CD Vs LP

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CD Vs LP

Τους καλλιτέχνες που θα τους βρεις!! Μας έχουν δυστυχώς τελειώσει! Έχει τελείωσει εκείνη η μοναδική περίοδος.

Eπειδή είμαι ευαίσθητος σε θέματα καλλιτεχνών, μπορείτε να μου πείτε ποιοί καλλιτέχνες δεν αξίζουν σήμερα; Εντάξει, δεν θα συγκρίνω τους σημερινούς ερμηνευτές της όπερας με τους παλιούς, ούτε τους σημερινούς μαέστρους ίσως, αλλά δεν είναι άγονη γη το μουσικό τοπίο. Ακόμα και στην μουσική δημιουργία, υπάρχουν συνθέτες άξιοι να ηχογραφηθούν.

Δέχομαι οτι το πρόσφατο παρελθόν, ειδικά οι δεκαετίες μετά τον πόλεμο και πριν το '80, γέννησε μοναδικούς καλλιτέχνες από κλασσικούς ερμηνευτές μέχρι punk ροκάδες. Δεν δέχομαι όμως οτι σημερα δεν υπάρχουν ερμηνευτές και δημιουργοι. Εχετε επίσης υπόψη σας οτι το έργο ενός καλλιτέχνη δεν αναγνωρίζεται πάντα στον καιρό του.

Πολυ δύσκολη εποχή για τους Νεο-έλληνες κλασικούς συνθέτες και μουσικούς. Σχεδόν ανύπαρκτη η δισκογραφία και οι ελάχιστες ηχογραφήσεις που πραγματοποιούνται χρηματοδοτούνται από τους ίδιους. Ολα τελειώνουν στα πρώτα 1.000 αντίγραφα σε CD που μοιράζονται σε φίλους και γνωστούς.

1000, και πολλά λες! Γνωστός μου πούλησε 300 CD από τον δίσκο του και η δισκογραφική πανυγήριζε για την επιτυχία.

Πέραν των χιλίων μυρίων άλλων παραγόντων,
Πάντα αξίζει να συγκρίνεις τα δύο μέσα με κοινό περιεχόμενο.

Έχω κάποια άλμπουμ σε έκδοση cd, δίσκο, SACD κ.τ.λ.
Εκεί σίγουρα είναι που καταλαβαίνει κανείς διαφορές.

Στην συντριπτική πλειοψηφία ο δίσκος του 70-80 ακούγετε καλύτερα από το CD reissue. Oxi πάντα βέβαια. Και όχι όλα τα κομμάτια.

Θα δώσω για παράδειγμα ένα ελληνικό άκουσμα ‛Σταυρός του Νότου’. Θεωρώ την έκδοση σε δίσκο καλύτερη αν και τα τραγούδια που είναι στο κέντρο του δίσκου *κάπου* κερδίζουν όταν ακούς το CD.
Τι λέτε και εσείς ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CD Vs LP

Μια σημερινή ηχογράφηση/παραγωγή μπορεί να φτάσει μια παλιά και να την ξεπεράσει ΜΟΝΟ αν γίνει με τον παλιό τρόπο [λάμπες κλπ σχετικά] και φυσικά στηριζόμενη στη παράδοση και εμπειρία της καλής περιόδου της δισκογραφίας.
Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άτομα με την σχετική πείρα και μεράκι. ΑΛΛΑ μην περιμένετε τα μονοπώλεια να ασχοληθούν με κάτι τέτοιο. Κάποιοι μικροί το κάνουν. Όπως και με την αναβίωση των λυχνιών, τις επανεκδόσεις δίσκων βινυλίου 200 γρ κλπ.
ΟΜΩΣ ήχο θα μπορέσεις να πετύχεις!! ...
..
Λ.Σ.
Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα καλά.
Η ερώτηση είναι απλή..
Ας πούμε ότι θέλουμε να ακούσουμε ένα πιάνο όσο το δυνατόν ποιο φυσικό, στο σπίτι μας από το "stereo μας"
Πιστευεις λοιπόν ότι τα σημερινά μέσα παραγωγής, δεν θα ξεπεράσουμε σε ποιότητα μια ηχογράφηση του '70. ?
Είπαμε κριτήριο θα είναι η προσέγγιση του "φυσικού ήχου"...

Ναι, μπορούμε. Ακούστε τα ορχηστρικά SACD της Channel και θα δείτε ότι το βινύλιο δεν είναι ο μόνος δρόμος. Αλλά είναι και αυτά μινιμαλιστικές ηχογραφήσεις, 5 μικρόφωνα για τα 5.0 κανάλια και 2-3 σποτ στα πνευστά ή στον σολίστα. Λίγο πολύ στα επίπεδα ενός Decca Tree το '60.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CD Vs LP

Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα καλά.
Η ερώτηση είναι απλή..
Και εξ ίσου απλή είναι και η απάντηση που σου έδωσα. Δεν νομίζω να χρειαστεί να προσθέσω κάτι άλλο.
Επίσης και ο (ln) πρόσθεσε κάτι. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CD Vs LP

Και εξ ίσου απλή είναι και η απάντηση που σου έδωσα.
...
Οκ
Απλά επειδή πήγε το θέμα στους μουσικούς και όχι σε αυτό που λέγαμε περί προσέγγισης του φυσικού..
Δεν νομίζω να χρειαστεί να προσθέσω κάτι άλλο
Οκ, όπως θέλεις.

Ήχο θα μπορέσεις να πετύχεις η ψυχή όμως έχει πετάξει προ πολλού. Δύσκολα βρίσκονται σήμερα ερμηνευτές σαν τους παλιούς.
Θα βρεις άρτιους τεχνικά εκτελεστές, αλλά θα τη βρεις μόνο με τους παλιούς και τις αναλογικές ηχογραφήσεις.
Όπως έχει υποστηρίξει και ο Neil Young, δεν τη βρίσκει με τις ψηφιακές ηχογραφήσεις. Το ίδιο έχει υποστηρίξει και η σοπράνο Elizabeth Schwartzkopf.
Δεν πιστεύω πως κάποιο ψηφιακό μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει το αναλογικό. Εκτός και αν έχεις ένα σύστημα [ανεξάρτητα τιμής] που δεν μπορεί να αναδείξει πολλές διαφορές. Λ.Σ.

Ήχο θα μπορέσεις να πετύχεις η ψυχή όμως έχει πετάξει προ πολλού. Δύσκολα βρίσκονται σήμερα ερμηνευτές σαν τους παλιούς.
Θα βρεις άρτιους τεχνικά εκτελεστές, αλλά θα τη βρεις μόνο με τους παλιούς και τις αναλογικές ηχογραφήσεις.
Όπως έχει υποστηρίξει και ο Neil Young, δεν τη βρίσκει με τις ψηφιακές ηχογραφήσεις. Το ίδιο έχει υποστηρίξει και η σοπράνο Elizabeth Schwartzkopf.
Δεν πιστεύω πως κάποιο ψηφιακό μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει το αναλογικό. Εκτός και αν έχεις ένα σύστημα [ανεξάρτητα τιμής] που δεν μπορεί να αναδείξει πολλές διαφορές. Λ.Σ.
Pai Mei
Εδώ μιλάω για τους μουσικούς. Πρίν απάντησα στο ερώτημά σου για την ηχογράφηση. Λ.Σ.

Re: Απάντηση: CD Vs LP

Έχεις ακούσει κανένα δισκάκι της ECM ?
Αν έχω ακούσει λεέι! Την γνωρίζω από μέσα δεκαετίας 70 και έχω πολλά βινύλια στη δισκοθήκη μου. Δεν τα θεωρώ σπουδαία σαν ηχογράφηση. Μόνο σαν μουσική αυτά που επέλεξα να έχω. Ακούγονται εντυπωσιακά σε κάποια συστήματα. Όσο πιο μουσικό το σύστημα τόσο ξεγυμνώνονται.
Έχω ακούσει και cd δανεικά από φίλους.Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: CD Vs LP

Αν έχω ακούσει λεέι! Την γνωρίζω από μέσα δεκαετίας 70 και έχω πολλά βινύλια στη δισκοθήκη μου. Δεν τα θεωρώ σπουδαία σαν ηχογράφηση. Μόνο σαν μουσική αυτά που επέλεξα να έχω. Ακούγονται εντυπωσιακά σε κάποια συστήματα. Όσο πιο μουσικό το σύστημα τόσο ξεγυμνώνονται.
Έχω ακούσει και cd δανεικά από φίλους.Λ.Σ.
Για τους μουσικούς της, έχεις άποψη ?
Στο λέω γιατί είπες ότι δεν υπάρχουν πια 'καλοί' μουσικοί-ερμηνευτές.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CD Vs LP

Για τους μουσικούς της, έχεις άποψη ?
Στο λέω γιατί είπες ότι δεν υπάρχουν πια 'καλοί' μουσικοί-ερμηνευτές.
Ναι κάποιοι λίγοι συνήθως παλιοί Αμερικανοί μουσικοί που ηχογραφούν στην ECM μου αρέσουν και καμιά φορά και ελάχιστοι νεώτεροι.
Δεν μου αρέσει ο Garbarek! Έχω έναν ή δύο δίσκους του.Λ.Σ.

Όπως έχει υποστηρίξει και ο Neil Young, δεν τη βρίσκει με τις ψηφιακές ηχογραφήσεις. Το ίδιο έχει υποστηρίξει και η σοπράνο Elizabeth Schwartzkopf

Και οι υπόλοιποι τι λένε, αν λένε ?
Γιατί αν δεν λένε, δεν πιστεύω να υποστηρίζεις ότι 2 ψήφοι από ένα σύνολο χιλιάδων σημαίνουν κάτι ?

Και οι υπόλοιποι τι λένε, αν λένε ?
Γιατί αν δεν λένε, δεν πιστεύω να υποστηρίζεις ότι 2 ψήφοι από ένα σύνολο χιλιάδων σημαίνουν κάτι ?
Αγαπητέ 1 track γενικά πόσοι τολμούν και είναι κατά του κατεστημένου και των συμφερόντων;
Ελάχιστοι όπως γνωρίζεις. Το ίδιο ισχύει και εδώ.
Θυμάμαι στο 1982 που καθιερώθηκε η κυκλοφορία των cd με το σύνθημα "τέλειος ήχος για πάντα", κάποιους σαν τον Collins [Genesis] όπως και άλλους στο Hi-Fi News & Record Review να φιγουράρουν σε διαφημήσεις για την προβολή του cd. Το ίδιο και ο Herbert Von Karajan.
Το περιοδικό Gramophone που έδωσαν και βραβείο σε δίσκους απαράδεκτους γιατί ήταν φηφιακής ηχογραφησης. Ποιοι βρίσκονται πίσω από τα περιοδικά;;;;;
Ένας πασίγνωστος από το εξωτερικό μιλούσε μία ώρα στο τηλέφωνο μαζί μου [αυτός πλήρωνε] για να με πείσει να δεχτώ τις τρανζιστορικές βελτιώσεις για τα 2 λαμπάτα Studer C-37 που έχω. Ο ίδιος αυτός κύριος κάποτε εκθείαζε τις λαμπάτες βελτιώσεις του για το ίδιο μπομπινόφωνο !!!!!
Φυσικά δεν ήθελε να μου στείλει email γιατί τα γραπτά μένουν. Λ.Σ.

Αγαπητέ 1 track γενικά πόσοι τολμούν και είναι κατά του κατεστημένου και των συμφερόντων;
Ελάχιστοι όπως γνωρίζεις. Το ίδιο ισχύει και εδώ.
Θυμάμαι στο 1982 που καθιερώθηκε η κυκλοφορία των cd με το σύνθημα "τέλειος ήχος για πάντα", κάποιους σαν τον Collins [Genesis] όπως και άλλους στο Hi-Fi News & Record Review να φιγουράρουν σε διαφημήσεις για την προβολή του cd. Το ίδιο και ο Herbert Von Karajan.
Το περιοδικό Gramophone που έδωσαν και βραβείο σε δίσκους απαράδεκτους γιατί ήταν φηφιακής ηχογραφησης. Ποιοι βρίσκονται πίσω από τα περιοδικά;;;;;
Ένας πασίγνωστος από το εξωτερικό μιλούσε μία ώρα στο τηλέφωνο μαζί μου [αυτός πλήρωνε] για να με πείσει να δεχτώ τις τρανζιστορικές βελτιώσεις για τα 2 λαμπάτα Studer C-37 που έχω. Ο ίδιος αυτός κύριος κάποτε εκθείαζε τις λαμπάτες βελτιώσεις του για το ίδιο μπομπινόφωνο !!!!!
Φυσικά δεν ήθελε να μου στείλει email γιατί τα γραπτά μένουν. Λ.Σ.

Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες.
Οι εταιρίες ήθελαν τότε να προωθήσουν την καινούρια κότα (ή χήνα, ή πάπια, ή δεινόσαυρο) με τα χρυσά αυγά. Αυτά τα αυγά λοιπόν, θα μας τα παρουσίαζαν σα χρυσά, άσχετα αν ήταν χρυσά ή τσίγκινα. Το ίδιο όμως έκανε και κάνει κι αυτός που παράγει (πχ) πικαπ. Θέλει να μας πείσει ότι το προιόν του είναι το καλύτερο, είτε είναι, είτε δεν είναι. Το ίδιο θα γίνει και αύριο με όποιο καινούριο προιόν κατασκευάσουν, οι (μικρές ή μεγάλες) εταιρίες. Το ίδιο συμβαίνει και θα συμβαίνει και στο hi fi και σε όλους τους τομείς της παραγωγής.
Από την άλλη όμως ο μικρότερος κατασκευαστής δεν έχει τόσο μακρύ χέρι και τείνει στα μάτια του κόσμου να φαντάζει σαν πιο τίμιος και αγαθός. Και αν αύριο βγει κάποιο καινούριο μέσο αποθήκευσης, σαφώς ανώτερο όλων των προηγουμένων, με τεράστιες όμως απαιτήσεις υλικοτεχνικής υποδομής στην παραγωγή του, σίγουρα θα υπάρξουν πολλοί (μικροί) κατασκευαστές, που θα λένε ότι τα παλιά είναι καλύτερα, για να μην βρεθούν έξω από το παιχνίδι.

ΥΓ1. Εξαιρέσεις πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν.
ΥΓ2. Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν συνειδητοποιεί τι σημαίνει έμπορος. (αναφέρομαι στις εταιρίες παραγωγής)
ΥΓ3. Ζήλεψα το σύστημά σου από το άλλο θέμα. Τι ώρες είπαμε ότι απουσιάζεις από το σπίτι ?:ernaehrung004: