cd player vs pc

Να ρωτησω κατι? Πως γινεται να βγαλετε συμπερασμα για το αν ενα PC μπορει να αποτελεσει "φτηνη, αξιολογη λυση" διαβαζοντας ενα thread? Γι' αυτο δεν υπαρχουν οι συγκριτικες ακροασεις?
Εμεις τουλαχιστον στους προβολεις, οποτε εχουμε αμφιβολιες για το αν μια πηγη ή προβολεας παιζει καλυτερα απο μια αλλη, τα βαζουμε διπλα-διπλα και βλεπουμε τι "ψαρια" πιασαμε...
Διακρινω μια διστακτικοτητα στις δοκιμες και μια εμμονη στην θεωρια...

δηλώνω συμμετοχή .....αν ποτε κανονιστεί

To ευκολο ειναι να φερουμε εμεις το pc..
Κομματακι δυσκολο να βρουμε Χαιεντα διατεθειμενο να μας ανοιξει το σπιτι για την "κοντρα"...
Οποτε θελετε παντως απο αρχες Σεπτεμβρη, εγω ειμαι μεσα.

To ευκολο ειναι να φερουμε εμεις το pc..
Κομματακι δυσκολο να βρουμε Χαιεντα διατεθειμενο να μας ανοιξει το σπιτι για την "κοντρα"...
Οποτε θελετε παντως απο αρχες Σεπτεμβρη, εγω ειμαι μεσα.

ο άνθρωπος πέταξε το γάντι ............

δεν μπορεί να μην βρεθεί κάποιος Χαιεντας χωρίς παρωπίδες .......
.......ας είναι και στην Θεσσαλονίκη

ο άνθρωπος πέταξε το γάντι ............

δεν μπορεί να μην βρεθεί κάποιος Χαιεντας χωρίς παρωπίδες .......
.......ας είναι και στην Θεσσαλονίκη

Ε, ενταξει δεν θα εχουμε και "duel" ! :D

Απλα παντα ημουν υπερ των συγκριτικων δοκιμων, διοτι βγαινουν τρομερα και πολλες φορες αναπαντεχα συμπερασματα.
Επισης θα ηθελα να νιωσω στην πραξη τι διαφορες μπορει να εχει (αν εχει) ενα κορυφαιο cd player σε ενα κορυφαιο συστημα σε σχεση πχ με τον ηχο που ακουω εγω απο την πηγη μου (HTPC) , οι οποιες πιθανον να μην ειναι τοσο αντιληπτες στο αρκετα φθηνοτερο και λιγοτερο αναλυτικο συστημα μου..

Θα μου άρεσε να ακούσω ένα τέτοιο τεστ.
Ένα PC ως transport με ένα καλό DAC vs ένα cd player ή ένα transport με το ίδιο DAC.

Καλές οι θεωρείες, αλλά χωρίς να δοκιμάσουμε δε μπορούμε να ξέρουμε τίποτα.

Άποψή μου: Όταν φτάσουν οι μνήμες flash σε χωρητικότητες και ταχύτητες που να αντικαθιστούν τους σκληρούς δίσκους, τότε ένας υπολογιστής χωρίς ανεμιστήρες (π.χ. iMac ή Macmini) θα είναι το ιδανικό transport.

Υπό την προϋπόθεση ότι θα παίζει τη μουσική ριπαρισμένη και ασυμπίεστη φυσικά.

Τώρα που το σκέφτομαι, ένα flash reader αποκλειστικά για χρήση audio δε θα ήταν κι άσχημη ιδέα...

Θα μου άρεσε να ακούσω ένα τέτοιο τεστ.
Ένα PC ως transport με ένα καλό DAC vs ένα cd player ή ένα transport με το ίδιο DAC.

Καλές οι θεωρείες, αλλά χωρίς να δοκιμάσουμε δε μπορούμε να ξέρουμε τίποτα.

Εγω θα ηθελα να συγκρινουμε και ενα PC που απλα να εχει μια καρτα ηχου με καλες αναλογικες εξοδους vs ενος κορυφαιου cd player...

Αυτα ομως που αναφερεις δεν ισχυουν σε περιπτωση που o ηχος εξαγεται απο το αναλογικο σταδιο της καρτας ηχου, ετσι δεν ειναι?
Γιατι εγω θυμαμαι οτι το bypassing του K-mixer ειχε νοημα μονο στις συνδεση του pc με τον ενισχυτη μεσω spdif/coaxial...

Ισχύει σε κάθε περίπτωση.

Το volume control των windows κάνει ένα πολλαπλασιασμό από που μπορεί να προκύψουν περισσότερα δεκαδικά από ότι μπορεί να υποστηρίξει το 32-bit σύστημα του pc.
Το τι προκύπτει γενικότερα μετά τον kmixer, δεν το γνωρίζω αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν είναι ότι το καλύτερο.

Το asio έρχεται από τον επαγγελματικό χώρο και παρέχει καλύτερη θεωρητικά διαχείριση πολλαπλών εισόδων (καναλιών) και εξόδων, με χρήση μοναδικών buffer για κάθε κανάλι και καλύτερη διαχείριση της μνήμης.

Γι'αυτό οι περισσότεροι κατασκευαστές καρτών, υποστηρίζουν to asio σε επίπεδο hardware και τους δικούς τους driver.

Οι επόμενες εικόνες απεικονίζουν, το υποσύστημα ήχου, στα xp και στα vista.

Attachments

• XPAudio-picture.jpg
    XPAudio-picture.jpg
    38.7 KB · Views: 28
  • VistaAudioSimple.jpg
    VistaAudioSimple.jpg
    41.2 KB · Views: 23

Το volume control των windows κάνει ένα πολλαπλασιασμό από που μπορεί να προκύψουν περισσότερα δεκαδικά από ότι μπορεί να υποστηρίξει το 32-bit σύστημα του pc.
Το τι προκύπτει γενικότερα μετά τον kmixer, δεν το γνωρίζω αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν είναι ότι το καλύτερο.

Το asio έρχεται από τον επαγγελματικό χώρο και παρέχει καλύτερη θεωρητικά διαχείριση πολλαπλών εισόδων (καναλιών) και εξόδων, με χρήση μοναδικών buffer για κάθε κανάλι και καλύτερη διαχείριση της μνήμης.

Γι'αυτό οι περισσότεροι κατασκευαστές καρτών, υποστηρίζουν to asio σε επίπεδο hardware και τους δικούς τους driver.

Οι επόμενες εικόνες απεικονίζουν, το υποσύστημα ήχου, στα xp και στα vista.

Θα το ψαξω και θα επανελθω.
Σε καθε περιπτωση ομως, ΠΑΝΤΑ χρησιμοποιουμε software player που υποστηριζει ASIO (πχ Foobar) οποτε ο Kmixer παρακαμπτεται ειτε ισχυει για την ψηφιακη ειτε για τις αναλογικες εξοδους.

Τα σύγχρονα pc έχουν θολώσει (αν όχι καταργήσει) τα ξεπερασμένα όρια μεταξύ 'επαγγελματικού' και 'ερασιτεχνικού'. Μήπως, λέω μήπως, γίνεται κάτι παρόμοιο και με τα όρια consumer και high-end..? -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: cd player vs pc

Γιατι ειναι δυσκολο?

Για διαφορους λογους οπως το ματσαρισμα ("ταιριαζει" η ταδε καρτα ηχου με αυτον τον ενισχυτη?), το CDP που θα επιλεγει θα "αξιζει τα λεφτα του ή μηπως αν βαζαμε καποιο αλλο θα του εριχνε στ'αυτια του PC?".

Τελος, ποιος θα κρινει ποιο ειναι καλυτερο? Αν ο ηχος ειναι διαφορετικος ωστε να ξεχωριζει ευκολα στο τυφλο τεστ, ποιος θα βγαλει τα καστανα απο τη φωτια?

Εγω θα ηθελα να συγκρινουμε και ενα PC που απλα να εχει μια καρτα ηχου με καλες αναλογικες εξοδους vs ενος κορυφαιου cd player...

Nα μην εχουμε και μια εξωτερικη καρτα ηχου να δουμε μπας και εχει μεγαλη διαφορα ,μιας και θαναι απαλλαγμενο απο το "βρωμικο" εσωτερικο περιβαλλον ενος pc ???

Προεγκατεστημενη εννοειται

Σωστά.

Επίσης, ο kmixer μας "τρώει" 2 από τα 16bits του ήχου μας, με προφανώς ακουστά αποτελέσματα λόγω μείωσης της δυναμικής περιοχής αλλά και της ίδιας της αλλαγής της έντασης.

Και τέλος, κάνει και ένα "άγαρμπο" resampling από 44.1KHz σε 48KHz το οποίο δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Με άλλα λόγια, ο kmixer κάνει μεγάλη ζημιά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: cd player vs pc

Για διαφορους λογους οπως το ματσαρισμα ("ταιριαζει" η ταδε καρτα ηχου με αυτον τον ενισχυτη?), το CDP που θα επιλεγει θα "αξιζει τα λεφτα του ή μηπως αν βαζαμε καποιο αλλο θα του εριχνε στ'αυτια του PC?".

Τελος, ποιος θα κρινει ποιο ειναι καλυτερο? Αν ο ηχος ειναι διαφορετικος ωστε να ξεχωριζει ευκολα στο τυφλο τεστ, ποιος θα βγαλει τα καστανα απο τη φωτια?

Συμφωνω οτι στον ηχο τα πραγματα ειναι πολυ πιο υποκειμενικα απο οτι λ.χ. στην εικονα οπου οι διαφορες ειναι εμφανεις και αμεσα συγκρισιμες. Φανταζομαι τα λαμπρα πριμα για τον ενα, θα ειναι τσιριχτα για τον αλλον..
Ομως, σε ενα τετοιο τεστ, κριτες θα ειστε ΕΣΕΙΣ που παρακολουθειτε αυτη την κατηγορια και εχετε τα ακουσματα και την σχετικη εμπειρια.
Απλα, δεν θα ξερετε ποιο ειναι ποιο, για να εχει ενδιαφερον και να μην υπαρχει (καλοπροαιρετη) προκαταληψη..
Εξυπακουεται οτι το συστημα που θα παιξουν οι πηγες θα ειναι της απολυτου επιλογης σας...
Ουσιαστικα θα ειναι σαν να συγκρινετε 2 standalone cd players στο ιδιο συστημα..

Εδώ δεν έχουμε καταλήξει ακόμα για το Bluesky, με τα PC θα ασχοληθούμε τώρα?
Πάντως τη δοκιμή μπορεί να την κάνει και ο καθένας μόνος του. Όλοι έχουμε PC σπίτι μας, ας το συνδέσουμε σε μια είσοδο προ και με το χέρι στην καρδιά ας γράψει ο καθένας τις εντυπώσεις του. Έτσι αποφεύγουμε και την έλλειψη αντικειμενικών ορισμών των ακουσμάτων γιατί η σύγκριση θα είναι σχετική μεταξύ των δύο πηγών.

Εκεί είναι το λάθος...
Αυτά που έγραψαν τα παιδιά παραπάνω για το kmixer τα διαβάσατε?! ;)

Απάντηση: Re: cd player vs pc

Εδώ δεν έχουμε καταλήξει ακόμα για το Bluesky, με τα PC θα ασχοληθούμε τώρα?

δεν το καταλαβαινω αυτο. Το δικο μου BS στο συστημα μου παιζει ΦΟΒΕΡΑ και δεν το λεω μονο εγω αυτο που δεν ειμαι χαιεντας. Το εχουν ακουσει πωρωμένοι χαιενταδες και το επιβεβαιωσαν. Σε τι να καταληξουμε δηλαδη?

Πετρο αν σου ειναι ευκολο να μας πεις απο τι απαρτιζεται το συστημα σου? Στο λεω αυτο γιατι σε οποιοδηποτε συστημα το εβαλα και σπιτι και στο μαγαζι το αποτελεσμα ηταν τραγικο! Εκτος εαν επεσα σε σκαρτο! Αλλα εβαλα και δευτερο και τα ιδια!!! Αν θες και με πμ για να μην βγουμε off topic.