CD-player μέχρι τα 500 ευρώ ?

Ποιό; Αυτό;

http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/REFERENCES/Vincent/Vincent CD-S6 CD player upgrade.html

Δεν λέει και τα καλύτερα λόγια ο τρελλαμένος φίλος μας εδώ... ;)

Aγαπητε φιλε Komhst δεν ξερω αν το ακουσες;

Αν το ακουσες θελω κριτικη.

Τωρα απο κριτικες στο Γερμανικο περιοδικο STEREO.

1) Oracle CD Turntable - αξιας 15000ευρω - βαθμος 70%

2) Vinsent S6 - αξιας 1200ευρω - βαθμος 68%

3) Τ+Α SACD 1245R - αξιας 2500ευρω - βαθμος 66%

4) Creek CD 8X - αξιας 1285υρω - βαθμος 62%

5) Νaim CD5i - αξιας 1200ευρω - βαθμος 61%

6) Roksan Caspian CD - αξιας 1800ευρω - βαθμος 59%

7) Marantz SA-15S1 - αξιας 1500ευρω - βαθμος 58%

Να μην γραψω και αλλα γιατι θα σε κουρασω.

Του εχω βαλει τρεις λυχνιουλες Mullard και παιζει μουσικαρες.

Δεν θα πω κριτικες ακομη για κατι πανακριβα cdplayer γιατι περιμενω να στρωσει.

Το έχω ακούσει παλιότερα σε κάποια Εκθεση (μάλλον στο Intercontinental αν θυμάμαι καλά) στο περίπτερο του Ορφέα. Βέβαια οι συνθήκες τώρα εκεί δεν ήταν και οι ιδανικές, και επίσης έχουν περάσει κάποια χρόνια οπότε δεν θυμάμαι και δεν εκφέρω γνώμη.

Πάντως εγώ κόλλησα σε αυτά που γράφει εδώ:
"The parts on the PCB are FAKE IMITATIONS. All capacitors are WIMA look-alikes. I bet that the BurrBrown op-amps are fake as well: they are painted with white letters, not laser engraved like real BB 2604."

Και επίσης ότι η λυχνία είναι απλώς buffer για να χρωματίζει τον ήχο των opamps:
"Wait a minute - WHAT OPAMPS?! This is a tubed player innit? .... well......not quite.
Counting opamps - 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 - TEN opamps means 5 per channel in a series and this shit feeds the triode ... well ....lets see - this is not amplifying triode, no SRPP, no MU follower - this tube is a CATHODE BUFFER to color the sound of op-amped shit. This is SHIT SQUARED.
"

Πάντως πάρα μα πάρα πολύ κόσμος ψωνίζει απ' την αίσθηση που του δημιουργείται η πρώτη εντύπωση με το μηχάνημα. Είναι μεγαλοπρεπές...σε design, σε ήχο δεν έχω ιδέα αλλά και εμένα μου κινεί την περιέργεια.

Πάντως πάρα μα πάρα πολύ κόσμος ψωνίζει απ' την αίσθηση που του δημιουργείται η πρώτη εντύπωση με το μηχάνημα.

Ναι γι αυτό ακριβώς έχουν βάλει την λυχνία στην πρόσοψη σε παράθυρο να φαίνεται και την φωτίζουν με leds.

Ούτε για την τροφοδοσία γράφει καλά λόγια:
"The transformer has a fake shield. You might think - shielded, potted and encapsulated transformer ... but NO, this is not shielded, not potted and not encapsulated. Just a fake plastic cover."

Και τα συνοδεύει και με φωτογραφίες. Δεν τα λέει έτσι απλώς λόγια του αέρα...

Και δεν παίρνεις στα χρήματα αυτά, το CD της ΝΑΙΜ να τελειώνεις, παρά τον αμφιβόλου ποιότητας κινεζό-γερμανό...

Υ.Γ. Σε λίγο θα μας πει πως ο μετασχηματιστής είναι τυλιγμένος σε αλουμινόχαρτο :Banane0:....!!

καλημερα..φανταζομαι οτι ολα τα players παιζουν και αντιγραμενα cd..επειδη δεν γνωριζω και πολλα..αν καποιο cd η dvd player (πανω απο 500 ευρω)
δεν παιζει αντιγραμενα γενικα..παει για πεταμα η υπαρχει κανα προγραμμα που τα ξεγελαει..ας πουμε --αλλαζεις λειζερ?παρακαλω στη βοηθεια σας

Last edited:
Σε επανεγγράψιμα δισκάκια CD-RW μπορεί μερικά players να μην τα διαβάζουν.
Ολα όμως τα CD players διαβάζουν αντιγραμμένα CDs σε CD-R.
Αν κάποιο δεν διαβάζει CD-R τότε έχει πρόβλημα ο μηχανισμός του (με την προϋπόθεση βέβαια ότι το δικσκάκι έχει γραφτεί σωστά και σε χαμηλή σχετικά ταχύτητα)

επισημα απο την εταιρια yamaha..δεν υποστηριζει αντιγραμμενα..αρα παει για πεταμα..μηπως υπηρχε καποιο προγραμμα αντιγραφης η καποιο κολπο που να τα κανει να φαινονται σαν αυθεντικα..??ειναι μια γενικη απορια μου..

Η λυση hard-disc player σε συνδυασμο με dac, νομιζω οτι ειναι η καλυτερη.
Ξερετε καποιο player (οχι pc) που να μπορει να παιζει και flac αρχεια 24/96 το οποιο να μπορει να συνδεθει με το beresford 7510 και απο εκει αναλογικα στον ενισχυτη?

Απάντηση: Re: CD-player μέχρι τα 500 ευρώ ?

επισημα απο την εταιρια yamaha..δεν υποστηριζει αντιγραμμενα..αρα παει για πεταμα..μηπως υπηρχε καποιο προγραμμα αντιγραφης η καποιο κολπο που να τα κανει να φαινονται σαν αυθεντικα..??ειναι μια γενικη απορια μου..

Ποιό μοντέλο CD player είναι αυτό που επίσημα δεν υποστηρίζει αντιγραμμένα;

Η λυση hard-disc player σε συνδυασμο με dac, νομιζω οτι ειναι η καλυτερη.
Ξερετε καποιο player (οχι pc) που να μπορει να παιζει και flac αρχεια 24/96 το οποιο να μπορει να συνδεθει με το beresford 7510 και απο εκει αναλογικα στον ενισχυτη?

Player που παίζουν 24/96 χωρίς πρόβλημα είναι αυτό και αυτό -bye-

Σε επανεγγράψιμα δισκάκια CD-RW μπορεί μερικά players να μην τα διαβάζουν.
Ολα όμως τα CD players διαβάζουν αντιγραμμένα CDs σε CD-R.
Αν κάποιο δεν διαβάζει CD-R τότε έχει πρόβλημα ο μηχανισμός του (με την προϋπόθεση βέβαια ότι το δικσκάκι έχει γραφτεί σωστά και σε χαμηλή σχετικά ταχύτητα)

Παλιότερα είχα το 6000 KIS της Marantz. Το player αυτό υποστήριζε RW αλλά όχι R. Ψάχνοντάς το λίγο στο internet τότε είχα βρεί ότι το φορμά του RW είναι πιο κοντά στο φορμά του red book CD, και γι' αυτό ήταν πιο εύκολη η υποστήριξή του. Πριν αγοράσεις οτιδήποτε δοκίμασε γιατί και άλλα που δεν γράφουν τίποτε τελικά υποστηρίζουν και τα δύο.

Το Marantz CD5003 το εχω, τα παιζει ολα τα cd-R που εχω,πιστευω οτι ειναι ενα παρα πολυ αξιολογο μηχανημα σε αυτα τα χρηματα. Και επειδη ψιλοβαριεμαι τωρα τελευταια αν μενεις κοντα στο Μοσχατο ερχομαι αγκαλια με το μηχανημα να το ακουσεις σπιτη σου (δεν το πουλαω ομως!)

Απάντηση: Re: CD-player μέχρι τα 500 ευρώ ?

Το Marantz CD5003 το εχω, τα παιζει ολα τα cd-R που εχω,πιστευω οτι ειναι ενα παρα πολυ αξιολογο μηχανημα σε αυτα τα χρηματα. Και επειδη ψιλοβαριεμαι τωρα τελευταια αν μενεις κοντα στο Μοσχατο ερχομαι αγκαλια με το μηχανημα να το ακουσεις σπιτη σου (δεν το πουλαω ομως!)

Το marantz CD5003 (το ξαναλέω ακόμα μία φορά) δεν είναι απλώς ένα πάρα πολύ αξιόλογο μηχάνημα, είναι ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ μηχάνημα!
Και αν λάβουμε υπόψην και την τιμή του είναι το κορυφαίο όχι μόνο στην κατηγορία του αλλά και σε κατηγορίες τιμής 3~4 φορές ακόμα πιο πάνω. Απλώς η marantz αποφάσισε να κάνει δώρο σε όλον τον κόσμο ένα κορυφαίο μηχάνημα. Ηχος ξεκούραστος, σαν αναλογικός!
Εχω ακούσει ψευτο-hi-end-άδικα με 4ψήφιες τιμές σε Α-Β test και το marantz ήταν σαν να κλέβει εκκλησία! :flipout:

Επί του προκειμένου: Οχι μόνο παίζει όλα τα CD-R & CD-RW αλλά έχει εύκολη και άριστη πλοήγηση μέσα στα folders όταν παίζει mp3 ή wma μέ όλες τις ΙD3 tag πληροφορίες στην οθόνη του.

Last edited:
Εχω το cambridge 640v2 για cd-player εδω και 2 χρονια και ειμαι υπερευχαριστημενος με την αποδοση του κυριως τους 2 τελευταιους μηνες και αυτο γιατι του εβαλα 1 interconnect που σπερνει παιζει σας λεω τρομερα (σαν πικαπ) με πολυ καλη αναλυση πολυ καλα χαμηλα πολυ καλα μπασα και χωρις παραμορφωση.Φίλος που αγόρασε το rega απο Ελλαδα στα 750ευρω του βγηκε ΜΟΥΦΑ πολυ μεγαλη μουφα παιδια το campridge πολυ καλυτερο.Για να δειτε οτι ειναι και ακριβο δε σημαινει οτι ειναι και καλο οσοι φιλοι παντωσ εχουν ακουσει το 640v2 που εχω λενε τα καλυτερα.Ακαι μη ξεχασω το interconect ειναι της Siltech το ST-48B

Καλημέρα παιδιά ψάχνω και εγώ αυτό τον καιρό για καινούριο cd player στο εύρος τιμής που έχετε εδώ ίσως και παρακάτω. Βλέπω οτι γράφω στο νήμα αυτό μετά απο χρόνια οπότε λογικό οι τιμές και τα μοντέλα να έχουν αλλάξει.Να παραθέσω οτι ψάχνοντας βρήκα τα κάτωθι μοντέλα στις εξής τιμές...
Marantz CD6003 400 euro
Cambridge Azur 540C 390 euro για το καινούριο 550C δεν βρήκα τιμή.
Harman Kardon HD990 450 euro
Pioneer PD-D6MK2 380 euro
Yamaha CD-s700 495 euro
Nad C542 470 euro

Ο ενισχυτής μου είναι ο Sony TA-1200ES
http://www.sony.gr/product/hfc-amplifier/ta-fa1200es/tab/technicalspecs
και καθώς σερφαρα έπεσα επάνω σε αυτό το player το οποίο έχει σταματήσει να παράγεται αλλά υπάρχει στην αγορά
http://www.superfi.co.uk/index.cfm/page/moreinfo.cfm/Product_ID/4872
θα ήθελα να μου πείτε μια γνώμη για το άν αξίζει την αγορά και αν θα ματσαριστεί καλύτερα με τον ενισχυτή μου λογω ιδίας εταιρίας. Η τιμή που το έχω βρεί είναι στα 299 ευρώ.

Υ.Γ.1 Αυτή τη στιγμή ακουώ cd απο ένα DVD-Super audio cd της pioneer το 600AV. Πιστεύετε θα έχω βελτίωση ήχου?

Υ.Γ.2 Η μουσική μου είναι heavy metal.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.