παιδια εγω ακούω το cd burmester 001 κοντρα στο simon yorke μου και το cd εχει κάνει σκόνη το simon .
VINYL IS DEAD
Mα γιατί τόση έπαρση,βιασύνη να το θανατώσουν(το βινύλιο) και μερικές φορές πικροχολιά απο τους θιασώτες του cd σε αυτό το Forum;.
Πραγματικά με προβληματίζουν τέτοια φονταμενταλιστικού τύπου σχόλια ιδιαίτερα απο μέλη που έχουν επενδύσει βαριά σε αναλογικά setup.
Προσωπικά εάν πίστευα οτι το βινύλιο πέθανε θα έτρεχα να σκοτώσω την συλλογή και το πικάπ μου όσο προλάβαινα και τέλος πάντων αν έπαιζε τόσο χάλια ηέστω μέτρια δεν θα επένδυα σε τόσο ακριβό πικάπ για ρομαντικούς ή νοσταλγικούς λόγους.
Τί να πώ..
Πάντως για όσους βιάζονται να σκοτώσουν το βινύλιο τους πληροφορώ πώς έχει επιβιώσει πάνω απο τα διπλά χρόνια απο το CD και μάλιστα περνάει την δέυτερη εφηβεία του με άνοδο 25% των πωλήσεων του στην Αμερική τHν χώρα που έκανε ότι περνούσε αππο το χέρι της για να το θάψει.
Μαλιστα κάτι πήρε το αυτάκι μου οτι οι πολυεθνικές σκέυτονται να επανεκκινήσου την παραγωγή βινυλίων αφου άρχισαν να λιγουρεύονται αυτήν την μικρή μεν αλλα ανερχόμενη αγορά.
Τέλος για όσους έχουν ξεχάσει ακόμη και στην εποχή που το βινύλιο μεσουρανούσε δεν ήταν το πιο δημοφιλές μέσον αναπαραγωγής ακριβώς για τους ίδιους λόγους που δεν είναι και σήμερα, ήταν ευαίσθητο άβολο και κόστιζε!.Τότε λίγα σπίτια όπως και τώρα είχαν ένα καλό πικάπ αφού η κασέτα εκτός απο πιό φτηνή,ανθεκτική και έυκολη στην αναπαραγωγή αντιγραφόταν κιόλλας!.
Σας θυμίζουν τίποτε όλα αυτά;
Aκριβώς το CD ποτέ δεν αντικατέστησε ουσιαστικά το βινύλιο (αν και για αυτό ξεκίνησε) αλλα την κασέτα και μάλιστα πολύ επιτυχημένα...
VINYL IS DEAD!
LONG LIVE VINYL!!! :Banane0: