CD Vs LP

και να επαναλάβω για χιλιαστή φορά μην δείχνεται στον κόσμο το πικαπ σαν πανάκεια !!! έχει κανταντίσει τουλάχιστον γραφικό (sic) δηλαδή ο κοσμάκης που διαβάζει είναι έτοιμος να βγάλει το συμπέρασμα !!! cd = ρδελο-μπου... πικαπ = οι κήποι του παραδείσου !!!!
EMAAAAA ΜΟΡΕ !!!!
ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ??? έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα του πικαπ ! απο 15 χρονών εχω αλλάξει ουκ λίγα !!! ΠΡΩΤΑ ΑΠΌΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΙΆΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΜΠΙΝΑΣ , δεύτερον έπαιζε ελαφρά καλύτερα από το κασετόφωνο , και μεχρι που ήρθε το cd και το καταρράκωσε στεγνά !!! και απροκάλυπτα !! , ξέρετε είχα γύρω στα 6 με 7 χιλιάδες τεμάχια βινύλια !! 5 και πλατώ ένα ηταν πρόσφορα από δισκογραφική !!! και ήταν ένα απο αυτά που χρησιμοποίησε κάποια στιγμή η ερτ ! ,,,
που διάολο θέλω να καταλήξω ??? ακούτε απο που θέλετε !! η αλήθεια δεν είναι πουθενά !!!! οπότε δεν είναι ούτε sto πικαπ !! όπως θέλουν διάφοροι να υποστηρίξουν !!! μετά βδελυγμίας
και όπως προανέφερα έχω την ευθύνη του λόγου μου , και μας διαβάζει κόσμος και κοσμάκης , ας είμεθα λιγάκι πιο μαλακοί και ανοιχτοί στις απόψεις μας !!! και μην δείχνουμε πράγματα και θαύματα τα οποία εντέλει δεν συμβαδίζουν και τόσο με την ουσία !!!

Κατά πρώτον, βρες το μάστορα εδώ πάνω και βλέπουμε...
Όταν γίνω κι εγώ μάστορας (προαγωγή από μαστροχαλαστής), θα το παλέψω.

Κατά δεύτερον, ό,τι ευχαριστεί τον καθένα. Προσωπικά, η ακουστική εμπειρία που παίρνω από το Rega, είναι ανώτερη από το Sonic Frontiers (και πειραγμένο ελαφρώς), οπότε, μένω εκεί που μ' αρέσει περισσότερο.

Είπαμε, στο Hi-Fi είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα το πώς αρέσει στον καθένα ν' ακούει.

Υ.Γ. Σωτήρη, δεν είπα ότι όλα τα synth είναι ψηφιακά, απλώς δεν ξέρω άλλο όργανο που να βγαίνει και σε ψηφιακό. Σιγά μην είχαν ψηφιακή τεχνολογία στη δεκαετία του '70, που η μόνη εφαρμογή του τρανζίστορ ήταν στους υπολογιστές...

και να επαναλάβω για χιλιαστή φορά μην δείχνεται στον κόσμο το πικαπ σαν πανάκεια !!! έχει κανταντίσει τουλάχιστον γραφικό (sic) δηλαδή ο κοσμάκης που διαβάζει είναι έτοιμος να βγάλει το συμπέρασμα !!! cd = ρδελο-μπου... πικαπ = οι κήποι του παραδείσου !!!!
EMAAAAA ΜΟΡΕ !!!!
ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ??? έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα του πικαπ ! απο 15 χρονών εχω αλλάξει ουκ λίγα !!! ΠΡΩΤΑ ΑΠΌΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΙΆΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΜΠΙΝΑΣ , δεύτερον έπαιζε ελαφρά καλύτερα από το κασετόφωνο , και μεχρι που ήρθε το cd και το καταρράκωσε στεγνά !!! και απροκάλυπτα !! , ξέρετε είχα γύρω στα 6 με 7 χιλιάδες τεμάχια βινύλια !! 5 και πλατώ ένα ηταν πρόσφορα από δισκογραφική !!! και ήταν ένα απο αυτά που χρησιμοποίησε κάποια στιγμή η ερτ ! ,,,
που διάολο θέλω να καταλήξω ??? ακούτε απο που θέλετε !! η αλήθεια δεν είναι πουθενά !!!! οπότε δεν είναι ούτε sto πικαπ !! όπως θέλουν διάφοροι να υποστηρίξουν !!! μετά βδελυγμίας
και όπως προανέφερα έχω την ευθύνη του λόγου μου , και μας διαβάζει κόσμος και κοσμάκης , ας είμεθα λιγάκι πιο μαλακοί και ανοιχτοί στις απόψεις μας !!! και μην δείχνουμε πράγματα και θαύματα τα οποία εντέλει δεν συμβαδίζουν και τόσο με την ουσία !!!
Εντάξει μας έπεισες! Μην σχίζεις τα ιμάτιά σου και μην τραβάς τις τρίχες της κεφαλής σου.
Σου αναγνωρίζεται το δικαίωμα να έχεις όποια άποψη έχεις. Κανείς δεν το αμφισβήτησε. Γιατί χτυπιέσαι;
Παρομοιώς, σ' αρέσει δε σ' αρέσει και άλλοι έχουν ίδια δικαιώματα με σένα στο να εκφράζουν τις απόψεις τους. Γιατί ενοχλείσαι τόσο;
Και χίλια πικάπ να έχεις αλλάξει και χίλια χρόνια να έχεις ασχοληθεί δεν σημαίνει και τίποτα.
Εμπειρίες ζωντανής ακουστικής μουσικής έχεις;;;;;
Εμπειρίες από καλοστημένα συστήματα έχεις;;;
Τί έχεις σαν αναφορά για τις απόψεις που εκφράζεις;;;
Αυτό έχει σημασία, νομίζω. Λ.Σ.

O Βασίλης ξεσπάθωσε...
Τσώπα βρε! Σέρνονται και μυοκαρδίτιδες και είσαι και σε επικίνδυνη ηλικία!

Ο καθένας ακούει από όπου του αρέσει...
Εμένα μου αρέσει να ακούω και από τα δύο! Άλλο πράγμα το πικάπ άλλο το CD.
Μη μου τον συγχύζετε! :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: CD Vs LP

Εντάξει μας έπεισες! Μην σχίζεις τα ιμάτιά σου και μην τραβάς τις τρίχες της κεφαλής σου.
Σου αναγνωρίζεται το δικαίωμα να έχεις όποια άποψη έχεις. Κανείς δεν το αμφισβήτησε. Γιατί χτυπιέσαι;
Παρομοιώς, σ' αρέσει δε σ' αρέσει και άλλοι έχουν ίδια δικαιώματα με σένα στο να εκφράζουν τις απόψεις τους. Γιατί ενοχλείσαι τόσο;
Και χίλια πικάπ να έχεις αλλάξει και χίλια χρόνια να έχεις ασχοληθεί δεν σημαίνει και τίποτα.
Εμπειρίες ζωντανής ακουστικής μουσικής έχεις;;;;;
Εμπειρίες από καλοστημένα συστήματα έχεις;;;
Τί έχεις σαν αναφορά για τις απόψεις που εκφράζεις;;;
Αυτό έχει σημασία, νομίζω. Λ.Σ.

δεκάδες συναυλίες κλασικής pop rock electro και live μουσικής :afro:
δεν σχίζω κανένα ιμάτιον είναι levis 501 δεν σχίζονται με τίποτα :BDGBDGB53:
οι τρίχες τις κεφαλής μου είναι μακεδονίτικου γκρίζου τύπου επίσης δεν τραβιόντε με τίποτα :2thumb22sup:
καλοστημένα συστήματα , ????:flipout::flipout::flipout:
αναφορά είχα μέχρι και μάστερ σε μπομπίνα του Kόκοτα :guitarist:
και δεν χτυπιέμαι ,,, εχω και μίξερ πιο αποδοτικό και πιο ξεκούραστο :BDGBGDB55:

Φίλε, έχω βινύλια 50 ετών στη δισκοθήκη μου και δεν έχουν πάθει τίποτα. Ποιες υψηλές χάνονται!!!!
Με τί παίζεις τους δίσκους με σκαπτικές βελόνες;
Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος εραστής του παρελθόντος για να του αρέσει πιο πολύ ή και αποκλειστικά μόνο το βινύλιο. Η ακουστική μου πείρα με τη ζωντανή ακουστική μουσική είναι αυτή που με κρατάει κοντά στο βινύλιο και κανένας συναισθηματισμός ή εθελοτυφλία. Γιατί πολύ απλά με φέρνει πιο κοντά στο αληθινό. Τόσο απλά! Λ.Σ.

αξιζει να διαβασουμε αυτο. http://en.wikipedia.org/wiki/Vinyl_record
ειδικα εκει που λεει frequency responce,παρουσιαζει κ τις δυο αποψεις,συλλεκτων,κ των στανταρ που προτεινε η RIAA,σχετικα με το ''λιωσιμο του δισκου''.παντως η λογικη αυτο δειχνει.δε χρειαζεται να τον διαβαζεις με 100 κιλα βαρος γιανα λιωσει.ειναι αναλογικο μεσο κ υποκειται σε καθε ειδους αλλοιωση.αντιθετως αν γερναμε μαζι με το δισκο,δεν καταλαβαινουμε διαφορα.εν κατακλειδι,γιατι να επιμενετε να πατε αθηνα-λαμια μεσω θεσαλλονικης,προσπαθωντας να εξισοροπησετε μια μια της ατελειες του τροπου αυτου αναπαραγωγης?βελονες,πλατω τοσων κιλων,καλωδια,καλωδια,καλωδια-λεφτα λεφτα λεφτα...οταν απτην αλλη σου δινει η τεχνολογια το ψηφιακο μεσο που πχ εκ φυσεως εχει μηδενικο Wow&Flutter,ακομα κ στα φτηνοτερα μηχανηματα.κατι που για να το πετυχει το πικαπ πχ ουτε κ με χιλιαδες χιλιαδων ευρω.δεχομαι καθε ειδους ρομαντισμο,σχετικα με το πικαπ γιατι ειναι μια μερακληδικη υποθεση κ τη χειροκροτω με χερια κ ποδια,αξιζει πραγματικα,αλλα οχι να προσπαθουμε να πεισουμε οτι η τεχνολογια 50ετιας ειναι καλυτερη απτη σημερινη.ποσο μαλλον σε κατι αυθερετο κ υποκειμενικο σαν τον ηχο.οπου θελοντας κ μη εμπιστευομαστε τις μετρησεις κ τα χαρακτηριστικα.αυτα εξαλλου δε διαβαζετε οταν αγοραζετε εναν ενισχυτη η ενα ηχειο?

αξιζει να διαβασουμε αυτο. http://en.wikipedia.org/wiki/Vinyl_record
ειδικα εκει που λεει frequency responce,παρουσιαζει κ τις δυο αποψεις,συλλεκτων,κ των στανταρ που προτεινε η RIAA,σχετικα με το ''λιωσιμο του δισκου''.παντως η λογικη αυτο δειχνει.δε χρειαζεται να τον διαβαζεις με 100 κιλα βαρος γιανα λιωσει.ειναι αναλογικο μεσο κ υποκειται σε καθε ειδους αλλοιωση.αντιθετως αν γερναμε μαζι με το δισκο,δεν καταλαβαινουμε διαφορα.εν κατακλειδι,γιατι να επιμενετε να πατε αθηνα-λαμια μεσω θεσαλλονικης,προσπαθωντας να εξισοροπησετε μια μια της ατελειες του τροπου αυτου αναπαραγωγης?βελονες,πλατω τοσων κιλων,καλωδια,καλωδια,καλωδια-λεφτα λεφτα λεφτα...οταν απτην αλλη σου δινει η τεχνολογια το ψηφιακο μεσο που πχ εκ φυσεως εχει μηδενικο Wow&Flutter,ακομα κ στα φτηνοτερα μηχανηματα.κατι που για να το πετυχει το πικαπ πχ ουτε κ με χιλιαδες χιλιαδων ευρω.δεχομαι καθε ειδους ρομαντισμο,σχετικα με το πικαπ γιατι ειναι μια μερακληδικη υποθεση κ τη χειροκροτω με χερια κ ποδια,αξιζει πραγματικα,αλλα οχι να προσπαθουμε να πεισουμε οτι η τεχνολογια 50ετιας ειναι καλυτερη απτη σημερινη.ποσο μαλλον σε κατι αυθερετο κ υποκειμενικο σαν τον ηχο.οπου θελοντας κ μη εμπιστευομαστε τις μετρησεις κ τα χαρακτηριστικα.αυτα εξαλλου δε διαβαζετε οταν αγοραζετε εναν ενισχυτη η ενα ηχειο?
Τα έχουμε πει πολλές φορές. Αν ευχαριστιέσαι έτσι όπως τα περιγράφεις με γεια σου με χαρά σου. Άσε με να ευχαριστιέμαι με το δικό μου τρόπο.
Κατέληξα υπέρ του αναλογικού γιατί, από την πείρα μου με την ζωντανή ακουστική μουσική, βρίσκω ότι το αναλογικό πλησιάζει περισσότερο την πραγματικότητα.
Η τεχνολογία δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Αν με εξυπηρετεί καλύτερα μόνο τότε τη δέχομαι. Αλλιώς τί να την κάνω για να το παίζω μοντέρνος! Το ίδιο ισχύει και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανημάτων. Τα γιαπωνέζικα θυμάμαι που είχαν τέλεια χαρακτηριστικά αλλά από ήχο... Λ.Σ.

σαφως,ο καθενας οπως του αρεσει ακουει.δεν θελω να σε πεισω,αλλα πως θα συννενοηθουν μεταξυ τους ο κοσμος αν ο καθενας φτιαχνει ενα ηχειο πχ κ λεει ''ετσι ειναι ο τελειος ηχος''.γιαυτο εγινε επιστημη το σπορ,κ βγαλανε παραμετρους thiele&small πχ.αλλιως θα γινονταν ακομα τετοιες ατερμονες συζητησεις σχετικα.και μετα φταινε οι reviewers οπως ειπε καποιος πιο πανω...μα το κοινο τους δινει πατημα να υποστηριζουν αυθαιρετα οτι τους συμφερει.αρα το θεμα επρεπε να ειναι,οχι CD vs LP,αλλα CD η LP,ποιο σας ΑΡΕΣΕΙ?

Το πικάπ αντικατέστησε το γραμμόφωνο που όντως ήταν κατώτερο και δεν χρειάζεται κανένας να μας πείσει γι' αυτό. Τότε ήταν μια άλλη εποχή πολύ διαφορετική από το σήμερα. Τότε το 'σύστημα' ήταν περήφανο για τις όποιες 'βελτιώσεις' μπορούσε να σου δώσει. Υπήρχε και ο μπαμπούλας του Α.Μπλοκ και λειτουργούσε σαν αντίβαρο.
Τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και σου πωλούν ό,τι νάναι ακόμα και ελατωματικά προϊόντα για να τα ξανααγοράσεις.
Με άλλα λόγια αυτό που ίσχυε μεταξύ γραμμοφώνου και πικάπ τότε, δεν ισχύει τώρα μεταξύ πικάπ και cd player.
Τότε ένα αναλογικό μέσω είχε αντικαταστήσει ένα άλλο. Τώρα ένα αναλογικό αντικαθίσταται με τον πιο φασιστικό τρόπο από ένα ψηφιακό. Συνέβαλαν και οι ρεβιούερς!!! Μην τους ξεχνάμε!!
Η αντικατάσταση αυτή, δυστυχώς, είναι πισωδρόμιση, παρ' ό,τι τεχνολογικά πιο μπροστά. Λ.Σ.

Κε Λ.Σ. θα ήθελα παρακαλώ να με πείσετε -αν έχετε την καλοσύνη- ότι το γραμόφωνο ήταν/είναι κατώτερο του πικαπ.

Επίσης, γιατί οι εταιρείες που "ενδιαφέρονται" για την ποιότητα της ηχογράφησης δεν παράγουν δίσκους 45rpm;

Κε Λ.Σ. θα ήθελα παρακαλώ να με πείσετε -αν έχετε την καλοσύνη- ότι το γραμόφωνο ήταν/είναι κατώτερο του πικαπ.

Επίσης, γιατί οι εταιρείες που "ενδιαφέρονται" για την ποιότητα της ηχογράφησης δεν παράγουν δίσκους 45rpm;
Για το γραμμόφωνο σε σχέση με το πικάπ δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο.
Όσο για τις 45 στροφές υπάρχουν πολλές εκδόσεις σε βαρύ βινύλιο από τις εταιρείες που πράγματι ενδιαφέρονται για την ποιότητα. Λ.Σ.

EMAAAAA ΜΟΡΕ !!!!
Εχεις ακούσει όλα αυτά τά πικ-απ πού λές ότι είχες μέ ένα καλό phono stage;

Εχεις ακούσει όλα αυτά τά πικ-απ πού λές ότι είχες μέ ένα καλό phono stage;
Ψέματα λέω δεν τα είχα ποτέ μου , έτσι για να πουλάω μούρη και να ανεβάσω το προφίλ μου το είπα , ,,, TO RIIA κάποια στιγμή θέλησα να το ξανασχεδιασω , αλλά δεν τα κατάφερα :bigcry:

Για το γραμμόφωνο σε σχέση με το πικάπ δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο.
Όσο για τις 45 στροφές υπάρχουν πολλές εκδόσεις σε βαρύ βινύλιο από τις εταιρείες που πράγματι ενδιαφέρονται για την ποιότητα. Λ.Σ.

Να υποθέσω ότι σχολιάζεται εκείνους που υποστηρίζουν το αντίθετο όπως αυτούς που υποστηρίζουν το CD;

Πολλές εκδόσεις δεν λένε κάτι. Θα έπρεπε να είναι όλες αν εννοούσαν την απόλυτη ποιότητα.

Να υποθέσω ότι σχολιάζεται εκείνους που υποστηρίζουν το αντίθετο όπως αυτούς που υποστηρίζουν το CD;

Πολλές εκδόσεις δεν λένε κάτι. Θα έπρεπε να είναι όλες αν εννοούσαν την απόλυτη ποιότητα.
Είναι όντως μεγάλη υπόθεση για τις μικρές εταιρείες επανεκδόσεων το τόλμημα των 45 στροφών γιατί οι περισσότεροι που αγοράζουν ποιοτικούς δίσκους, δυστυχώς, τους αποφεύγουν και προτιμούν τους 33 στροφών.
Οι μεγάλες εταιρείες στο βωμό των συμφερόντων τους [και για ιδεολογικούς λόγους] δεν βγάζουν όπως ξέρεις βινύλιο καν. Φαντάσου στην εποχή που έβγαζαν το πόσο θα τους ενδιέφερε αφού βασικά και κύρια έχουν καθαρά οικονομικά κίνητρα.
Ζούμε σε εποχή άγριου και βάρβαρου καπιταλισμού...
Τί να περιμένει κανείς από τις μεγάλες δισκογραφικές!
Γι'αυτό είναι μέγα το τόλμημα γενικά των μικρών εταιρειών επανεκδόσεων.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες το "πολλές εκδόσεις" 45 στροφών λένε όντως κάτι πάρα πολύ μεγάλο. Λ.Σ.

Re: Απάντηση: CD Vs LP

View attachment 23059
attachment.php

Κι ο ευφάνταστος συγκερασμός τεχνολογιών.
Τι άλλο θα δούν τα ματάκια μας...
ωραίο !!! δεν ξέρω αν πρόκειται περί συγκερασμού η περί τεχνολογικής παρτου@@ς , αλλά έχει χοντρή πλάκα !
τι παίζει τώρα ? εεεε ?? διαλεχτέ !!!

που το πουλάνε αυτό ???
:chinese: το θέλω :Banane0:

Αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί ?
Αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
Το να μη τη βρίσκεις με τη μουσική που λέει ο Neil Young, αναφερόμενος στα ψηφιακά.
Το θέμα της ιδεολογίας στα ψηφιακά μου το είχε κάποτε σε συζήτησή μας αναφέρει ο γνωστός Σάκης Παπαδημητρίου και συμφωνώ. Να μη τη βρίσκουμε με τη μουσική εξ αιτίας του μέσου [cd] σαν στόχος της άρχουσας τάξης για τη διαμόρφωση μιας άλλης συνείδησης ευκολότερα ελεγχόμενης. Η μουσική καλιεργεί και διαμορφώνει άλλου είδους συνείδηση. Λ.Σ.