CD Player

Μετά απο αρκετές ώρες ακρόαση και περισσότερες στρώσιμο το 865 δεν μπόρεσε να υπερκεράσει ηχητικά τα 63κις και 763 .......και αναχώρησε για το υπνοδωμάτιο όντας ένα πολύ καλό HT player. Παρ' όλα αυτά θεωρώ οτι είναι ένα τεχνολογικό οικονομικό επίτευγμα που δημιουργεί προοπτικές σε πολύ σύντομο χρόνο είτε απο την ίδια είτε απο άλλη εταιρία να γίνει το θαύμα. Μέχρι τότε τα μάτια, τα αυτιά και τα μυαλά ανοιχτά (όπως λέει και ο guru)

Πολύ ένδιαφέροντα όλα αυτά. Δεν το έχω ακούσει, αλλά με προβληματίζει η αξιοπιστία του (πχ δύο κομμάτια ακούγονται διαφορετικά ο ένας μπορεί να το θεωρεί εξαιρετικό ο άλλος πολύ ικανοποιητικό δεδομένης της τιμής του). Είναι προφανές ότι το QC της εταιρείας είναι ελάχιστο ως μηδαμινό και ανήκει στη χαρακτηριστική κινεζική καταναλωτική φιλοσοφία του μάρκετινγκ:"Είναι φτηνό, άρα εάν χαλάσει (ή δεν σου αρέσει) παίρνεις άλλο".
Πάντως κάποια player στην Αμερική, μεσοχαμηλής κατηγορίας τιμής (περ. 200 δολλ.) με μοντίφες (που τα έφεραν περίπου στα 1000 δολλ.) κατάφεραν να "παίξουν" στα ίσια αντίστοιχα κάποιων χιλιάδων δολλαρίων. Όπως επίσης και μερικά απωανατολίτικα πάμφθηνα DAC της ίδιας κατηγορίας. Καλώς ήλθαμε όλοι στη νέα εποχή.

ΛΜ Σίγουρα είναι ενα σημάδι της νέας εποχής αλλά θέλουμε λίγο, ίσως πολύ λίγο, δρόμο ακόμα σύμφωνα με τα αφτιά μου. Μου φαίνεται σαν δοκίμιο -πρωτότυπο με πρωτερήματα και αδυναμίες (ΙΜΗΟ) Βέβαια μετά απο τόσο θορυβο ή το δικό μου έχει πρόβλημα και πρέπει να αγοράσω άλλο ένα ή τι να πώ .....μαζική υστερία. Ότι και να είναι μετά απο λίγες μέρες θα δείξει ή θα ξεφουσκώσει ή θα καθιερωθεί. Σε κάθε περίπτωση το ηθικό δίδαγμα ειναι οτι δεν παίρνεις πάντα οτι πληρώνεις και στο εξής οι γίγαντες και οι νάνοι θα αντιμετωπίζονται με την δέουσα προσοχή και απο αυτή την άποψη θα βγεί κάτι καλό ούτως ή άλλως . Αυτό άλλωστε άργησε να γίνει στην Ελλάδα Έξω εδώ και πολύ καιρό έχουν αναδείξει σε φονέα το Toshiba dvd 3950 και άλλα
Εδώ νομίζω είμαστε σε νηπιακή κατάσταση περνάμε τις παιδικές αρώστειες ακόμα όπως και στο ποδόσφαιρο Άκριτα και άκρατα κάνουμε ήρωες και με τον ίδιο τρόπο την άλλη μέρα τους βγάζουμε άχρηστους.

ΛΜ Σίγουρα είναι ενα σημάδι της νέας εποχής αλλά θέλουμε λίγο, ίσως πολύ λίγο, δρόμο ακόμα σύμφωνα με τα αφτιά μου. Μου φαίνεται σαν δοκίμιο -πρωτότυπο με πρωτερήματα και αδυναμίες (ΙΜΗΟ) Βέβαια μετά απο τόσο θορυβο ή το δικό μου έχει πρόβλημα και πρέπει να αγοράσω άλλο ένα ή τι να πώ .....μαζική υστερία. Ότι και να είναι μετά απο λίγες μέρες θα δείξει ή θα ξεφουσκώσει ή θα καθιερωθεί. Σε κάθε περίπτωση το ηθικό δίδαγμα ειναι οτι δεν παίρνεις πάντα οτι πληρώνεις και στο εξής οι γίγαντες και οι νάνοι θα αντιμετωπίζονται με την δέουσα προσοχή και απο αυτή την άποψη θα βγεί κάτι καλό ούτως ή άλλως . Αυτό άλλωστε άργησε να γίνει στην Ελλάδα Έξω εδώ και πολύ καιρό έχουν αναδείξει σε φονέα το Toshiba dvd 3950 και άλλα
Εδώ νομίζω είμαστε σε νηπιακή κατάσταση περνάμε τις παιδικές αρώστειες ακόμα όπως και στο ποδόσφαιρο Άκριτα και άκρατα κάνουμε ήρωες και με τον ίδιο τρόπο την άλλη μέρα τους βγάζουμε άχρηστους.

:grinning-smiley-043

Δεν το ποσταρεις και στην Hiend αυτο βρε φιλε!!!

mdvq αν ήξερα να το κάνω.????.......... αν μπορείς κάνε το εσύ
Αν και εκεί γίνεται της τρελής

φίλε mdvq πήρα πέρσι κολιτήρι και καλάΐ να φτιάξω ένα interconect http://www.tnt-audio.com/clinica/shoestrings_e.html και κόνεψα να βάλω φωτιά στο σπίτι. Έχω διαβάσει στο hi fi world για μια μετατροπή που κάνει μια εταιρία στην Αγγλία και το κάνει (σύμφωνα με το περιοδικό) ίσως ένα απο τα καλύτερα layers στον κόσμο αλλά η μετατροπή κοσστίζει αν θυμάμαι καλά κάπου 700 οπότε ξέχνα το.
Απο την άλλη διαβάζω τελευταία παντού για την χρήση pc σαν τροσπορτ και για φτηνά και πολύ καλά dacs http://www.tnt-audio.com/sorgenti/trendsaudio_ud10_e.html και για μηχανήματα σαν το γαλάζιο ουρανό το οποίο όπως τα είπαμε κατ'επανάληψη και νομίζω συμφωνούμε μπορεί να μην είναι εσοτερικ αλλά οσονούπω ........... οπότε προς το παρόν σκέφτομαι μια αγορα του εν λόγω dac και ενός αθόρυβου pc. Νομίζω οτι πλέον δεν αξίζει να επενδύουμε σε επιτραπέζιες πηγές πάνω απο 100 -150
Άλλωστε με το 63 κις και το 763 δεν νιώθω κάποια ιδιαίτερη έλληψη. Μην ξεχνάς οτι ο μεγαλύτερος εχθρός του καλού είναι .....το καλύτερο.

Last edited:
Άσε που με το pc πειραματίζεσαι αβέρτα αφού μπορείς να αλλάζεις κατά βούληση κάρτες ήχου, drives, ακόμα και μητρικές και να παίζεις με τις επιδόσεις.

angelo, το bluesky δεν πρόκειται να το αγοράσω, γιατί διάβασα στο thread (ξέρεις ποιο) ότι έχει προβλήματα το πορτάκι, ορισμένα cdιά δεν τα διαβάζει με την πρώτη κλπ. Επειδή είμαι λίγο νευρωτικός σ' αυτά τα θέματα, δε θα κάτσω να μου σπάσουν τα νεύρα (διάβασέ το το ρημάδι!, άνοιξε σουσάμι!, κοκ) για να κερδίσω έστω και λίγο στον ήχο (με το 15ετίας player που έχω σίγουρα θα κερδίσω). Με συγχωρείτε, αλλά προσπερνάω.

Υ.Γ. Εσύ έγραψες κάπου ότι έχεις NAD 3020 modified;Έχω τον 3020i...

angelo, το bluesky δεν πρόκειται να το αγοράσω, γιατί διάβασα στο thread (ξέρεις ποιο) ότι έχει προβλήματα το πορτάκι, ορισμένα cdιά δεν τα διαβάζει με την πρώτη κλπ. Επειδή είμαι λίγο νευρωτικός σ' αυτά τα θέματα, δε θα κάτσω να μου σπάσουν τα νεύρα (διάβασέ το το ρημάδι!, άνοιξε σουσάμι!, κοκ) για να κερδίσω έστω και λίγο στον ήχο (με το 15ετίας player που έχω σίγουρα θα κερδίσω). Με συγχωρείτε, αλλά προσπερνάω.

Υ.Γ. Εσύ έγραψες κάπου ότι έχεις NAD 3020 modified;Έχω τον 3020i...

φίλε Guybrush καλημέρα παρόλη την κριτική που κάνω στο Blue sky, την κάνω σε πολύ απαιτητικό επίπεδο αλλά επαναλαμβάνω οτι το θεωρώ τεχνολογικό επίτευγμα να προσφέρει τόσα πολλά με τόσο λίγα χρήματα και νομίζω όλοι πρέπει να έχουμε την εμπειρία μιας τουλάχιστον ακρόασης (και θέασης) για διδακτικούς λόγους. Το δικό μου δεν είχε λειτουργικά προβλήματα αλλά σε σύγκριση με το 63κις και το 763 με κούραζε (λίγο ξύσιμο, λίγο μπουμάρισμα-αλλά αυτό έχει να κάνει και με το ταίριασμα με τα άλλα συνοδά) σε περίπτωση με φλατ ηχεία που δεν κατεβαίνουν χαμηλά μπορεί να ακουστεί πολύ ικανοποιητικά.
ο NAD 3020 είναι απο τους πιο μουσικούς ενισχυτές που έχω ακούσει και έχω ακούσει πολλούς . Με έσωσε απο την καλπάζουσα audiophilia nervosa που είχα όπως πολλοί εδω μέσα. Όλα ήρθαν και έδεσαν και άκουσα ΜΟΥΣΙΚΗ. Άσε τους άλλους να λένε για ανάλυση και υψήσυχνες και διαφάνεια Βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος δηλαδή την μουσική. Όταν έρθει και δέσει η μουσική τότε όλα τα άλλα τα ξεχνας, όσοι ασχολούνται ακόμα με τις λεπτομέρειες είναι γιατί δεν έχουν ακούσει ακόμα μουσική ακούνε μόνο ήχους
Επειδή ο δικός σου φαντάζομαι θα έχει παίξει πολλά χρόνια πιθανότατα θέλει αλλαγή των πυκνωτών εξόδου, γιατί πέφτουν με την χρήση και ακούς πιο ασθενικά μπάσα. Βρές ενα καλό τεχνικό αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου άγόρασε κάποια καλη μαρκα πυκνωτών μεγαλύτερων απο αυτών που έχει απο την μάνα του και καλή διασκέδαση.
Α´ και μην τον πουλήσης ποτέ ......... αλλιώς στείλε μου πμ

Σκοπεύω να πάρω καινούριο ενισχυτή και ηχεία σε λίγο καιρό (Πάσχα περίπου) και ο NAD θα φύγει για το εξοχικό μαζί με ένα ζευγάρι φτηνά ηχεία. Από εκεί λέω να αρχίσω μετά να τον πειράζω.

κάνε πρώτα συγκριτικό με τον NAD και αν βρείς καλύτερο πες μου και εμένα

Σκέφτομαι να πάρω ενισχυτή και ηχεία σε σετ για να ματσάρουν πιο καλά. Δεν ξέρω κατά πόσον μπορεί να παίξει συγκριτικό σε τέτοια περίπτωση.