CD Vs LP

Ναί. Εως πολύ ειδικά. Οπως αυτό εδώ για παράδειγμα.

http://ecx.images-amazon.com/images/I/411-C1Lq+kL._SS500_.jpg

για μένα είναι μέσα στις καλύτερες κυκλοφορίες της 10ετίας.

Οχι...δεν υπάρχει σε βινύλιο -bye-

Πραγματι Κωστα,συμβαινει αυτο. Πχ,

απο δω και μετα, Εκεινος, γραφει την ιστορια της συγχρονης ελληνικης μουσικης σε cd....

Attachments

• 001.jpg
    001.jpg
    103.6 KB · Views: 13
Για τους αναλογικούς και μόνο.
Επενδύστε σε κυλίνδρους, ούτε ρεύμα ούτε τίποτα.....

foresia.jpg

Deminio, μα στην πηγή ειδικά είναι τα πράγματα που εξελίσονται συνεχώς και ραγδαία. Στα αναλογικά υπάρχει τέτοια πληθώρα και τελειοποίηση σε φθηνά και ακριβά πικάπ που δεν ξέρεις τι να διαλέξεις και επίσης αναρωτιέσαι πως επιζούν τόσοι κατασκευαστές πικάπ και δή πανάκριβων.
Στις ψηφιακές τώρα, εκεί είναι που υπάρχει εξέλιξη τεράστια στην ποιότητα με σύγχρονη πτώση τιμών. Τα σημερινά DAC-με τα σύγχρονα τσιπάκια που βελτιώνονται ανά τρίμηνο-έχουν απόδοση που ούτε να την φανταστούμε πριν 10 χρόνια. Χώρια που με λίγα λεφτά σου μετατρέπουν και HD υλικό.
Δεν είναι πρόοδος το ότι μπορείς με λόγικά λεφτά να ακούς τα master των εταιριών σπίτι σου σε 24/176.4 και transfers θρυλικών καλλιτεχνών του '50-'60?. Σε πολύ λίγο αυτό θα συμβαίνει από όλο και περισσότερες μικρές και μεγάλες εταιρίες.
Ετοιμαστείτε κατάλληλα.
Θ.Ζ.

Oταν είπα στην ... πηγή όμως δεν βλέπω μέλλον , μιας που είχα προαναφέρει της λυχνίες εννοούσα ανάλογο μέλλον και στο πικαπ (οχι στα Dac που πλέον σκίζουν στο χιλιάρικο) :) :operator: Βλέπω μια τάση να διαφημίζονται συνεχώς νέες -και μερικές οικονομικές- δημιουργίες ενισχυτών λυχνίας και σε μικρότερη κλίμακα αλλά επίσης σημαντική σε ποσοστό πικάπ,κεφαλές,phono. Προσωπικά στο θέμα του πικάπ είμαι παγωμένος διότι πιστεύω οτι δεν μπορεί να κάνει το μπάπ στα charts (!) που συνεχίζουν και κάνουν εδώ και μια καυτή οκταετία οι ενισχυτές λυχνίας (βλέπε πωλήσεις Primaluna, Cayin και ευρύτερα και σε πιο ακριβά δημιουργήματα) γι αυτό και είπα οτι δεν θα έχει μέλλον στην επόμενη πενταετία - μακάρι να βγώ ψεύτης. Λέγοντας μέλλον δεν εννοώ τους ήδη υπάρχοντες και αρκετούς σε αριθμό κατόχους turntable που αγοράζουν σταθερά κατι ,αλλά μέλλον με πολλές νέες πωλήσεις ανάλογες των cd που πραγματικά να δείχουν οτι "ανεβαίνει" το θέμα .

Αυτό που βλέπω να έχει μέλλον είναι το Blu Ray το οποίο με την χωρητικότητά του μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε HD δημιουργήματα audio τα οποία να λήξουν την ιστορία - η εκκίνηση από πλευράς εικόνας το έδειξε καθαρά.

Φίλε deminio παίζει ρόλο και το τι ακούς. Δύσκολα θα βρεις ανεξάρτητη εταιρεία να μη βγάζει και βινύλια. Άσε που κάποιες βγάζουν νούμερα μόνο σε βινύλιο.
Ξέρω πολλούς πιτσιρικάδες που ψάχνουν πικαπ.

Κάποια στιγμή μάλιστα είχα μαζέψει αρκετά παλιά (φθηνά ) πικαπάκια και τα έχω χαρίσει σε φίλους που άρχισαν τον τελευταίο καιρό να μαζεύουν δίσκους.

Υπάρχει κινητικότητα.

Καλά στη χορευτική με τα white label μόνο το βινύλιο είναι respect,όσο και αν η τεχνολογία διευκολύνει τα πράγματα.
Το να παίξεις μουσική μέσω laptop ,το κάνει και DJ Deaf.

Re: Απάντηση: Re: CD Vs LP

Cd και πάλι Cd, από εξωγήινα όντα για εξωγήινα όντα :Banane0::ADFADF1::ernaehrung004:
Δεν είναι 'εξωγήινος' αυτός που ακούει cd, ούτε 'ιθαγενής' που εντυπωσιάζονται από φανταχτερά.
Απλώς οι από πάνω που επέβαλλαν φασιστικά και με το έτσι θέλω το cd, μας αντιμετωπίζουν σαν 'εξωγήινους' ή 'ιθαγενείς'. Λ.Σ.

Ναί. Εως πολύ ειδικά. Οπως αυτό εδώ για παράδειγμα.

http://ecx.images-amazon.com/images/I/411-C1Lq+kL._SS500_.jpg

για μένα είναι μέσα στις καλύτερες κυκλοφορίες της 10ετίας.

Οχι...δεν υπάρχει σε βινύλιο -bye-

Eλα ρε παιδί μου και τρόμαξα!
Ακου ειδικά γούστα!Καταπληκτικό 3πλό CD,πράγματι μια από τις
καλύτερες κυκλοφορίες!

Το είχα παραγγείλει κατευθείαν από:
http://www.intaktrec.ch/100-a.htm

Δεν είναι 'εξωγήινος' αυτός που ακούει cd, ούτε 'ιθαγενής' που εντυπωσιάζονται από φανταχτερά.
Απλώς οι από πάνω που επέβαλλαν φασιστικά και με το έτσι θέλω το cd, μας αντιμετωπίζουν σαν 'εξωγήινους' ή 'ιθαγενείς'. Λ.Σ.

Λουκά, μην επιμένεις να τα βάζεις με το CD. Και οι ελάχιστα ασχολούμενοι
έχουν καταλάβει ότι είναι ένας "καυμένος" ψηφιακός πρόγονος, που μας έδωσε όμως πρακτική και καλή μουσική, που δεν ακούγεται καθόλου άσχημα με την σημερινή τεχνολογία.
Κοίταξε λίγο προς απογόνους όπως το HD υλικό και θα δεις καθαρά ποιό είναι το μέσον για να ακούς με απόλυτη-όσο απόλυτη γίνεται με τα σημερινά μέσα φυσικά-ακρίβεια το τι γράφτηκε ψηφιακά ή τη μεταφέρθηκε από ταινία.
Στο κάτω-κάτω αν οι ακούoντες CD είναι "ιθαγενείς", τι θα πούμε για τα εκατομύρια που ακούν ευτυχέστατοι mp3?
Ας μην λέμε πολλούς αφορισμούς γιατί μοιάζουν ρήσεις "σοφών γερόντων".
Θ.Ζ.

Σωστά.
Δεν μπορούμε να καθωρίσουμε εμείς το γούστο οποιουδήποτε άλλου.
Δεν συζητάμε σε βάση προσωπικής αντιπαράθεσης.

Ανταλλαγή γνώσεων,εμπειριών κι επιχειρημάτων γίνεται κι απο εκεί και πέρα ο καθένας έχει δικαίωμα στην όποια άποψή του.

Last edited:

Ενώ το καημένο το LP μας το έδωσαν αφού πρώτα μας ρώτησαν, ε; :p

- Δε μου λέτε καλά μου παιδάκια; Αφού παίξατε με αυτόν το μικρούλη δισκάκο, θέλετε να σας δώσουμε και τον μεγάλο, που χωράει πιο πολλά;
- Ναι κυρία, ναιιιιιιιιιιιι!
- Ωραία! Ποιο καλό παιδάκι θέλει να δοκιμάσει πρώτο;

Re: Απάντηση: CD Vs LP

Σωστά.
Δεν μπορούμε να καθωρίσουμε εμείς το γούστο οποιουδήποτε άλλου.
Δεν συζητάμε σε βάση προσωπικής αντιπαράθεσης.

Ανταλλαγή γνώσεων,εμπειριών κι επιχειρημάτων γίνεται κι απο εκεί και πέρα ο καθένας έχει δικαίωμα στην όποια άποψή του.
DIPIE σε ποιον αθευθύνεσαι!!
Πού βλέπεις ότι κάποιος προσπαθεί να καθορίσει το γούστο του άλλου.
Πού την είδες την προσωπική αντιπαράθεση;;
Ομολογουμένως έχεις μεγάλη φαντασία!
Απόψεις εκράζουμε. Όχι αρεστές για σένα ή για κάποιους. Λ.Σ.

Είδες πουθενά τ' όνομά σου;
Με τον Θέμη συμφώνησα.Απαγορεύεται;

Βρε τι πάθαμε μεσημεριάτικα.

Καθήστε καλά γιατί θα το πώ στην κυρία:argh:

Ενώ το καημένο το LP μας το έδωσαν αφού πρώτα μας ρώτησαν, ε; :p

- Δε μου λέτε καλά μου παιδάκια; Αφού παίξατε με αυτόν το μικρούλη δισκάκο, θέλετε να σας δώσουμε και τον μεγάλο, που χωράει πιο πολλά;
- Ναι κυρία, ναιιιιιιιιιιιι!
- Ωραία! Ποιο καλό παιδάκι θέλει να δοκιμάσει πρώτο;
Πρέπει να λάβεις υπόψη σου το πότε και πώς εφαρμόζεται κάτι. Όλες οι εποχές δεν είναι ίδιες.
Να σου δόσω ένα γενικό παράδειγμα:
Κάποτε οι βιομήχανοι κλπ ήταν περίφανοι για το προϊόν που παρήγαγαν ότι θα ήταν αξιόπιστο για πάρα πολλά χρόνια κλπ. κλπ.
Τώρα κατασκευάζουν ένα προϊόν ξέρουν ότι είναι ακόμα και ελαττωματικό και το πλασάρουν στην αγορά.
Είναι διαφορετική η κάποτε εποχή που βγήκε ο μεγάλος δίσκος βινυλίου από την μετέπειτα που μας πλάσαρε το cd.
Τουλάχιστον είναι γνωστοί σε όλους, πιστεύω, οι λόγοι υποβάθμισης του αναλογικού με κακής ποιότητας δίσκους βινυλίου και της προετοιμασίας του κοινού, με την βοήθεια και κάποιων πουλημένων ειδικών, να δεχτούμε την έλευση του cd.
"ΤΕΛΕΙΟς ΗΧΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!!"
Μου θυμίζει την ΕΟΚ που θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια!! Λ.Σ.

Re: Απάντηση: CD Vs LP

Είδες πουθενά τ' όνομά σου;
Με τον Θέμη συμφώνησα.Απαγορεύεται;

Βρε τι πάθαμε μεσημεριάτικα.
Καθήστε καλά γιατί θα το πώ στην κυρία:argh:

Όχι δεν είδα το όνομά μου, δεν χρειάστηκε!
Απλώς απόψεις εκφράζω! Λ.Σ.

Καλά ηρεμήστε τώρα, το ''τέλειος ήχος γιά πάντα'' έχει πάει περίπατο!
Δεν γνωρίζω κανέναν σοβαρό μουσικόφιλο που να μάσησε αυτό το
παραμύθι και να ξεφορτώθηκε την συλλογή του από δίσκους!!!

Ας οργανώσουμε κάποια στιγμή ένα σοβαρό συγκριτικό γιά όποιους δύσπιστους
γιά να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία!!!
και ας αφήσουμε τους χαρακτηρισμούς ''γήινος'' και ''εξωγήινος'' και άλλους λοιπούς
αφορισμούς, ο καθένας ακούει από ότι του αρέσει και από ότι επιλέγει, στο
κάτω - κάτω η μουσική και η απόλαυσή της είναι ο απώτερος σκοπός!!!

Last edited:
Εγώ πάντως άλλον είχα σκοπό να δώσω στην κυρία:flipout:
Πάλι με παρεξήγησες:ernaehrung004:

Θέμη δεν με έχει μέχρι στιγμής πείσει κανένα ψηφιακό μέσο.
Ώρες-ώρες αισθάνομαι πολύ τυχερός που σε κάποιες χρονικές περιόδους όπως αρχές δεκαετίας 1970 αλλά και στη δεκαετία του 1980 που δεν επιρρεάστηκα, παρά τον πειρασμό και παρέμεινα στο αναλογικό και στο βινύλιο.

Αισθάνομαι πολύ τυχερός γιατί πέρα από άλλους λόγους, τουλάχιστον δεν έχω το άγχος που 'κατασκευάζουν' οι άνωθεν με την κάθε φορά αναγγελία θανάτου της χθεσινής ψηφιακής τεχνολογίας και ανανέωσή της από νεώτερη και καλύτερη [αναλογικότερη, σαν LP!!!!!] και την επόμενη αναγγελία θανάτου της νεώτερης ψηφιακής τεχνολογίας, την αμέσως μεθεπόμενη μέρα κοκ κοκ κοκ. Λ.Σ.