον παραγγείλει.

3ον Και το 6002 είναι πάρα πολύ καλό αν και λίγο ακριβότερο στα 340

1) Αν σκοπεύεις να ακούς μόνο CD τότε με το Marantz 5300 θα μείνεις υπερευχαριστημένος.
2) Αν ακούς αρχεία FLAC ή οτιδήποτε ασυμπίεστο μουσικό αρχείο από PC τότε με το DAC MAGIC θα μείνεις κόκαλο. Εγώ ακούω με την Auzen X-Meridian και με DAC MAGIC και πραγματικά ο συνδυασμός βάζει κάτω τα πάντα στο επίπεδο αγοράς μέχρι 500 .

Υ.Γ. Το Audiolab δεν είναι τόσο καλό όσο ο αντίστοιχος ολοκληρωμένος της εταιρείας ο 8000S, στα χρήματα αυτά θα έκλεινα προς τo Marantz 5300 ή 6200 και βέβαια στα Cambridge Audio τα οποία τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση για τα χρήματα τους.

Αν θελεις δες και σε Vinsent στα 500ευρω υπαρχει ενα μοντελο.
Δεν το εχω ακουσει. Επειδη εχω το Vinsent S6 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος πιστευω πως θα ειναι καλο και αυτο.
Απο κατασκευη εναι πολυ καλα και απο ηχο.

Αν θελεις δες και σε Vinsent στα 500ευρω υπαρχει ενα μοντελο.
Δεν το εχω ακουσει. Επειδη εχω το Vinsent S6 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος πιστευω πως θα ειναι καλο και αυτο.
Απο κατασκευη εναι πολυ καλα και απο ηχο.

Ποιό; Αυτό;

http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/REFERENCES/Vincent/Vincent CD-S6 CD player upgrade.html

Δεν λέει και τα καλύτερα λόγια ο τρελλαμένος φίλος μας εδώ... ;)