CD Vs LP

Και να συμπληρώσω κάτι ακόμη: Το μέλλον έχει προσχεδιαστεί στο να μην υπάρχει μέσον με γραμμένη μουσική που να μπορείς να αγοράσεις για πλήρη έλεγχο ακόμη και για το τί θα ακούει κάποιος, καλωδιακά. Θα γίνει προσπάθεια το να περάσει και αυτό σαν τεχνολογικό επίτευγμα, αλλά η ουσία θα είναι μία: ο πλήρης έλεγχος. Ακόμα και τα πιο μεγαλεπίβολα σχέδια αποτυγχάνουν.

Οι τεχνολογολάγνοι μαζί με κάποιους ρεβιούερς του μέλοντος θα διευκολύνουν την κατάσταση.Λ.Σ.

Κακό δεν είναι ο έλεγχος του μέσου αλλά του περιεχομένου.
Και επίσης ό,τι κλειδώνει ξεκλειδώνει κιόλας.

Re: Απάντηση: CD Vs LP

Κακό δεν είναι ο έλεγχος του μέσου αλλά του περιεχομένου.
Και επίσης ό,τι κλειδώνει ξεκλειδώνει κιόλας.
Δεν κατάλαβες με τη λέξη έλεγχος εννοώ το να μας ελέγχουν, να μας αστυνομεύουν. Λ.Σ.

Κατάλαβα ακριβώς αυτό που λέτε.
Η αστυνόμευση θα μπορούσε να γίνει ακόμα κι αν δεν υπήρχε μουσική καταγεγραμμένη σε ψηφιακό μέσο. Πχ να μην μπορείς να αγοράσεις (δίσκο) με μετρητά αλλά μόνο με πιστωτική...
Το θέμα είναι να μην ελέγχεται το περιεχόμενο (και η ουσία της μουσικής).

Το πλαστικό χρήμα είναι προφανές ότι θα γίνει το μέσο γιά όλες τις
συναλλαγές. Το θέμα είναι όμως το προσφερόμενο προιόν (σε αυτή την
περίπτωση, μουσική) είτε είναι μέσω Download, είτε ως φυσικό προιόν
(δισκάκι, κάρτα μνήμης), να είναι τεχνικά άρτιο και αποδεκτό από την
άποψη της ακουστικής ποιότητας!

Το έγραψα και στο Thread γιά τον καθαρισμό των δίσκων βινυλίου, αλλά θα
το πω και εδώ, με άλλα λόγια! Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι τα CD έχουν
μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα LP!

Το έγραψα και στο Thread γιά τον καθαρισμό των δίσκων βινυλίου, αλλά θα
το πω και εδώ, με άλλα λόγια! Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι τα CD έχουν
μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα LP!

Χμμ. Ούτε δίσκος βινυλίου ούτε cd από αυτά που έχω στην δισκοθήκη μου χάλασε ολοκληρωτικά ( τότε μπορούμε να μιλάμε για διάρκεια ζωής - όταν αυτή τελειώσει ). Ομως θα πρέπει να παραδεχθείς ότι η αργά αλλά σταθερά κλιμακούμενη χειροτέρευση του δίσκου βινυλίου είναι γεγονός που υπάρχει μόνο σε αυτόν και όχι στο cd.

ΥΓ . Από βινύλιο προτιμώ να ακούω. Κι αν περνούσε από το χέρι μου δεν θα είχα αγοράσει ούτε ένα cd.

Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι έχω μερικούς δίσκους γιά δοκιμές, οι οποίοι
μπορει και να τους έχω παίξει πάνω από 200 φορές! Δεν έχω παρατηρήσει
κάποια εμφανή φθορά ως προς τον ήχο τους. Ο πολύς VdH, έχει αναφέρει
κατα καιρούς σε συνεντεύξεις του ότι έχει δίσκους που τους έχει παίξει πάνω
από 1000 φορές και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα! Να τονιστεί εδώ βέβαια
η τεράστια σημασία που έχει γιά την ζωή και την φθορά του δίσκου, η καλή
ρύθμιση του βραχίονα, καθώς και η ποιότητα του και της κεφαλής.
Η αποθήκευση και η φροντίδα του υλικού, επίσης έχει τεράστια σημασία.

Σας διαβεβαιώ από την πολύχρονη πείρα μου ότι τίποτε δεν παθαίνουν οι δίσκοι βινυλίου με τη σωστή μεταχείρηση όσο και να έχουν παίξει. Τα cd είναι αυτά που έχουν ημερομηνία λήξης είτε παίζουν είτε όχι. Γι' αυτό προτιμάμε ιδιαίτερα τα καλής ποιότητας cd. Λ.Σ.

Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι έχω μερικούς δίσκους γιά δοκιμές, οι οποίοι
μπορει και να τους έχω παίξει πάνω από 200 φορές! Δεν έχω παρατηρήσει
κάποια εμφανή φθορά ως προς τον ήχο τους. Ο πολύς VdH, έχει αναφέρει
κατα καιρούς σε συνεντεύξεις του ότι έχει δίσκους που τους έχει παίξει πάνω
από 1000 φορές και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα! Να τονιστεί εδώ βέβαια
η τεράστια σημασία που έχει γιά την ζωή και την φθορά του δίσκου, η καλή
ρύθμιση του βραχίονα, καθώς και η ποιότητα του και της κεφαλής.
Η αποθήκευση και η φροντίδα του υλικού, επίσης έχει τεράστια σημασία.

Εχεις απόλυτο δίκιο

Απάντηση: Re: CD Vs LP

Σας διαβεβαιώ από την πολύχρονη πείρα μου ότι τίποτε δεν παθαίνουν οι δίσκοι βινυλίου με τη σωστή μεταχείρηση όσο και να έχουν παίξει. Τα cd είναι αυτά που έχουν ημερομηνία λήξης είτε παίζουν είτε όχι. Γι' αυτό προτιμάμε ιδιαίτερα τα καλής ποιότητας cd. Λ.Σ.

Πριν λίγες ώρες άκουσα 5-6 βινύλια χιλιοπαιγμένα από τα φοιτητικά μου χρόνια. Κανένα πρόβλημα με τον ήχο τους. Πάντα βέβαια φρόντιζα τα βινύλια να διαβάζονται με σωστή γεωμετρία κεφαλής/βραχίονα. Να είναι καλά οι Ελληνες πρωτοπόροι που γράφανε κάποτε στον ΗΧΟ.

παιδια εγω ακούω το cd burmester 001 κοντρα στο simon yorke μου και το cd εχει κάνει σκόνη το simon .
VINYL IS DEAD

παιδια εγω ακούω το cd burmester 001 κοντρα στο simon yorke μου και το cd εχει κάνει σκόνη το simon .
VINYL IS DEAD

Mα γιατί τόση έπαρση,βιασύνη να το θανατώσουν(το βινύλιο) και μερικές φορές πικροχολιά απο τους θιασώτες του cd σε αυτό το Forum;.
Πραγματικά με προβληματίζουν τέτοια φονταμενταλιστικού τύπου σχόλια ιδιαίτερα απο μέλη που έχουν επενδύσει βαριά σε αναλογικά setup.
Προσωπικά εάν πίστευα οτι το βινύλιο πέθανε θα έτρεχα να σκοτώσω την συλλογή και το πικάπ μου όσο προλάβαινα και τέλος πάντων αν έπαιζε τόσο χάλια ηέστω μέτρια δεν θα επένδυα σε τόσο ακριβό πικάπ για ρομαντικούς ή νοσταλγικούς λόγους.
Τί να πώ..
Πάντως για όσους βιάζονται να σκοτώσουν το βινύλιο τους πληροφορώ πώς έχει επιβιώσει πάνω απο τα διπλά χρόνια απο το CD και μάλιστα περνάει την δέυτερη εφηβεία του με άνοδο 25% των πωλήσεων του στην Αμερική τHν χώρα που έκανε ότι περνούσε αππο το χέρι της για να το θάψει.
Μαλιστα κάτι πήρε το αυτάκι μου οτι οι πολυεθνικές σκέυτονται να επανεκκινήσου την παραγωγή βινυλίων αφου άρχισαν να λιγουρεύονται αυτήν την μικρή μεν αλλα ανερχόμενη αγορά.
Τέλος για όσους έχουν ξεχάσει ακόμη και στην εποχή που το βινύλιο μεσουρανούσε δεν ήταν το πιο δημοφιλές μέσον αναπαραγωγής ακριβώς για τους ίδιους λόγους που δεν είναι και σήμερα, ήταν ευαίσθητο άβολο και κόστιζε!.Τότε λίγα σπίτια όπως και τώρα είχαν ένα καλό πικάπ αφού η κασέτα εκτός απο πιό φτηνή,ανθεκτική και έυκολη στην αναπαραγωγή αντιγραφόταν κιόλλας!.
Σας θυμίζουν τίποτε όλα αυτά;
Aκριβώς το CD ποτέ δεν αντικατέστησε ουσιαστικά το βινύλιο (αν και για αυτό ξεκίνησε) αλλα την κασέτα και μάλιστα πολύ επιτυχημένα...

VINYL IS DEAD!
LONG LIVE VINYL!!! :Banane0:

Ενα πλατό εργαλείο υψηλότατης ακρίβειας σαν το Yorke(ποιό μοντέλο?) κι απαιτητικό και βεβρακωτικό είναι...

Ποιό είναι ακριβώς όλο το σύστημα;

Last edited:
Το βινύλιο είναι μιά χαρά για αυτούς που αγοράζουν λίγους δίσκους κάθε χρόνο.
Ή για αυτούς που, μέχρι τα 40 τους, καταστάλαξαν σε 300 -ή 500, ή 1000, αδιάφορο- δίσκους που θα ακούν για όλη την υπόλοιπη ζωή τους.
Δεν ανήκω σε αυτούς.

Επίσης...έχω ακούσει εξαιρετικό ήχο από remastered CDs, βινυλίων που είχα για χρόνια. Η διαφορά είναι δραματική. Δοκιμάστε το 4πλό του Shelly Mane.
Στα βινύλια τα μισά όργανα ήταν θαμένα στο mix, τώρα έχουν βγεί στην επιφάνεια και ακούγονται υπέροχα.

περί ορέξεως, βέβαια, λόγος ουδείς.
αλλά έχω ένα μπάρμπα, χαϊεντά στα νειάτα του που ορκίζεται πως τα LPs δεν φτάνουν σε ποιότητα τους παληούς δίσκους γραμμοφώνου. Και αυτός (ορκίζεται) και όλοι οι επιζώντες φίλοι του.
Συγνώμη αλλά εμένα κάτι τέτοια με κάνουν πολύ σκεπτικό.